аз любовта....

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот aleksa84 » 13 Мар 2008, 17:07

моля ви кажети ми някой човек,който се занимава с бяла магия. искам да направя , но не знам дали ще мога сам затова ако може кажете ми някой който разбира от тези неща.
Аватар
aleksa84

Мнениеот venus » 13 Мар 2008, 17:18

Какво разбираш под бяла магия?
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот ivo333 » 13 Мар 2008, 17:48

Не си мислете, че щом има черна магия, трябва да има и бяла. Аз лично не съм чувал за такава. Може да има такава, но под друго име.
Така като гледам трябва да се оринтираш към любовна магия. И да не забряваме, че темата е в грешен раздел, но това е друг въпрос.
Аватар
ivo333
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 13 Мар 2008, 20:02

ivo333 написа:Не си мислете, че щом има черна магия, трябва да има и бяла. Аз лично не съм чувал за такава. Може да има такава, но под друго име.
Така като гледам трябва да се оринтираш към любовна магия. И да не забряваме, че темата е в грешен раздел, но това е друг въпрос.

Напротив, има и такава класификация на магиите - бяла, сива, черна.
Друг е въпроса, че аз личто не я споделям.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот mandragorko » 13 Мар 2008, 21:46

...относно aleksa84,ти не бе ли постанала и друга тема със същата молба,тогава остана без отговор,защото искаше да те насочим към ходжа...бели магии и чудесии...имам усещането,че за годините си доста посредствена(без да се обиждаш!!!) откъм информация,начин на задаване на въпроси и методи за търсене на нужното...както ти се зададе въпроса,какво разбираш под (бяла)магия,би трябавало да си отговориш и на въпроса:изобщо необходимо ли е да прибягваш до това,при положение,че нямаш и понятие от материята,а явно само си чувала нещо оттук-оттам...
...относно ivo333,момче,ти също трябва да набавиш малко повече инфо,кое,какво е и за какво служи,четейки ти малкото постове,си мисля-а бе,тук липсва нещо,усет ли е,що ли е.....дама-пика и Абадон....малко изцепване по друга тема и .....върхът е сегашното ти мнение-кой ти каза,че няма бяла или черна магия,много компетентен отговор от твоя страна,чак се сепнах...

...avanabil,защо не споделяш мнението,относно делението в магията?...понякога е нужно да има,макар и размите граници,за да определим баланса на поведение и действие от наша страна...може и на ЛС,благодария предварително за отговора!!!!
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот venus » 14 Мар 2008, 05:26

И аз мисля като Аванабил. Всъщност, зависи от определението. Това, че целите на бялата магия са добри (какво е добро? за кого е добро?), а на черната магия - зловредни, е елементарно. За мен бяла магия е самоусъвършенстването (бяла магия например е йога), но променяйки себе си, подсъзнателните си програми, резултатите не могат да бъдат предвидени и могат да доведат до не добри последствия дори и при най-добри желания. Какво остава за т. нар. сива магия, която се прави с уж благородни цели (благородни за самите нас, разбира се - егото...) или пък т. нар. черна магия, която цели вреда на другиго. И колкото повече размишлявам върху темата за магията и нейната употреба, толкова повече стигам до извода, че най-добрата магия е ненамесата там, където нямаме пълен контрол и не можем да предвидим последствията от действията си.

В този смисъл, от гледна точка на собствените ми разбирания, за мен е невъзможно някой да направи за друг бяла магия. А магията за любов по никакъв начин не може да бъде причислена към бялата, нито към сивата - това е грубо влияние върху друг човек. И повечето хора, които имат възможностите, не си позволяват да правят такива неща (поне сред моите познати).

Наистина, за да спечелиш любовта на някой трябва бяла магия, но тя идва от нас самите - да се научим да обичаме себе си и другия, да се научим да уважаваме - и себе си, и другия, и да дадем право на избор - и на себе си, и на другия.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Nemezius » 14 Мар 2008, 06:34

venus, пак ме изпревари :)
Само няколко малки допълнения, макар и да отвлякохме вече темата от самото ѝ начало:
Дали има или няма бяла и черна магия... няма според класическия смисъл на това разделяне- определенията "бяла" и "черна" не идват предназначението, а от източника- "бяла" е използване на светлина, "черна"- мрак... И как ли това се връзва с предназначението? Нима с бяла, с пренасищане със светлина не може да бъде убит човек?! Нима с черна не може да се лекува?! Да, бе, да...
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот numi » 16 Мар 2008, 12:13

aleksa84 поразрови се из форума любовна магия там със сигурност ще намериш това което търсиш.няма смисъл да чакаш някой да ти помогне.
Аватар
numi
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Abraksos » 20 Мар 2008, 23:44

aleksa84 написа:моля ви кажети ми някой човек,който се занимава с бяла магия. може кажете ми някой който разбира от тези неща.

Далай Лама.
Разправят, голям разбирач бил.
Аватар
Abraksos
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор