Сънувам чуждата смърт!

Сънищата - какви са те, можем ли да ги контролираме, в състояние ли сме да правим магия, докато сънуваме. Опишете съня си и открийте неговото тълкуване.

Модератор: Raya

Назад към Сънища

Мнениеот Serafima » 10 Юни 2008, 07:29

Здравейте. Случайно открих форума ви и честно казано-се поуспокоих, че има кой да ми даде съвет. Видях, че няма такава тема и пуснах. Ако модераторите сметнат, че трябва да се изтрие-няма да се сърдя.
Случая ми е следния. Започна, когато моя чичо почина. Сънувах смъртта му в детайли ноща, преди да почине. Съня беше прекалено подробен, усещах аромати, чувах звуци и сякаш бях там, но не можех нищо да направя. На другият ден, когато се връщах от училище, майка ми и баща ми ми казаха за смъртта на чичо-тогава ми идеше да се "гръмна", защото почувставх вина и бях оплашена, че аз съм направила нещо. Виждах духа му докато не направихме 1 година от смъртта му.
Същото се повтори с една моя много близка приятелка. Сънувах смъртта й ноща, преди да почине, отново с подробност, аромати, звуци и емоции. Отоно я виждах и сънувах, докато не направихме 1 година.
Третият път беше, когато дядо почина. Отово сънувах и отново го виждах, докат не направихме 1 година от смъртта му.
Скоро не съм съневала. Но когато ще става нещо лошо, го усещам или сънувам.
Какво ще ме посъветвате? Какво да правя?
Аватар
Serafima
 
Мнения: 6
Регистриран на: 10 Юни 2008, 07:04
Местоположение: Варна

Мнениеот Macabre » 10 Юни 2008, 08:17

Няма какво да правиш,вярно измъчващо е но според мен това е дарба,за сега виждаш само смъртта на близките,ако се помъчиш да я развиеш може да започнеш да виждаш и други работи.Опитваи се да разбереш и да тълкуваш.По принцип да сънуваш смърт е на хубаво но в твоя случай смърта е буквална.Като един вид предупреждение.Следващия път като сънуваш такъв съм се опитай дасе свържеш или видиш с чоевека преди смъртта му ако е възможно.
Но определено мисля че тези сънища ако се развият ще прераснат в нещо повече
Tea party with zombies
Аватар
Macabre
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 68
Регистриран на: 31 Май 2008, 12:08
Местоположение: Shumen

Мнениеот Serafima » 10 Юни 2008, 10:04

Благодаря ви за отговора! А къде мога да разбера дали раждането на един човек може да повлиае на способностите му? Имам нещо предвит. Все пак ще се поровя във форума.
Отново благодаря!
Аватар
Serafima
 
Мнения: 6
Регистриран на: 10 Юни 2008, 07:04
Местоположение: Варна

Мнениеот firen » 11 Юни 2008, 08:40

Serafima написа:Благодаря ви за отговора! А къде мога да разбера дали раждането на един човек може да повлиае на способностите му? Имам нещо предвит. Все пак ще се поровя във форума.
Отново благодаря!

Еми по принцип доста трудно би могла да разбереш... Нямам идея как, само искам да те посъветвам, че тези сънища които сънуваш не са случайни в смисъл такъв, че е трябвало да предупредиш хората - да вземеш някакви мерки за предотвратяването на събитията които си сънувала. Обезателно следващият път вземи мерки при това сериозни. Не е случайно, че именно ти сънуваш това, както не е случайно, че на тези тримата си сънувала смъртта. Успех в бъдеще! :wink:
Аватар
firen
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 47
Регистриран на: 01 Ное 2007, 20:41

Мнениеот Serafima » 11 Юни 2008, 09:09

firen написа:
Serafima написа:Благодаря ви за отговора! А къде мога да разбера дали раждането на един човек може да повлиае на способностите му? Имам нещо предвит. Все пак ще се поровя във форума.
Отново благодаря!

......е трябвало да предупредиш хората - да вземеш някакви мерки за предотвратяването на събитията които си сънувала.


За това чувствам вина :? Ще се постарая следващия път да се не "издъня" така :oops: . Хубаво е човек да "поприказва" с някой, който ще го разбере :)
Аватар
Serafima
 
Мнения: 6
Регистриран на: 10 Юни 2008, 07:04
Местоположение: Варна

Мнениеот ekaya » 11 Юни 2008, 09:35

firen написа:Еми по принцип доста трудно би могла да разбереш... Нямам идея как, само искам да те посъветвам, че тези сънища които сънуваш не са случайни в смисъл такъв, че е трябвало да предупредиш хората - да вземеш някакви мерки за предотвратяването на събитията които си сънувала. Обезателно следващият път вземи мерки при това сериозни. Не е случайно, че именно ти сънуваш това, както не е случайно, че на тези тримата си сънувала смъртта. Успех в бъдеще! :wink:


Firen, бивали да говориш такива небивалици. Смъртта не е нещо, което се „предотвратява” по начина, по който ти предполагаш – ТЯ си има своето време и кой си ти да вменяваш на когото и да било вина за това, че не е предотвратил чужда смърт. Единственото, което може да я повика по-рано е черната магия.

Serafima, ти просто имаш дарба – в това няма нищо лошо и нищо страшно, но трябва да я развиваш, ако наистина искаш да помагаш. Не бива да изпитваш вина или да мислиш, че си могла или е трябвало да предупреждаваш някого за наближаващата смърт.

Потърси практиките и традициите, които чувстваш със сърце. С времето отговорите ще започнат да идват и сами.
Lasto beth nin. Tolo dan nan galad.
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 203
Регистриран на: 10 Авг 2005, 13:53

Мнениеот sin angel » 11 Юни 2008, 09:41

ако на нещо му е писано да стане то става каквото и да правим,понякога каквито и усилия да влагаме няма резултат
H8 ME
Аватар
sin angel
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 310
Регистриран на: 21 Яну 2008, 13:15
Местоположение: в мечтите ти

Мнениеот ultramarin » 11 Юни 2008, 09:51

да, денят на раждането може да промени способностите му... но без да се знае дали душата е достатъчно "яка" за да понесе подобен ъпгрейд на съдбата не препоръчвам "ускоряване" или "забавяне" на раждането по магически причини :)

относно сънуването на Събития, дали лоши, дали добри(все тая какви) - не се кахъри, нормално е ясновидството да се проявява по подебен начин, според статистика правена "94та в сащ(от мои познати), всеки 5ти има подобни преживявания, като се случват средно веднъж на 3 години... при някои по-често, при други по-рядко. Спокойно - това е обикновено предчуствие за бъдещето, просто проявено не само като Знание(интуиция), но и като Образи(видение) и с повече подробности... нормално е и да виждаш неща за познатите си, нали те значат нещо за теб... нищо особено, много такива хора има(аз познавам само 3ма де, никой от тях не е в сферата на магията и няма намерение)...

Подобни Събития не могат да се отменят, най-много да се поизмени нещо дребно в тях... което може да се направи като говориш със засегнатите, ако е удачно, щото понякога не е. Просто това са повраттни точки, моменти които са несъмненно реализирани в бъдещето...

Разбира се, може и да бъркам... ако някой има различно мнение, ще е хубаво да го чуем, щото в случая говоря от личния си опит, не от гледна точка на теорията...
Аватар
ultramarin
Модератор
 
Мнения: 314
Регистриран на: 06 Фев 2008, 09:15
Местоположение: София ...и България въобще

Мнениеот Serafima » 11 Юни 2008, 10:07

благодаря ви за отговорите, но четейки ги ми изплуваха много въпроси като:
-искам да развия силата си, но незнам как?
-защо не мога да видя духа на починалия след навършване на 1 година на смъртта?
-защо не искат да ми гледат гледачки?

Може да ви звучат глупави въпросите, но за мен са важни.
Питах за раждането, защото моето раждане е странно. Родена съм мъртва и една 45 мин. след раждането съм проплакала. Когато съм раждана на 26.12. е имало силна буря, когато съм проплакала е спряла. Не е измислица, нито продукт на въображението ми, а истина. Една циганка беше ми казала, че живея между двата свята. За това незнам как да развия способностите си и да помагам на хората. Чувставм, че това е моето призвание-да помагам и де боря със злото.
Извинявам се за дългия пост! :)
Аватар
Serafima
 
Мнения: 6
Регистриран на: 10 Юни 2008, 07:04
Местоположение: Варна

Мнениеот sin angel » 11 Юни 2008, 20:20

не съм много сигурна и обедена но мисля че чрез медитация би могла да развиеш способността си е и разбира се с практика :)
H8 ME
Аватар
sin angel
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 310
Регистриран на: 21 Яну 2008, 13:15
Местоположение: в мечтите ти

Мнениеот venus » 12 Юни 2008, 07:29

В случая на Serafima сънищата са предсказателни и нищо друго не означават, освен това, което означават - че е видяла бъдещи събития по този начин. Аз лично не смятам, че символите от сънищата винаги имат "стандартно" значение - но самите ние, започвайки да изследваме вътрешния си свят, започваме да разбираме и кое какво значи за нас самите и как да го тълкуваме. Ако човек е почитател на Фройд и приеме неговата символна система, то вероятно ще започне да сънува така, че да разбира значението на съня си посредством същата символна система.

Сънищата, предчувствията, методите за гадаене, знаците на съдбата се явяват като мост между подсъзнанието, което знае всичко за (близкото) бъдеще, и съзнанието, което не трябва да знае всичко. До съзнанието винаги постъпва такава информация, но при повечето хора тя е доста слаба, а и те предпочитат да се доверяват на "здравия си разум" и игонрират информацията, която не могат да си обяснят. Особено вредни са интензивните мисловни процеси - колкото е по-развит интелектът, толкова по-малко хората са склонни да се вслушват в интуицията си. Затова и отстраняването на мислите и успокояването на ума (чрез медитация) позволява да се доловят по-ясно тези интуитивни усещания.

Самата аз съм имала такива сънища и при мен те са изключително ясни, детайлни и някак спокойни, дори когато предават информация за твърде неприятно събитие - като смърт. Различават се много от другите сънища и нямат нужда от тълкуване - те са съвсем директни и буквални. Странното при мен е, че интуитивното ми предусещане за хубави събития много силно се проявява в будно състояние, а информация за предстоящи неприятни и сериозни събития получавам по време на сън. Предполагам, че съществуват солидни бариери, които предпазват съзнанието ни от тази информация, която ни е трудно да понесем.

Щом имаш такива сънища, предполагам, че е доста добре развита интуицията ти и в будно състояние. Ако това е истинската ти дата на раждане, имаш точен секстил между Плутон и Нептун, което има отношение към повишената ти чувствителност. Съгласна съм с ултрамарин, че събитията, които сънуваш, не можеш да промениш - колкото по-близко е събитието във времето, толкова по-трудно е да го промениш, а дали е целесъобразно... съвсем друг въпрос. В никакъв случай не трябва да живееш с чувство за вина за това, че не си направила нищо - малко вероятно е да си можела да промениш нещо. Както казва един любим автор - всеки човек може да твори само в собствения си живот.

За врачките и гледачките - не го приемай навътре. Повечето хора, когато имат ум в главата, се спират дотам, докъдето стигат способностите им - това нищо не значи, освен че най-вероятно виждат нещо, което не разбират. Даже по-добре, аз досега не знам гледачка да е помогнала на някой - хората твърде много вярват на всичко, което чуят и тръгват по указания им път, без дори да се опитат да вложат малко творчество. Аз не вярвам, че всичко зависи от нашата воля, но изборите ни - да, това е смисълът на живота.
Аватар
venus
Модератор
 
Мнения: 542
Регистриран на: 12 Окт 2007, 09:36

Мнениеот Serafima » 26 Окт 2010, 11:09

Това продължава вече дълго време..... Сега е 2010...и проблема е, че не е на съм, а в будно състояние се пренасям в ситуации на чуждата смърт...Ето предисторията:
В началото на м. март 2010 с мъжа ми кандидаствахме за жилищен кредит, за да купим една къща-много си я харесахме. Силно се надявах да ни одобрят, молех се да се случи, защото това беше шанса ни за дом. На 10.03.2010 следобед подписваме предварителния договор за покупко-продажба и в момента в, който се подписвам, на татко му звъни телефона..Баба беше починала...Дни преди това чувах глас, виждах ситуацията и знаех как ще ми го кажат, как ще я видя...знаех всичко...Беше чисто жертвопринушение.
Два месеца след това сънувам лице, толкова близо до моето, че усещах дъха му..Каза ми: "Архангел Михаил ще ти каже". Сутринта влизам в кухнята и в една кутия за съхранение на храна имаше урина...човешка!
Сънищата се смесват с действителността и виждам, усещам и чувам ситуации на смъртта на близки хора....
Преди две седмици гласа се засили, все по-често почнах да усещам подробностите, нещо като дежа вю...На 21.10.2010 другата ми баба почина...аз знаех как ще е починала, знаех кой ще ми се обади и как ще ми го каже дума по дума...
Ма нещо не съм редовна...Чувствам се като ангел на смъртта...и този Архангел Михаил защо се споменава...Защо имаше урина в кухнята ми?
Взех от църквата светена вода, напръсках. Но когато пожелая нещо силно да се случи, умира някой..Всъщност на кой се моля?
Моля ви, помогнете ми, иначе ще се побъркам.
Аватар
Serafima
 
Мнения: 6
Регистриран на: 10 Юни 2008, 07:04
Местоположение: Варна

Мнениеот Cath » 27 Окт 2010, 13:43

Архангел Михаил се вярва като този ангел, който превежда душите на мъртвите в отвъдното, като на места съществува вярването, че за да вземе душата на мъртвия, той й предлага ябълка. Или казано малко по-литературно - той се възприема именно като Ангел на Смъртта. Вероятно това вярване е възникнало или във връзка с иконографията на светеца, който се изобразява най-често с меч в ръка (с който "отрязва" душата от тялото), или на база на някакво предхристиянско божество или деймон, а защо не и на двете. Темата е доста популярна и обширна, така че можеш да се разровиш из интернет за повече подробности. Лично за мен това е връзката между сънуването и предварителната яснота на смъртта и името на архангела, което си чула. Нямам представа за урината, въпреки, че вероятно знаеш, че се ползва в зловредни магии. Интересно ми стана как си разбрала, че е човешка?

Имам и още един въпрос: защо смяташ, че тази ситуация е проблем?
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор
 
Мнения: 677
Регистриран на: 21 Яну 2006, 00:24
Местоположение: София

Мнениеот Serafima » 27 Окт 2010, 13:55

Cath написа: Интересно ми стана как си разбрала, че е човешка? Имам и още един въпрос: защо смяташ, че тази ситуация е проблем?

Здравей! Благодаря ти за отговора!
Ами..помирисах урината и ми миришеше като човешка, но интересното е как е попаднала в кутията.
Смятам ситуацията за проблем, защото се страхувам как ще се развият нещата занапред и незнам какво да правя ако отново се случи, защото вече не е само сън, ами и в будно състояние виждам и чувам детайлите, съпроводено от усещане за напрежение в стомаха. Това ме притеснява да не стане нещо друго, незнам как да го дефинирам....

Благодаря ти!
Аватар
Serafima
 
Мнения: 6
Регистриран на: 10 Юни 2008, 07:04
Местоположение: Варна


Назад към Сънища

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 4 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 4 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта