моля за съвет за детенцето ми

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот B-L-O-T » 30 Ное 2007, 16:35

То явно в началото колкото по - бавно се развиеш толкова ще си или по-мъдър или по-умен но все някакъв хубав феномен . Животните се развиват от раждането си много бързо но остават на определен стадий почти веднага и не мърдат повече .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот WhitLight » 30 Ное 2007, 17:26

feia, да, детето ти е различно но не то трябва да се промени а света около него, просто не го съдете по различен начин и не давайте да се отнасят с него като с различно ,това е именно проблема при различните. Този синдром сам го имал и аз и преживявах голями травми като малак и и сега и на скоро имах опит за самоубийство, но да наистина който се развива по-бавно постига по-голями успехи в определени области и се убедих в това!

И още няколко полезни неща да добавя, не го натоварвайте с частни уроци излишен материал за ума и прочие, то само ще навреди, трябва му лек режим на мисъл и живот без натоварване в никъв случай психическо!!!
Аватар
WhitLight

Мнениеот EliKarim » 16 Дек 2007, 10:49

Скъпа feia, съжалявам за това, което изживяваш... Зам как се чувства една майка.
Незнам дали бих те успокоила, но този психически и психологически процес на "лечение" е бавен и но възможен. Този тип поведение търпят промяна. С ритуали и заклинания можеш само да направиш детето по умърлушено, може би по-кротко, но с "мъртъв" поглед. не ти препоръчвам. Грешиш, че детето не знае значението на някои думи. Просто поведението му не ги издава. Не спирай да и говориш, да обясняваш, независимо от това, че не реагира адекватно или очаквано. Не настоявай да те гледа в очите, това само може да навреди. дори след години да започне да реагира на въпроси и команди, това с гледането в очите ще е много след това, или въобще. Аз съмата избягавам от лични съображения да гледам определени хора в очите. наблюдавам същото и в детето си.
рано е за логопеди и психолози, но ако това те облекчава продължавай. Говори и докато спи, но започвай още когато заспи, началната фаза на съня. Не се отчайвай! Успех!
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Talic » 16 Дек 2007, 13:53

feia написа:Можеш ли да обясниш това по-точно:
"степенНаистина е хипер активно дете , не спира дори за минута,абсолутно нищо не разбира, дори елементарни неща."
Мога да обясня !
Например, като се събуди и започва да ходи , като същевременно събаря всичко по пътя си, чупи , отваря и блъска врати . КОгато се опиташ да и обясниш , че неможе например да чупи чаши, тя незнае , какво е чаша .опитвам , например показвам , викам ,, Чаша,,, но........нищо.Това е , единственото понякога реагира на,, не.,, но неможеш вечно да крещиш не!
B-L-O-T , аз обичам безрезервно детето си , такова каквото е , Е вярно е , че тайничко си мечтая ( дори) , колко щеше дае хубаво , ако всичко е добре , icon_flowerface

Аз искам да кажа... според источните разбирания дето до 6 годишна възраст всичко му е позволено... защото се възприема, че неразбира много... и да се чуши нещо квото и да било, го обливат с любов, за да расте в правилната среда... и да не получи психични травми докато е малко...
Според мен вярата и много говорене с него и прекарно време с него и внимание ще помогнат повече от магия... магията на любовта е най-силната част у всеки човек...
И ще кажа 1 фраза с това, с която искам да ти кажа, че няма смисъл от претиснения големи защото и Айн Щаин е бил "изостанал от останлите и са го мислили за маумен" и тоя смисъл казвам фразата:
"Не се смей на този, който прави крачка назад, защото може да се засилва!"
Живей така, че като умреш и дявола да ти запали свещ.
Аватар
Talic
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот feia » 08 Сеп 2008, 17:21

ЗДравейте!
Искам да споделя , как се развиха нещата при моето дете, Благодаря на всички , които ми отговориха и ме насочиха за някой неща :)
Да последното мнение на лекарите е , че детето е в спектъра на аутизма. Това е !Все още не говори , но вече мина почти година и благодарение , на логопеди , педагози , състоянието и доста се подобри :)има някой работи обаче.....които искам да споделя с вас , защото аз съм озадачена . Например , съвсем скоро спях и тогава сънувах ли и аз незнам , хем спя , пък мисля . И тогава дъщеря ми ми каза, мамо не ми се сърдете и ме глдаше в очите. Станах от леглото и видях Анджи да ме гледа. Или , по пътя по който минаваме всеки ден, изведъж отказа да минава , като изпадаше в истерия и крещи , след няколко дни , там стана катастрофа , сега пак минаваме . Тия дни , като чуе за пожара в парк Рила , и започва да плаче много жално......и много още такива случки имаме ...и най важното , че по някакъв начин , започнахме да се разбираме без думи , още преди да започне да ме мъкне и да ме дърпа за нещо и аз вече знам , какво иска... Какво е това чудо.!
Аватар
feia

Мнениеот Nemezius » 09 Сеп 2008, 05:48

Здравей отново, feia.
Радвам се, че нещата вървят относително нормално и детенцето се подобрява. Относно новите "проблеми" и "странности"- няма нищо проблемно и странно, поне не от моя гледна точка. Просто ти, като нейна майка, трябва да разбереш, че децата са мноо по-чувствителни от възрастните- вкл. и към по-фини нива. Аутизмът само засилва тази чувствителност, прави я по-явна - свикни с това, че децата са като "следваща, подобрена версия" на своите родители- щом детето се е държало толкова "странно"- значи е имало за какво. Обясненията са прекалено дълги, за да бъдат описани всичките, но казано накратко: Това не е нещо, за което да се притесняваш- по-добре го приеми като тръшкане на детето за сладолед- щом го прави, значи му се яде сладолед и има за какво ;)
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Предишна

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор