Баел !?

Тук могат да се постват различни проучвания на народните вярвания за демоните, практики за призоваване на Демон, както и Гримуари свързани с демонологичната практика.

Модератор: rain

Мнениеот EliKarim » 07 Фев 2005, 15:59

Тази книга "Свещената магия на Абрамелин Мага" е супер. Мисля, че той практикува един познат метод... подобен на този който Соломон е практикувал, а дори и папа Хонорий. Това, че човек трябва да повярва в собствената си мощ е много важно. колебанията, често провалят всичко, както много често ми се е случвало на мен самата.

За кръвта... ами не е нужна навсякъде (не претендирам, че съм наясно с всички ритуали), но в някои случаи е нужно жертвопринушение. Някои древни племена са призовавали духове след като са умъртвявали агне или дори кокошка... вярвали са че кръвта привлича духа, помага за връзката между човека и безплътното същество.
Естествено, тук не поставям ангелите, архангелите и всички, които не биха се отзовали там където има пролята кръв.
Аватар
EliKarim
Модератор
 
Мнения: 781
Регистриран на: 24 Сеп 2004, 19:57

Мнениеот nikoj » 07 Фев 2005, 16:27

Жертвоприношенията са друга тема. Те не са пряко свързани с призоваването. При тях обаче се отделя много етерна енергия. Същото се постига ако призоваващите са в група или ако се използват сексуални техники (за тези последните само съм чел, не съм ги пробвал).
Реално ако един човек е достатъчно силен може сам да призове демон. За да стане това в материята е необходимо подготовка и канализиране на етер, който може и сам да отдели.
Проблемът с магийата на Абрамелин Мага е, че тя трябва да ти бъде предадена от адепт на същата система, обаче не ми е известно да има жив такъв (но мога и да греша). Ако някой е достатъчно настойчив би могъл да използва царемонията и сам да си изгради собствена демонологична система.
В България беше преведен и вариантът на Джон Дий за магията на ангелите, но тази версия ми се стори просто едно изопъчение на оригинала и не я препоръчван.
Аватар
nikoj
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 147
Регистриран на: 07 Фев 2005, 08:45

Мнениеот EliKarim » 07 Фев 2005, 19:58

Ами да така епри тази магия. Мисля, че и при папа хонорий е подобно. Трябва да бъдеш въведен от посветен, да получиш нещо...
Ако сам се засуетиш над гримуара му... незнам.. може и да се научи нещо, но винаги е по-трудно.
Всъщност Абрамелин, Хонорий и Соломон са написали неща, които са адски сходни при практиката.

За жертвопринушенията... има и такива призования, които са пряко свързани с убиството на животно. Не мога в момента да се сетя за конкретен пример. За сексуалните техники е същото. Енергията тогава е много силна. казваш, че не си ги пробвал, а с жертвопринушения пробвал ли си?
Аватар
EliKarim
Модератор
 
Мнения: 781
Регистриран на: 24 Сеп 2004, 19:57

Мнениеот nikoj » 08 Фев 2005, 04:24

Не и за призоваване на демон. За изучаване на природата им в астрала не е необходима етерна енергия.
При смъртта на дадено същество (не е задължително да е ритуална) се отделя определено количество етерна енергия. Свързано е със страданието и с разкъсване на аурата на съществото. Тя може да де събере и употреби за целите на магията.
Аз съм използвал етерната енергия при клане на прасе за създаване на етерен помощник. Усещането е малко смущаващо, особено ако имате някакви телепатични или емпатични заложби. Идеята е да съберете възможно по-голяма част от етера, който се отделя. (предполагам, че при ритуал енергията просто се канализира и се употребява от фокуса на ритуала). Аз лично прибавих малко от личния си етер и създадох вълча форма, която да унищожава магически ефекти в околността до къщата, която живеех.
Създаването на магически създания в материалната сфера изисква много етерна енергия. Аз лично не съм успявал да създам напълно материализиращо се създание, а само такова, което живее на границата на материята.
Ако сте решили да призовете демон, съветвам ви да го направите в астрала. Там по лесно бихте могли да го контролирате. След като сте постигнали контрол бихте могли да го доведете до материалната равнина, като за материализацията му използвате собствена или събрана етерна енергия. Същата процедура се използва и за извикване на ангел. Ако сте начинаещи, използвайте нисши демони, а не върховно зло.
Ако сте приели злото като естествен принцип на вселената (не да го възхвалявате или принизявате), опасността да пострадате при подобна процедура значително намалява.
Инвокацията на ангели и демони оставя определени следи в характера на човека, който я използва. При евокация ефектът е значително по-слаб. Ако извиквате определено добро или определено зло, то няма начин да не остави следа във вас.
Аватар
nikoj
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 147
Регистриран на: 07 Фев 2005, 08:45

Мнениеот Mixael » 08 Фев 2005, 19:19

Направо ти се възхищавам ;)
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 148
Регистриран на: 23 Дек 2004, 00:31

Мнениеот nikoj » 08 Фев 2005, 19:52

Всеки от нас полудява по свой собствен начин icon_color
Аватар
nikoj
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 147
Регистриран на: 07 Фев 2005, 08:45

Мнениеот EliKarim » 08 Фев 2005, 22:15

Всъщност аз съм твърдо против жертвопринушенията и убийството на каквото и да е животно. В астрала... да прав си...друго е. Казваш, че си създал вълк. Хм, мисля, че познавам група, които бих нарекла "астрални вълци", но не контактувам с тях. Но това е друго. Ами искам да те питам точно за това. Аз опитах да създам същество, което не е мателиализирано, но вече издава звук. Лошото е, че не успях да го докарам по форма. Опитите ми бяха да събера от различни животни едно, а целта - мой помощник. Та, така...има го, но не такова каквото трябваше да бъде. Въпросът ми е за старничните влияния на астралните същества? Ако си наясно, обясни?
Аватар
EliKarim
Модератор
 
Мнения: 781
Регистриран на: 24 Сеп 2004, 19:57

Мнениеот nikoj » 08 Фев 2005, 23:21

Други могат ли да чуят звуците на животното? Искам да знам от чисто любопитство.

Колкото до въпроса ти, не знам това което си създала дали може да съществува. За да създадеш едно същество в етера, трябва да съществува в Нацах, Ход и Йесод. С други думи в него трябва да е вложена емоция, мисъл и форма. Обикновено когато се призовава дух на животно поколения наред магьосници, вещици и шамани са натрупвали тези неща и е лесно. Аз лично използвам вълци или дребни демони, когато трябва да се отърва от неприятности. Като лични пазачи съм създал поне 5-6 вълка.
Ако за твоят пазач не съществува подобно емоционално мисловно и идейно натрупване, много е вероятно да се разпадне. Ако си имаш олтар в астрала, призови го там и му дай необходимите атрибути за неговото съществуване. Ако процедурата е успешна с течение на времето формата би трябвало да става стабилна.
Нормално е когато създадеш подобен помощник, той в началото да е нестабилен като форма. Друг страничен ефект е физическото изтощение, което е подтянно в началото. След като формата стане стабилизира като форма, добре е да откъснеш връзката между теб и него. Тя съществува почти винаги. Така ще може да съществува като отделно същество.
В една книга на Тед Андрюс, обаче не мога да си спомня точно коя (май беше за астралната проекция), се описва един ритуал за запознаване с личния тотем. Процедурата е проста. Почваш да медитираш. Представяш си че си в средата на голямо поле, навсякъде има трева, която се люлее от вятъра. Вървиш през полето докато стигнеш големия дъб. Търсиш в основата му хралупа. След като я намериш влизаш в нея и се спускаш към светлината. След дълго пълзене, което илюстрира твоят живот, достигаш до малка градинка с поточе, там ще те чака едно животно. Това би трябвало да е твоят тотем. Ако му вярваш и то ще ти повярва. В случай, че успееш да го докоснеш, значи те е приело и ще стане твой пазител и водач.
Ако разбереш кой е твоят тотем можеш в бъдеще да си създадеш пазач в неговата форма и да го призовеш да я насели.
Ако си вярваща, по-полезна работа би ти свършила една молитва към Бог, за да открие пред теб твоя ангел-хранител. Него също можеш да олицетвориш и материализираш.

Нали ще споделиш напредъка си :smile:
Аватар
nikoj
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 147
Регистриран на: 07 Фев 2005, 08:45

Мнениеот Poison » 17 Фев 2005, 17:30

Къде е тоя етер, това ниво ли е?
Какво са Нацах, Ход и Йесод? Пак ли някакви нива? Как се създават такива вълци и същества? Обяснете малко повече де :roll:
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 558
Регистриран на: 29 Яну 2005, 15:01

Мнениеот nikoj » 17 Фев 2005, 17:58

Трябва да се научиш първо да пътуваш астрално (това е едно от нивата във вселената), преди да предприемеш по сложни операции.
Саветвам те да прочетеш секцията магия, в картето с бутони, веднага след като влезеш в сайта (не форума). Освен това прегледай всички форуми. Има някои полезни неща.
Ако тогава имаш въпроси, напиши ми писъмце ;)
Аватар
nikoj
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 147
Регистриран на: 07 Фев 2005, 08:45

Мнениеот EliKarim » 17 Фев 2005, 21:38

Ясно. Благодаря за идеята nikoj! Мисля, че съм наясно с всичко това, но практически нещата не както да бъдат изказани на теория. Казваш, че е нормално когато бъде създаден подобен помощник, в началото да е нестабилен като форма. Мисля, че съм до този етап. казваш, че друг страничен ефект е физическото изтощение, което е подтянно в началото. Ами да така е. В случая установявам, че жаждата за вода и течности въобще се увеличава тройно.
Аватар
EliKarim
Модератор
 
Мнения: 781
Регистриран на: 24 Сеп 2004, 19:57

Мнениеот dark^soul^f » 18 Фев 2005, 18:30

Какво пък лошо има в това да призовеш дух или демон?Аз съм съвсем начинаеща и може би затова не виждам нищо лошо в това.Дори и да се обърка нещо,какво пък,животът и без това си е шибан:)
Очаквай неочакваното,не очаквай очакваното!
Аватар
dark^soul^f
 
Мнения: 7
Регистриран на: 18 Фев 2005, 12:48

Мнениеот Arhimikus_NA » 18 Фев 2005, 20:13

Какво лошо има да убиеш майка си и баща си... и без това ще умрат... спести им мъките от шибания живот ;)
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 286
Регистриран на: 01 Яну 1970, 00:00

Мнениеот dark^soul^f » 19 Фев 2005, 01:49

Нямах това предвид:)По принцип съм против увийството.Но нали знаете,всеки си има проблеми ,комплекси,каквото и да е,изобщо гадни моменти и неща в живота си.Какво толкова ,още един-два житейски гафа.
А при евентуално призоваване на демон и евентуална грешка или и без грешка ,какви биха били последствията?
Очаквай неочакваното,не очаквай очакваното!
Аватар
dark^soul^f
 
Мнения: 7
Регистриран на: 18 Фев 2005, 12:48

Мнениеот Arhimikus_NA » 19 Фев 2005, 11:31

Не мога да говоря от собствен опит защото не съм стигал до гафове, но "хората говорят" :) че .... не е желателно да правиш такива гафове, просто ако сега живота ти е кофти, след този гаф ще ти се прииска да не си се раждала, а адът ще ти се струва най-приятното място за живеене ;) малко преувеличавам, но не е хубаво да има гафове в магията. Ако мислиш да правиш гафове по-добре недеи се захваща с призовзвзнето на демони. ;)
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 286
Регистриран на: 01 Яну 1970, 00:00

Мнениеот Shadow Mage » 19 Фев 2005, 15:56

Не всички гоетически демони изискват жертвоприношение при извикването си :smile: . Bael със сигурност не иска. Тук давам имената и номерата на тези, който задължително изискват според Гоетия жертвоприношение (кръв или други телесни течности ).
39. Malphas. (40 Legions)
68. Belial. (50 Legions)
Докато Bael е владетел на Изтока, Painmon (200 Legions) управлява Запада
:? .
Също не бих препоръчал да се викат само за експерименти, а ако се наложи то е добре да се знае, че освен в областта в която се извикват за да свършат работа те обикновенно започват да работят и в другите си области на въздействие. Това не е зле да се отчете при извикването им, за да не се стига до някой не особено приятни ситуации :? , когато си ги извикал за едно нещо, а после се оказва че останалите неща не ти харесват :mrgreen:
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 327
Регистриран на: 19 Фев 2005, 15:17
Местоположение: Sliven

Мнениеот dark^soul^f » 20 Фев 2005, 12:48

А как изглежда точното и истинско призоваване на Баел?Какви са стъпките,какво трябва да се направи за реалното му извикване?(имайте предвид,че съм начинаеща и моля ако знаете нещо по въпроса,да ми го обясните съвсем на прост език)
Очаквай неочакваното,не очаквай очакваното!
Аватар
dark^soul^f
 
Мнения: 7
Регистриран на: 18 Фев 2005, 12:48

Мнениеот Марио » 20 Фев 2005, 15:55

Какво значи на прост език?Да не си мислиш,че толкова лесно се викат духове а?
Да не си мислиш,че ще се научиш как се витат,кат блеиш само в някъв форум а?
Неее,ако искаш нещо си го направи сам,не чакай всичко наготово,никой няма да ти помогне,ако сама не си помогнеш.Никой няма да ти поднесе исканото знание на тепсия...

И живота въобще не е шибан,дано в случай,ако твоя е такъв нищо не ти пречи да скочиш от някой покрив...
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 643
Регистриран на: 05 Яну 2005, 16:14

Мнениеот Poison » 20 Фев 2005, 16:25

Е да ама нали трябва все някой да ти каже за кво става въпрос!
Незнам за гафове и шибан живот, но аз наистина се страхувам да призовавам каквото и да било. Живота ми не е шибан и нямам нужда от никакво призовано същество. Искам да знам какво може да направи то? Как се прави всичко? Ей такива работи.

Shadow Mage, абе какви са тия легиони? Какви са жертвопирнушенията? Това наистина ли се случва или някаква фантазия?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 558
Регистриран на: 29 Яну 2005, 15:01

Мнениеот Марио » 20 Фев 2005, 17:46

Хаха,Poison подвърждаваш мнението ми за тебе...
Някой щи кажи,блям бум малбети...Точно за призоваване на духове на бъгарския пазар има няколко добри книги,ама вас кво ли ви пука а?Искате всичко на готово,нестава така,всъщност от това,което чета разбирам,че вас въобще не ви интересува нищо.И не ми излизай с номера,че питаш,защото искаш да научиш нещ
о.Ако искаше наистина да научиш нещо,щеше да си намериш начина да го направиш!
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 643
Регистриран на: 05 Яну 2005, 16:14

ПредишнаСледваща

Назад към Демонология

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 7 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 7 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта