Шведска горчивка

Всеки, който се интересува и има познания, относно билките или знае методи за лекуване с билки - това е мястото.

Модератор: runner413

Мнениеот МагНаско » 18 Окт 2007, 15:31

Рецептата е била намерена след смъртта на известния шведски лекар,лектора по медицина,д-р Самст,в неговите документи.Д-р Самст пострадва злополучно при езда на 104-годишна възраст.Неговите родители и баби и дядовците му достигнали също патриархална възраст.


В следващите редове ще препиша един стар ръкопис за тази билкова комбинация с надеждата да бъда полезен на читателите и на хората имащи нужда от помощ.

"СТАР РЪКОПИС"(препис за лечебната сила на шведската горчивка)


1.Когато човек често пъти ги мирише или смърка,навлажнява с тях тилния прешлен,слага напоена кърпа на главата си,те прогонват болки и световъртеж,усилват паметта и мозъка.
2.Те помагат против мътни очи,премахват зачервяване и всички болки даже когато очите са възпалени,мътни и мъгляви.Те отстраняват също петна и сиво перде,когато човек започне на време да навлажнява ъгълчетата на очите или си слага напоена кърпа върху затворените очи.
3.Сипаница и обриви от всякакъв вид,както и корички в носа или където и да било по тялото,могат да бъдат излекувани,ако често и добре бъдат навлажнявани.
4.При зъбобол се сипва пълна супена лъжица от тези капки в малко вода и тази течност се държи известно време в устата или пък зъбът,който боли,се навлажнява с парцалче.Болката изчезва и гнилостта отшумява.
5.Плюски по езика или други някакви увреждания се навлажняват редовно с капките,в резултат на което за кратко време настъпва излекуване.
6.Ако гърлото е нагорещено или изранено,така че храна и вода трудно се преглъщат,тогава от капките се взима сутрин,обед и вечер,преглъщат се бавно и така те отнемат паренето и излекуват гърлото.
7.При стомашни спазми се взима при криза по една супена лъжица.
8.При колики се взимат три пълни супени лъжици-бавно,една след друга.Скоро след това ще усетите облекчение.
9.Те разнасят газовете е червата и охлаждат черния дроб,прогонват всички стомашни болести и тези на вътрешностите,и помагат при запек.
10.Те са чудесно средство за стомаха когато той не храносмила добре и не задържа храната.
11.Те помагат също така и при жлъчни болки.Всички болки ще отминат скоро,ако всеки ден сутрин и вечер се взема по една супена лъжица от капките,а през ноща се правят компреси с тях.
12.При водянка се взима в продължение на шест седмици сутрин и вечер по една пълна супена лъжица в бяло вино.
13.При болки и бучене в ушите се пъха напоено с тях памуче.Това помага много добре и възвръща даже и загубен слух.
14.Ако някоя жена има болкив матката,тогава се дава всяка сутрин в продължение на три дни по една пълна супена лъжица в червено вино,половин час след това тя прави една разходка,след което може да закусва,но да не пие мляко.Капките не бива да се взимат с мляко!!!
15.Сутрин и вечер по една супена лъжица през последните 14 дни на бремеността стимулира раждането.За да падне плацентата по-лесно,на родилката се дава на всеки два часа по една кафена лъжичка,докато плацентата се отдели без родилни мъки.
16.Ако при идването на млякото след раждането се появят възпаления,с налагането на напоени с капките кърпи те бързо отшумяват.
17.Те прогонват едрата шарка у децата,на който,в зависимост от възрастта се дава от капките разредени с вода.Когато едрата шарка започне да съхне,тя често пъти се навлажнява с капките и така не остават никакви белези.
18.Те служат против глисти у деца и възрасни,дори тенията се разкарва от тях,само че на децата трябва да се дава според възраста.Напоена с капките кърпа се връзва на пъпа като се внимава тя да не исъхва.
19.Всички оплаквания от жълтеница изчезват много бързо,ако три пъти на ден от капките се взема по една супена лъжица и върху подутия черен дроб се налагат компреси с тях.
20.Те отварят всички хемороиди,лекуват бъбреците,изкарват хипохондрични течности от организма,без да е нужно друго лечение,премахват мелахония и депресии и стимулират апетита и храносмилането.
21.Те отварят хемороидите и отвътре,ако в началото те биват често пъти навляжнявани и чрез пиене на капките,особено преди лягане,отвътре омекотявани.Външно се налага напоено с капките памуче,което изкарва останалата кръв и помага срещу паренето.
22.Ако някой лежи в бесъзнание,при нужда му се отваря устата и му се дава една супена лъжица от капките.Така болния ще се съвземе.
23.Това средство прогонва и болката на тихите конвулсии(гърчове),така че с времето те изчезват.
24.При белодробна болест от капките се пие всяка сутрин на гладно и лечението се прави в продължение на шест седмици.
25.Ако някоя жена загуби менструацията си или пък тя е доста сълна,тогава капките се пият три дни и това се повтаря двадесет пъти,в резултат на което това което е в повече намалява а това което е в недостиг се уравновесява.
26.Това средство помага и против бяло течение.
27.Ако някой е обременен с епилепсия,то на мястото трябва веднага да му се даде да пие от него.Болният трябва след това да взима само това средство,тъй като то усилва изтощените нерви,така и цялото тяло и премахва всички болести.
28.Тези капки лекуват паразити,разкарват световъртеж и гадене.
29.Те лекуват и пареща едра шарка и червен вятър.
30.Ако някой има треска,гореща или студена,му се дава да изпие една супена лъжица от тях и болния,ако не е обременил организма си с други средства,бързо ще се съвзема,пулсът ще започне да тупти и колкото и да е била висока температурата,той скоро ще се почупства по-добре.
31.Капките лекуват и рак,стара едра шарка и брадавици,напукани ръце.Ако някоя рана е стара и гнойна или има гранули по нея,тогава тя се промива хубаво с бяло вино,след което отгоре се налага напоено с капките парче.Те отнемат отоци и болки,както и дивото месо,и раната започва да заздравява.
32.Те лекуват без риск всякакви рани,били те от удар или убождане,когато те биват често пъти навлажнявани с тези капки.Взима се едно парцалче,напоява се с тях и с него се покриват раните.За кратко време те прогонват болката,не допускат нито гангрена нито гниене и лекуват стари рани получени от огнестрелно оръжие.Ако има дупки тогава капките се впръскват в раната която не е задължително да бъде преди това почистена.Чрез редовно налагане на напоено парцалче оздравяването настъпва скоро време.
33.Те премахват всякакви белези,та били те одавнашни,били те белези от рани и разрези,ако те бъдат до 40 пъти навлажнени с тях.Всички рани лекувани с тези капки не оставят никакви белези.
34.Те могат изосновно да излекуват и всякакви фистули даже и да изглеждат нелечими.Няма значение колко старо е увреждането.
35.Те лекуват всякакви наранявания от изгаряне били те от огън,гореща вода или мазнина,ако раните редовно се мажат с тях.Не се образуват мехури,премахва се паренето,дори загнояли мехури се лекуват изоснови.
36.Те служат срещу цицини и петна били те от блъскане или удар.
37.Ако някой не яде с апетит,те възвръщат загубения вкус.
38.При силно малокръвие(анемия)те възвръщат загубения цвят,когато се вземат сутрин известен период от време.Те прочистват кръвта и образуват нова,а стимулират също така и циркулацията и.
39.Те премахват ревматични болки в крайниците,когато се пият сутрин и вечер,а местата който болят се налагат с напоени от тях парчета.
40.Те лекуват измръзнали ръце и крака даже и да има отворени места по тях.Те трябва да се налагат колкото е възможно по често,особено през ноща с напоени с капки парчета.
41.Върху мазолите се слага напоено с капки памуче и болезненото място се държи постояно влажно.След три дни те си падат сами или човек може да си ги обели сам безболезнено.
42.Те лекуват също така ухапани от бесни кучета и други животни,като капките се пият тъй като те лекуват и унищожават всички отрови.Раните се налагат с напоено парцалче.
43.При чума и други заразни болест е добре ако праз деня се пие често от тях,тъй като те лекуват чумни рани и бубони даже и да са заседнали вече в гърлото.
44.Който нощем не може да спи добре да взема от тези капки преди лягане.При бесъние на нервна почва да се слага върху сърцето напоено с разредени капки парче.
45.Пиян може да изтрезнее на място с две супени лъжици от тях.
46.Който взима от тези капки сутрин и вечер, не се нуждае от друго лекарство тъй като те укрепват организна,освежават нервите и кръвта,премахват треперенето на ръцете и краката.Накрадко казано:те прогонват въобще всякакви болести.Тялото остава стегнато,лицето-млади и хубаво.


Важно:Всички горепосочени количества трябва да се пият разредени с билков чай или вода.


От изброените точки на "Стария ръкопис" се вижда великата,чудотворната лечебна сила на този билков състав.С право можем да кажем,че едва ли има някоя болест при която шведската горчивка да не помогне,като минимум обаче тя е основа на всяко лечение.


ВИДОВЕ ПРИЛОЖЕНИЯ

ВЪТРЕШНО:Според "стария ръкопис" от нея може да се взема профилактично по една разредена чаена лъжица.При неразположености от всякакъв вид могат да се вземат до три разредени чаени лъжици.При злокачествени заболявания трябва ежедневно да се вземат две до три супени лъжици,както следва:По една супена лъжица разредена с 1/8 билков чай,се разпределя и се изпива половин час преди и половин час след всяко хранене.

КОМПРЕСИ:В зависимост от мястото се вземаедно по-голямо или по-малко топче памук или парче плат,навлажнява се с шведска горчивка и се поставя върху болното място,което предварително е намазано със свинска мас или мехлем от невен.Отгоре се слага един по-голям найлон,за да не се петноса белйото , след което се превръзва с кърпа или омотава с бинт.
В зависимост от заболяването компреса се оставя от два до четири часа да подейства.Ако на пациента му се понася,то компреса може да бъде оставен и през ноща.След свалянето му кожата трябва да се напудри.Ако въпреки това някоя чупствителна кожа бъде раздразнена тогава компресите трябва да бъдат държани по-кратко време или пък съвсем пеустановени за известно време.Хора който са алергични не бива да слагат найлоново парче,а да завръзват отгоре само една кърпа.Намазването на кожата не бива да бъде в никакъв случай забравени!Ако се появи обрив или сърбеш да се маже евентуално с мехлем от невен.По горното е преписано от книгите на Мария Требен
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 186
Регистриран на: 21 Май 2006, 19:58

Назад към Билки - Лекуване

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 0 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 0 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 01 Юни 2011, 17:35 е имало общо 130 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта