Може ли човек да бъде безсмъртен?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот splinter » 14 Фев 2007, 20:44

Така найстина форума е просто прекрасен и сега искам да споделя моя проблем :(
Та искам да ви кажа че ОБИЧАМ СЕМЕЙСТВОТО СИ АМА АДСКИ ПРОСТО АМА МНОГОООО ГО ОБИЧАМ :!:
И преди няколко дена даже много скоро няма да казвам точно кога но почина един съсед и оттогава не мога да спра да мисля за смърта че тя найстина наближава тоест имам няколко човека който СУПЕР МНОГО ОБИЧАМ и са на по-50 години и се чудя дали им остава някаде към 30 най-много 40 години живот ако това е така аз мисля да се самоубия ако нещо им се случи просто не знам какво да правя страшно много ги обичам и само при мисълта че са на 50 и може би им остава някаде живот още най-много 30-40 години направо ми идва да се разрева с пълно гърло страшно много ги обичам моля ви кажете какво да направя говоря в БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА дали може човек да е безсмъртен защото няма да мога да живея без тяx :( :( :( :( Е ако можете да ми помогнете много ще съм ви благодарна и ако може точни и ясни отговори просто много съм отчаян :( :( : ( Божичко дори съм мислил за клонирване вие какво мислите по-въпроса и до къде стигна тази наука ако някой знаеш нещо ама все пак истинският ми въпрос се крие по-нагоре във текста!!!
МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ ОТЧАЯН СЪМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аватар
splinter
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 14 Фев 2007, 21:43

На мен ми омръзна да го повтарям - Престанете с глупостите и се замислете за развитието си , осъзнавайте се . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот splinter » 15 Фев 2007, 14:20

B-L-O-T написа:На мен ми омръзна да го повтарям - Престанете с глупостите и се замислете за развитието си , осъзнавайте се . . .

Какво имаш предвид че не мога да разбера и наистина искам да разбера със това има ли такова нещо като безсмъртие,а някой да е чувал за свещения грал?
Аватар
splinter
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 15 Фев 2007, 19:04

НЕ НЯМА ТАКОВА НЕЩО - АКО НЯКОЙ Е БЕЗСМЪРТЕН ТО СЪВСЕМ НЯМА ДА Е ЧОВЕК !
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 15 Фев 2007, 19:34

splinter

Прекрасно те разбирам. Моята майка наближава 60 те и тъй като някога беше болна от една много опасна и много трудно лечима болест , аз също се поболях покрай нея. Няколко пъти съм се събуждала и първата ми мисъл беше да изтичам да проверя диша ли. Губила съм ужасно много хора в живота си. Просто приеми , че това е живота и така е устроен света. Един ден всички ще си идем. Не мисли за това и се наслаждавай на моментите . Смъртта е просто едно поредно начало . Ако връзките са много силни "скоро" отново под някаква форума се събираш с близките си. Много е забавно когато ролите се обърнат - например ти си бащата или майката :mrgreen: Повярвай ми - води до комични ситуации.
Относно въпроса ти. Всички сме чували за светия граал и тем подобни неща. Но човека е биологичен организъм. Има състояния на медитативност като сомати е нещо подобно. При това състояние водата в тялото по някакъв начин се "вкаменява" не съм особено запозната , но това могат да го правят само изключително силни и тренирани хора и то не без известни условия. Има начини човек да удължи живота си с много години , но това изисква много усилия - коренна промяна на психиката , на начина на живот - хранителен и тн режим... А това повярвай ми за вече изграден характер особено на тези години , които спомена е ужасно трудно - почти не възможно ако не се случи нещо което коренно да преобърне гледната им точка.
Но пък представи си какво нещастие е да си безсмъртен :)
Пълна скука ;) Всичките ти приятели умират , тресе те носталгия по хора , събития и места който никога вече няма да ги има :)
Живей в настоящето и се наслаждавай на това настояще ;)
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 15 Фев 2007, 21:26

Илюзия - Как майка ти ще не на близо 60 а ти си към 16,17 ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот wolf_kohen » 15 Фев 2007, 23:13

Splinter, виж моят пост на тази страница, може и да ти е от полза: http://www.magicgatebg.com/forum/viewto ... highlight=

Зависи как гледаш на смъртта, ако за теб тя е край на всичко тогава лошо... Но това е задължителната съдба на всеки, независимо колко велик е... Свещен граал и разни други такива са отчаяни опити на човешкото съзнание да приеме тази действителност. По скоро си мисля, че човек - просветеният трябва да осъзнае смъртта и действителността, която излиза извън пределите на ограниченото ни човешко съзнание и тогава този въпрос не би бил притеснителен. Защото на практика смърт няма, има преминаване от един клас към по-горен, а може и към по долен ;-)

Смъртта ми прилича като да смениш компютъра, ако ти пред компа си живото същество - съзнанието. висшият аз, то хардуеарът е тялото, операционната система е психиката в която висшият ти аз плува докатао е на компа, програмите са чертите на характера ти итн.

Та може да ъпгрейтваш компа си много, но идва момента на новите уиндоуси и може би още по съвършени операционни системи, тогава смяна на хардуера и останалото може би е най-логичното и правилно нещо...

Надявам се да бях ясен или не много неясен ;-)

Enjoy
IEHVI ADONAI HEILII
Аватар
wolf_kohen
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 16 Фев 2007, 06:34

:roll: B-L-O-T
Това , че съм на 16 - 17 ти си го реши :P
След 1 месец , месец и нещо правя 19 , а тя тази година навършва 58 ;)
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот splinter » 16 Фев 2007, 10:11

http://www.slavishow.com/indexar.php?ca ... =9&id=4818
...еми става въпрос за предаване което беше доста отдавна и даже не помня кога но тогава госта беше СУПЕР интересно та той беше българин работещ в някакъв университет в САЩ и беше дошъл и обесняваше как хората са безсмъртни но някакви молекули карали тялото да се състарява и той точно сега работи по-този проект да махне тези "молекули" да ги наречем примерно :) Ако отида някой ден в Щатите веднага ще искам да го видя,а друго за това състаряване гледайте ТАЗИ НЕДЕЛЯ В БТВ РЕПОРТЕРИТЕ В 18:30 НЕЩО ПАК ЗА СЪСТАРЯВАНЕТО И ЧЕ ХОРАТА МОЖЕЛИ ДА ЖИВЕЯТ ПО-ОЩЕ 120 ГОДИНИ :P
Аватар
splinter
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EXARP » 16 Фев 2007, 11:15

ей splinter, а замисли ли се, че ако живеем по толкова много планетата ще стане пренаселена, а тя вече е..то тогава ще стане невъзможно да се живее, а тогава ресурите които използваме ще се увеличат многократно... Животът е цикъл чиято продължителност не трябва да се манипулира...
ELEXARPEN COMANANU TABITOM
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 16 Фев 2007, 12:18

Тялото се състарява заради кислорода , кислорода без който не можем да живеем . Да ако кислорода може от Нож с две остриета да се превърне само в източник на живот - ок , но за момента няма възгледи да стане такова нещо според учените . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 16 Фев 2007, 23:14

::чете и клати глава:: И аз сутрин проверявам първо дали баба и дядо са добре. И аз се притеснявам...
Да, има начин човек да стране безсмъртен.
Прераждането със запазване на спомените е вариант.
Кражбата на тела- също.
Има и начин тялото да стане нетленно...
Но...
Кажи- кому е нужно?

Имало е... Хора. А и не само...
Които са го постигали преди.
По един или друг начин.

Защо сега не знаем за тях?
Защо сега се крият, вместо да ползват всичко онова, което са трупали със столетия за своя или чужда облага?

Защото за тях няма смисъл.
Защото те са надживели всички емоции.
Погребали са всички, които са искали да познават някога.
Преживели са всичко, което някога биха преживели... Което биха искали да преживеят...
И какво от това?

Представи си, че един ден се събудиш безсмъртен.
Без страх от смъртта... ХА!
Без страха от смъртта, хората нямаше да живеят.
Нямаше да се развиват, нямаше да правят КАКВОТО И ДА БИЛО!

Човек цял живот се бори за едно-единствено нещо.
Бори се за да остави белег за себе си.

Мои приятели и близки починаха последните три години...
И аз тогава осъзнах: Оставаме, за да помним.
Ако помним, значи не са живели на халос.
Значи има смисъл и ние да живеем- за да помним, за да помнят нас и за да помнят тях заради нас.

Сплинтер, ти се плашишза 30-40 години. 30-40!!! Това си е бая време от където и да го гледаш!
И вместо да се притесняваш, че ще свърши- наслаждавай му се докато го има.

Съвет от човек, който го е открил сам.
И който знае, че така е най-правилно.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот LuLu » 17 Фев 2007, 23:50

да бъдеш безсмъртен едва ли е една от най добрите опций който може да получиш , просто не си заслужава ... защото рано или късно ще останеш сам..
ХаоС го каза съсем правилно ще погребеш всички за който те е интерсувало...
необходимо ли ти е на теб или на родители ти? кажи ми? ако майка ти и баща ти станат безсмъртни и не усещат годините за разлика от теб.. и един прекрасен ден им се наложи да погребат собственото си дете... извинявай много ама по ужасно нещо от това не може да има..
за 30-40 години ще можеш да се насладиш на толкова чудесни моменти и да прекраш достатъчно време с блиските си не му мисли кога ще свърши .. може да е днес а може и след 40години .. но просто живей с хората който обичаш и им го покажи а не се чуди как да им удължиш живота.. защото едва ли ще се получи нещо добро от това...
Аватар
LuLu
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Nemezius » 18 Фев 2007, 00:12

splinter, (макар и алко в стила на поста на Chaos), замисляш се за 3-40 години напред.... в такъв случай, какво лид акажем ние, на които ни остава значително по-малко(да речем, на половината на тези 40 години)... Не мисли за това- от 2-ра раса насам човекът не е безсмъртен- поне не и физически...
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот splinter » 19 Фев 2007, 06:15

Вече го разбрах това найстина :( :( А да не е безсмъртие има ли поне нещо като забавяне на времето или връщане на времето :(
Аватар
splinter
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот splinter » 19 Фев 2007, 06:54

ChaoS написа:::чете и клати глава:: И аз сутрин проверявам първо дали баба и дядо са добре. И аз се притеснявам...
Да, има начин човек да стране безсмъртен.
Прераждането със запазване на спомените е вариант.
Кражбата на тела- също.
Има и начин тялото да стане нетленно...
Но...
Кажи- кому е нужно?

По един или друг начин.

Защо сега се крият, вместо да ползват всичко онова, което са трупали със столетия за своя или чужда облага?

Преживели са всичко, което някога биха преживели... Което биха искали да преживеят...
И какво от това?

Човек цял живот се бори за едно-единствено нещо.
Бори се за да остави белег за себе си.

Мои приятели и близки починаха последните три години...
И аз тогава осъзнах: Оставаме, за да помним.
Ако помним, значи не са живели на халос.
Значи има смисъл и ние да живеем- за да помним, за да помнят нас и за да помнят тях заради нас.

Сплинтер, ти се плашишза 30-40 години. 30-40!!! Това си е бая време от където и да го гледаш!
И вместо да се притесняваш, че ще свърши- наслаждавай му се докато го има.

Съвет от човек, който го е открил сам.
И който знае, че така е най-правилно.

Много не ми се вярва на това!От къде си чувал за това крадене на тела и от къде знаеш за тия хора дето вече са го постигали...а има ли начин след смърта спомените да останат и да знаеш в какво точно ще се преродиш???
Ама аз не говоря само за моето безсмъртие говоря за целия свят :) Много ясно че ако искам безсмъртие ще е за всички и който познавам че и не познавам!!!
Абе просто с сълзи в очите сега пиша че просто не мога да си представя как един ден сигорно ще се разделя с обичаните от мене хора просто не мога иде ми да се самоубия веднага толкова ама многооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооого да ги обичам че не е истина просто толкова много са направили за мене че не знам как мога да им се отблагодаря!!!Баща ми вече го виждам всеки ден изморен и се чудя какво мога да направя за да му улесня живота!?
Направо не мога да си представя че има хора който просто се раждат в България и си умират там без да са излезли от държавата :roll: Тоест искам да кажа че даже да имам парите на Бил Гейтс пак ще се чудя какво мога да направя нещо за родителите си,а представям си че някой хора през живота си нямам пукната пара и изпращат близките си :roll: Не знам просто аз сега поне се уча добре че поне дано да си намеря в бъдеще добра работа и поне ей така сериозно ви говоря да изпратя родителите си на една хубава ваканция и то доста дълга ама ви говоря за направо около света и т.н и може би ще ги изпратя със всички техни приятели :) Не знам просто найстина абе толкова да ги обичам направо от сега нататък всичко ще направя за да се чувстват те супер добре!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аватар
splinter
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Storm » 19 Фев 2007, 08:25

За мен чавек е на земята за да изживее живота си, да умре и да се прероди! Ако по някакъв начин остане затворен в това си тяло, мога само да го съжалявам, защото той е пленник!
Аватар
Storm

Мнениеот autumnia » 19 Фев 2007, 13:17

ChaoS написа:::

По един или друг начин.

И какво от това?

Като се замисля на Дънкан Маклауд вярно ще да му е скучно вече от толкова знание. Ма той па не е хубав пример, нали има цел.

Ех това човешко съзнание. Хората верно нямаше да живеят без страх от смъртта (макар че мен ако питаш нямаше да са недоволни от факта). Но това, което по един или друг начин е станало безсмъртно, то вече отдавна е минало нивото човек (или животно, зависи от отправната точка). И дори да има начин да се удължи човешкия живот и то начин, който да не дава много нежелателни странични ефекти, той ще стане практика сред масата най-малко след стотина години, ако все още има някой по планетата.
Така че тва е, тялото умира каквото и да правиш, както и да живееш. Може, ако искаш, да си мислиш за други светове, където част от тебе (ако искаш нека това да е душата/духът, понеже се счита за най-важна) би продължила да живее и където евентуално да срещнеш роднините. Не че има много смисъл, но поне няма да те е страх чак толкова от смъртта.

А и не се знае дали наистина им остават 30-40 години...
Не мислят за смъртта, а злобата расте,
Гърлата си гризат, от скука уморени.
Не ме засягат свадите на този свят.
Аз виждам кладата, приготвена за мене!
Аватар
autumnia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 19 Фев 2007, 13:55

За кражбата на тела: Това е свързано с цветните меси на хаоса, чиято крайна цел е да се преродиш в тяло по свой избор, запазвайки способностите, същността и (ако се развие и изпълни на нужното ниво) спомените си.
Също така, съществуват вече тхеники(не, не помня къде ги четох, съжалявам- книгата не беше моя) за ускорена и подобрена клетъчна регенерация, която да удължи живота на тялото, в което пребивава духа.

Предполагам(не, сигурен съм), че след като ги има развити тези техники, има и хора, които са ги приложили.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот splinter » 19 Фев 2007, 18:35

Вярно ли е че може да съживиш мъртъв >>> http://www.magicgatebg.com/forum/viewtopic.php?t=1479
Някой да гледа бТВ репортерите какво му е мнението?
И пак да питам според вас поне има ли някакав шанс за връщане времето на зад и спиране на времето имаше и една тема че може да се видиш с починал човек в някакъв кристал и това ли може да стане...ако може да ми се отговори на всички въпроси ще съм много благодарен :)
Аватар
splinter
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор