Идваща смърт

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Mad_Mike » 26 Мар 2007, 18:00

Значи имам един доста сериозен (поне за мене) въпрос.
На 4 Март почина един приятел от Америка и една пенсионерка от моя блок + бившия директор на училището. И тримата ги познавах.
От както започнах да се занимавам с окултистика (или по точно след първите ми 2 ритуала) започнах да усещам едно присъствие в стаята си. Най-силно се усещаше когато съм сам в къщи(ТМ). Но на четвърти вечерта усетих много могъщо присъствие да ме гледа около 1 минута (имам чувтстото че може да е било косача). След тази случка старото присъствие в стаята ми съвсем изчезна. Оттогава все като отворя някои саит 80% от времето попадам на някоя статия за смъртта на някои човек. Напоследък все тинеиджъри на около моите години.Днеска четох за една 2-ка дет паднала от третия етаж и починала (момчето на 18, момичето на 17) и гледам случката се е случила в село Радомир (или е град, и аз нз). Та сега нещо ме хвана едно гадно чувство че до 1 седмица ше зема да умра. Според вас възможно ли е това или просто ме е хванала параноята?
Изображение
Аватар
Mad_Mike
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 26 Мар 2007, 18:07

Моят съвет към теб е, че трябва малко да си дадеш почивка от четенето на окултна тематика и правенето на ритуали. Според мен си се "запушил", ако мога така да се изразя, необходимо ти е малко почивка от магическите занимания...
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Mad_Mike » 26 Мар 2007, 18:21

Ми честно казано аз други ритуали освен онези 2-та не съм правил. Пък и окултна книга не съм отварял от половин година насам.
Макар че ритуалите леко ме притесняват дет ги направих. И 2-та бяха за инвокация на на имена та на Мардук. (Necronomicon) Дан говорим че известно време след ритуала нещо приспособленията които използвах изчезнаха и ме притеснява да не са били прибрани и използвани за нещо което не трябва. (Свещите трябваха да се използват само за ритуали. Това имах предвид).
Изображение
Аватар
Mad_Mike
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mortisha » 26 Мар 2007, 21:13

Е, чак пък сега да решиш, че ще те сполети тебе. :) Не мисля..
Такива работи стават често, затова се натъкваш на толкова случаи със смърт, дали физически някой човек, или нещо друго у нас, или около нас, за да се роди нещо ново..
Иначе нищо не идва без да сме готови за него. Важното е ти да не си правиш прибързани изводи, от нещата които приемаш за знаци и да си решаваш, че ей на до 1 седмица и те няма. Ми може би пък,ей така за смъртта е важно човек да мисли понякога и да я разгледа в някаква нова светлина и за това вниманието ти се насочва към тези сфери, или да оцениш живота, знам ли. :) Все в един момент вниманието на всеки е насочено към тези въпроси, на мен също в този и всяка нощ сънувам мъртви и не само това, но пък въобще не мисля и не си правя изводи , че иде време да умирам, чисто физически. Преживявала съм "малка смърт" и без да умирам физически , в смисъл, някоя част от мен, навици, модели на поведение, стари привързаности и т.н. , като на тези места идва нещо ново. :) Исках да ти кажа, че смъртта не е само на материален план.
Инак, това присъствие притеснява ли те ?
:) Случвало ми се е като теб доста пъти да усещам разни неща, не винаги са ме плашели, имам и чудновати преживявания -те също не са ме плашели, ами тъкмо напротив icon_flowerface . Имам обаче 3 случая, дори не чааак толкова "чудновати" като предните, които меко казано ме ужасиха , но и за тях си им намерих обяснение, поне за мен..едно е да усещаме присъствия друго е, когато докато усещаме присъствията започнат да се движат разни предмети наоколо или виждаме някои страшни неща, аз си го обясних с това, че задържам много силни емоции у себе си, а така човек може без да иска да си създаде някой палав полтъргайст. Казват, че когато има някакъв нерешен вътрешен конфликт у човек и когато напрежението спадне и той бъде решен и полтъргайста изчезва. Незнам дали наистина е така, но скоро не съм имала подобни случки.(добре е и да се спортува)
При теб така ли е, задържаш ли емоции ? :)
Е, това е просто едно предположение, а истинското обяснение може да е съвсем различно за теб самия, но само ти може да стигнеш до него.:)
Успех! angel13.gif
Аватар
Mortisha
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mad_Mike » 26 Мар 2007, 21:54

Ми аз реших че това ще ме сполети защото има много съвпадения.
(сега може и да греша де).
Иначе мене принципно предишното присъствие никак даже не ме притесняваше. ( А то даже и се опитваше да говори. :) ). Леко се притесних като изчезна след като усетих това мощно присъствие (все едно съм инвокирал демон). Мене иначе лично смъртта не ме притеснява, но просто си викам може и да е рано за мене и ся да попитам наляво надясно хората дет разбират повече от мене.
По въпроса за емоциите може и това да е проблема. От 4 години насам не съм изразявал никакви истински емоций.
Изображение
Аватар
Mad_Mike
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mortisha » 26 Мар 2007, 22:26

Mad_Mike написа:Иначе мене принципно предишното присъствие никак даже не ме притесняваше. ( А то даже и се опитваше да говори. :) ). Леко се притесних като изчезна след като усетих това мощно присъствие (все едно съм инвокирал демон).

Като ми се случи първият път да видя подобно нещо, буквално лице в лице, непосредствено след събуждане , беше като бюст, надвесил се над мен , който сякаш вибрираше, имаше много как да се изразя неестетична физиономия, гледаше ме в очите, лицето му беше като човешко, уплаших се, но тъй като неможех да помръдна просто продължавах да го гледам, затворих и отворих отново очи но си беше там срещу мен , приближи се още по-близо сбръчи вежди и започна да ме гледа още по-лошо със странните си очи, опитах се да стана но сякаш ме изблъска с енергията си и единственото, което можех да направя е просто да продължа да спя, и сънувах мои близки как пътуват и то като нещо невидимо се вмъква в колата прави нещо и и колата попада в една пропаст...на малкото близки , които споделих тогава ми казаха, че сигурно съм сънувала през цялото време, обаче аз знам , че въобще не сънувах поне в първата част. По-важно в случая е, че непосредствено преди да заспя имах силни и негативни емоции и въобще преди това си имах кофти ден,затова го свързвам с онези полтъргайси:)
Друг път пак след събуждане, но без да виждам нищо, знам че има нещо и беше като силен вятър над мен, и то в затворена стая :) Не е нито хубаво, нито лошо, нито страшно, а по-скоро странно,незабравимо. :)
Ще ми разкажеш ли повече, за твоето преживяване и срещаш ли някакви прилики с описаното от мен,имам впредвид струвало ли ти се е, че това нещо сякаш цялото вибрира :)
Аватар
Mortisha
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ultra » 27 Мар 2007, 00:24

Лелее,на мен ми се е случвало точно преди да се унеса черна сянка да се блъсне в мен(все едно да влезе в тялото ми).Много е гадно чувството след това,чак ме беше страх да се обърна на другата страна.Да не говорим,че се разплаках.Още по-кофтито е,че на сестра ми и се е случило същото.А пък тя уж е по-куражлийка от мен.Не се занимаваме с нищо магическо-чисто любопитсво,ама не разбрах така и така какво е било това гадно,черно нещо.
:roll: Мортиша в моите очи си героиня :wink:
Аватар
ultra
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mad_Mike » 27 Мар 2007, 08:25

Значи на мен тези неща не ми се случиха когато спах или лягах да спа а точно като си седя на компа и се ровя из нета или слушам музика. Тогава най-често усещах присъствието. Доколкото чух гласа ми мязаше на жена около 30 години. Друго не разбрах де. На четвърти усетих едно силно присъствие до вратата на стята на около 2 метра от мене седеше там около една минута и после изчезна всякакво присъствие. Буквално останах сам.Нз дали предишното присъствие е било полтъргоуст или нормална душа но чисто се усещаше присъствието.
Изображение
Аватар
Mad_Mike
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mortisha » 28 Мар 2007, 01:19

Здравейте.
:) Ultra, и аз много се поизплаших тогава. Но ми прави впечатление, че тези неща често се случват, когато най-малко ги очакваме")
Аватар
Mortisha
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KAT » 28 Мар 2007, 07:12

голям майтап пада докато чета темата ви, "усещам силно присъствие" и "усещам никакво присъствие сам съм". Така като гледам може да се си лайкате до безкрайност, но все някой трябва да ви каже че тези две неща усещам присъствие и усещам че го няма присъствието са все МИСЛИ ВЪВ ВАШАТА ГЛАВА, и се замислете кой ви пуска тези мисли в главите ви и най-важното защо ви ги пускат и с каква цел.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 28 Мар 2007, 07:29

Кат, можеш да даваш съвети и то до безкрай, но ХОРАТА САМИ избират В КАКВО да вярват и в какво не.
Така че, според мен е по-добре да се дават аргументурани съвети, отколкото само съвети + намеци.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Mortisha » 28 Мар 2007, 07:57

KAT написа:Така като гледам може да се си лайкате до безкрайност, но все някой трябва да ви каже че тези две неща усещам присъствие и усещам че го няма присъствието са все МИСЛИ ВЪВ ВАШАТА ГЛАВА, и се замислете кой ви пуска тези мисли в главите ви и най-важното защо ви ги пускат и с каква цел.

icon_eusa_clap
Тайните служби ? Незнам, явно си по информиран и на нас можеш да ни разкажеш:) Склонна съм да чуя друга гледна точка винаги:)
:) Кат, я сега си представи, че не мислиш нищо, ами си погълнат от някаква дейност и далеч нямаш някаква мистична настройка и изведнъж чаша, или някакъв предмет се придвижи сам на няколко пъти, за "мисли" ли става въпрос ?
Според теб между познавателните психични процеси като мисли, и усещания дали съществува разлика?
"голям майтап пада докато чета темата ви"
Весел ден! ;)
Аватар
Mortisha
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Aine^ » 28 Мар 2007, 08:25

Скоро не е имало някакви такива проявления, но ясно си спомням, когато бях 6-ти клас вечерта в стаята ми (вече си бях легнала) забелязах как завесата на прозореца ми се помръдна, а отсреща на огледалото имаше някаква сянка на човек, тогава не можех да си го обясня това нещо нито сега. По късно научих, че огледалото не трябва да бъде с/у прозореца, до някъде си мисля, че от неправилното му поставяне е предизвикало всичко това. Други такива преживявания съм нямала. Единствено съм усещала присъствието на дядо ми (който почина преди 12-13год.), но присъствието му никога не ме е плашило, напротив било ми е приятно :)
Аватар
Aine^
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KAT » 28 Мар 2007, 14:21

Wizard явно Mortisha изобщо не е в час за какво говоря щом намеси и тайните служби. Сега малко разяснение за това какво било "усещане" - нали усещаш някакво странно присъствие в стаята, за да изпиташ такова нещо, нещо в твоята глава трябва да стане, а единственото което може да стане е да се появи тази странна мисъл как усещаш нещо в стаята. Или усещането е една разплута мисъл пусната от астралните духове на определен човек и той нали почва да въздиша ау колко интересно нещо изпитвам трябва да е нещо свързано с паранормалните светове, нещо по така екзотично става в главата ни.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mad_Mike » 28 Мар 2007, 14:50

KAT написа: Сега малко разяснение за това какво било "усещане" - нали усещаш някакво странно присъствие в стаята, за да изпиташ такова нещо, нещо в твоята глава трябва да стане, а единственото което може да стане е да се появи тази странна мисъл как усещаш нещо в стаята. Или усещането е една разплута мисъл пусната от астралните духове на определен човек и той нали почва да въздиша ау колко интересно нещо изпитвам трябва да е нещо свързано с паранормалните светове, нещо по така екзотично става в главата ни.

Защо всички които не вярват така ви лазят по нервите. Неска казах на един приятел дет не вярва и напрао ме вбеси тотално. KAT да те питам примерно ако си седиш сама в стаята и случаино ако влезе някои твои родител без да го го усетиш че влиза не усещаш ли присъствие в стаята. Където и да идеш все някои човек ще те погледне дори за секунда ако е няма ли да го усетиш?Ако примерно трябва да пееш на концерт и всички те гледат. Освен че виждаш че те гледат не усещаш ли че те гледат (в смисъл не са отнесени и си мислят за нещо друго а са се концентрирали върху теб и това което ще направиш). Само примерно говоря.
Изображение
Аватар
Mad_Mike
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 28 Мар 2007, 17:18

само дето не разбрах в какво не вярвам, аз се опитах да ти обясня какво всъщност се случва с теб. И съм той не тя.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mad_Mike » 28 Мар 2007, 17:40

Извиняваи. Моя грешка. Имам предвид че по работите които пишеш си личи че не вярваш много в окултното. Това имам предвид.
Изображение
Аватар
Mad_Mike
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 29 Мар 2007, 06:49

Mad_Mike - и как разбра че не вярвам в окултното, виж какво съм ти написал че тези неща с присъствието ти ги правят астралните духове - от това по окултно виждане не виждам. Ти явно смяташ че под окултизъм се разбира - ритуали, заклинания, евокации, магии. Окултизмът е това което ти е в главата, тоест ти и всички други енергийни разуми и способностите им, всичко друго са глупости.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор