Енергиен вампиризъм

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот Dormas » 11 Мар 2008, 06:42

Привет на всички! Много съм заинтересуван от Енергииният вампиризъм и бих искал да узнам, каква е точно техниката. Какво трябва да направя и т.н. :) Благодаря предварително!
Аватар
Dormas

Мнениеот ultramarin » 11 Мар 2008, 07:49

А за какво ти е? Нямам предвид за какви цели ще го ползваш, това е ясно , струва ми се :) Въпросът е - наистина ли ти е нужен вампиризма? Ще му намериш ли адекватно приложение?

А техники бол, гугл знае, а аз знам че гугл знае щото съм го питал, а ти?
... като цяло идеята е да усещаш енергията и да я насочиш да тече от някъде(някой, нещо) към теб, и вече ти да я употребиш по твое усмотрение(храна, магийки, чудесийки, насочване към трета посока). Цялата идея на Вампиризма е, че нещата стават насила, точно по ситски(нали Сит си се характеризирал). Общо взето това което е известно на мен като техники БЕЗ ПРЕВЗЕМКИ се свеждат до: "искам-става"... как беше онова велико китайско парче: енергията следва мисълта/вниманието

а за засилване на "вампирските умения" и разни други вампирнски неща има пуснати на сайта/форума някакви ритуали - погледна ги, нали?
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот ultramarin » 11 Мар 2008, 08:36

и понеже дадох съвет за развиване на Вампирски учмения, считам за свой дълг да дам и инфо за защита от тях:

Като начало нека си припомним, че всички сме хора, а не богове... всички имаме енергия, която е от неособено високо качество - наречете я мръсна, нискочастотна, тъчна, все едно е - докато сме тук, ние все още пречистваме себе си. Извод - за какво ни е тази мръсна енергия, ами не ни трябва! Трябва ни чиста, високочестотна, светла или както там си я наричате... За целта правим всякакви упражнения за пречистване, зареждане, енергизиране и т.н. Школата на Дао учи на стълбово стоене, будистите преподават вливане на енергия през върха на главата, в Ченелинга пък се ползват сетивата, в йога се вдига кундалини, кастанедианците търсят места на силата, суфиските практики препоръчват специфичен режим на общуване, демонолозите пряват друго, поповете трето и т.н Всяка школа/система си има методи за целта!

Общото е, че всички ЧИСТЯТ старата енергия... ок, идва вампира-Д и почва да ви смуче... неподготвен човек ще почне да притови, да се затваря, да се отгражда и ще се гътне(след колко време зависи от силата на съпротивата му и от силата на смучене на вампира)... практикавущите обаче ще си каже - опааа, ето ни подходящ момент да се пречистим, при това ще ни помогнат, смучи на воля, изтегли от мен всичката ми енергия, та аз мога само като си помисля и да се испълня с нови сили... е, за новата сила трябва място, което се освобождава като ви изсмучат старата!

Оттук базовата техника при вампирско нападение е "аз съм едно с вселената, аз съм едно със безкрайния окен на обновяващата енергия"(също става "аз съм едно със Слилата", ако сте пишман джедай).

Ако практикувате много упражнения за енергизиране, ще се усетите като "подут", като онова човече на мишелин, ще сте с приповдигнато настроение и все едно сте се напушили, едно таков алеееко ви е. За какво обаче човек натрупва енергия? На това ниво, без някаква фундаментална промяна, енергията все още не е Умение. Независимо колко енергия сте събрали/изсмукали вие не сте нищо повече от голяма торба с енергия. Каква е ползата от това? Тази енергия все още не е преобразувано във високочестотна. Тогава от какво има да се страхувате? Ако някой наистина иска, нека краде.

Помислете всички за това: ако вашето тяло има някаква обикновена енергия, то има болести. Тогава, когато човекът краде вашата енергия, не краде ли също и вашата патогенна енергия? Той изобщо не може да различи тези неща, тъй като, ако някой иска енергия, той също е на нивото на енергия и няма никакви способности. Човек, който има Умение не иска енергия – това е сигурно. Може да фокусирате съзнанието си върху напълване на тялото ви с енергия от Вселената, докато той краде вашата енергия зад вас. Ще видите каква добра сделка е това, защото ще ви помогне да ускорите пречистването на тялото си! Тъй като има лошо намерение и краде нещо от другите, макар че е откраднал нещо не добро, той е извършил постъпка, която води до загубата на Добродетел. Вие пък ще придобиете Добродетел(чистит) - все пак му правите подарък. Човекът, който краде енергия не знае това – ако го знаеше, не би посмял да го направи!

И това е само повърхностното ниво... ами ако просто пуснем на един вампир нещо друго, вметсо нашата енергия... примерно егрегор... честито, искаше хапка енергия, получи море, да се оправя... или демонче? или цяля сюрия... ами ако просто сложим отграничаващ Кръг... или още по-просто, направим огледална защита - дали ще смуче сам от себе си? Не знам, но ще ми е забавно да опитам...
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот Abathor » 11 Мар 2008, 10:17

Няма лошо да имаш вампирски умения.Ако ги използваш прекалено често вече е проблем.
ultramarin ти вече видя какво означава вампиризъм.теб не те засегна но другите двама им падна веднага кръвното тая неделя.
Нямах за цел да точа от вас а от земята и дървото на което се бях облегнал(затова при медитацията бях далеч от вас).Но си имах причина нябях спал дълго време трябваше да остана буден и в съзнание.
Енергията която се изтегля трябва да се "филтрира" или ако взимате всичко трябва да умеете да "смилате" "замръсената" енергия която в хората я има повечко.
Някой по напреднал в вампиризма малко трудно ще го наиграеш като му пускаш егрегори, демончета или подобни.Макар че съм го правил пращал съм инвокиран рун по енергийната нишка с цел атака и болести или им давам "мръсната" си енергия която после им създава много проблеми.
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот wiesmann » 11 Мар 2008, 12:11

Събирането на "енергия" от външната среда си има граница,която е различна при хората.Жизнената ни сила се образува при съединяването на "спиритуалната" ни или "духовна" енергия с "физичната",която се намира не само в живите организми,но и в не-живите предмети.По-развитите хора в духовен план,могат да управляват по-голямо количество енергия...MIND>>>>MATTER
Аватар
wiesmann
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ultramarin » 11 Мар 2008, 13:39

Абсолютно сте прави и двамата...

хм, вампиризъм ли беше? аз реших, че си правиш експерименти кой колко е чувствителен, и за мой срам трябва да призная, че въобще не се усетих за падането на кръвното на Лапетата и твоите истински испълнения... но това е и твой срам - вместо да изтеглиш от дървото и земята, ти демонстрира липса на контрол и Добродетел(за което писах по-горе), а и войбще не коментирам колко е безмозъчно черпенето на енергия от по-млади... та тя дори няма да ти свърши работа, щото е недостатъчно стабилна :) обаче има и друго - най-лесно е да се смуче от най-близките до твоята енергия и също от най-поддатливата и сконцентрирана(тя е и най-вкусна, особено от младички, девствени и невинни същества, макар и най-НЕхранителна). Аналогично е и с енергията на старите хора(и не само хора), те имат доста по-полезна и качествена ненергия,нооо в по-малки количества :(

сега за смилането на замърсена енергия - нека разграничим нискочестотната от високочестотната но информационно замърсена... тая втората наистина може да се пречисти, но от първата след пречистваща преработка остава почти нищо... което обезмисля ползването и...

хихихи, наистина по-напредналия е почти невъзможно да го залъжеш със кодирана енергия или с нещо друго, но на високите нива Игрите са вече други... техниката е длибока и широка, но не това е целта ни тук, а просто да запознаем хората с основите... а вече който иска да гради - ще намери къде да пита ;)

същото е и с "тъмната" енергия, нещо което за един е нискоенергийно, за дрег е напълно на нивото му, и тогава може да се получи хубав бартер чрез вампиризъм... примерно оня ден можеше просто да ми кажеш какво ти трябва и щяхме да се разберем(даже щеше да имаш повече полза), но е къде къде по-лесно и опиващо да изпаразитираш нещо беззащитно вместо да сключиш сделка с някой горе-долу на твоето ниво(пффф, един път един маг ме убеди на подобно нещо и оттогава знам че сделките с демоните не са толкова страшни от определена гледна точка :D )

MIND>>>>MATTER icon_eusa_clap това е истината!

Жизнената ни сила се образува при съединяването на "спиритуалната" ни или "духовна" енергия с "физичната",която се намира не само в живите организми,но и в не-живите предмети notworthy напълно! но това е нещо което предпочитам да не обсъждам в рамките на темата за вампиризма предвид възможностите които дава на начинаущите... прекалено бързо

По-развитите хора в духовен план,могат да управляват по-голямо количество енергия - това обаче е въпрос на техника и натренираност, Уменията нямат нищо общо със духовността според мен. Виждал съм галоши със невероятни умения в дадена оббласт(една телепатка, електрокинетичка), както и много мъдри и духовни хора, буквално светещи отвътре, ноооо не само неумеещи да контролират енергиите, но и с нулев усет за тях...
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот Abathor » 12 Мар 2008, 15:39

Прочети какво написах...че нямах за цел да тегля от вас а от дървото на което се бях облегнал и земята поради тая причина се махнах от вас при медитацията...само че малко се поувлякох и закачих от всичко около мен.Не ти оказа влияние понеже аурата ти е стабилна но тяхната небеше.а и ти ме видя че от недоспиване едва се държах на краката си преди това.ще гледам повече да не демонстрирам разни работи при сбирки освен ако небъда помолен за това.
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот wiesmann » 12 Мар 2008, 15:44

Духовният аспект важи тогава,когато е прескочен нормалния капацитет на тялото,разбира се ,че има хора,които са родени с естествени по-големи запаси,но това се изравнява.Нямах в предвид мъдрите хора,като казах "по-развити в духовен план",мисълта сама по себе си не изменя външния свят,волята е този първоизточник,който събира безбройните ни мисли ,като една нижка от асоциаций в едно.
Тук също трябва да отбележим,че самата материя е енергия с различна вибрация ако приемем,че елементарните частици са безкрайно разложими.
Аватар
wiesmann
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот puntina » 31 Мар 2008, 15:46

Добре,а аз също имам въпрос,възможно ли е по някакъв начин да отнемам енергията без да искам на човек... Всеки ден,когато излизам с приятеля ми (а той е доста енергичен човек),седим един до друг,не правим нищо,свързано с движение,с натоварване,а когато аз стана,той е като смазан,притеснява ме,защото ,от както се познаваме (дори и преди да се съберем) се случваше това,възможно ли е по някакъв начин да му отнемам енергията?! И ако е възможно,как да спра да се самозареждам,защото след като стана,се чувствам адски енергична...
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ultramarin » 01 Апр 2008, 07:36

Не, не е възмжно, защото "енергията следва мисълта"! Нямаш ли такава мисъл, няма да има и такъв поток енергия! Все пак, помни че не само от теб зависи, но и от другия човек. Умората(пасивността) в нечие присъствие се дължи обикновено на други причини.

При енергиен вампиризъм първо се усеща виене на свят и обща отпадналост, въпреки че настроението ви е супер, после едно специфично усещане за откъснатост от света и едва след това, се проявяват психическите ефекти... разбира се ако не се вземат мерки...

В случая, Пунтина, предлагам да питаш другарчето си, защо му е скучно с теб, или нещо от тоя род... измисли нещо достатъчно близко, за да не го притесниш и все пак да получиш отговор за състоянието му. Най-важното е да ти каже ТОЙ КАК СЕ ЧУВСТВА, не как ТИ МИСЛИШ че се чувства.
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот puntina » 01 Апр 2008, 17:00

Мммм..той се старае да прекара възможно повече време с мен,а после,когато се прибере...започва да "увяхва" пред очите ми,става леко неспокоен,започва да се променя от лъчезарен човек,на адски уморен,самото му изражение на лицето му се променя,а примерно аз ,ако съм зле,когато е до мен,започвам сякаш да се зареждам с огромно количество енергия...Има нещо гнило,просто...правят ми впечатление сънищата,които сънуваме...аз сънувам как си играя с тялото му,сякаш имам пълна власт над него и съм адски зла и силна,а той сънува как когато ме докосва,изпивам енергията му.То на практика така и става...До сега през живота си съм се срещала само с един енергиен вампир и в последствие разбрах,че е такъв,когато започнах да се занимавам с окултното и сънищата да ме предупреждават за него... В интерес на истината,сънувах същите неща,които сънува и приятелят ми за мен... А нещата,които ти обясняваш като чувства...той ми ги обяснява същите,питала съм го много пъти дали има проблем...но в интерес на истината винаги е отрицателен отговора... Питам,ако наистина съм му писнала,ще ми звъни ли по 24 часа и ще се интересува ли къде съм,дали може да дойде при мен и т.н....... Не съм сигурна в това,което става,за това питам вас,защото аз не съм се интересувала от енергиен вампиризъм...и съм меко казано "неука".Благодаря!
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ultramarin » 02 Апр 2008, 09:22

повтарям: ПОПИТАЙ ГО КАК СЕ ЧУВСТВА! Обясни му че се притесняваш да го виждаш толкова изморен... пък и ако НАИСТИНА толкова си се загрижила за него, отрежи му достъпа д осебе си за известно време или просто намали незабележимо времето което прекарлвате заедно...

МОЛЯ ВИ, разграничавайте вампиризма, който е СЪЗНАТЕЛЕН И ЦЕЛЕНАСОЧЕН, от естествените енергийни и псохологични процеси, които имат място при общуването на двама човека! Мога да ти дям всякакви обяснения от това което си дала като инфо, ето ти две противоположни:
1. чувства се изморен - не, просто има възможност да раскрие истинската си умора, която иначе не се проявява и се трупа, а така тя се възстанолява
2. да, наистина му вземаш от енергията! да така е! лошо момиче, лошо! Веднага да престанеш, ха-ма-ха, не те е срам! Престани да го смучеш момчето, стига... пуууу, безсрамница, какво си го засмукала така!

Какво всъщност искаш да ти кажем? Кажи ни и ще ти го кажем. Да, имаш проблбем, въпросът е - защо дълбаеш в темата, вместо да се хванеш да си го решиш! То това с писане по форуми не става, става с разговори с другарчето!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот puntina » 02 Апр 2008, 10:12

ultramarin написа:повтарям: ПОПИТАЙ ГО КАК СЕ ЧУВСТВА! Обясни му че се притесняваш да го виждаш толкова изморен... пък и ако НАИСТИНА толкова си се загрижила за него, отрежи му достъпа д осебе си за известно време или просто намали незабележимо времето което прекарлвате заедно...

МОЛЯ ВИ, разграничавайте вампиризма, който е СЪЗНАТЕЛЕН И ЦЕЛЕНАСОЧЕН, от естествените енергийни и псохологични процеси, които имат място при общуването на двама човека! Мога да ти дям всякакви обяснения от това което си дала като инфо, ето ти две противоположни:
1. чувства се изморен - не, просто има възможност да раскрие истинската си умора, която иначе не се проявява и се трупа, а така тя се възстанолява
2. да, наистина му вземаш от енергията! да така е! лошо момиче, лошо! Веднага да престанеш, ха-ма-ха, не те е срам! Престани да го смучеш момчето, стига... пуууу, безсрамница, какво си го засмукала така!

Какво всъщност искаш да ти кажем? Кажи ни и ще ти го кажем. Да, имаш проблбем, въпросът е - защо дълбаеш в темата, вместо да се хванеш да си го решиш! То това с писане по форуми не става, става с разговори с другарчето!!!!!!!!!!!!!!!!!
E,не,не ми гледай готинките,пробвах с разговори...просто умора,недостатъчен да стане,понякога,болки и изтръпвания по цялото тяло.... :roll: Аз за това питам дали не е вампиризъм....добре,едва ли е вампиризъм... но не мога да разбера какво му става... в момента не се виждаме толкова често ....Но все пак ,благодаря,неуврелият ми бебешки мозък имаше нужда да чуе нещо смислено,наистина!
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ultramarin » 02 Апр 2008, 16:01

ок де, ето отговор по същество, и мисля че той изчерпва темата

НЕ, НЕ Е вампиризъм, защото той предполага съзнателно въздействие със ясна цел. В случая най-вероятно имаме дисбаланс на енергийния обмен, единият дава повече отколкото взема в някой клас енергия(има по един за всяка чекра, плюс още много по-дребни). Това може да е породено от разлика в интересите и желанията, може и да предизвика такива разлики. Може да е естествен процес, случва се, особено на хора с по-силно развит дар в магията. Ето и при мен се случва веднъж на месец-два, какво да се прави, налага се да правя магии за да коригирам небелнсираната обмяна между мен и жена ми, иначе... 2-4 часа и почват неприятните прояви. НЕ е кой знае какъв проблем - просто ПОИСКАЙ ДА КОРИГИРАШ БАЛАНСА НА ЕНЕРГООБМЕНА, това е един от естествените процеси, ще стане автоматично, макар че сигурно първите два-три пъти ще ти се иска да се застреляш, щото се получава нещо като цунами. Но така е с всичките енергопрактики... след 4-5 опита ще забележиш, че ефекта се усилва(тялото почва да се адаптира към мисловните ти команди и реагира по-адекватно), също така няма да го има и цунами-ефекта, въпреки че и той може да е приятен(особено ако дисбаланса е в сексуалната сфера се очаква незабравимо и изтощително преживяване с последващо дълготрайно подобрение на настроението). Така като те слушам при вас дисбалансът е на по-високите нива(5-6та чакри), най-вероятно ще има доста словесни изненади за теб, хихихи, повечето приятни басдирам се... Сега да уточня нещо МНОГО ВАЖНО - ако дисбаланъст е ЕСТЕСТВЕН, няма да го оправиш по никой начин - единственото решение е или раздяла или тотална промяна на характера... и на двамата!

Друго, основно ефекта в случая е автоматичен, само като си помислиш и ще стане(за разлика от други магически практики дето така не става посмъртно), обаче можеш да го засилиш със ритуални действия... какви? такива които те вдъхновяват ЛИЧНО ТЕБ и приятеля ти :) също така, визулизации разни не ти препоръчвам, без стабилни навици, само ще объркаш нещата(имам лоши спомени от подобни свои опити), тука е въпрос на нагласа, затова само Намерение+Ритуалност, като дори ритуалността е добре да не я правиш като цял ритуал със специфични начало и край, а като отделни елементи, преливащи във нормална дейсност, уж случаен жест, леко по-концентрирано палене на свещ, миене на ръцете и лицето в състояние на концентрация върху действието и много други които можеш сама да измислиш!

П.П.бтв, приемам критиката ти, ще пиша вече по-ясно и просто
П.П.2.скоро може да пусна тема за естествената (в ежедневието, на практика не е магия в чистия и вид, но е много важна) и преднамерената магия (същинската , това което имаме предвид обикновено под Магия), и за принципната разлика между двете.
Аватар
ultramarin
Модератор

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор