да помогна на алкохолик

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот fenix » 08 Авг 2007, 21:09

здравейте. искам да попитам дали има някакъв ритуал с който да откажа някого от алкохола, или поне да му помогна да усъзнае, че има сериозен проблем
enjoy
Аватар
fenix
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 09 Авг 2007, 10:53

Злоупотребяващите с алкохола никога не могат да осъзнаят този капан, в който се намират. Не вярвам, че има такъв начин. При тях липсва контрол на входа и изхода, поради което те никога не могат да видят проблема като такъв. Все пак ето ти нещо, което успях да открия:
Това заклинание се чете 3, 6 или 9 пъти при намаляща луна над някаква спиртна напитка, в която една седмица е кисната чубрица, която след това той ще изпие /или поне част от нея/:
"Богородична билка, Богородична трева, вразуми рабът божии /името....../, да не докосва спирт, да не надига чашката, да не пие вино и бира, алкохол да не понася. Каквито са думите, такива да са и действията. Така да бъде.Амин"

Друго: Да се завържат на сноп като метличка клончета от различни дървета. Когато пиещият е мъж, клончетата да бъдат от мъжки дървесни видове /явор, ясен, клен, бор и т.н./, а ако е жена - съответно от женски /топола, бреза, липа и т.н./. С тази метличка се изчистват всички ъгли на жилището. Може да се комбинира с горната молитва. След това метлата се зарива в земята, някъде навън. Когато започне да изгнива, тогава ще изчезне и желанието за пиене.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 09 Авг 2007, 17:31

(spam)
Ако искаш да помогнеш на алкохолик му купи пиене . . .
------------------------------------------------------------------------
Майд Контрол който да се възобновява/повтаря всеки ден .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот stanislava » 09 Авг 2007, 18:19

Празна бутилка от която е пил алкохол се слага под леглото от страната на главата,стои там 40 дена,на 41-се изхвърля в контейнера за смет.Бутилката се взема с ръкавица-не се пипа с ръка.
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 12 Авг 2007, 15:49

:wink: Писала съм в стара тема много рецепти за борба с алкохолизма, повечето от които са свързани с растението копитник. Много широко се е прилагало това в моя край, както установих в последствие. Не съм пробвала персонално нито една от рецептите :) Добре си ми е като алкохолик.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Endival » 28 Юли 2008, 15:39

до колкото знам аз ще се излекува от алкохолизма когато проумее че тожа е лошо за него и трябва да се откаже
Аватар
Endival
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот morsko_zaklinanie » 28 Юли 2008, 18:18

Endival , не мога да се съглася с тебе.

Хиляди хора проумяват, че имат проблеми, но проумяването не им помага да ги преборят.

Не мисля, че човек може да се излекува от алкохолизъм или каквато и да е друга зависимост сам и с едното проумяване. Такива хора имат нужда от помощ.
~ GoNe aLL AloNe ~
Аватар
morsko_zaklinanie
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Abathor » 28 Юли 2008, 22:28

Бирата е свято питие!!
Дръж го на синжиш в мазето ако прекалява.

Вземи погледни някой от старите теми там съм писал за алкохолизма неща по същество а не лигавщини.
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Black Beauty » 30 Юли 2008, 06:34

Алкохолизмът е нещо толкова сериозно, толкова проблемно, че неще и дума... аз имам същия проблем с моя баща. Това беше моята тема: http://www.magicgatebg.com/MG/component ... /Itemid,8/
Да си призная, никакав успех, имаше период на затишие, след което всичко отново се повтаря със същата непоколебимост! Ако някой може да сподели нови идеи, моля, приемам... за пиенето - и аз обожавам биричка и ракийка с мезенце, но моля Ви, не е шега работа това. Да не говорим, че България е на едно от първите места по употреба на алкохол сред тийнейджърите, че по форумите някои от тях пишат как не могат да заспят, без да надигнат бутилката, че онзи ден в практиката ми имаше клиентка, на 18 год, с 1.2 промила алкохол, който отдалеч дори не й личал при медицински преглед! Абе... нямам думи...
The Beauty is everywhere. Just notice it.
Аватар
Black Beauty
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Abathor » 30 Юли 2008, 11:59

http://www.magicgatebg.com/forum/viewto ... highlight=
това е линка.
И все пак да го завържеш в мазето също ще помогне.

ПС: напоследък много ме е избило на лигавщини.ще извинявате за ебавките.
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 30 Юли 2008, 20:50

Black Beauty написа:Алкохолизмът е нещо толкова сериозно, толкова проблемно, че неще и дума... аз имам същия проблем с моя баща. Това беше моята тема: http://www.magicgatebg.com/MG/component ... /Itemid,8/
Да си призная, никакав успех, имаше период на затишие, след което всичко отново се повтаря със същата непоколебимост! Ако някой може да сподели нови идеи, моля, приемам... за пиенето - и аз обожавам биричка и ракийка с мезенце, но моля Ви, не е шега работа това. Да не говорим, че България е на едно от първите места по употреба на алкохол сред тийнейджърите, че по форумите някои от тях пишат как не могат да заспят, без да надигнат бутилката, че онзи ден в практиката ми имаше клиентка, на 18 год, с 1.2 промила алкохол, който отдалеч дори не й личал при медицински преглед! Абе... нямам думи...

Пробвала си копитника и не е станало??? Уверена ли си, че си спазила всичко? Коя от рецептите ползва?
Откакто за първи път пуснах темата, в 7 от 7 случая сработи. До момента, разбира се, но все пак е минало доста време оттогава...
Страшно ми е важно да ми отговориш на въпросите, наистина, надявам се, разбираш защо.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Endival » 31 Юли 2008, 14:35

morsko_zaklinanie имам предвит че не само трябва да разбере че има проблем а да разбере също така че трябва да се откаже а не да казва "зле съм ама няма да спра да пия" а да си каже "зле съм и ТЯБВА да спра" разбираш ли ме?
Аватар
Endival
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот degagement » 31 Юли 2008, 21:07

Мисля, че просто трябва да го оставиш да си троши главата. "Няма по-глух от онзи, който не иска да чуе". Освен ако не ти е в къщата - тогава проблема е сериозен. Помисли и за разликата между пиянство и алкохолизъм. Ако е наистина алкохолизъм, лошо ти се пише. За мен най-доброто лечение е да го изриташ от къщи, за да не ти съсипва спокойствието и живота. Ако не ти е под покрива - не е твоя работа да се разправяш (това си е мое мнение) -губиш си времето.
Имала съм преживявания с алкохолик под един покрив. И да го биеш - на другия ден не помни, да му говориш - не слуша. Освен ако не се създаде ситуация, в която здраво да се наплаши. Само дето когато изтрезнее няма да помни - т.е. отново ефект никакъв.
Ако това е родител и имаш 18 години - намирай си работа и се изнасяй. Колкото и да ти се моли другия родител, постави условие, че докато този човек е в къщата, кракът ти повече няма да стъпи там (и определено трябва да го направиш).
Ако нямаш 18 - проблема е още по-сериозен, защото и да се изнесеш, ще те дадат за национално издирване. А да живееш с такова нещо всеки ден... Събираш сила и се подготвяш да се махнеш при първа възможност.
Аватар
degagement
Модератор

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор