Модератор: Nemezius
Black Beauty написа:Здравейте,
Обръщам се с молба към всички, които малко или много вече имат опит в областта, практикуват, вярват, развиват се и помагат на околните!
Проблемът е следният - баща ми пие много, откак се помня винаги сме имали проблеми с него. Лежал е по болници, приемал е всякакви билки и лекове, умоляван е от всички роднини и близки да спре алкохола, изгонван е от поредното работно място заради болестта си, имал е катастрофи, въобще... пълна програма.
От известно време се зароди интересът ми към уика. Започнах да чета литература. Изпитвам вълнение и с огромно желание пристъпвам във вълшебния й свят. Първоначално мислех за себе си, как да подобря собствения си живот. Постепенно осъзнах, че моят живот е една проекция на заобикалящата ме действителност. Част от тази действителност е неспокойствието в семейството и в частност - болестта на татко. Искам предварително да подчертая, че той не е готов и няма да се съгласи да пие отвари и цярове. Търся начин да повлияя на волята му, на съзнанието му, без негово участие. Четох по форума за лечение с билки, но всъщност търся заклинание, магия, ритуал - нещо, с което да помогна. Смятам, че за да бъдеш истински вещ, първо трябва да съсредоточиш добрата енергия в помощ на околните и впоследствие да я използваш за собствено добро. Помогнете ми, с каквото и да било...
Black Beauty написа:Хей, хей, на 27 години ще ми е трудно пак да започна да си уча уроците. Ако намекваш, че съм недорасла и там нещо си, и че да търся алтернативна помощ е грешно, значи си сбъркал форума. Въобще не живея в някакъв вълшебен свят, здраво стъпила на краката си съм. Хайде, да те видим как ще закараш насила един 100 кг мъж на среща с анонимни алкохолици, ако той не желае... колко рационално е това, което ти предлагаш, питам аз!
Amenti написа:Black Beauty,аз имам същия проблем.Макар че моя проблем е....доста интересен.Пробвала съм със солта.На моя старец не действа.Странно,нали?При моя баща положението е малко доста по-сложно...Поне според мен :} Той има много интересна дарба-умее да общува с духове (или поне си мисли,че е така,но да си призная...когато прави това нещо и аз го усещам).Правил го е пред мен и даже по едно време щеше и да ме учи.Но както и да е.От тези неща плюс пиенето...се "бъгна" и то много.И наблюдавам,че напоследък този "бъг" се е засилил.Психически се скапва този човек и аз нищо не мога да направя...освен..да чакам..да чакам да.... да.Предполагам се сещате,за какво говоря.
Както се казва:"От алкохола не можеш да се откажеш.Само той от теб може да се откаже."
Наистина някой успяват,но други-не.Моя баща е такъв случай.Просто невинаги можем да помогнем.Понякога единственото нещо което можем да направим е да чакаме.
galina_dim написа:Amenti написа:Black Beauty,аз имам същия проблем.Макар че моя проблем е....доста интересен.Пробвала съм със солта.На моя старец не действа.Странно,нали?При моя баща положението е малко доста по-сложно...Поне според мен :} Той има много интересна дарба-умее да общува с духове (или поне си мисли,че е така,но да си призная...когато прави това нещо и аз го усещам).Правил го е пред мен и даже по едно време щеше и да ме учи.Но както и да е.От тези неща плюс пиенето...се "бъгна" и то много.И наблюдавам,че напоследък този "бъг" се е засилил.Психически се скапва този човек и аз нищо не мога да направя...освен..да чакам..да чакам да.... да.Предполагам се сещате,за какво говоря.
Както се казва:"От алкохола не можеш да се откажеш.Само той от теб може да се откаже."
Наистина някой успяват,но други-не.Моя баща е такъв случай.Просто невинаги можем да помогнем.Понякога единственото нещо което можем да направим е да чакаме.
Ако така разсъждаваш, направо му подхвърли питолет... Ти как се опита да му помогнеш?
Да вземе да се помоли на някое божество. Може да сработи.
Ако така разсъждаваш, направо му подхвърли питолет... Ти как се опита да му помогнеш?
Black Beauty написа:Amenti, аз чаках много дълго нещо. Пък и моят баща няма някакви способности или поне нищо, което на пръв поглед би го товарило психически. Единственото нещо, което прави е да живее с миналото - там, някога, е бил наранен. Заплашвал е със самоубийство многократно, но като че ли винаги е намирал начин да се бори. Надявам се и за в бъдеще да е така... Песимисти, оптимисти, тук сме се събрали хора всякакви... Галина е права за това, че много трябва да внимаваме какво говорим и си пожелаваме. Силата на словото може да бъде голяма и да настъпят необратими промени.