Самозащита?

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот lovable » 12 Апр 2005, 10:02

Здравейте.Този сайт е върховен и въобще не се двуомих да ви споделя моя проблем.Хората тук са страхотни и се надявам да ми помогнат.Проблема е страха...от хората.Навсякъде гледам убийства,изнасилвяния,побойща и толкова много мъка и сълзи.Почвам найстина да се плаша.Представете си че ви отвличат какво ще направите?ще направите ли нещо?ще се паникьосате ли?Навсякъде е пълно със всякакви хора и незнаеш нито какво ще ти се случи нито кога.Затова искам да ви попитам знаете ли някакво средство за самозащита.Не магия или нещо от сорта.Например телекенезата ако си я усъвършенствал напълно може доста да помогне в такива случай.Самоче незнам как да я упражнявам..ако някой знае плс нека сподели.Знам че има много бойни изкуства и разните там но моя град е малък и няма къде да се науча на такива работи...въобще замислете се ако хората бяха по силни ако знаеха тези неща можеби нямаше да има толкова много жертви на насилието.Ще ме посъветвате ли нещо?Каквото и да е.Благодаря предварително.Bye
lovable

Мнениеот damnameneus » 12 Апр 2005, 16:04

здрасти,
е аз поне не мисля, че има заклинание като му го кажеш на бандита и да падне като препариран. Ако си доста навътре в магията обаче и ти се предостави малко време може да докараш доста бели на определения така да го наречем бандит. За отвличането какво да ти кажа, някой да отвлече магьосник би било наистина лош късмет icon_angry
има обаче доста неща, които са така да се каже Бай ме бабо да не ме гази мечката, по добре просто да си изключиш подобни неща от случките, които ти предстоят, освен ако разбира се няма нещо предначертано да се случи. Тогава нещата стават по сложни......
Ще публикувам някои предпазни неща тези дни в Заклинания и Ритуали, дано да ти бъдат от полза. Не е лошо обаче да си оправиш страха, не е добре така да се притесняваш.
Каквото може да се промени го промени, каквото не може го приеми!
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот Shadow Mage » 12 Апр 2005, 22:06

Абе има някой енергийни техники, които могат да помогнат, ама те са с превантивен характер :)
Например визуализираш пустиня, само в жълт цвят, представяш си лошите събития като 4ерни или сиви облаци идващи от дясно наляво, представяш си се като Зевс-Гръмовержец и изпепеляваш тези облаци със светкавици. После по желание може да призовеш вятъра, за да изчисти окончателно небето. :)

Осланяй се на вътрешното си чувство за опасност :) и тогава ги използвай, просто иначе едва ли има смисъл да ги правиш всеки ден ;) - излишна загуба на енергия според мен :)
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот damnameneus » 12 Апр 2005, 22:33

подобна техника сигурно би имала ефект ако е приложена от г-жа Вакуленко, която я и дава като съвет :lol: , но от човек, който не е работил с визуализации не би помогнало ...
иначе техниката е що годе добра :grin:
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот Poison » 20 Апр 2005, 16:00

Кой е Вакуленко?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Aghora » 22 Апр 2005, 18:28

damnаmeneus,оригиналното упражнение,давано от Елена Вакуленко,е доста по-различно:така описано от Shadow Mage - сходна е само общата идея и моментът с визуализацията на изпепеляване на всички пречки/лоши събития.Но,както сами се досещате,по разбираеми причини няма начин да се постне такава техника в детайли ;)
Аватар
Aghora
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот fly^spirit » 24 Апр 2005, 07:59

Определеноп начините са много ,но както каза damnameneus "за човек който не е работил с визуализации -не би помогнало"Иначе бих препоръчала да се обградиш от нещо като броня,или защитен пашкул.Страхът може да бъде и враг и приятел,но когато е умерен.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор