Въпрос за времето

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот DRONE » 24 Окт 2007, 08:42

Здравейте,

Нов съм тука, искам да попитам следното:

Доказано е, че има хора или поне е имало които са могли да предсказват бъдещето дори имаше и пророчества за 11 сеп.2001г. За пример мога да дам много хора и имена но сега няма да ги изреждам. Това разбирам че е така, но проблема на объркването идва от друго. Значи ако всичко което ще стане на земята и с един човек като пример то значи че ти не избираш сам живота си а той вече е избран и дори може да се смята че живеем назад в миналото защото ако се знае бъдещето то се едно че е изживяно вече. Все едно че живеем в затворена година в измерение. Но това не е така. Е сега вече да задам и въпроса, как аз мога сам да реша нещо след като то вече се е случило и как може някой да ме вини за това което правя ако вече е направено. Дори ако вече света е свършил, тъй като видях и пророчества за края на света?? Да тука има и друго, някой казват че може да избереш сам пътя, но ако вече е избран логиката фашта пътя.
Аватар
DRONE
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Gebo » 24 Окт 2007, 09:21

виж сега ,има много мнения по темата.някои вярват в съдбата, но според мен самата занимавка с нея ако вярваш в нея е тъпа.защото като вярваш че всичко е трябвало да се случи и няма друг вариант кфо от тфа че ще го знаеш?кфото трябва ще се случи нали?къф е смисъла да се засилваш да го променяш като е създадено от много по визша сила от теб?

да ма не...лично аз не вярвам до толкова в закоравелостта на съдбата.пророчествата се оказват верни защото много трудно се намира мислещ човек който да окаже влияние на течението на обстоятелствата и да ги промени в глобален аспект.но за личната съдба на човек,тя е много лесно променлива.гледания в тази област са валидни само в случай че човек продължи в този дух и не прави някъкви радикални промени ,въпреки че понякога самото му знание за гаданието му променя съдбата...все пак е честа практика от повечето магове да правят гадания преди да проведат по-деликатна ,че и не чак толкова деликатна операция.и според тези гадания те решават как да продължат да действат...ето ти съвсем изразен контрол над съдбата!и логика винаги има!просто задачката е по-сложна :)
Аватар
Gebo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот MrFaust » 24 Окт 2007, 12:09

Пророчествата се явяват като едно възможно бъдеще , точно тук се намесва способността на човек да контролира и следователно да променя бъдещето , следователно съдбата ни е в наши ръце ... Да избереш сам пътя - е той пътя не е само един , избираш си един и съответното стечение в бъдеш аспект на обстоятелствата е едно , избираш си друг - друго и така на степен N - та ... Казваш " Как аз мога сам да реша нещо , след като то вече се е случило " , ами ти просто си избираш сам един от многото пътища и по този начин чрез избора си влияеш на възможните варианти за развитие в бъдеще , разбира се и след процеса може да избереш друг пт , тогава отново променяш или не евентуалното бъдеще - моделираш го , а виждането на това бъдеще е напълн абстрактно и повлияно само от единия единствен възможен вариант на избор - най-често този който е най логичния и най рационалния , но ако има нещо което може да се приеме като аксиома за човешката природа о това е нейната ирационалност и илогичност , неслучайно за човека истината няма едно лице , а толкова лица колкото той е готов да и отдаде , а приемайки едно пророчество за истина , то ние съответно придаваме на тази истина едно лице , което обаче , повлияни от следващи събития и предизвикалите в нас емоции , довели да съответните ни решения , можем да смъкнем дадения образ подобно маска и да го заменим с друго ... Най-вероятно звучи доса сложно , но такава е и човешката природа ...

с уважение: MrFaust
In hoc signo vinces
Аватар
MrFaust
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 24 Окт 2007, 12:34

да накратко какво е съдбата и как действа напрактика. Ето едно представяне какво е съдбата:

Представете си че сте в пустиня и виждате само пясаци наоколо, обаче напреде си забелязвате едвам виждаща се просека нещо като път и точно този път е вашата съдба, ако вие се движите по него животът ви ще бъде горе долу добър и сносен, обаче ако се отклоните от едвам виждащия се път вие много бързо ще се изгубите във вихара на вашия живот и нищо добро не очаквайте, само лоши неща ще ви се случват. Ако наистина сте се отклонили от този невидим път и след това ви "дойдел" ума в главата и се върнете пак да вървите по начертания ви път животът ви пак ще стане горе долу добър. Схванахте ли.

А сега и моя коментар, как действително стоят нещата. Това с пътя и отклоняването от него и последствията е вярно, обаче това е така защото някой така иска нашия живот да тече по някакъв определен начин изгоден за него. Сега мислете си за Бог или нещо друго аз знам че това са енергийните разуми.
И това отклонение от пътеката има смисъл че съзнанието на човека ако се отклони от онова състояние което разумите държат човек да е в него тогава започват неприятностите докато не се завърнете на пътя. Оставам на вас да се запитате какво точно искат енергийните разуми от хората като цяло и защо е тази съдба.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот DRONE » 24 Окт 2007, 13:39

Мнението на MrFaust е по-логично. Ще кажа и защо. Не вярвам че има енергийни разуми които да ни контролират. Човек сам избира пътя си. Значи аз не си спомням да сам се отклонявал от каквото и да е.. но на практика не ми се случва това което искам. Карал съм винаги в една посока която наистина мислих че така трябва да бъде защото може би съм вярвал в тези по-висши разуми. НО факта че това че не контролирам нещата сам само влушава нещата си казва думата. Логичното е и че човек може сам да "сътвори своя живот" според това за което си мисли, се пак връзката между човека и космоса е не прекъсната.
Аватар
DRONE
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот MrFaust » 24 Окт 2007, 14:46

КАТ , спри се с тези духове и висши разуми бре душко , че ще шашнеш човека ...
... Ако вярваш в тях , а и ако не вярваш логиката пак ти се губи , тъй като в повечето учения от типа теология се твърди че висшия разум или за по накратко божеството е създало човека по свой образ и подобие следователно , човек има право на собствен избор който е основооложен и определящ за неговата съдба , тоест сам избира пътя и начина по който да го следва , тоест да създава , променя проектира реалността , както самия "висш разум" го прави , или поне има такава способност , а дали е дорасъл в развитиео си за да я изолзва - това е друг въпрос ... Освен това казваш , че тези висши енергийни разуми си съществуват и ни водят - добре де , пак според теологията ( не говоря само за християнската ) , съществува така наречения отвъден свят , следователно каква е логиката да има такъв ако ти е предопределена ролята в него , нали именно затова го има т'ва чудо че да се стремиш да заемеш по добри позиции там , и евентуално ако е във сферата на вярванията на определения човек на по късен етап да се преродиш , а след това да поравиш грешките отпреди , което пак ни връща на момента , че човек сам определя съдбата си .
Ако пък не вярваш в богове , висши разуми и прочие , тогава няма никакво основание да не следваш избрания от теб път , защото няма и какво да те накара да поемеш по друг ...

P.S. Това го пиша не в отговор на КАТ , защото е ясно че на глава с него се не излиза и все духове и висши разуми го гонят а го пиша за пояснение на момчето , което е ново и ще се шашне от мирогледа на КАТ , ако не се объркат и съвсем представите му ...

И сега още нещо за DRONE - навлизаш в света на окултното и си изпълнен с въпроси , всички мнения , всички твърдения тук са абстрактни , тоест за да добият исинност трябва да ги пречупиш през своята собствена мирогледна призма , да се допиташ до вътрешното си аз и ако твоя личностен светофар отмери зелено едва тогава да приемеш истинността на дадено твърдение ( вече казах за истинаа и много ти лица , а тук това правило важи с пълна сила ) .. ;)

с уважение : MrFaust
In hoc signo vinces
Аватар
MrFaust
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Gebo » 24 Окт 2007, 20:24

аз съм на мнението на фауст,но не можех да го обясня както него!
а иначе недей да се бъркаш много много в бъдещето ако си нямаш конкретна важна работа...не е много полезно!
Аватар
Gebo
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор