Жълтеница

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот bastet » 01 Ное 2006, 12:33

Имаме случай на хепатит тип А в офиса. Шефовете не смятат да предприемат нищо по въпроса - няма да викат ХЕИ, няма да пръскат, мият или каквото и да било.

Всеки се прави че няма нищо, а същевременно всички са много изнервени, подхвърлят се нездрави шегички, следвани от нездрав смях и т.н.

Очевидно е крайно време за няква по-сериозна намеса, щом са ни отказани конвенционалните методи, трябва да се обърна към традицията и ритуалите. Имам нещо наум какво бих могла да направя.. но бих помолила за съвети и предложения.
любопитството погубва котката, но възторгът от наученото я връща към живот
Аватар
bastet
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 01 Ное 2006, 13:18

Искаш да пречистиш офиса или да не допускаш болеста до теб ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 01 Ное 2006, 13:42

Тук магията няма да ти помогне така, както едно болнично хоспитализиране. Освен това ми се струва, че работите и с храни, което прави проблема още по сериозен...
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот bastet » 01 Ное 2006, 15:00

Абе човекът получил гърчове от температурата в петък и прежълтял (аз бях в отпуска, не присъствах), дошла линейка и после казали че е хепатит. Така че той си е в болница и там се грижат за него, надявам се. В понеделник, когато аз още не бях дошла на работа, пуснали официален мейл за случая.

Не работим с храни, не се паникьосвайте, не става дума са захарен завод или нещо такова. Не можем да говорим за епидемия, изобщо не е ясно този човек как се е разболял и защо и дали е заразил някого.

Проблемът е.. абе много са проблемите, не ми се говори за това. Беше само въпрос на време да се случи нещо такова. Но ми се иска.. нещо да направя, защото напрежението е непоносимо. Ръководството смята да се прави, че нищо не е станало - не им се плаща за някакви мерки. Не можем да се хванем с колежките да мием с белина из офиса, защото шефовете ще побеснеят.

Засега съм решила да донеса "ароматизатор" - да приготвя ароматича муска, обаче май няма да е за пречистване, защото те обикновено са прекалено силни.. може би за лечение? Като идеята е не лечение на болен, ами лечение на мястото и обстановката. И няма да обяснявам какво е що е, ами ще я плесна пред климатика и ще кажа че стаята мирише кошмарно (което не е далеч от истината) и че искам да променя това.

Другото, което измислих, е нещо подобно на медена пита, но по-коро ще купя меденки и ще мина по етажите всеки да си вземе за здраве, да й се услади на болестта и да ни подмине.

Засега това измислих.
Как ви звучи?
любопитството погубва котката, но възторгът от наученото я връща към живот
Аватар
bastet
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 01 Ное 2006, 18:35

Защо не се обадиш в ХЕИ и да помолиш за анонимност?
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mell » 01 Ное 2006, 20:29

Защо направо не си смениш работата...
Имахме такъв случай...Сега няма да казвам
къде работя, но нашите хора постъпиха много
отговорно...Веднага си казаха какъв е проблемът
и каква е вероятността и ти да се заразиш...
Хора, дори които са имали и най-малък контакт
с болните от хепатит бяха преглеждани.
Компанията даде много пари за информация и
превантивни мерки... Нищо не е останало скрито-покрито
и по този начин се избегна паниката. Никой не се е
чувствал застрашен. Защити се, ако искаш, но лично
на мен няма да ми е приятно да работя, за фирма, като
твоята и за такива шефове...
Mell

Мнениеот Shadow Mage » 01 Ное 2006, 21:22

bastet:
Мовещ да опитащ Слънчевото изчистване :). Доста добре пречиства енергийно обстановката и освен това мн спомага за премахването на конфликти и сваляне на напрежението :).
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот МагНаско » 25 Ное 2006, 14:38

Ще си позволя да дам една рецепта за хепатит.Та значи,взима се 500 мл. бяло вино и в него се слага 30 гр. от билката змийско мляко или богородична билка,както я наричат старите хора.Оставя се да престои около 30 мин. и се прецежда.От отварата се пие по 3-4 пъти на ден по една супена лъжица.
П.С.виното трябва да е чисто и да се внимава да не се сложи повече от билката.Предозирането е опасно.Пробвал съм го многократно и дава добър ефект за около 10 дни.
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор