Магията, пречупена през новите технологии

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот avanabil » 09 Фев 2008, 13:45

Наскоро попаднах в твърде интересна дискусия за връзката между магията и новите технологии, а именно: Възможно ли е да се използва бързината /пък и не само/ на съвременните комуникации за постигането на определена цел, чрез магия /най-общо/. Всичко започна от това, че след полунощ, приятел от компанията получи на мобилния си телефон SMS с много странно съдържание: "Таня спечели любовта на Симеон!!!". Разговорът ни премина през всякакви догадки и предположения, след като никой от нас не познаваше нито Таня, нито Симеон, нито номерът, от който се изпращаше съобщението. Накрая сведохме нещата до следния спор: Че най-вероятно Таня е влюбена девойка, която иска да спечели Симеон и е повярвала, че когато изпрати съобщение с подобно съдържание до няколко случайно избрани мобилни номера, желанието й ще се осъществи.
Всичко опира до това, че по този начин се създава енерго-информационна структура на различни точки в пространството и в мисълта на непознати хора, които го премат като информация и го изтласкват някъде на заден план - там където мисълта лесно се реализира. Или иначе казано, Таня, която е прекалено чувствителна и ангажирана емоционално към желанието си да има Симеон, използва безразличието и неангажираността на непознати хора. Като се замисля, започвам да откривам известна логика, но.....всичко ми звучи прекалено противоречиво. Чела съм и нещо подобно, но искам да чуя и вашето мнение :)
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот avanabil » 09 Фев 2008, 18:20

avanabil написа:Наскоро попаднах в твърде интересна дискусия за връзката между магията и новите технологии, а именно: Възможно ли е да се използва бързината /пък и не само/ на съвременните комуникации за постигането на определена цел, чрез магия /най-общо/. Всичко започна от това, че след полунощ, приятел от компанията получи на мобилния си телефон SMS с много странно съдържание: "Таня спечели любовта на Симеон!!!". Разговорът ни премина през всякакви догадки и предположения, след като никой от нас не познаваше нито Таня, нито Симеон, нито номерът, от който се изпращаше съобщението. Накрая сведохме нещата до следния спор: Че най-вероятно Таня е влюбена девойка, която иска да спечели Симеон и е повярвала, че когато изпрати съобщение с подобно съдържание до няколко случайно избрани мобилни номера, желанието й ще се осъществи.
Всичко опира до това, че по този начин се създава енерго-информационна структура на различни точки в пространството и в мисълта на непознати хора, които го премат като информация и го изтласкват някъде на заден план - там където мисълта лесно се реализира. Или иначе казано, Таня, която е прекалено чувствителна и ангажирана емоционално към желанието си да има Симеон, използва безразличието и неангажираността на непознати хора. Като се замисля, започвам да откривам известна логика, но.....всичко ми звучи прекалено противоречиво. Чела съм и нещо подобно, но искам да чуя и вашето мнение :)

Всъщност аз не търся коментар на конкретния случай, а на възможността да се използва безпристрастността на други хора, така че да влязат в ролята на проводник за постигането на някаква цел.... казано по друг начин: аз вярвам в нещо, но това предполага и съмнение, което може да се окаже пречка. Но отправяйки определено послание към други, неангажирани с този процес хора, те не проявавят вяра или съмнение - те просто го възприемат като знание и чиста мисъл със съответния потенциал.
В случая са без значение средствата на комуникация.
Ето това е нещото, което ме интересува :)
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Raya » 09 Фев 2008, 19:28

Това, което описваш много ми напомня за размяната на сигили-е там няма послание, но е много вероятно да има ефект, тъй като желанието за резултат се губи. Подходяща тема за експерименти.
тра-ла-ла...
Аватар
Raya
Модератор

Мнениеот avanabil » 09 Фев 2008, 20:28

Raya написа:Това, което описваш много ми напомня за размяната на сигили-е там няма послание, но е много вероятно да има ефект, тъй като желанието за резултат се губи. Подходяща тема за експерименти.

Да, именно: целта е да се създаде нещо като зона на чиста съзнателност, където ще липсва привързването към резултата. Но точно в тази насока не съм срещала нищо друго, затова се надявам да чуя мнението на повече хора....Много благодаря
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Abathor » 10 Фев 2008, 09:02

Обяснявам си нещата със създаването на егрегор/мисъл форма.
Същото неще правят и поклонниците при организираните религии тяхната мисъл и енергия се направлява от оператора/свещенника.
Проблема е че тези случайни хора за които говориш едва ли могат да насочат своята мисъл форма към желанието на Таня.
Аз ако го прочета ще си кажа "дреме ми на К#у#р#а" тая моя мисъл едва ли ще им е от полза.
Много се впуснах в хипотези.Но това е идея която трябва да опитам на практика.Пример ще пусна едно от тези писма които трябва да се препращат с някакво послание и да видя какво ще се случи.
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор