Тема за Филми

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот nancy_pz » 19 Юли 2007, 12:48

pink
Аватар
nancy_pz
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 36
Регистриран на: 30 Апр 2007, 17:49
Местоположение: pazardjik

Мнениеот Lanukio » 07 Авг 2007, 08:31

The Secret- закона на вселената за привличането, който действа абсолютно.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 201
Регистриран на: 24 Май 2007, 00:07

Мнениеот nightwalker » 12 Авг 2007, 10:05

Carnivale - много добър сериал,изкефих му се страхотно. Доста мрачен и малко шантав...Разказва се за извечната борба между светлината и тъмнината и как те се преплитат. Доста магия и мистерия има.
Ave Caesar! Morituri te salutant!
Аватар
nightwalker
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 37
Регистриран на: 25 Юли 2007, 08:45
Местоположение: the shadows

Мнениеот Belgarat » 31 Авг 2007, 16:06

Чак сега видях, че има тема за филми свързани с магия.
Аз ви препаръчвам 2 филма.
1 - Тамара - Тамара мрази живота си. Съучениците й я мислят за изрод, а мъжът, в който е влюбена, (учителят й по английски език) не споделя чувствата й. В момент на отчаяние Тамара отприщва древна магия, която я дарява с несравнима красота, със способността да накара всеки да се влюби в нея и със силата да се разправи с всички, които застанат на пътя й. Но цената е висока – Тамара трябва да жертва собствената си кръв.

А сега вторият филм той е Класика в жанра
2 - Чародейките ( Charmed ). Филмът се състои от 8 сезона и прелива от магия. Заслужава си да го гледате ( D+ ще излъчи всичките 8 сезона от Понеделник - 3 септември 2007 г. от 18:30 часа) - който иска да гледа, но според мен този филм бие всички други дадени досега по всякакви критерии) А ето и сюжетът:
"Чародейките" (на английски: Charmed) е американски сериал продуциран от Арон Спелинг. В него се разказва за три сестри, които са и най-силните добри вещици в света. В магическото общество са познати като "Чародейките", но за всички останали са просто сестрите Халиуел. Всяка сестра притежава магическа сила, която расте и се развива по пътя на живота. Чародейките живеят заедно в имението на Халиуел и използват силите си, за да се борят срещу зли вещици, демони и други зли същества населяващи Сан Франциско.

През един нормален ден една от тях се качва на тавана на къщата (току-що заселили се в нея заради смъртта на баба си), там тя намира стара книга със заклинания. Отваря книгата и започва да чете от нея заклинание за призоваване(пробуждане) на силите им. Щом го прочита в къщата без да разберат те, снимката на която са разделени сестрите, те се съединяват, а полилеят се осветява в син цвят. На другия ден всяка една от тях използва силите си без да знае че има такава. Едната (Фииби - тя отвори книгата и прочете заклинанието) получава видение за кола, която ще блъсне 2 деца и благодарение на тази сила тя предотвратява катастрофата. Втората (Прю) има "телекинеза" - мести предмети с ума си, и през деня прави доста поразии чрез нея -разбърква цял ред с лекарства в аптеката, ядосана на шефа тя го изпръсква с мастилото от писалката му, дори затяга вратовръзката му дотолкова, че той за малко да се задуши. А третата сестра (Пайпър) има силата"замразяване/вкаменяване" - не буквално, тази сила кара молекулите да се забавят и спира движението за определено време. И така те разбират,че чародейките (вещиците) като тях имат мисия - да унищожават демони. Така те образуват "силата на трите"(единството на тези три вещици, което ги прави много силни и всеки демон се плаши от тях). Но на помощ чародейките имат свой "бял ангел",който да им помага – Лео (а Ппайпър се влюбва в него и те се женят и имат две деца - Уаят и Крис). Усъвършенстващи силите си те получават нови - Прю получава и "астрална проекция" (тя проектира астралното си тяло на различни места, но физическото и остава неподвижно) с тази сила тя не може да използва телекинезата, но се бие много добре и е неуязвима до известна степен (например астралното и тяло не може да бъде застреляно, но може да поема удари). Втората сестра Пайпър получава втора сила - молекулярно избухване, тя е противоположна на замразяването - тази сила кара молекулите да се забързват и така предметите избухват (тази сила е много полезна защото чрез нея може демон да бъде унищожен без специално заклинание или отвара).А Фийби - третата сестра получава и още две нови сили. Едната е "левитация - не е летене,но помага човек да се издига във въздуха - и в боя ти помага да си по гъвкав". А третата сила на Фииби е "съчувствието" - с нея тя усеща как се чувства човек, дори още той да не го е почувствал,освен това с тази сила Фииби може да разбере кой е демон/дали наоколо има такъв и може да контролира силите на демона (да ги обръща срещу него и т.н.) Но след време когато чародейките са свикнали с този живот, Прю е убита от демон и така "силата на трите" е разкъсана. Появява се четвърта сестра (тя е от любовта на майката на чародейките с белия си ангел) и така тя заема мястото на Прю. За разлика от сестрите си (Пайпър и Фийби) Пейдж е наполовина бял ангел.
Така тя има по различни сили - телекинетично телепортиране, телепортиране,очароване/смяна на вида си, лекуване и слаба/частична телепатия. Телекинетичното телепортиране е синтез от тъмни и ангелски сили - като назове предмета тя го телепортира където си поиска (в началото в близост до нея,но после може без да го вижда да го телепортира на далеч, а след повече време толкова я усъвършенства че може да телепортира хора без да е до тях/да ги е докоснала).Телепортирането и дава възможност да се телепортира където си поиска (в началото телепортацията се задействаше само при страх, но после се усъвършенства). Очароването и дава възможност да се превърне в каквото си поиска.Лекуването е ангелска сила - чрез него Пейдж може да лекува, но почти не я ползва (не я е овладяла), защото чародейките имат бял ангел, който ги лекува.Частичната (слабата) телепатия и дава възможността да чуе зовът на нуждаещите се от нея. Лео има няколко сили -лекуване, регенерация, левитация, очароване/смяна на вида, телепортация и светкавици излизащи от ръцете му (също помагащи в битката с демони).

Е това е. На който му е харесал сюжета да гледа филма от понеделник.
Аватар
Belgarat
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 44
Регистриран на: 11 Апр 2007, 15:00

Мнениеот FireSun's Viking » 31 Авг 2007, 20:14

Samsara
След тригодишно доброволно отшелничество в уединена пещера, Таши се завръща в будисткия манастир, където живее от петгодишен. Отдаден също като събратята си на духовно усъвършенстване, неочаквано той става жертва на обезпокоителни сексуални пориви. Разстроен от тези нови усещания, младият мъж напуска манастира, за да се върне към света на хората и към кръговрата на живота (самсара)…
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 660
Регистриран на: 13 Мар 2006, 21:45
Местоположение: Valhala

Мнениеот Wizard » 11 Сеп 2007, 10:04

Вчера гледах филм с един от моите любимци: Nicolas Cage :wink:
Филма си казва Next. Не очаквайте, че ще видите магически практики или ритуали. Има много други неща, които си струва човек да види и да се позамисли над тях.

Какво ще направите, когато приятелката ви разбере, че сте магьосник и можете да променяте събитията около вас; когато видите в очите и, че и минава мисълта - дали той не е "направил" така, че аз да се влюбя в него...
Все едно се гледах аз в този филм... Druido
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот Lanukio » 22 Окт 2007, 19:39

Това клипче не е изобщо на окултна тематика, но гарантира 10 минути здрав смях, а това е полезно, за съжаление е на английски, но забавлявайте се:
http://www.youtube.com/watch?v=1uwOL4rB ... p?id=16456
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 201
Регистриран на: 24 Май 2007, 00:07

Мнениеот B-L-O-T » 24 Окт 2007, 07:16

"Holy Smoke" - Една жена се влюбва в тайнствения си гуру в Индия . Семейството й мисли че тя е попаднала под лошо влияние в някаква секта и я връщат със лъжа в родната си страна . Затварят я в къща в пустоща заедно с един човек който е решил с проста психология да я откаже от желанието й да се върне в Индия и да се омъжи за гуруто си . Интересни словесни спорове се случват в тази къщичка . (няма никъде субтитри и не можах да разбера доста от филма)
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 1257
Регистриран на: 13 Май 2006, 06:45

Мнениеот B-L-O-T » 24 Окт 2007, 18:49

"Macumba Sexual" - Жена сънува постоянно кошмари с черна жена . След време я среща . Оказва се че тя има голяма титла в худуто . Желае да направи от бялата жена принцеса . Худу ритуали и много секс я превръщат в принцесата .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 1257
Регистриран на: 13 Май 2006, 06:45

Мнениеот demonic » 26 Окт 2007, 10:34

аз чух за "мъглите на авалон" ама не съм го гледала но се говори че бил много готин :)
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 379
Регистриран на: 01 Юли 2007, 20:17
Местоположение: sofia

Мнениеот FlagrantSemper » 28 Окт 2007, 16:15

"Досиетата на Дрезден" icon_flowerface icon_eusa_dance Супер готин филм,със супер много истини и "окултни практики",разбира се има и измислица,но закъде без нея.Дават го по АйЕксЕн днес от 21.00 часа!! icon_angel
Аватар
FlagrantSemper
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 44
Регистриран на: 17 Авг 2007, 21:10

Мнениеот ExalTeD_0ne » 02 Яну 2008, 11:35

The Shawshank redemption (Изкулението шоушенк)-User Rating: 9.2/10 (298,080 votes)

Този филм не може да се опише...трябва просто да се гледа.
Бил,Съм Бил Пил...Да..Да
Аватар
ExalTeD_0ne
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 63
Регистриран на: 07 Май 2007, 00:00
Местоположение: В средата на нищото...

Мнениеот Wizard » 13 Яну 2008, 14:14

[align=center]Съществуват много вселени и
много светове, паралелни едни на други.
Светове като вашия, където душите
на хората обитават телата им.
И светове като моя, в които душите
на хората бродят редом,
като духове на животни,
които наричаме демони.
Толкова много светове, но това,
което ги свързва, е Прахът.[/align]


Ето Ви един забавен и интересен филм The Golden Compass / Златният Компас, който ще ви накара да се замислите, какво има отвъд нашия свят...
Последна промяна Wizard на 14 Яну 2008, 21:49, променена общо 1 път
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот tanarel » 16 Яну 2008, 15:07

Това е клипче от филма Мумията 1 част ,
към средата на клипчето египетския
жрец които играе мумията , прави
''показно'' на силата си със създаването
на стена от пясък - ето на това му викам
аз Сила която е за завиждане . Във втората
част от филма стената е водна и отново се
опитва да я стовари върху главите на
главните герои но те като на филм все
се измъкват .

http://youtube.com/watch?v=Y4xjFpI5Uxc
Do what thou wilt.
Аватар
tanarel
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 146
Регистриран на: 23 Дек 2006, 11:12

Мнениеот Марио » 13 Фев 2008, 21:24

Свещената планина.

http://zamunda.net/details.php?id=111386
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 643
Регистриран на: 05 Яну 2005, 16:14

Мнениеот Diablo » 15 Фев 2008, 12:45

:) Не мога да напиша името на филма, форумът приема латиницата за ерес.
Инфо
Аватар
Diablo
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 16
Регистриран на: 04 Дек 2007, 08:20
Местоположение: България

Мнениеот The Wretch » 09 Апр 2008, 12:40

Buffy the Vampire Slayer - готино сериалче, малко захаросано в първите два сезона но изключително добро. Алисън Ханиган в ролята на Уилоу Розенбърг, изключително могъща Уика. Сериалчето си има всичко Екшън, драма, комедия, романтика. Горещо го препоръчвам на всеки който не го е гледал.

Angel - от същия режисьор като Buffy, разказва за живота и борбата на Angel - вампирът с душа. Действието се развива паралелно с това на Buffy. Според мен малко по скучен, (основно 3-ма главни герои) с ясно отличим крими/детективстки отенък.
Живота е като бинарния код...... или си 0 или 1......
Аватар
The Wretch
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Апр 2008, 12:10
Местоположение: Sofia\Varna

Мнениеот Neter-Kua » 09 Апр 2008, 13:37

The Devil Rides Out-http://youtube.com/watch?v=ekZqLAr84Ok

"Лек" окултен полъх от викторианска Англия.(въпреки че филма се развива в по-късна епоха)
I will create as I speak.
Аватар
Neter-Kua
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 77
Регистриран на: 14 Фев 2008, 20:35
Местоположение: Inarijarvi

Мнениеот nqko1s1 » 12 Апр 2008, 00:22

Феномен - Trailer S01E01
Аватар
nqko1s1
 
Мнения: 3
Регистриран на: 30 Яну 2008, 00:18

Мнениеот nqko1s1 » 12 Апр 2008, 00:24

Ето линк към trailera http://vbox7.com/play:8ef605d7
Аватар
nqko1s1
 
Мнения: 3
Регистриран на: 30 Яну 2008, 00:18

ПредишнаСледваща

Назад към В казана на Вещицата

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 4 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 4 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта