Зодиакалният кръг

Още от най-древни времена Магията и Астрологията са вървели ръка за ръка... Астрологическа карта, Фази на Луната, Зодиак, Асцендент, Планети, Звезди, Хороскопи... - тук ще бъде мястото за всичко това!

Модератор: Lunohod

Мнениеот Lunohod » 16 Окт 2007, 19:43

Зодиакът може да се интерпретира като последователност от дванадесет принципа, Архетипа или “идеи”, разбирани в смисъла на Платоновата фолософия. Във всеки случай те не са нито материя, нито енергия и от тях не се излъчва никаква сила,която може да се измери с детектор. Те изпълват космоса и зареждат всеки човек. Последователността на отделните знаци отразява универсалния принцип ,че всеки от тях е отразен от предходния и отвежда идеята му напред. Дванадесетте части се затварят в кръг, като всеки принцип носи част от цялото.

ДИНАМИЧНИЯТ ОВЕН
Зодиакалният кръг, кръгът на дванадесетте принципа, започва от Овен. Той е първи и действително символизира новото начало. Представете си едно яйце, от чиято вътрешност един млад живот се опитва да си проправи път навън. Тогава черупката се счупва, новото създание поема първите си глътки въздух и започва да превзема пространството около себе си. Всичко това е свързано със знак Овен да започнеш, да се разшириш, да вземеш и да превземеш.

СПОКОЙНИЯТ ТЕЛЕЦ
Все някога нашето новородено ще приеме някое място като свое собствено и чрез съответни действия- като маркиране или ограждане, ще се опита да го обяви за своя територия или за своя собственост. Това е вторият асрологичен принцип, а именно Телец: подсигуряване, маркиране на територия, защитаване, запазване, събиране, присвояване, притежаване.

СОЦИАЛНИТЕ БЛИЗНАЦИ
Третият пирнцип Близнаци се задейства в момента, когато се събуди нашето любопитство да възприемаме другите живи същества и да започнем контакти с тях. Създава се първична социална реалност. Тя е водена от взаимно привличане и отблъскване, получаване на удоволствие и преодоляване на страха. Реалността на Близнаците най-добре може да се сравни с играта на децата. Те са в идеален контакт едно с друго, който при най-малкото неразбирателство или смущение се прекъсва и преминава в противопоставяне и вражда. В отношенията им липсва зрялост и социален респект, да не говорим за партньорство.

ДУШЕВНИЯТ РАК
Със следващия знак Рак излизаме на напълно ново личностно ниво. Вече не става дума за завладяване, присвояване и изучаване на външния свят, а за вътрешния свят. Знакът Рак е първият воден знак от зодиакалния кръг. Човекът, който първо чрез огъня (Овен )се е превърнал в личност, после си е присвоил и пригодил към себе си материята (Телец), а накрая е завладял елемента въздух (Близнаци), сега се изправя пред стадия Рак и водата. Навлизайки в нея, той попада в тайнствения свят, където живее душата и започва едно пътуване в себе си и към себе си, сред митовете и приказките, в страната на своите усещания.

УБЕДЕНИЯТ В СЕБЕ СИ ЛЪВ
Лъвът олицетворява кулминацията на Аза. Както лъвът се смята за царя на животните и както август (месеца, в който слънцето е в Лъв) е времето, когато Слънцето се намира в най- високата си точка, така родените със Слънце в Лъв са дарени с царствена самоубеденост. Типичните Лъвове са доволни от себе си, живеят тук и сега, и възприемат от света само това, което е удобно за задоволяване на потребностите и изпълнението на желанията им.

РАЗМИШЛЯВАЩАТА ДЕВА
Всеки зодиакален знак символизира една определена форма на съществуване и всеки стъпва върху предходния, като развива идеите му напред. Девата е шестият знак в този цикъл. Непосредствено пред нея се намира Лъвът. И като следващ го знак Девата развива идеите му, противопоставяйки на Лъвския аз верността на всички други реалности и миналото. От лъвското “аз съм това, което съм” става “аз съм това, което мога” и от “аз живея в настоящето” става “ аз живея с времето, което е и което идва”. Съмнително е, че Девите усещат лъвския принцип, който носят в себе си, но те са го забравили, защото знаят, че той не е единствено валидният. Това, че могат да виждат отвъд тук и сега ги прави мъдри, но също и меланхолични, разсъдливи и въздържани. Може да се каже, че те са загубили рая на убедеността в себе си.

СЪГЛАСНАТА ВЕЗНА
При знака Дева човекът е станал социален. Той е възприел, че навън съществува и друга реалност, която е също толкова важна и ценна, колкото собствената.
При Везната този процес вече е завършен. Всяка Везна още от първия ден след раждането си знае, че хората около нея са точно толкова важни, колкото самата тя. Родените със слънчев знак Везни не са безчувствени, напротив, те са с изключително настроение, но то не идва, както например при Овена или Рака, непосредствено от стомаха или сърцето. Чувствата на Везната са резултат от хармонията между нея и другите хора. Те се създават, така да се каже, чак когато рефлектират върху друг човек.

ДЪЛБОКИЯТ СКОРПИОН
Животът вече познава любовта, когато се намира на нивото на Скорпиона. Но тази любов не е достатъчна за да преодолее смъртта. Тя е непостоянна, следва удоволствието, което днес е така,а утре – иначе. Миналото е най- важната тема за Скорпиона. В края на октомври и началото на ноември природата умира. Скорпионите се раждат по средата на времето, когато се взема последно сбогом. И какъв е техният отговор на смъртта, загубата, преходността, които са навсякъде около тях? Той гласи – “създаване на нов живот”.
През погледа на Скорпиона реалността се свежда до вечно повтарящия се процес на сътворение, разрушение и ново сътворение. При това отделният живот претърпява огромна редукция. Величаственият разцвет на аза, който се извършва от прехода от Овен до Лъв ,тук се принизява до частица от безкрайната верига, идваща от миналото и водеща в бъдещето. Последната истина, която Скорпионът открива в себе си е , че личността е преходна и незначителна.

ПРОСВЕТЛЕНИЯТ СТРЕЛЕЦ
В прехода между осмият знак Скорпион и деветия –Стрелец , се случва нещо ново. От дълбините на човешкото същество се пробужда нещо, което е способно да се противопостови на природата. За Скорпиона е ценно само оцеляването на общността, на собствената кръв, на своята раса и всички дейности свързани с това: да се родиш, да се развиеш, да се бориш за оцеляване, да отгледаш потомци, да умреш! В новия етап- на Стрелеца, се заражда стремеж къмреалност, която надраства тези природни закони: стремежа към смисъл, към светлина, към непреходност. Стрелецът е закърмен именно с тези идеи. Той е човек, който не следва само нагоните си. Стрелецът инстинктивно знае, че нациите трябва да живеят в мир една с друга, че от една територия може да се преместиш в друга без опастност за живота, че е възможно да има спортни състезания, при които победителят не убива или не прогонва победения, че има книги, музеи, университети и църкви.

ВИСОКОМЕРНИЯТ КОЗИРОГ
В асрологичният зодиак има горе и долу. Тези позиции, дори само заради положението си подсказват нещо важно. Така четвъртият знак Рак, който се намира в дъното на кръга действително символизира нещо от дълбокота вътрешност, нещо лично и свързано с интимната област.Най горната част- десетия знак Козирог, в противовес олицетворява един неличностен принцип: да се стои над нещата, те да се наблюдават отгоре, да се държи дистанция ,да се дирижира, контролира и ръководи.Всичко това са качества, които олицетворяват по-значителните постъпки на родените под десетия знак Козирог.

СВОБОДНИЯТ ВОДОЛЕЙ
Принципът на Водолея е контрапункт на отминаващия Козирог. Водолеят въплащава освобождението и промяната. Той постоянно е против нещо, той е предателят, човекът който мисли различно, геният, той е “побърканият”. Докато на нивота на Козирога всичко се свежда до контрол, правила и принципи, При водолеят се появява истинският човек хомосапиенс, който носи законите на живота в себе си и затова не се нуждае от контрол.

ТИХИТЕ РИБИ
Последният знак Риби е нивото, при което животът се научава да се отдръпва сам и да прави място на едно ново съществуване – на един нов живот, който започва отново чрез Овен.Така в знака Риби се откриват идеи като себеотрицание, доброволно отстъпване на инициативата, незачитане на самия себе си за важен, лавиране и изплъзване.

Така описания зодиакален кръг е сцената, по която се движат планетите и Слънцето.

Ерих Бауер
Последна промяна Lunohod на 25 Юни 2008, 19:12, променена общо 2 пъти
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор
 
Мнения: 401
Регистриран на: 20 Окт 2004, 09:12

Мнениеот Arhimikus » 16 Окт 2007, 20:33

Как мислиш, трябва ли една душа да се прероди във всички зодии за да може да научи съответните уроци?
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор
 
Мнения: 803
Регистриран на: 29 Ное 2005, 17:14
Местоположение: Сливен

Мнениеот Gebo » 16 Окт 2007, 21:33

би трябвало по пътя на логиката...?!?
Аватар
Gebo
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 66
Регистриран на: 10 Окт 2007, 09:58

Мнениеот runner413 » 16 Окт 2007, 21:38

Всяка Везна още от първия ден след раждането си знае, че хората около нея са точно толкова важни, колкото самата тя.

Даа!Аз съм везна и Gebo не е тук мястото но все пак още едно доказателство че всички хора са равни и ти не си нищо повече от тях.Аз го знам научи го и ти!
Извинете за отклонението от темата!
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор
 
Мнения: 709
Регистриран на: 26 Май 2007, 18:09
Местоположение: Отвъд хоризонта

Мнениеот Lunohod » 16 Окт 2007, 21:57

Не знам, но според мен реда е по сложен. Не съм се замисляла много специално за такава последователност, но си мисля че не я следваме в този ред. Частично изживяваме този цикъл всяка година по някакъв начин, също може да бъде погледнат и като жизнен цикъл: от новороденото - до старостта. Но след смъртта... мисля, че вариантите са многообразни и не съвсем в тази схема. Мисля че е възможно да се преродим под същия зодиакален знак, но това не означава че повтаряме класа. Всички позиции на Слънцето си имат силни и слаби страни, просто са различни. А допускам и вариант за прераждане, ако мога така да го нарека, не на земята. Космаса е огромно нещо....
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор
 
Мнения: 401
Регистриран на: 20 Окт 2004, 09:12

Мнениеот runner413 » 16 Окт 2007, 22:02

Искаш да кажеш че можем в следващия живот да се преродим като извънземно или дори като някаква си бактерия в Космоса?!
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор
 
Мнения: 709
Регистриран на: 26 Май 2007, 18:09
Местоположение: Отвъд хоризонта

Мнениеот Gebo » 16 Окт 2007, 22:18

ми може да се преродиш и в камък...зависи какво трябва да научиш!
Аватар
Gebo
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 66
Регистриран на: 10 Окт 2007, 09:58

Мнениеот rosisto1 » 04 Дек 2007, 21:20

не.неможеш в камък защото си човек и си минал на друго ниво на развитие
Аватар
rosisto1
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 24
Регистриран на: 29 Сеп 2007, 19:17

Мнениеот Lunohod » 05 Дек 2007, 00:39

Росисто, донякъде съм съгласна, но според мен човек оставя части от енергията си до всичко което се докосне и принципно би могло, ако е вложил малко повечко от нея в някой камък, да се получи нещо като живеене в него, но това е само хипотетично, подобно е и при призраците на мъртви, които са свързани с някоя сграда, или стени, или камъни. Зависи от вложеното, но това не е пълният смисъл на прераждането. Остава и друга част...Само теоретично казано... Темата е доста сложна за да претендирам за повече...
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор
 
Мнения: 401
Регистриран на: 20 Окт 2004, 09:12

Мнениеот rosisto1 » 05 Дек 2007, 20:32

О.аз също зная .че нищо не зная.но.това което зная е .че не се връщаме на зад в развитието си.седим на едно място имаме право на избор за да оправим нещата .но щом минем в по-горен клас не се връщаме на поправка вдолния
Аватар
rosisto1
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 24
Регистриран на: 29 Сеп 2007, 19:17

Мнениеот morsko_zaklinanie » 02 Юли 2008, 18:41

Съгласна съм за това, че всички се прераждаме за да научаваме нови уроци, които сега ни убягват. Но не мисля че е задължително условие да минем задължително през абсолютно всеки астрологичен знак. Тоест един живот се раждам Овен, следващия Телец и т.н. Ако си погледнете звездните карти сами ще видите колко много аспекти и знаци са набъркани там, освен слънчевия. В моята карта например имам поне 4 от планетите в огнени знаци, докато Слънцето ми е в Телец . И от там си обяснявам "странностите" в характера ми и факта че съм нетипичен Телец. Идеята ми тръгна от там, че за един живот си имаме една доста разнообразна звездна карта, според която ни се дават възможности да научим много и различни неща, под влиянието на дадена планета и зодия в даден аспект от живота ни.

А за това колко пъти и къде и под каква форма ни е отредено да се преродим.. може би не ни е дадено да знаем.

Макар че някъде ми попадна формула от Питагор, според която се изчисляваше колко пъти трябвя да се преродя, за да постигна завършеност. Но за мен тази формула беше неправдоподобна и без достатъчно силна аргументация. 'Или поне източникът, от където я видях не беше достатъчно добър.
~ GoNe aLL AloNe ~
Аватар
morsko_zaklinanie
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 39
Регистриран на: 18 Юни 2008, 09:56

Мнениеот Nympha » 07 Юли 2008, 09:41

Може ли една формула да даде израз на свободната воля? Точно за това сме тук, сами да избираме пътя си, да си носим последствията и да се учим от тях, за по умните - да се учат от нашите грешки :P
Всеки сам определя скоростта на своето развитие на база знания и действия, за това не мисля, че някой или нещо може да те застави да учиш урок, който вече владееш. Ако беше така, всичките учения и вярвания не биха съществували и пътят щеше да е само един.
Аватар
Nympha
 
Мнения: 7
Регистриран на: 27 Юни 2008, 10:25

Мнениеот sin angel » 07 Юли 2008, 10:43

"Докато не проумееш вечния законна смъртта и прераждането, ти си само пасивен гост на тъмната земя"

Гьоте

В мистичните школи още от древността обучението за законите на кармата и прераждането е било задължителна част от програмата за посвещаване в тайните на мирозданието.
В астрологията има специален раздел, който изучава въпросите, свързани с кармата и прераждането - кармичната астрология.
Независимо каква техника ще използваме - астрология, регресия, хипноза или медиумни сеанси, от особена важност е да осъзнаем смисъла на тия занимания.
Живеем в материален свят, свързани сме с него, зависими сме от него.Идеята е да направим съзнанието си чувствително към вибрациите на нематериалния свят за да развием максимално способностите си.
Независимо какви дадености имаме по рождение в тая насока /тях можем да ги оценим по наталния хороскоп/, разкриването на тайните, свързани с кармата и преражданията ни, изискват сериозна работа - редовни медитации и практики с години.Живота си е твой, човеко. Но от това как ще го изживееш не зависи само твоето бъдеще, зависи съдбата не само на твоето поколение. Всеки оставя следа след себе си, която влияе не само на земните жители но и на целият Космос.Първо трябва да опознаете себе си, за да можете да проумеете, че земята е един гигантски експеримент в космоса. Тук сме една малка част от живите същества. Идваме с раждането си и се прибираме след смъртта си, там където е всичко, за да се върнем отново тук и да направим още нещо, което ще спре самоунищожението ни.
Всяка цивилизация допринася с нещо за развитието ни и не трябва да се плашим, че не сме сами. За съжаление повечето 'контакти' се осъществяват с психически нестабилни хора, защото техните мозъчни вибрации привличат с нестандартния си резонанс, който за щастие все повече се изучава и много от вас могат да се научат съвсем осъзнато да достигнат до това състояние по собствено желание и абсолютен самоконтрол.

ето една интересна книга за прераждането:Едгар Кейси: За прераждането.Тук са разкрити загадъчни разкази за хора, живели преди, и удивителни доказателства за обединяващата сила, която обхваща Вселената, едно време без начало и край
H8 ME
Аватар
sin angel
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 310
Регистриран на: 21 Яну 2008, 13:15
Местоположение: в мечтите ти

Мнениеот lolly » 20 Юли 2013, 12:00

а дали има някаква последователност, ако наистина следва да се преродим във всички зодии
Аватар
lolly
 
Мнения: 4
Регистриран на: 01 Юли 2013, 19:09


Назад към Астрология за Всеки

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 0 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 0 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта