Кръвно налягане

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот B-L-O-T » 28 Авг 2007, 17:05

От половин година имам един проблем - Голямо кръвно налягане в главата . Много ми пречи на медитацията . Чувствам си главата отделно от тялото , все едно целият Аз се съдържа само в главата ми . На скачане с въже дори ми заглъхват ушите . Не искам да пия татул който сваля кръвното от главата заради токсините и ако взема да го спра пак да започне . Мога да си го сваля с разни окултни,езотерични методи но след няколко часа пак започва .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 28 Авг 2007, 17:35

B-L-O-T написа:От половин година имам един проблем - Голямо кръвно налягане в главата . Много ми пречи на медитацията . Чувствам си главата отделно от тялото , все едно целият Аз се съдържа само в главата ми . На скачане с въже дори ми заглъхват ушите . Не искам да пия татул който сваля кръвното от главата заради токсините и ако взема да го спра пак да започне . Мога да си го сваля с разни окултни,езотерични методи но след няколко часа пак започва .

При всички случаи няма да минеш без трайна корекция в хранителния режим и билколечение. Но ако минеш на медикаменти, там нещата стават непоправими. Зная, че когато започнат да се приемат препарати за кръвно налягане, процеса става необратим. Все пак можеш да опиташ нещо елементарно на първо време:
Малко вегетарианска храна....изключваш солта, свеждаш захарта до минимум и може да изпробваш тези две рецепти, ако не ти се струват достатъчно гадни на вкус:
1. Всяка вечер накисваш половин чаена лъжичка канела в чаша кисело мляко...след 15-20 минути го изяждаш...можеш да го разредиш с вода и да го изпиеш;
2. 5 или 6 сушени смокини се накисват за 7-8 часа в половин водна чаша ябълков оцет. На сутринта смокините се изяждат на гладно, а оцета се изхвърля. След половин час може да се закусва.
Ами знаех и още, но ще ги открия, ако те интересува. Нямам представа от какъв характер предпочиташ да е леченето ти, затова ти давам тези като начало :)))
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 28 Авг 2007, 17:57

Тези неща които предложи са временни . Казах че не искам временни неща . Ползвал съм студен душ точно на скалпа . Помага - да но за няколко часа . Хранителният режим не ми е нещо особено но ще го разгледам по-добре . Спя в нова стойка която подобрява кръвното и е най-добрата за спане . Започвам да преглеждам всичко . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 28 Авг 2007, 18:36

B-L-O-T написа:Тези неща които предложи са временни . Казах че не искам временни неща . Ползвал съм студен душ точно на скалпа . Помага - да но за няколко часа . Хранителният режим не ми е нещо особено но ще го разгледам по-добре . Спя в нова стойка която подобрява кръвното и е най-добрата за спане . Започвам да преглеждам всичко . . .

Ами разделното хранене е особено добро. Но трябва да ти стане нещо като постоянен начин на хранене. Колкото до стойката по време на сън: Желателно е да се спи без възглавница. А това, което ти предложих, не мисля, че е с временен ефект, защото рецептите са тибетски, а те не търсят временните ефекти. Аз нямам проблеми с кръвното, поне не в тази посока, но мои познати, които са ги прилагали, твърдят, че имат регулиращ ефект. Правиш ги поне две седмици, след това почивка. Другото, което може да причини високо кръвно са увредени бъбреци или сърце. Зная, че недостига на вода в обрганизма също води до повишаване на кръвното. Значи и тук трябва да обърнеш внимание на минимум литър и половина дневно. Причините може да са хиляди. Дори една неправилна стойка на тялото /това го знаеш много добре/ може да причини хипертония...Запознат ли си с упражненията, наречени "Петимата тибетци". Повлияват и кръвното налягане....
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот nightwalker » 28 Авг 2007, 18:37

А знаеш ли защо ти е толкова високо кръвното? Няма да е зле да откриеш причината и да я отстраниш.
Ave Caesar! Morituri te salutant!
Аватар
nightwalker
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот stanislava » 28 Авг 2007, 18:39

За нормализиране на кръвното-1ч.л-бял имейл се залива с 0.250мл студена вода от вечерта-дозата е за цял ден,същата билка може да се ползва 2-3 пъти.
Да се намали солта,не се яде свинско.Използвал ли си триъгълник образуван от допрени палци и показалци-другите пръсти изпънати,триъгълникът сочи с връх надолу,поставя се под сърцето.
Изследване на бъбреци,кардиограма ,не на цигарите.
Кристал розов кварц,билката се пие поне месец,следене ежедневно стойностите,измерване поне два пъти на ден.На лекар-1
Памук натопен в камфоров спирт-поставя се за секунда в ноздрите също така леко се намазват ноздрите с вазелин,да не се получи изгаряне .
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 29 Авг 2007, 05:54

avanabil - когато спя без възглавница кръвното ми удря директно главата . Спал съм така много време и на сутринта все едно не съм спал . Тогава се върнах към възглавниците . Не знам за Петимата тибетци - обясни ? . Това с канелата мисля да започна да го правя че е най-лесно намеримо . Например не знам от къде да търся картофов спирт или имейл от нещата които предложи stanislava .

Благодаря за отговорите .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 29 Авг 2007, 08:09

Трябва ли ти или вече си го знаеш. Да знам да си губя ли времето да го пиша.

Билколечение.
Упражнения за релаксация и борба с хипертонията . ( всеки ден )
Релаксиращ масаж с етерични масла.
Йога.
Ароматерапия.
Светлолечние.
Водни процедури.
Други методи.

Срещу всяко едно определение следват майка си и баща си ;)
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 29 Авг 2007, 08:13

Водни процедури пробвах много - не стана
Йога - практикувам малко йога почти всеки ден на тренировка - не стана
Билколечението е краткотрайно - не решава проблема изоснови (спрях татула и пак стана същото)
Релаксиращ масаж пробвах (индийки масаж на главата) - стана за малко - демек пак не стана
Ароматерапия - нямам нужните неща а и това ще е краткотрайно
Искам да ми разясниш Светлолечението и Упражнения за релаксация и борба с хипертонията ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 29 Авг 2007, 08:29

B-L-O-T написа:avanabil - когато спя без възглавница кръвното ми удря директно главата . Спал съм така много време и на сутринта все едно не съм спал . Тогава се върнах към възглавниците . Не знам за Петимата тибетци - обясни ? . Това с канелата мисля да започна да го правя че е най-лесно намеримо . Например не знам от къде да търся картофов спирт или имейл от нещата които предложи stanislava .

Благодаря за отговорите .

Ето два сайта. На единия има описание на упражненията, а на другият ти изпращам да видиш коя е книгата. http://zashto-kak.hit.bg/tibet.htm
http://www.pe-bg.com/?cid=9&pid=18132

В общи линии историята с откриването на тези изометрични упражнения се базира на личните търсения на един бивш офицер от британската армия, който заминава в Индия и попада в обществото на някакви висши лами. През времето на престоя той научава тези упражнения, които подобряват здравето му, възвръщат силите и младостта му. Дори, когато се завръща в родината си всички мислят, че това е синът му, защото кожата му се е опънала, а косата му е почерняла, но това са само външните страни на ефекта.....Аз лично съм правила упражненията в продължение на няколко месеца и мога да кажа, че въздействието им върху здравето и психиката е неоспоримо и силно. .. Това са повече от нормални упражнения. Но после спрях, защото нямах възможност да ги правя за известен период от време. Виж ги, мисля, че ще ти помогнат. Но има и нещо друго - след като казваш, че без възглавница кръвното ти скача или поне усещаш налягане в главата си, може да се касае за някакъв друг проблем....например ошипяване във областта на раменете и врата или пък някакви неврологични или вестибуларни смущения....При тях също се получава заглъхване и усещане за налягане в главата, което обаче няма връзка с покачване на кръвното налягане....Друг е въпроса, че понякога високото кръвно налягане се свързва с неотработени и непреживени емоции от миналото :))) А това с канелата и млякото е дори приятно :))) И можеш да го правиш неограничено време. Няма опасност от привикване или друга странична реакция
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот avanabil » 29 Авг 2007, 08:36

http://zashto-kak.hit.bg/tibet.htm

Пак слагам сайта, който нещо не се активира.
За упражненията трябва да добавя, че трабва да се правят по 21 пъти всяко и то в последователността, в която са посочени. В началото може и да не се стигне тази бройка на повторяемост, но след една или две седмици ще стане. Важното е да не се прескача нито ден, за да се усети ефекта им, който се проявява чрез натрупване. И да, правят се на гладен стомах, защото, особено от първото, започва гадене :)))
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 29 Авг 2007, 08:52

Този сайт ми е попадал и преди . Наистина много ми харесва . Относно гаденето ми стана ясно защо :) . Мерси . Ще ги правя .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 29 Авг 2007, 09:06

B-L-O-T написа:Този сайт ми е попадал и преди . Наистина много ми харесва . Относно гаденето ми стана ясно защо :) . Мерси . Ще ги правя .

Пожелавам ти успех и сили да не се откажеш от това всекидневно 10-минутно занимание на ден :))) Книгата е доста по-подробна, но там вече ти преценяш.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот stanislava » 29 Авг 2007, 09:46

B-L-O-T-камфоров спирт се намира в аптеката,също и белият имел,лично аз съм го ползвала преди години и от тогава съм с 120-80.
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 29 Авг 2007, 10:50

Светлолечение :
Излагането на ултравиолетовите лъчи понижава високото кръвно налягане. Равнището на витамин D в организма се повишава , а той оказва влияние върху обмяната на веществата и намалява спазмите в артериалните стени . Хипертонията се среща по-рядко в райони с повече слънчево греене. Излагай кожата си по 15-20 минути на ден на светлина , но избягвай силното слънце , за да предотвратиш риск от рак на кожата .

Други методи :
Някои терапии като акупунктурата и автоенния тренинг също понижават кръвното. Чрез метода на биологичната обратна връзка то може да се нормализира , но ако е резултат от мускулно напрежение в следствие на стрес .

Има и релаксиращ масаж с етерични масла :) Ако искаш.

Упражнения за релаксация и борба с хипертонията

1 - легни по гръб с леко разтворени крака , ръцете до тялото с длани на горе . През цялото време дишай дълбоко и равномерно.
2 - стягай , после съзнателно отпускай всеки мускул на тялото поред , като започнеш от пръстите на краката и стигнеш до лицето.
3- когато приключиш с всеки мускул остани неподвижен в легнало положение за 5 минути
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lanukio » 29 Авг 2007, 11:12

По книгата на Луиз Хей-Излекувай тялото си, извадки има в site-a, който даде avanabil за високо кръвно...
Възможни причини: неразрешим отдавнашен емоционален проблем
Нов мисловен модел: С радост се освобождавам от миналото. Спокоен съм.
За кръвообръщение:
Представлява способността да чувстваме и да изразяваме емоциите по положителен начин.
Нов мисловен модел:Свободен съм да разпространявам любовта във всяка част от моя свят. Обичам живота.

Има главоболие, не знам дали го има в твоя случай:
Възможни причини:отнемате си силата, самокритика, страх
Нов мисловен модел: Обичам и одобрявам себе си. Виждам себе си и това, което върша, с очите на любовта. В безопасност съм.

Работи се на принципа на самовнушението, пред огледало ако искаш. Замисляш се какво може да породи това физическо неразположение, ако възможните причини не съвпадат в твоя случай. Казваш, че искаш да промениш мисловния модел, причинил това състояние (не е задължително да си го казваш всеки път) и си повтаряш няколко пъти новия мисловен модел като приемаш, че лечението е започнало. Всеки следващ път когато се сетиш за болестта или симптомите и се проявят си повтаряш новия мисловен модел.
Самовнушенията звучат малко лигаво, но за мен работят.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот DarkAngel666 » 29 Авг 2007, 20:45

БЛОТ, а какъв начин на живот водиш? Алкохола, цигарите и стимулантите (кофеин в частност) влияят на кръвното. Мазното месо също (но то е в по- късна възраст обикновено). Солта също е от значение. Трябва да се приема, но в определени количества, все пак задържа вода. А и не ми се вярва личният ти лекар да не ти е предписал нещо.
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 29 Авг 2007, 22:09

Не пуша , не пия почти , не пия кафе почти , мазно месо рядко , малко сол . :)
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот demonic » 30 Авг 2007, 04:35

а ходил ли си на лекар все пак?
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот FireSun's Viking » 30 Авг 2007, 07:03

Винаги съм казвал, че проблема ти е в главата ....
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор