Как да определяме зодиакалния си партньор?

Още от най-древни времена Магията и Астрологията са вървели ръка за ръка... Астрологическа карта, Фази на Луната, Зодиак, Асцендент, Планети, Звезди, Хороскопи... - тук ще бъде мястото за всичко това!

Модератор: Lunohod

Мнениеот Poison » 29 Юли 2005, 14:16

Как да става това? Трябва ли да гледам въздух/въздих или земя/огън и тем подобни. Питам защото харесвам мъж в зодия Близнаци, а нямам доверие на зодията. :?
Знае ли някой как става този номерологичен хороскоп?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 558
Регистриран на: 29 Яну 2005, 15:01

Мнениеот Lunohod » 29 Юли 2005, 14:52

Има доста методи според които може да се определят сходствата. Но астрологията работи с точни данни(така да се каже). Ако говорим за връзка има един дял който се нарича синастрия. Във въпросната техника се сравняват двете карти една спрямо друга (на лицето А и лицето Б) Има доста неща който са от значение: индивидуалната карта (търсенето представата...) на човека, знаци, домове ,позиции на планети и не на последно място аспекти между планетите и на двамата т.н.Интересно е че не винаги "идеалните" аспекти са най добрата среда, липсва жегата(образно) и допълването... Има и други методи напр. композит...
Общо казано всичко е много индивидуално
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор
 
Мнения: 401
Регистриран на: 20 Окт 2004, 09:12

Мнениеот Poison » 30 Юли 2005, 11:00

Ми има ли начин в интернет да си направя такова проучване или конкретна книга? Не е възможно толкова бързо да науча домове, планети и такива работи и да си направя сама хороскоп. А пък шарлатани - изчислители бол yahoo27 sad3
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 558
Регистриран на: 29 Яну 2005, 15:01

Мнениеот Lunohod » 30 Юли 2005, 19:34

Има , но все пак не ги приемай като 100 % :wink: През търсачка може да се намерят сайтове в които може фрии да си изчислиш , но трябва да знаеш часовете (освен датите) на раждане и мястото (България е малка , но може да се получи разминавка).В asrtro.com например има вариант да се изчисли композит, но е доста общо.
Като предположения само може интереса ти към близнаци да се дължи на това ,че си с асцендент стрелец( т.е. близнаци са ти на десцендента- опозиционния дом , който се води на партньорства, връзки и т.н.) ;
може луната ти да е в близнаци или на границата и да прави съвпад със слънце на мъж в близнаци; може пък да правят друг аспект ... :roll:...има разбира се и други варианти..., но така или иначе щом са ти интересни явно не е случайно и може ако не друго да научиш важни неща :roll:
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор
 
Мнения: 401
Регистриран на: 20 Окт 2004, 09:12

Мнениеот Lunohod » 10 Авг 2005, 08:09

Малко подробности от популярната астрология...
Това е съкратено от книгата на Марч/Макевърс "Техники на синастрия":
Едно от най важните неща в разкриването на взаимоотношенията и какво вие , като индивид желаете от другите е да се проумеят домовете и тяхното значение в хороскопа.
1-ви дом винаги обрисува вашата личност, начина по който се опаковате и искате другите да ви виждат.Разбирасе трябва да разгледате цялата карта за да определите наистина вашата цялостна личност.
7-ми дом представя другия във вашата карта, партньорите ви- брачни бизнес или някакви други обвързващи взаимоотношения.Този дом отразява какво търсите от другите,типът личност която може да задоволи вашите нужди, важни са знака на върха му, планетата управител и планетите , който се намират в дома.
Някой наричат дома вашият друг Аз ,той представлява вашата друга непозната половинка.


ОВЕН на върха на 1-ви дом( асцендент Овен)Уверени и енергични , вие обикновено знаете какво искате да правите и как искате да го направите, затова предпочитате да не се свързвате с тирани, които да ви казват как да живеете. С вашата присъща независимост се чувствате най щастливи при хората , които ви оставят да се състезавате или да давате воля на своята импулсивност и който осъзнават защо не винаги имате време да мислите ,преди да говорите или да действате.
С изгряващ Овен ВЕЗНИ представя вашите потребности от другите(7-ми дом), така че да потъсите отдушници чрез партньори и да се надявате да намерите някой, който е приятен, уравновесен и дружелюбен.Тъй като вие сте силната ,активна личност, търсите партньор който е донякъде пасивен и ви оставя да правите своите планове, но отвреме на време ви провокира с предизвикателства.Разбира се зависи от положението на Венера господар на Везни.С Везни в/у Десцендента вие наистина се наслаждавате на взаимовръзката, но партньорството върви най- добре ако запазите в свои ръце контрола.


ТЕЛЕЦ на върха на 1-ви дом
Вие притежавате решителност във всичко ,което правите и обичате да планирате своите дейности.Стремите се към реални осезаеми проекти, затова разконцентрираните и безцелни хора ви дразнят.Повечето познати ви знаят като сърдечен, чаровен, спокоен и уравновесен човек, но може да изненадате някой когато се разстройте , че не сте прокарали своето.С телец на асцендента СКОРПИОН управлява ващия 7-ми дом.Когато сте ангажирани с някаква връзка ,вие отдавате сърцето си душата си и влагате много постоянство в нея.Независимо как върви връзката ,вие се опитвате да направите най -доброто за нея.


БЛИЗНАЦИ на върха на 1-ви дом
Разнообразието е подправката във вашия живот.Вие може да се страхувате от скуката повече , отколкото от загубата на пари или престиж.Имате афинитет към тези който могат да ви стимулират интелектуално.Всички форми на комуникация са важни за вас и вие предпочитате да участвате живо в поетите от вас социални ангажименти.Имате СТРЕЛЕЦ на върха на 7-ми дом и се нуждаете от голямо жизнено пространство във връзките.Юпитер, планетата на експанзията управлява вашия дом на партньорството, така че то е важно за вас, но обикновено от вашата гледна точка, която е доста отворена.Свободата е ключовата ви дума.Вие търсите някой , който ще споделя вашата философия и ще обсъжда всякакви теми с вас.

РАК на върха на 1-ви дом
Този асцендент чест означава чувствителна природа и раними чувства.Избирате да бъдете с хора, които съчувстват на вашата несигурност и не ви заплашват.Вие винаги запазвате съкровени вашите спомени от детството.Домашното огнище и домът са важни във вашия живот и вие може да вревърнете дори хотелската стая в домашна атмосфера.Може да ви е трудно да приемате критиката и често разбирате погрешно дори най-добронамерените забележки.Приемате много насериозно интимната връзка и разделите или развода, ако ги преживеете, отнемат много от вас.С КОЗИРОГ на върха на 7-ми дом , търсите партньор, който да ви даде сигурност , организираност и силна обвързаност.

ЛЪВ на върха на 1-ви дом
Вие сте всичко друго, но не и плахи и обичате да привличате вниманието към себе си.Обичате да блестите и предпочитате компанията , на обожатели, отколкото на съперници.Макар и да се проявявате понякога като егоист, вие сте един романтичен ревльо и цените противоположния пол.ВОДОЛЕЙ е на върха на вашия 7-ми дом и вие се привличате от хора ,които са уникални,необикновени или просто странни.Поради нюанса на арогантност на Лъв(асцендент) , не ви интересува какво мислят другите за вашите интимни взаимоотношения.Ако чувствате искрата, това е всичко, което ви е необходимо.

следва продължение icon_sleeping ...
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор
 
Мнения: 401
Регистриран на: 20 Окт 2004, 09:12

Мнениеот Lunohod » 10 Авг 2005, 10:02

ДЕВА на върха на 1-ви дом
Може да страдате от комплекс за малоценност, защото вашият вътрешен перфекционизъм определя критичност несамо към другите, но и към самите вас.С този изгряващ знак вие желаете да видите конкретните резултати от усърдната работа, която сте положили.С РИБИ на върха на 7-ми дом , вие търсите партньор, който е чувствителен, внимателен и проявяващ разбиране, който същевременно да подкрепяте и да можете да помагате по време на кризи, но не типичния мъченик.


ВЕЗНИ на върха на 1-ви дом
Като изгряващ този знак на хармонията и баланса често предполага, че вие сте чаровни и затова можете, образно казано да отървете кожата.Това, което би могло да породи враждебност, ако е казано от някой друг, изречено от устата на везни, ще се приеме толкова сладко, че никой не може да им се ядоса.Тук ОВЕН е на Десцендента.въпреки че изгряващия ви знак има репутацията на миролюбив и обичащ хармонията, това не винаги е така.Вие неизменно се радвате на ясни аргументи, макар че може да го определяте на дискусия и стратегичаски да съумявате да се наложите.За щастие с Овен на тази позиция вие привличате пламенни понякога скандални типове, които ще отговарят на вашите провокации.


СКОРПИОН на върха на 1-ви дом
Вие успявате да се пакетирате в достатъчно личностни пластове , така че да можете лесно да скриете вашите истински чувства.Правите това не от слабост,а от огромната ви нужда от уединение.Според вашите принципи това какви сте вие си е само ваша работа и на никой друг.След като веднъж сте си избрали партньор вие сте предани и както при всички фиксирани знаци (неподвижни) едва ли имате време да правите промени, особено по отношение на партньорите.С ТЕЛЕЦ на върха на 7-ми дом вие търсите някой който ще чувствителен, с вкус към красивото, добре облечен и добре изглеждащ във вашите очи Някой който ще е приятен и в същото време непоколебим.


СТРЕЛЕЦ на върха на 1-ви дом
Честен, общителен и дружелюбен, вашата простодушност може да бъде затрогваща, когато се основава на идеи и идеали, към които се стремите, отегчителна за приятели и близки, когато се предоверявате, или объркваща, когато изтърсите нещо което ви дойде на ум.БЛИЗНАЦИ на върха на 7-ми дом предполагат, че имате нужда от някой ,който ще ви очарова, забавлява и информира.Размяната на идеи е задължителна за да предпазва от скука.

КОЗИРОГ на върха на 1-ви дом
Земен и надежден, обикновено с подтик за успех, вие се чувствате най-добре като постигнете някакъв конкретен или материален успех.Да имате партньор или любим, който е съчувствен, грижовен и ви помага е много важно за РАК на върха на 7-ми дом, въпреки че ще преодолеете чувството на малоценност ,след като сте постигнали своя успех.Домът семейството и децата често играят важна роля в избора ви на съпруг/а.

ВОДОЛЕЙ на върха на 1-ви дом
Вие се наслаждавате да бъдете различни и уникални.Да изчезнете в тълпата не е това, което бихте искали.Вашето отношение към семейството може да е специфично и начинът по който показвате емоциите си е необичаен.Все пак с ЛЪВ на Десцендента, интимните връзки които ви допадат, ще бъдат с тези ,които могат открито и сърдечно да покажат своята любов.

РИБИ на върха на 1-ви дом
Вие имате способноста да проявите всяка една персона ,която желаете да представите.Асцендентите и слънцата в Риби повече от всеки друг знак ,могат да се прикрият зад фасадата на тяхната роля.Вие сте доста емоционални и интуитивни.Интересувате се от това как се чувстват другите и не обичате да ги наранявате.Другите може да си мислят че не знаете какво искате, но вашите близки скоро ще открият, че не живеете непременно в един измислен свят, а сте в състояние да ги ръководите и да ги научите на някои неща.Вашата невинна безпомощна външност може да е измамна.Тъй като сте склонни да бъдете доста мечтателни и творчески настроени, понякога и небрежни по отношение на подробностите, често търсите партньор , който да е организиран и да ви приземи след полета на фантазията-Дева на върха на 7-ми дом.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор
 
Мнения: 401
Регистриран на: 20 Окт 2004, 09:12

Мнениеот Lunohod » 11 Авг 2005, 11:19

Други домове, които играят по съществена роля във взаимоотношенията са 4-ти,5-ти, 8-ми,10-ти и 11-ти, макар че и останалите не бива да се пренепрегват при анализа на картата ви.Например 2-ри дом може да покаже кои са вашите ценности и дали намират обща основа с тези на партньора ви, a 12-ти дом да разкрие кои са вашите тайни страхове или как се справяте с вашите ограничения и т.н.

4-ти дом представлява вашите корени, дома който родителите , обикновено майката са създали за вас.Така, че това което наистина искате от другите е показано в този дом повече от колкото чрез всеки друг дом (докато 7-ми дом се смята за огледало, то 4-ти съдържа архетипите и моделите които се носят).Противоположният му 10-ти дом пък илюстрира авторитета, рoдителската дисциплина и всичко характерно за бащата.(Тук няма да се спирам подробно защото домовете са цяла , отделна тема)

Тъй като Луната управлява женския принцип, а Слънцето представлява мъжкото, за да се прецени вида партньор , който търсите, трябва да се провери какво иска Слънцето и какво проектира Луната (в кой дом и знак са ,какви аспекти правят останалите планети).

Друга концепция , която трябва да се има пред вид е първия аспект на Слънцето в женската карта и съответно първия аспект на Луната в мъжката карта.При сравняването на две карти , след като са сравнени моделите и търсенето на всеки ,се отчитат аспектите между Слънцето на мъжа и Луната на жената.Съвпад , тригон и секстил(макар и по слаб)се смятат за най добрите и дори за условие за връзка.
*Някои астролози смятат , че съвпада е малко прекален и пренаситен, а секстила малко слаб. Тригона обикновено е най-благоприятен.
* градусите, които се взимат при изчисления на аспекти са спорни, обикновено при синастрия (м/у две карти) са до 5 градуса
Важно е да се видят аспектите на Марс и Венера.Венера е способноста и израза на любовта ,тя дава представа за областите на хармония и разбирателство. Марс е енергия,физическото .Аспектите между тях дават представа за сексуалните отношения и привличането.Взимат се под внимание и аспекти между Сатурн,който дава силно , трайно обвързване; Меркурий (комуникацията); Юпитер(идеали ,религия); Уран (провокация);Нептун (обаяние, романтика) или Плутон (сила, принуда)
* Л.Гудман определя аспекти на Плутон като кармични
* тъй като в астрологията няма общо правило и всяка карта се анализира индивидуално , в някои случай взаимоотношенията между мъж и жена се отразяват от други планети ,като за мъжки освен Слънце и Марс се водят Юпитер , Сатурн ,Уран и Плутон, а за женски освен Луната и Венера се смята Нептун.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор
 
Мнения: 401
Регистриран на: 20 Окт 2004, 09:12

Мнениеот EvilOne » 30 Авг 2007, 00:32

Хъм...а дали някой би могъл да ми обясни защо цял живот налитам на дами-козирог,след като според хороскопа са ми крайно противопоказни ? :)
Divide et impera
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 74
Регистриран на: 25 Юли 2007, 12:18

Мнениеот demonic » 30 Авг 2007, 04:31

ми защото ние козирозите сме много секси хахха знаеш ли си каква зодия в коя планета ти е може ако повечето ти планети са в козирог или най-вече венера това да е причината :)
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 379
Регистриран на: 01 Юли 2007, 20:17
Местоположение: sofia

Мнениеот Lunohod » 30 Авг 2007, 15:33

Нещата там не са никак прости. Няма такива общи положения.
Пример: На мен ми се е случвало в един период да налитам непрекъснато на хора с определен модел или да го нарека общи точки (марс в дева, асц.стрелец и др). Това не ми се връзваше кой знае колко в моя хороскоп. Секстила на марс към луната и тригона асцендент към слънцето ми са приятни аспекти , но не особено силни и общо взето будят само симпатии, но нищо особено и никакви трайни отношения от какъвто и да е характер. Естествено ми беше интересно защо все на тази комбинация попадам, докато не установих че се дължи на прогресия.
Примери много. Трябва да се огледат индивидуалните хороскопи, композита и т.н. . Освен това аспекти като опозиция или квадратура са силни, макар и не хармонични. Понякога са достатъчна предпоставка за трайни отношения, но какви е много относително, а и зависи от много неща.
Общо взето всички такива ситуации трябва да се гледат индивидуално.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор
 
Мнения: 401
Регистриран на: 20 Окт 2004, 09:12

Мнениеот Lunohod » 10 Сеп 2007, 12:20

Ето малко важни насоки от съвременната астрология.

***
АСПЕКТИ СЪС СЛЪНЦЕТО И ЛУНАТА

Аспектите на Слънцето за жените и на Луната- за мъжете. Това някога беше много надеждна индикация (в индивидуалните карти) относно потенциалния брачен партньор. С други думи старите книги казват: “ Слънцето в картата на жената е свързано със съпруга, а Луната в картата на мъжа - със съпругата“ Най- общо казано , това е вярно, но трябва да внимавате, защото днес има повече “завършени” хора. Повече индивиди водят по-цялостно съществуване. Много повече жени изразяват своето Слънце - индивидуалността си, потребностите на своето его , нуждата да бъдат признати, да имат постижения и т.н. Следователно специално тези жени не проецират това, поне не дотам силно върху съпрузите си.
Същото е с Луната. При мъжете тя е толкова силен индикатор, колкото е слънцето при жените. Общо взето в картата на мъжа знакът на Луната и още по важно –аспектите и , са свързани с нагласата към партньорката или съпругата. Всеки стресиращ аспект с Луната показва какъв вид енергия ви е трудно да изразявате с партньорката си (ако сте мъж).
В картата на жената много по- важни са аспектите спрямо Слънцето- много, много повече, отколкото знаковата му позиция.
***

ВЕНЕРА И МАРС В СТИХИИТЕ И ЗНАЦИТЕ

Когато разглеждате която и да е карта с оглед на партньорството, сексуалността, емоционалния комфорт: погледнете наталните Венера и Марс и взаимната им връзка, защото много често можеби тях ще намирате в квадратура, опозиция или куинкокс, които са индикация за известно вътрешно противоречие в начина, по който човека се опитва да получи желаното. С други думи Марс представлява стремежа да се изявите и да добиете исканото, да се утвърдите. Венера е силно свързана с вашите емоционални нужди, с благополучието, което ви дава осъществяването им. Ако Марс и Венера не са в хармония, често е налице една вътрешна емоционална дисхармония и неудовлетворение, а под “дисхармония” аз разбирам те да се намират в несъвместими стихии. А ако са в наистина близък стресиращ аспект, напрежението се засилва....
***
Авторът е Стивън Аройо, но мнозина астролози се придържат към това схващане.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор
 
Мнения: 401
Регистриран на: 20 Окт 2004, 09:12

Мнениеот EvilOne » 07 Сеп 2008, 10:51

Допълнение към оплакването ми от преди година...
Направиха ми пълна астро-карта за да се окаже че, "изненадващо" Венера ми е в Козирог.
Богове, мразя Козирози *ха познайте последните ми ... да кажем 6 приятелки от каква зодия са ? *
Divide et impera
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 74
Регистриран на: 25 Юли 2007, 12:18


Назад към Астрология за Всеки

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 0 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 0 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта