Абсолютно сте прави и двамата...
хм, вампиризъм ли беше? аз реших, че си правиш експерименти кой колко е чувствителен, и за мой срам трябва да призная, че въобще не се усетих за падането на кръвното на Лапетата и твоите истински испълнения... но това е и твой срам - вместо да изтеглиш от дървото и земята, ти демонстрира липса на контрол и Добродетел(за което писах по-горе), а и войбще не коментирам колко е безмозъчно черпенето на енергия от по-млади... та тя дори няма да ти свърши работа, щото е недостатъчно стабилна

обаче има и друго - най-лесно е да се смуче от най-близките до твоята енергия и също от най-поддатливата и сконцентрирана(тя е и най-вкусна, особено от младички, девствени и невинни същества, макар и най-НЕхранителна). Аналогично е и с енергията на старите хора(и не само хора), те имат доста по-полезна и качествена ненергия,нооо в по-малки количества :(
сега за смилането на замърсена енергия - нека разграничим нискочестотната от високочестотната но информационно замърсена... тая втората наистина може да се пречисти, но от първата след пречистваща преработка остава почти нищо... което обезмисля ползването и...
хихихи, наистина по-напредналия е почти невъзможно да го залъжеш със кодирана енергия или с нещо друго, но на високите нива Игрите са вече други... техниката е длибока и широка, но не това е целта ни тук, а просто да запознаем хората с основите... а вече който иска да гради - ще намери къде да пита ;)
същото е и с "тъмната" енергия, нещо което за един е нискоенергийно, за дрег е напълно на нивото му, и тогава може да се получи хубав бартер чрез вампиризъм... примерно оня ден можеше просто да ми кажеш какво ти трябва и щяхме да се разберем(даже щеше да имаш повече полза), но е къде къде по-лесно и опиващо да изпаразитираш нещо беззащитно вместо да сключиш сделка с някой горе-долу на твоето ниво(пффф, един път един маг ме убеди на подобно нещо и оттогава знам че сделките с демоните не са толкова страшни от определена гледна точка :D )
MIND>>>>MATTER

това е истината!
Жизнената ни сила се образува при съединяването на "спиритуалната" ни или "духовна" енергия с "физичната",която се намира не само в живите организми,но и в не-живите предмети

напълно! но това е нещо което предпочитам да не обсъждам в рамките на темата за вампиризма предвид възможностите които дава на начинаущите... прекалено бързо
По-развитите хора в духовен план,могат да управляват по-голямо количество енергия - това обаче е въпрос на техника и натренираност, Уменията нямат нищо общо със духовността според мен. Виждал съм галоши със невероятни умения в дадена оббласт(една телепатка, електрокинетичка), както и много мъдри и духовни хора, буквално светещи отвътре, ноооо не само неумеещи да контролират енергиите, но и с нулев усет за тях...