Луната в знаците

Още от най-древни времена Магията и Астрологията са вървели ръка за ръка... Астрологическа карта, Фази на Луната, Зодиак, Асцендент, Планети, Звезди, Хороскопи... - тук ще бъде мястото за всичко това!

Модератор: Lunohod

Мнениеот Lunohod » 13 Дек 2007, 20:40

Луна в Овен

Тук Луната изразява импулсивност, остра възприемчивост към ситуации, предполагащи съперничество и схватки. С такава позиция, човек е несъзнателно настроен към борби, напрежение. Това също води и до попадането в екстремални ситуации в живота. С Луна в Овен дава известно идеализиране, както и крайност във възприемането и израза на чувства. При отрицателно влияние - примитивно, опростено възприятие, стигащо до упорство и излишна субективност.
Мъжете се привличат от независими активни жени. Тъй като Луната е свързана с образа на майката и на жената, в Овен този образ се възприема като авторитарен.


Луна в Телец


Луна в Телец са характерни спокойствие, флегматичност, стабилен емоционален свят. Обикновено се смята, че това положение, дава устойчива здрава психика. Като недостатък може да е трудното адаптиране към нови обстоятелства. Несъзнателните реакции се развиват сравнително бавно. Чувствителността е силна, но съчетана с изострена възприемчивост и пасивност. Обикновено реакциите на външната среда среда са спокойни и адекватни. С такава позиция на Луната са характерна чувствителност към материалното и домашния уют, също и към храната. Също така присъства влечение към природата и естественото, към красотата. Образът на жената тук се отличава с вярност, чувствителност и силна привързаност към семейната среда.


Луна в Близнаци


Луна в Близнаци разкрива донякъде повърхностна, лека чувствителност. Несъзнателно настройване към общуването, контакта, информацията и новостите. Тази позиция е характерна и с променливост, колебания на чувствата, психическа мобилност и изменчивост. Настроенията може да се променят непрекъснато. Възможна е потребност от непрекъсната смяна на обстановката, от интелектуална среда. Женският образ е на интелектуалка, трудно предсказуема.


Луна в Рак

Тук Луната си е у дома и и се проявява в цялост и в пълните си граници. Може да се приеме, че дава усещане в човека, че е като в къщи в себе си. Луна в Рак представлява силна чувствителност, интуиция и психологически способности. За тях е привично усещането на несъзнателните реакции на другите.
Крайно изразени са женските и майчинските качества. Ценят комфорта и безопасността. Характерни са също и подозрителност, затвореност и фантазьорство. Вътрешният свят може да се възприма като по-важен от външния. Възможни са чести прояви на безпокойство и тревожност, дължащи се често на силните реакции на промените в космическите влияния и лунните фази, което остава често непонятно за по-малко чувствителните.
Като чувствителна и силно ранима натура, ако външния свят не може да осигури топла обстановка, е възможна напълно да се затвари в своя вътрешен свят и фантазии, който е доволно богат и комфортен. Женският образ е типичната майка или зависимата жена-дете.


Луна в Лъв

Луна в Лъв дава известна откритост на несъзнаваното, драматизиране, актьорство. Често може да се изразява и в желание да привлича към вътрешния си свят и да предизвиква съпреживяване. Чувствителността е по малкои нтуитивна, но намира по лесно външен израз. Типично може да бъде и постоянно желание да се поставят вътрешните усещания и живот в центъра на света. В най-добрия случай това дава актьорска дарба и обаяние. Присъщи са вкус към разкоша, красивите вещи и изкуството. Женската представа е на блестяща, изискана, обожавана .


Луна в Дева


Луна в Дева дава чувствителност към детайлите, реда. Обикновено се проявява и като естествена способност да се изследва, анализира, да се поставят диагнози. С такава позиция е налице известен страх да при проява на емоции и чувства. Възприятието на външната среда обикновено е като отделни детайли, а не на цялата картина. Несъзнателно като правило човека се възприема като малък детайл в картината на целия свят. Трудно се доверяват, също са склонни да анализират и да държат под контрол чувствата си. Обичат безопасността и домашния уют. Идеалната жена за тях е домакинята.


Луна във Везни


При тази позиция са характерни чувствителност към естетиката, нужда да се уравновесяват проявите на чувства. Обикновено са миролюбиви и склонни към компромиси. Несъзнателно са настроени да балансират и да бъдат дипломатични. Настроени са системно да организират своя живот според тяхната естетика.Тази позиция придава известна изтънченост, маниерност, понякога и снобизъм, любов към изкуството. Чувстват се уютно в красивата обстановка. По отношение на хората обаче, чувствителността остава хладна. Изразяват се творчески, без страст. В жената търсят идеалната красота и съвършения баланс.


Луна в Скорпион


Тук Луната дава потребност от психологическа регенерация, самоанализ, понякога и песимизъм.
Несъзнателно са настроени към разрушаване и преустройване на вътрешните структури, към трансформация. Каквато и нова структура да се създаде, тя отново бива подлагана на преобразуване и в постоянна активност. Вътрешният свят рядко е в състояние на равновесие. Луна в Скорпион дава също обострени психологически умения, способност да се почувства не само вътрешния свят на човека, но и неговите слаби места и уязвими точки. С тази позиция може да бъдат отлични психолози, психотерапевти или садисти и манипулатори. Могат да бъдат ясновидци или медиуми. Отличителни черти са чувствителност и проницателност. Образът на жената е необикновена, загадъчна и тайнствена.

Луна в Стрелец



При тази позиция са несъзнателно настроени да усещат йерархиите, социалните отношения и структурите им. Почти винаги имат желание да бъдат пример за другите, да ги поучават. Като правило усещат промените и смяната на лидерите. Възприемчиви са към традициите и идеологията. Проявлението на чувствата не е дълбоко, но се отличава с дружелюбност и непосредственост. Образът на жената се отличава с екзотичност и необикновенност.

Луна в Козирог

Луна в Козирог дава възприемане на чувствата твърде сериозно, по правило не се разкриват и са под строг контрол. Обикновено несъзнателно ситуациите се разглеждат спрямо вътрешната цел. Възприятието е често концентрирано към програмата и всичко, което няма общо с нея се отхвърля. Външно изглеждат като безчувствени хора. Често с такава позиция емоционалния живот се развива късно. Силното самообладание и прикриване на чувствата, обаче не ги предпазва от мрачни настроения и подтиснатост. Образът на жената е разумна, но сериозна , отдадена на кариерата си.


Луна във Водолей


За тези хора са обострени възприятията на всичко свързано със свободата, приятелството, към новото, странното, необикновенното. По правило са верни приятели, но държат да запазят отделно вътрешния си свят. Не допускат намеса в него и организират живота си така, че да запазят независимостта си. Чувстват се добре в обкръжение на повече хора. Понякога са капризни и ексцентрични, равнодушни към чувствения живот. Идеалната жена е приятелка, способна на съюз основан на свободата.

Луна в Риби

Луна в Риби дава много силна интуиция, но като правило леко повърхностна, свързана с вече проявени неща. Такива хора са с богат вътрешен свят и с дълбоки преживявания. Обикновено се стараят да го скрият от останалите. Способни са да разбират тайния смисъл на нещата и имат много добро чувство за ритъм. Могат да бъдат много добри музиканти, окултисти или медиуми. За съжаление много често с такава позиция се срещат на наркомани, алкохолици или фанатици. Често са склонни към саможертва. Тези хора са често с променливи и колебливи чувства, но способни на съчувствие, наблюдателни и възприемчиви. Образът на жената е романтичка, зависима, нуждаеща се от защита и склонна към разбиране и саможертва.
Последна промяна Lunohod на 25 Юни 2008, 19:06, променена общо 2 пъти
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор
 
Мнения: 401
Регистриран на: 20 Окт 2004, 09:12

Мнениеот Tania » 12 Юни 2008, 06:40

От един сайт си зчислих асцедента според дата и час на раждане.
Асцедент - рак
Слънце-козирог
Луна -риби
От същия сайт видях че Луната този месец е в риби на 23-ти след 22:30 до 26-ти -до 5:47
И тъй като моята Луна е в риби мога ли през този период да предприема важни стъпки в моя живот.Т.е. ще имам ли по-голям шанс за успех?
Благодаря!
Аватар
Tania
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 17
Регистриран на: 04 Юни 2008, 08:48

Мнениеот ~Talyn~ » 12 Юни 2008, 09:35

Какъв е тоя саит?
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 203
Регистриран на: 27 Яну 2008, 16:07
Местоположение: Казанлък

Мнениеот FireBird » 12 Юни 2008, 10:26

Ето пробвай този http://astroto.com/ Дано Съм помогнал
FireBird
 

Мнениеот Kotentseto » 12 Юни 2008, 14:46

Venus, какво означава Черната луна?
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 270
Регистриран на: 06 Фев 2006, 14:47

Мнениеот Kotentseto » 12 Юни 2008, 14:48

Ох, Луноход, извинявам се :oops:
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 270
Регистриран на: 06 Фев 2006, 14:47

Мнениеот Tania » 12 Юни 2008, 14:59

~Talyn~ написа:Какъв е тоя саит?


[img=http://www.beinsadouno.com/astro/my_ascendant.php?calc=ok]Eто[/img]
Аватар
Tania
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 17
Регистриран на: 04 Юни 2008, 08:48

Мнениеот venus » 12 Юни 2008, 17:08

Противоречива информация съм срещала за Чената луна. Чела съм, че е свързана със сексуалните сили на човека, със силата му да съблазнява. Също с неговата "тъмна" страна - онези черти на характера ни, желания, мотиви, които (предпочитаме да) не осъзнаваме - това, което Юнг нарича сянка. Някои я свързват и с идеалния образ на жената за мъжа (Анима пак по Юнг) и сътов. иеалния образ на мъжа за жената (Анимус).

Луноход може да каже повече :)
Аватар
venus
Модератор
 
Мнения: 542
Регистриран на: 12 Окт 2007, 09:36

Мнениеот sin angel » 12 Юни 2008, 19:01

моята луна е в стрелец :roll:
H8 ME
Аватар
sin angel
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 310
Регистриран на: 21 Яну 2008, 13:15
Местоположение: в мечтите ти

Мнениеот BallFace » 12 Юни 2008, 19:05

Как се определя в кой знак е луната?
Аватар
BallFace
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 94
Регистриран на: 06 Апр 2008, 08:12

Мнениеот sin angel » 12 Юни 2008, 19:13

еми като влезеш в дадените сайтове и си напишеш дата и час на раждане ти излиза :)
H8 ME
Аватар
sin angel
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 310
Регистриран на: 21 Яну 2008, 13:15
Местоположение: в мечтите ти

Мнениеот Kotentseto » 12 Юни 2008, 21:37

Благодаря ти, Венус.
Дали можеш да споделиш книгата на Юнг, която цитираш?
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 270
Регистриран на: 06 Фев 2006, 14:47

Мнениеот venus » 13 Юни 2008, 17:55

Kotentseto написа:Благодаря ти, Венус.
Дали можеш да споделиш книгата на Юнг, която цитираш?

Добре са представени нещата в "Архетиповете и колективното несъзнавано". Имам я в електронен вариант, но не помня откъде съм я дръпнала, ако някой прояви интерес, мога да я изпратя.

Съвсем накратко тук.
Аватар
venus
Модератор
 
Мнения: 542
Регистриран на: 12 Окт 2007, 09:36

Мнениеот lolly » 14 Юли 2013, 16:58

Луна в Стрелец - обичат предизвикателствата, не се двоумят много когато трябва да се взимат решения. Понякога са прекалено големи оптимисти и това пречи за правилна преценка на ситуацията
Аватар
lolly
 
Мнения: 4
Регистриран на: 01 Юли 2013, 19:09


Назад към Астрология за Всеки

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 0 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 0 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта