Лечение на хемороиди и обриви.

Всеки, който се интересува и има познания, относно билките или знае методи за лекуване с билки - това е мястото.

Модератор: runner413

Мнениеот runner413 » 25 Дек 2007, 12:36

От рецептите на Ванга.
-Хемороиди:
Първи начин:Взима се главичка от билката змиянец , измива се , подсушава се и се нарязва.След това се смила на брашно.Взима се една лъжица брашно и една лъжица от смляната билка.Смесват се с вода и се обърква нещо като тесто и се оформят топчета с големина като на обикновенно хапче.Пият се по два пъти на ден по две "хапчета" по време на ядене.

Втори начин:Ако хемороидите са кървящи се взимат плодовете на драката и се киснат в зехтих в продължение на седем дни на слънце.Сутрин на гладно се взима по една супена лъжица от течността.

Трети начин:Билката водно пиперче без значение от кои от двата вида(със широки и с тесни листа) се вари в голямо количество вода и нея се правят седящи бани в леген или вана.

Четвърти начин:Когато хемороидите се появят с външни върхове , те се налагат с печен на фурна праз.След като се наложи празът мястото се превързва , като това се прави всяка вечер.

-Обриви:
Първи начин:Взима се една шепа листа от зелена коприва и я пържим в една чаена чаша зехтин докато не прегори.Мазнината се прецежда много добре и с нея се мажат обривите.Ако е копривна треска обривите се мажат с мазнината в продължение на пет дни.
Втори начин:Да се свари ръж и да се пие от водата по 4-5 пъти на ден.
Трети начин:Взима се току що набран цвят от синчец и метличина и се вари във вода(количеството на водата зависи от количеството на цветовете).С получената течност се правят обливания на местата засегнати от обривите.
Четвърти начин:Събира се през лятото корени от билката росопас, когато цъфти. Сваряваме 10 корена от нея в 1 кофа вода. Изкъпваме се и се поливаме с водата. Добре е да се повтори 2-3 пъти.
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор
 
Мнения: 709
Регистриран на: 26 Май 2007, 18:09
Местоположение: Отвъд хоризонта

Назад към Билки - Лекуване

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта