Помощ!

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот Гост » 10 Мар 2005, 00:14

Значи имах един мн "добър" приятел, мн близки бяхме, всичко съм си споделял с него, ама в последствие се скарахме щот ми извъртя мн гаден номер(това е без значение) и не съм се виждал с него от около 3 седмици. Но напоследък мн често го сънувам и съм станал мн раздразнителен и злобен, направо се учудвам от себе си :shock: , щото по принцип съм мн спокоен и кротък. Четох в един саит за енергийния вампиризъм и т.н., че когато се разделиш с някой близък ти взема част от аурата и т.н. Мислите ли, че това ми е проблема или си въобразявам? :roll:
Гост

Мнениеот Марио » 10 Мар 2005, 09:36

Честно казано според мене чисто и просто си въобразяваш,захващаш се за първото прочетено нещо.Задълбочисе малко в проблема и ще откриеш верния отговор.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот arcopal » 10 Мар 2005, 09:49

Пич, чети по-малко магически статии, живей повече, И НАЙ-ВЕЧЕ - сдобрисе се с любимия си приятел! Агресията и раздразнителността е показател на незадоволени и неизранени чувства!

А по-ринцип каквото и да пише в сайтовете за Аури и други Енергийни Структури, НЯМА СМИСЪЛ да му обръщаш внимание, ако не си Ясновидец - просто няма да го разбереш Правилно!!! Което е и станало в случая...

Ще ти дам един пример за да се опитам да ти изясня:
Когато се разделя с приятел, понякога му давам нещо за спомен, а понякога когато се запозная с човек, му подарявам нещо пак за спомен! Е точно за такъв Спомен става дума!!! Когато се сдружиш с някого, той влиза в спомените ти, в сэрцето ти, и вече не можеш да го забравиш! Ти му даваш вниманието си, а чрез вниманието и положените усилия за доброто на другаря, му предаваш и часто от себе си! Но това е такава част, която играе ролята на РАДИОВРЪЗКА, не повече! Както когато ти дам ICQ номера си, аз не губя нищо от софтуера на компютъра си, така и човек не губи нищо давайки част от себе си на другите!

И стига с този ВАМПИРИЗЪМ, вие не сте виждали Истински Вампиризъм!!! Не сте виждали как за минути певец си губи гласа, спортист координацията, как за 5 минути човек припада, как за 1 минута заспива жертвата на Вампира от слабост!!! Не сте виждали как на напълно здрав човек след `исмукване` му дават диагноза анемия, кислороден глад, ниско кръвно налягане, топлинен удар и кво ли не още! Само дето няма как да се получи топлинен удар посред зима и кислороден глад на плажа!!! Не сте виждали как доктора се пули тъпо, лекувайки такава Вампирова Жертва!!!

НЕ ГОВОРЕТЕ ЗА НЕЩА КОИТО НЕ ПОЗНАВАТЕ!
Аватар
arcopal
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Гост » 10 Мар 2005, 10:13

Благодаря за помоща :grin: Просто ми беше интерено...както и да е. С него няма начин да се сдобря просто щото ми стана ясно, че никога не сме приятели, по-скоро аз съм му бил приятел, отколкото той на мен, така гадно ме предаде, че направо думи нямам... crybaby2 Просто наскоро си имах мн проблеми и вече се чудя на кой да прехвърля вината( а аз сам съм си виновен де ).10x отново и сори, че ви занимавах :grin:
Гост

Мнениеот EliKarim » 10 Мар 2005, 10:46

Напълно съм съгласна с arcopal. Така си е.
Мисля, че всички са минавали по този път, на разочарованието. Това е неизбежно между хората. Друг е въпросът кой как приема и изживява такива душевни терзания и по какъв начин се справя с тях.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Wizard » 10 Мар 2005, 15:29

arcopal написа:...Ще ти дам един пример за да се опитам да ти изясня:
Когато се разделя с приятел, понякога му давам нещо за спомен, а понякога когато се запозная с човек, му подарявам нещо пак за спомен!

arcopal това, което казваш че правиш (с подаръците), не е ли един вид своеобразен "вампиризъм" т.е. правиш така, че ако се скараш с въпросния човек, да продължаваш да го контролираш, чрез този предмет, който си му подарил предвидливо по-рано?
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот arcopal » 11 Мар 2005, 08:30

Първо и най-важно - макар да пиша в първо лице, говоря принципно, а не само за себе си!!!

За Вампиризма/Контрола - нищо подобно!!! Факт е, че това е възможно, факт е, че някои го павят, но на мен са ми по-интересни други неща! Защо да се мъча да контролирам някой, кото може просто да работим с него на равни начала като партньори... ако не желае, не разбирам защо трябва да го контролирам - по-лесно е да си намеря друг партньор който ще има желание да работи и да се развива!

Когато казвам Подаръци, нямам предвид нещо Натрапено което принуждаваш другите да вземат! Подаръкът служи не за контрол, а за Общуване! Той е израз на Отношението на едн човек към друг!

Пример: никога няма да забравя как една моя приятелка свали ластика си за коса и ми го сложи на ръката! Нямаше нужда от думи, нито от обяснения - това не беше опит да ме Контролира! Това беше обратното - доверие, че няма да се възползвам от това подаръче за да я контролирам (въпреки че я харесвам а тя мен не толкова, никога не съм и досаждал или подобно)!

Разбира се, Подаръкът не винаги е предмет, даже много рядко той е материален. Обикновено е дума, жест, проява на внимание, в крайна сметка - Спомен!

Обратното съще ми се е случвало, да ме зариват с нежелани подаръци... е, тях по бързата процедура -> в коша за боклук!

Самият аз също съм подарявал подобни спомени! Има хора които винаги ще си спомнят за мен с усмивка и ще си правят асоциации за мен с Магарешки бодили, а защо - това си е вече друга тема. Подарявал съм бодили, хартийки, компютри, дрънкулки или пък скъпи предмети... Обаче никога предметът не е бил основата! Отношението, вниманието, споменът, и обещанието за приятелство - ето тове е Истинският Подарък!

Контрол - бльок! Това е пълна глупост! Нима магията е в контрола над окщолните или над света? Вампиризъм - още по-зле, за какво ми е да `смуча` енергия от другите, кото има толкова много хора, раздаващи жизненост с пълни шепи (даже и сега си имам един такъв приятел, сключихме бартерна сделка - той на мен енергия от неговия `извор`, аз на него информация от моята `база данни`)! Просто потърсете, исключително лесно е да си намерите другарчета от вашия "дол дренки", с които ще ви е гот и с които общуването ще е полезно, вдъхновяващо и благотворно... потърсете вместо да Вампирствате или Контролирате

Нека Силата Бъде с Вас!
Аватар
arcopal
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Celestial » 08 Апр 2005, 13:07

Човек е устроен да по следния начин:
I. Той винаги се опитва да вземе надмощие в другия т.е. стига се до "конфликт" без значение на каква тема или ниво (за справка цялата Човешка история)
II. Ако признае друг за водач - започва да го "дебне" за издънки. За да може да го приравни до себе си и тогава пак се стига до точка I.

Не мисля, че е нужно да цитирам Густав Любон "Психология на тълпите" - макар, че e писана XVIII век все още е актуална. А ако погледнеш която и да е компания... е ще видиш, че имат лидер - макар и негласно избран и това е естествено!-както и при всички стадни животни...
А относно подаръците... това е хубаво нещо жалко, че все по рятко се сещаме за близките (останалото е параноя).
Le Mot Juste
Аватар
Celestial
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот vladi » 10 Апр 2005, 16:03

vij sega i az sam imal takyv slu4ai i naistina 4ast ot auratati se gubi ako moje6 mu prosti ako ne potarsi v nqkoi sai za "въстановяване на изгубена аура" az napravix parvoto i pomogna

p.s moje da mi pi6e6 na vladi_sun@abv.bg ili na 0888898463 :grin:
vladi

Мнениеот vladi » 10 Апр 2005, 16:11

vsi4ko e dobre 6tom svar6va dobre. e za teb moje da ne e tolkova dobro no vse pak.... . vqrva te li v takiva ne6ta kato magii i takiva raboti
vladi

Мнениеот Poison » 20 Апр 2005, 16:02

vladi написа:.... . vqrva te li v takiva ne6ta kato magii i takiva raboti

Ама направо ме уби ся с тоя въпрос! :-P
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор