Ефективността на уика like нещата.

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Enforcer » 12 Ное 2007, 21:20

Отварям тази тема за да изясня/им някой неща относно уика like практиките. В частност става въпрос за един момък, който се обърна към мен (Каква изненада) за помощ. Дали са му акъл по 15 минути дневно да сяда по арабски, със затворени очи и запалена свещ и да си представя, че и говори (на да го кажем "потребителят") "ти ме обичаш, не можеш без мен" и пр и да мисли непрекъснато за това. Ако това работи ще работи на принципа на уика-та - силна вяра. Проблемът е да не се получи пренавиване и това да му стане натрапчива мисъл като в последствие операторът да си навреди сам.
Трябва да може да мисли и за друго все пак. Ако се получи натрапчива мисъл хептен нищо няма да може да сработи. Според двамата най-добри, който аз познавам вероятността "операторът" да си навреди е твърде висока. Вие какво мислите ?
Аватар
Enforcer
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 12 Ное 2007, 21:36

Напълно възможно е това да стане!!! Затова и едно от условията ДА СЕ ПРАКТУКУВАТ магически ритуали, е хората да са на възраст поне 24 години....!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот runner413 » 12 Ное 2007, 21:38

Защо точно 24 а не например 30 или 18 ?!:?
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот Wizard » 12 Ное 2007, 22:00

Психологическа граница:wink:
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Arhimikus » 12 Ное 2007, 22:01

Енфорсър, запознай се първо с Уика и след това говори за "нея". От това, което си постнал абсолютно никакво вникване в религията. Ако нямаш вяра в нещо, едва ли ще стане... А по какъв начин да си навреди? Да се влюбиш още повече или какво?
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот runner413 » 12 Ное 2007, 22:05

Възможно е да се влюби още повече.Все пак тук може да става дума и за един вид самозаблуда , а самозаблудата е нещо много опасно.....
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот Wizard » 12 Ное 2007, 22:05

Нееее, той (Enforcer) говори за "клиента", който се обърнал за помощ към него, не персонално за Уика.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Enforcer » 12 Ное 2007, 22:31

Arhimikus написа:Енфорсър, запознай се първо с Уика и след това говори за "нея". От това, което си постнал абсолютно никакво вникване в религията. Ако нямаш вяра в нещо, едва ли ще стане... А по какъв начин да си навреди? Да се влюбиш още повече или какво?

Да съм казал, че разбирам от уика ?
Аватар
Enforcer
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lanukio » 12 Ное 2007, 23:09

Добре, аз ли само не зацепих нещо или Enforcer, говориш за нещо, с което не си запознат. И най-странното е, че не ти е за първи път. Не е ли по-уместно да говориш за неща, в които имаш малко повече от бегли познания или най-общо понятие, в случая за уика? Може разбира се това да е само мое разбиране, но не мисля, че е уместно да сравняваш колата си, която можеш да ремонтираш сам с реактивен самолет, от който нямаш понятие от какви части е изграден и как функционира. Това разбира се да поясня, че е запитване, а не с цел заяждане, защото имам и друго наблюдение, че приемаш запитванията като заяждания. :wink:

Wizard: Нищо лично към Теб, но би ли прочела поста на Enforcer!?! Никъде в него не се говори за това, че разбира от Уика и изказва лично мнение, ВЕЧЕ го уточних това. В случая твоя пост е излишен.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 13 Ное 2007, 06:50

В конкретния случай въпросният момък не може да си навреди физически, въпросът е, че ако прекали, ще влияе основно върху себе си, не върху момата. Не става въпрос за уика, а за психология. Това първо и второ, най-много той дай си внуши, че тя го обича, а пък тя да няма и понятие от това... Иначе ми се струва, че точно това не магически ритуал в общия смисъл на думата, а е по-скоро тип мисловна практика. И все пак - ако ставаше само така - да си седиш и да мислиш, аз до момента щял доооста неща да съм постигнала...
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот nightwalker » 13 Ное 2007, 09:33

Едва ли твоя приятел има тренировката, даваща подходящото състояние на ума за подобни практики...Да изчисти мисли, да влезе в състояние на променено съзнание, да нарече свещта спокойно и безстрастно и да забрави. Да не споменаване, че между въпросната свещ и въпросната девойка трябва да е създал връзка.
Ако седне да мисли пред свещта трескаво и напрегнато, да, като нищо може да се самоомагьоса- е, тъкмо ще види дали е хубаво и как действа. Може да му е от полза.
В отговорите видях някои разсъждения, които ми се сториха интересни- относно това, че "може да си въобрази, че го обича, а тя да не знае" и че това е мисловна практика. Някои наблюдения за това как действа подобно програмиране- преди време, когато експериментирах с подобни дивотии, пробвах сходен тип програмиране, за да накарам някого да ме целуне спонтанно. Не да се влюби, просто да дойде и да ме целуне, сякаш му е заповядано. Доста енергично работих върху това и ето как се задейства: когато се срещнах с човека, тялото ми се задейства от само себе си- тръгнах към него с походката на Клеопатра (без да го искам в момента) и се спрях на сантиметри от него, цялата трансформирана в излъчване "целуни ме".
Моментално си получих целувката.
Та в този случай бях програмирала себе си, а не него. Това, което излъчвате, взаимодейства с всичко наоколо...ако въздействате върху себе си, може да въздейства и върху другите. Зависи как...
Ave Caesar! Morituri te salutant!
Аватар
nightwalker
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Enforcer » 13 Ное 2007, 21:21

galina_dim написа:В конкретния случай въпросният момък не може да си навреди физически, въпросът е, че ако прекали, ще влияе основно върху себе си, не върху момата. Не става въпрос за уика, а за психология. Това първо и второ, най-много той дай си внуши, че тя го обича, а пък тя да няма и понятие от това... Иначе ми се струва, че точно това не магически ритуал в общия смисъл на думата, а е по-скоро тип мисловна практика. И все пак - ако ставаше само така - да си седиш и да мислиш, аз до момента щял доооста неща да съм постигнала...

[highlight=red]"въпросът е, че ако прекали, ще влияе основно върху себе си, не върху момата. "[/highlight]
Точно в това е проблема. "Операторът" влияе върху себе си и по-скоро си вреди отколкото да въздеиства върху клиента/потребителя (наречете го, както искате). Всички т.нар "енергиини техники" изискват от оператора забравяне, безпристрасност и не мислене след намесата.
За каква успешна практика говорим ако това води до формиране на натрапчива мисъл ?
Аватар
Enforcer
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 14 Ное 2007, 06:14

ПО принцип съм съгласна , но не мислиш ли , че натрапчивата мисъл вече съществува до някаква степен след като се прибягва до тези " методи"
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот FireSun's Viking » 14 Ное 2007, 13:27

Уика дали работи или не - Зависи от човека ....
А относно границата на Уизи - има хора на 30 които мислят като на 12, граници съществуват само в главите ви - което е знак на ограниченост...
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот mozerad » 14 Ное 2007, 19:37

според мен момчето със сигорност ще си влоши състоианието ако прекали
едно нещо съм разбрал за магиата трябва да испратищ циалата си енергия и да я оставиш тия да си свърши работата което ще стане факт ако наистина иа испратиш и я оставиш на мира а ако момчето продължи много дълго с това той ще испадне в ниакакжо сътоиание на обсебване и ще си далбае без реален резолтат а тъкмо обратното триабва да се получи поне ако съм разбрал нещо тука така триаба да стане ;)
Аватар
mozerad
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Enforcer » 15 Ное 2007, 21:09

Arhimikus написа:Енфорсър, запознай се първо с Уика и след това говори за "нея". От това, което си постнал абсолютно никакво вникване в религията. Ако нямаш вяра в нещо, едва ли ще стане... А по какъв начин да си навреди? Да се влюбиш още повече или какво?

Един програмист да кажем изучава нов език ако този език
[highlight=red]върши работа[/highlight]. Днес ако кажеш на някой да изучава фортран например ще ти се изхили. Каква полза има от него след като не се използва и не [highlight=red]довежда до резултат[/highlight] ? С други думи нещата изглеждат така "ако нещо не върши работа защо да го изучаваме ?". :wink:
Аватар
Enforcer
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 15 Ное 2007, 21:40

Всичко зависи много от резултата, Форси. Аз например няма да седна да уча програмни езици, защото не водят до резултата, който търся. По тази причина не се занимавам с хаос например. Което не означава, че не съм любопитна и не рисърчвам от време на време. Същото е и при теб. Това е толкоз просто и логично, казва Вапцаров, няма нужда от червено...
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор