Запазване на енергията

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Air » 31 Май 2007, 11:49

Значи , преди няколко дни просто ми изскочи тази мисъл във главата, както става понякога, има периоди в които за 2-3 дни ми се разясняват адски много неща и трупам знания, след това е застой.И тук пиша на периоди.Както и да е:) Та преди няколко дни ми дойде следната идея - когато се страхуваме или изпитваме негативни емоции всъщност излъчваме енергия през слънчевия сплит (незнам коя чакра е това), която е насочена към нещо или някой.Ето и простичката техника която ми хрумна, и която работи по мое мнение.В момента на уплаха трябва да си изработите рефлекс - визуализиране на "вретено" (поне аз така го виждам) около тялото което се върти и захваща изтичащата енергия.То обхваща цялото тяло, от главата до петите, като не е съвсем гладко нещо като кошер с неправилни линии.Когато уплахата или негативното чуство започне да преминава бавно връщате енергията обратно в слънчевия сплит, вретеното започва да се върти по-бавно и изчезва.Но скоро се змаислих дали тази енергия не се замърсява по някакъв начин, поради самото чуство и дали всъщност е добре да я връщаме обратно там откъдето е дошла.Опитайте, помислете, пък отговорете. icon_eusa_dance
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 31 Май 2007, 14:19

Аз не мисля че излъчваме енергия от слънчевия сплит когато изпитваме страх да кажем а обратното - свива се . . . Така че аз виждам нещата по-добре ако си разтвориме колкото можем тази чакра . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Air » 31 Май 2007, 14:43

Май не ме разбра, или аз не те разбрах :) Представи си чакрата като един портокал, и когато се уплашиш, кората на портокала се обелва и излита в пространството
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 31 Май 2007, 19:37

Страхът означава свиване . Демек не изпращаш енергия а се запушваш . Няма как да го обясня по-добре . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Nemezius » 31 Май 2007, 20:01

Air, освен че Блот е прав, замисли се и за друго: така както си го представил/а, то излъчваш негативна/диструктивна енергия... и след това я насочваш към себе си- погледни го от тази страна и се замисли дали искаш да насочваш такава енергия към себе си, и след това осъзнай абсурдността на казаното....
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот KAT » 31 Май 2007, 20:20

отдавна се каня да ви го напиша и ето наканих се. Всички дето се занимават с магия и окултизъм са така да се каже отличниците в кръжока на летачите. Летачите нали знаете кои са от писанията на Карлос Кастанеда, а за мен са астралните енергийни разуми. И в този кръжок постоянно се прави така да се каже едно холодекче за вашето въображение особенно когато визуализирате. Да не говоря когата усещате тези енергий как се движат от вас и към вас холодека е пуснат на пълна сила.

Да то хубаво ама никой няма да ми повярва, нали.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WandaBlenda » 31 Май 2007, 22:01

Хубаво ,че си започнал да усещаш потоците на енергия.Само дето не усещаш каква е.В момент на стрес енергията в теб натрупва повече отрицатен заряд и естествената реакция на организма е да изчисти излишествата.Не че има отрицателна и положителна енергия.Енергията си е една, ама това е друга тема.Та не е много хитро да си я събираш обратно :roll:Добре е, че се опитваш да измисляш техники.Само дето не си уцелил подходящото психологическо състояние.Всички ти го казват, (без КАТ който си пее неговата си песен.Евала КАТ, ше вземем да те предложим за книгата на Гинес, за рекорд по въртене на една и съща плоча icon_occasion )така че опитай се да преосмислиш системата в която явно си зациклил.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 01 Юни 2007, 07:48

Казваш че няма положителна и отрицателна енергия но даоистите не смятат така . Те се стремят към баланс на двете .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот WandaBlenda » 01 Юни 2007, 10:16

Даоистите може да казват едно, а ти да разбираш друго.А ти какво казваш?Или казваш това което казват други?Не ме разбирай погрешно.Не се заяждам.Опитвал ли си се да прочетеш едно и също нещо много пъти през по -олеми интервали от време.Ако всеки път виждаш едно и също в него значи нещо не си в ред.Опитвам се да ти кажа ,че трупането единици информация е чудесно.Но е само първата крачка.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 01 Юни 2007, 10:27

Хм...
Когато ни е страх, ние наистина изхвърляме негативната емоция, зародила се в нас, под формата И на енергия.
Това дали е негативна и дали има такова нещо изобщо е въпрос чисто и просто на гледна точка.
Аз лично смея да я наричам негативна, защото ако я върнем към нас самите, тя може да ни навреди.
Ерго не смятам, че трябва да й позволяваме да се връща...

Но понякога е полезно да я заземяваме, вместо да я оставяме да се насочва, защото някои същества се хранят с нея, а други се настървяват от присъствието й.

Така че ето ви и средния вариант- не я затваряме около себе си, а я канализираме по най-бързия начин в... нещо, което може да я поеме.
Терминът си остава "заземяване", за това и предлагам земята като такава цел.

А, КАТ... Не бях влизал от памтивека в този форум, но напоследък писанията ти страшно много ми напомнят за едни други...
На един друг индивид, който въртеше плочата "Онези от Паранормалното"... Има ли някаква връзка помежду ви, и ако да- то кога ще ни разясните гледищата си в "сборник", вместо просто да ги бълвате мнение по мнение насам-натам?
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Air » 01 Юни 2007, 11:16

Да , предполагам че греша.Досега съм вярвал, че енергията се прехвърля, и не се губи.Т.е не излита направо в пространството а е винаги насочена къ нещо или някой.Сетих се за нещо от една друга тема - за съществата от другите астрални нива които се хранят със страха ни.При мен случая не е такъв, просто усетих това.Блот, имаш в превид че през нас постоянно тече енергия като през тръба, и когато изпитваш страх тази тръба се свива ли? Защото ако е така ще изнамеря нещо друго :)Просто не виждам смисъл да трупам нищо лошо в себе си, камо ли енергия.Искам да експериментирам за да мога да управлявам потоците и според ситуацията.Все пак това което е от значение във всяка ситуация е трезвия разум :)
Последна промяна Air на 01 Юни 2007, 11:32, променена общо 1 път
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 01 Юни 2007, 11:19

А!
Ето най-мъдрата мисъл, изписана днес.
Имам нуждата да я повторя, за да се отбележи:

"Все пак единственото, което е от значение е трезвия разум."
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 01 Юни 2007, 11:20

Chaos - да същия съм, даже някой вече беше ме питал и аз го потвърдих. Wizard ми банна предишния ник така и не разбрах защо, гледам сега не ме закача (преди имах и предупреждения и тем подобни глупости).

Ако искаш погледни темата "Как ни манипулират духовете", май в демонология беше. Там се разисква какво е разумност и ядене на месо. Също погледни и в Астрология, просто размазал съм я тази псевдо наука.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 01 Юни 2007, 14:03

КАТ - ай стига с тия духове бе . Скапа ми настроението с тез духове . . . Май не си чел много както и не си се интересувал от почти нищо . . . За теб всичко е духове и точка . . . Разбрахмете - ако няма какво да кажеш друго освен за духовете няма смисъл - разбрахме те
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 01 Юни 2007, 15:44

BLOT- я кажи нещо друго освен духове и дето не съм чел за него да го обсъдим. Щото аз в една друга тема питах поне 2-3 пъти кои са тези другите сили освен енергийните разуми и тъй и не получих отговор (в една от темите на на alana_lire беше).

Ако искаш може да обсъдим чакрите как по някое време като напреднеш с тях започваш да ги виждаш цветни. Дори и пимбяни да ги видиш с нищо няма да ти помогнат, играл съм си с така неречените чакрите доста време. Голяма полза нямах. Полза има да се развива това дето си ти и дето мислиш другото са просто начини да те отклонят от истината.

BLOT - понеже аз нищо нали не разбирам, сигурно си видял напомнянето ми че чакам да стана кон, нали имало и такива магии и такива адепти дето ги владеели. Или пък магията за телепортиране, че и ритуал има обаче што така на никой не му се получава този ритуал. Да не говоря за забавянето на времето и след това как трябвало да се забърза за да се компенсира. Имаше и ритуал да станеш невидим, било само за околните колко умно, ами горките за да не те забелязват трябва някой да им е зомбирал мозъците не мислиш ли, е да де то ритуала го прави това зомбиране аз забравих.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 01 Юни 2007, 16:07

КАТ - аз също не съм чел много . ТОлкова имена на полубогове чувам за първи път и всякакви термини . . . Аз не се изтъквам пред теб че знам повече защото почти нищо не знам . Няколко книжки от ариеца съм прочел и из нета квото ме е интересувало . Щом даваш като примери за какво можеш да говориш най - често значи че човека не знае много освен тези неща . Но искам да наблегна на това че някаква информация ти е взела акъла .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 01 Юни 2007, 16:30

BLOT - това горното дето си написал го разбирам като някаква подигравка по мой адрес. Нещо явно голям безпорядък е царял в мислите ти докато го пишеш. Нито знаеш колко съм чел, за какви имена на полубогове ми говориш не знам и термини, или може би не си чувал какво е чакра. И нищо не ми е взело акъла.

И знаеш ли какво е сервитор дето създаваш там с ритуалче това е когато сервитьора в ресторанта ти поднесе таратор и се получава сервитор не ме питай що.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Air » 11 Юни 2007, 10:08

хахахаха :mrgreen:
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nvknvk » 19 Юни 2007, 13:25

Всичко е по просто отколкото мислите. При страх чакрата поема енергия за да можеш да се защитиш умнико. Във един свят един маг така размахваше остри колове срещу мен. Аз настръхвайки поех чрез сахарсара Добре че при първия удар се появи в ръката си нещо като камшик. Та с него му избих кола с един удар. Но в тоя момент се появиха мечове в ръката му които запрати по мен аз обаче вече бях в тялото си.

Та мисълта ми е на нивото на което е развито магическото същество ангел или демон. На това ниво приемаш при страх енергия с която да се защитиш. Друго за пръв път започнах да си чувствам чакрите когато започнах да играя quake 1. Толкова ме хващаше шубе да не ме убият
Аватар
nvknvk
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Air » 20 Юни 2007, 07:04

Chaos пробвах по твоя начин.Канализирах лошата енергия в нещо, което може да я поене- например дърво, или трева или нещо подобно.Важното за мен е да е растение, зашото смятам че както ние вдишваме кислород, а те въглероден диоксид, така е и при енергията, те канализират лошата и я превръщат в добра.Попрасвете ме ако греша.Усещането е сякаш някой те натиска с пръст в слънчевия сплит, усещаш отпускане на крайниците, синусите се разширяват,съзнанието се избистря.Реших да видя докъде може да стигна с тази техника, и какви могат да са лошите последствия, случва ми се да я прилагам по 4-5 пъти на ден. Досега нищо лошо не ми се е случило.Даже осъзнах някои неща за които преди съм бил сляп.Тази тема много ми харесва! А има още толкова чакри, че ми става все по интересно как се работи с всяка от тях.:)Ако може обаче да достигнем до някакво решение , при негативни емоции чакрата се запушва, или приема енергия, за да можем да се защитим?
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор