защо???

Място за теми, които са извън магията, флууд, спам и всичко, което Вещицата ще изхвърли в кофата си за смет...

Мнениеот nancy_pz » 03 Май 2007, 18:13

Божественото дете,следвайки пътя си,се нуждае само от себе си,Бога и Богинята.
Вярата на всеки е лична и тя не бива да бъде публично провъзгласявана.
pink
Аватар
nancy_pz
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 04 Май 2007, 18:45

Hekata - Ако някой те попита с насмешка дали се занимаваш с тез неща какво ще направиш ? (все пак те пита)
За разкриването на личниат живот - Някои неща е хубаво да скриеш но нека да отбележа че хората които не крият нищо ще могат да са наранени,смачкани или нещо друго негативно по-лесно . Каза че живеем с хора и личният живот ни зависи от тях и т.н. - така е ,но за да запазим това общуване и да не бъдем отритнати трябва да запазим тайни .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот hekata_ehnaton » 05 Май 2007, 20:20

Блоте... ако някой ме попита снасмешка дали се занимавам с магия се усмихвам и му отговарям, все дно мее попитал сериозно - така хем парирам удара му, хем му затапвам устата.
Не казвам, че издавам бюлетин за личния си живот и го разпространявам... става дума, че не крия от хората, които са ми близки, а другите, ако случайно станат свидетели на разговора, си е за тяхна сметка. За това въпрос...
Един друг закон гласи, че трябва да имаме пълно уважение към родителите, настойниците и учителите си.
Ако си премълчаваме нещо пободнои, това не е ли вид неуважение към тяхното правои да знаят истината.
Същото важи и за близките и приятелите ни.

Пак ще го кажа - не говоря за масово разпространение на идеите, а за споделяне с тези, на които държим - това беше темата, нали? :
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 06 Май 2007, 16:14

Hekata схванахме за какво говориш още преди време . Не ми хареса този закон който каза . Бях писал в друга тема за отношенията деца-родители . Поуката беше че сляпа обич и сляпо уважение не трябва да има към тях . Не им дължиш нищо . А колкото е неуважение да си мълчиш - от къде ти хрумна ? Няма общо с уважението . Дори ако им кажеш и те ще го приемат с насмешка и те ще проявят към теб неуважение . Тогава няма ли да се почувстваш глупак ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот magica » 06 Май 2007, 16:56

nancy_pz написа: избягвам да казвам на хората каква съм,защото пове4ето са негативно настроени,а останалите не вярват в магий (къде е точката)
защо е така незнам

Гледайки възрастта ти и правописните грешки, които допускаш и аз ще имам негативно мнение, каквото и свързано с магията да споделиш, независимо, че се занимавам с магия. Пише се "МАГИИ". Изречението започва с главна буква. Между запетая и нова дума трябва да има отстъп. "Ч" не е едно и също като "4". Изречението завършва примерно с точка.

Първо се научи, после мисли дали искаш или не искаш да говориш. Ако говориш, без да си се научила, ще патиш от хорски подигравки. И това ще е напълно заслужено от теб самата.
Аватар
magica
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 06 Май 2007, 18:21

Млъкнете с тези глупави/безмислени забележки за правописните грешки ! Езикът е измислен за да се разбираме помежду си . Аз разбрах всяка една нейна дума - това е най-важното .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 06 Май 2007, 18:28

А , за да се разбираме по между си трябва да има поне малко желание да чуеш отсрещната страна :)
Ако й кажеш " млъкни " как ще я разбереш ?
Не е нужна подобна грубост от никого :)
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 06 Май 2007, 19:05

Аз съм разбрал нужното и вече мога да си позволя "млъкни" . Също така и разбирането между хората не е преоритет . Потъпквам го в случая (според теб) за да постигна един по-чист форум . ;) честито за 666те мнения .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 06 Май 2007, 19:11

:oops: Благодаря :)
Няма да споря ....
Общуването винаги е приоритет - ако можеш да чуеш или да бъдеш чут :)
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Poison » 07 Май 2007, 14:09

Аз мисля че трябва да се мълчи. нямаше ме доста време ама тук няма кой знае каква промяна. Даже никаква.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот koruin » 08 Май 2007, 12:00

Ние сме свободни да избираме каво да правим.Ако искаме разказваме какво можем или мълчим. Но според мене потаиноста е едно от най-добрите средстава за самосъхранение.
Аватар
koruin

Мнениеот Satyricon » 10 Юни 2007, 18:45

Unforgetable написа:За един човек, който се занимава с магий тайнствеността е много важна иначе има сумати хорица, който ще те изкарат или луда или че имаш лоши намерения или т.н. Трябва добре да усетиш с кой и какво можеш да споделиш. А хората, които наистина заслужават доверие са за съжаление много малко...

Тука съм напълно съгласен и аз мисля така повечето хора ne вярват v тези неща гледат физическото живеем в свят на технологии на доста им е трудно да повярват и проумеят свръх естественото и най лесно е да кажат че човекът е луд:)
Аватар
Satyricon

Мнениеот Сайлеа » 10 Юни 2007, 19:23

Може би голяма част от тези реакции се дължат именно на термина "свръхестествено". Защото магията е не по-малко естествена от живота сам по себе си и неизменна чат от него. Обаче за съжаление нещата са толкова преекспонирани от жаждата на хората за мистерии, че на всички занимания в тази област се гледа като "лудост". Какво може да се направи, ами нищо освен да се показва на хората истината и да не се залъгват с приказки за полуголи вещици, скачащи на новолуние около казан с отвара от жаби( надявам се да не обидя някого). Пък иначе не е толкова лошо да си "луд" :P Защо да си нормален като можеш да си изключителен :wink:
Fiat lux!
Аватар
Сайлеа
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот demonic » 09 Юли 2007, 04:43

според мен всеки вярва в това,но просто го отрича защото не го разбира както се казва "това което не разбираш го отричаш" а и наистина повечето хора си мислят че жертвопринасяме котки,пием кръв и изравяме трупове(което е глупаво)но е факт затова просто си мълчим за щастие мойте близки знаят,като майка ми и баща ми и не ми забраняват,а и те се интересуват и съм много щастлива че и най-добрата ми приятелка се занимава стова и точно тя ми е дала съвет да не казвам с какво се занимавам защото просто никой няма да разбере,а и защо им е на другите да знаят,това си е личен избор wallk Adance
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mortisha » 09 Юли 2007, 16:06

Точно днес стигнах до извода, без да съм чела въобще темата, сега попаднах на нея, че май е най-добре да споделяме колкото се може по-малко, за това което ни вълнува, за това в което вярваме, защото не винаги ще срещнем разбиране, а негативното мислене може и да ни навреди, да заглушим гласът на интуицията си. Разбира се - трябва избирателно да подходим, не става със всеки за всичко да си говорим.
Понякога се изкушаваме да говорим за това, което ни вълнува силно - искам много, много да ми се случи едно нещо, но в времето все по и по-малко вярвах, че ще се случи - просто не го усещах..докато в последно време не започнах да получавам категорични знаци, че все пак колкото и да е малка вероятноста - може и да стане. Дори и да не стане, удоволствието е в очакването, това е нещо, което много ме зарежда. Днес споделих на близък човек и какво - наговори ми че е невъзможно, убеждаваме че е сигурно , че няма да стане, че си внушавам , направо си е лудост да си го мисля - не че искам нещо от рода да срещна извънземно - нещо съвсем реалистично е. И на мене ми се развали настроението, затова вече предпочитам да не споделям за нещата които ме вълнуват вътрешно, защото негативното мислене е заразно. Така може и някой да въздейства на друг, до степен да загуби вяра в способностите си, в себе си, ето и аз за малко да се поддам.
Друго, което съм забелязала, е че винаги когато смятам да предприема някакво начинание и споделя - се проваля. Когато го извърша в тайна се получава. Споделям го едва когато вече съм го направила.
Или иначе казано " Ако искате да накарате някой да не направи нещо- накарайте го да говори за него" .
icon_flowerface :wink: Поздрави
Аватар
Mortisha
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот DarkMagicMaster » 12 Юли 2007, 09:54

Тихите води са най-дълбоки никога не показвай истинския си образ нека се страхуват и предполагат........
буу....
Аватар
DarkMagicMaster
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот koruin » 29 Юли 2007, 21:04

Първо според мене това недоверие, страх и един вид присмех идва от всичките лъжи и натрапвания на църквата върху хората.
А колкото до това дали е редно да разказваме на хората с какво се занимаваме ,всеки има право на избор.
Аватар
koruin

Мнениеот koruin » 29 Юли 2007, 21:06

Първо според мене това недоверие, страх и един вид присмех идва от всичките лъжи и натрапвания на църквата върху хората.
А колкото до това дали е редно да разказваме на хората с какво се занимаваме ,всеки има право на избор.
Аватар
koruin

Мнениеот Arian Star » 31 Юли 2007, 08:20

Така, аз не виждам какво лошо има в това, да се интересуваш от древните знания, които между впрочем са доста по-добри от модерното мислене и модерната наука. А и всички сме тръгнали от някъде, нали? Историята на човечеството и развитието на познанието тръгва от древното знание, и се развива в модерността, в тази наука която познаваме.

Освен това, понятието "магия" и "окултно" са чисто просто инструменти да се означи онова, което модерната наука, не приема дълго време. Защото рационализма, търси реални материални доказателства, а в тази част която самите учени наричат шарлатанство или пък непознаваема сфера, граничеща с лудостта дори се работи с енергията. А енергията започва да се признава и от учените вече. Никой вече не отрича, че човека има етерно тяло и аура. Учените вече реално виждат чрез съответните инструменти това. Магията е работа с древното знание, защото именно там се крие и ключа към познаването на енергията като реален феномен. Магията е нищо повече и по-малко работа с енергията и познаването на това що е енергията. Това е моето мнение по този въпрос и аз никога не крия собствените си интереси в тази област. Но зависи с кого говоря и кой се интересува от това!
Ако е някой който е твърдо убеден, че има само материя, просто въобще не му обяснявам с какво се занимавам. Ако е сродна душа, с такова удоволствие споделям онова, което съм достигнала като познание и търся обратна връзка! icon_flowerface icon_angel
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот FINCI » 31 Юли 2007, 14:28

Напълно съм съгласен.............никога не забравяте кои сте и от каде сте тръгнали............никога не се надценяваите и не се мислете за велики............говоря от собствен опит точно когато си мислите че можете всичко точно тогава оплесквате така нещата че и най великият магьосник не може да ви помогне..................
Аватар
FINCI
MagicGateBg Наблюдател

ПредишнаСледваща

Назад към Recycle Bin

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор