Aine^ написа: Не знам как да започна. Преди време вярвах в Бог, но се запитах за какво и каккво проповядва моята религия, след което започнах да изучавам всички религии... постепенно се задълбах и в дълбоките води на окултното. Докато медитирах усилено бях добре и в хармония със себе си, но после се започнаха объркванията, когато разбрах, че има някакво външно влияние да нямам постоянна връзка или почти всички да са неангажиращи, а това се дължи на отрицателната енергия, която нося. Ходжа ми даде 3 муски една за пиене едната за възглавницата и трета която да нося постоянно с мен (изпълнявам го). Вчера ходих на Гложендкия манастир и пуснах Киприянови молитви, очаствала съм в ритуали с Бофамет и Пентаграми... и всичко накрая се обърка още повече.
В момента нито знам коя съм нито какво искам от живота си, а не мога да бъда с някой без да знам коя съм аз самата и в какво вярвам. Искам да се намеря, но не знам как.
Искам просто да разбера вашето мнение или ако можете да ми кажете какво става има ли вероятност някой да създава това объркване или аз самата псохически съм настоена по-този начин. Моля ви за мнението еи!
Тази тема е много сложна, и ми е много трудно да ти дам някакъв готов отговор като такъв няма, пътят на самопознанието е много индивидуален. Приемам разни неща, хора като свои и не свои според това дали са близки до същноста ми, в смисъл, ако нещо или някой не ме удоволетворява, не ми отговаря на мен самата, кара ме да се чувствам недобре го приемам като нещо, което не е за мен и подминавам, по тоя критерий правя повечто избори в живота си, режа всякакви фалшиви неща и хора навреме, дори понякога да ми е кофти. А наистина е важно поне да знаем какво ни харесва и какво не, когато си търсим партньор.
Ще се опитам да ти илюстрирам с един пример това, което искам да ти кажа: (например) ти си чувствителна, емоционална, ревнива търсиш трайно обвързване,вярност,. силни страсти,чувства и т.н., а с партньора се разбираш много добре, но има един "малък" проблем - той е свободолюбив, за обвързване не ще и да чуе , флиртаджия и т.н., иначе ви е хубаво заедно, и за да запазиш някак връзката правиш компромис със себе си и подтискаш истинската си природа, играеш някаква роля, нагаждаш се към него и неговия начин на живот, затваряш си очите за много неща и в един момент разбираш,че връзка формално имаш някаква, изглежда отстрани сякаш че всичко е наред, направо идеална, но не си щастлива, защото през цялото време не си била самата ти, нито пък ти е харесвало неговото лековато отношение, и прекъсваш връзката, знаеш какво неискаш със сигурност и от там насетне какво искаш, какъв мъж ти трябва и какви отношения,които да ти отговарят на теб самата. Сигурно опознаваме себе си най-добре на база житейски опит. Въпреки, че пак казвам, на мен ми е сложно да пиша по тази тема, защото съм имала такива периоди като твоите, даже наскоро установих, че всичко което е било свръхважно за мен години наред като цели,стремежи,мечти (които постигнах) изведнъж истинах към него и всичко сякаш се оказа изпразнено от съдържание, и го приех като знак , че е дошло време за промяна и преоткриване на себе си, но точно такива периоди на дезориентация на мен са ми много трудни като съм постигнала сега мечтата какво искам и затова от моята позиция ми е трудно да давам съвети, но смятам, че със сигурност с времето всичко си идва на мястото,просто защото такъв процес не е за един ден ;) Освен времето залагам на вътрешната честност и интроспекцията.
А при теб, дали има някаква външна намеса, да се надявваме , че някой от специалистите тук ще се включи