Промяна на душата оО

Място за теми, които са извън магията, флууд, спам и всичко, което Вещицата ще изхвърли в кофата си за смет...

Мнениеот mandragorko » 03 Фев 2008, 17:46

oпределено нормалните около нас са почти на изчезване,толкова е обиден този факт,че се замислям,дали наистина човекът е на върха на пирамидата.....Майката Земя си знае работа,няма нищо вечно на света.
Айнщайн :Две неща са безкрайни-човешката глупост и вселената,макар и за второто да не съм сигурен....
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 373
Регистриран на: 07 Ное 2007, 22:01
Местоположение: там нейде,след светлината и мрака

Мнениеот avanabil » 04 Фев 2008, 09:30

fc написа:Ах не мн зле.Гледах един филм как некаф се беше променил и си искаше старото аз и ми стана мн интересно и за тва питах мисля че беше "бъфи убиицата на вампири".А иначе тия дето мисля "тос нормален ли е" да се огледат наоколо


Не съм гледала филма, но е добре да имаш предвид, че те в голяма степен са повлияни от художествената измислица. Ако става въпрос за вселяване в тялото на друго същество - това не е случай, който изисква промяна на душата. Други са начините за това. Добре е да бъдеш по-конкретен във въпросите, които поставяш, за да не се изписват толкова много ненужни постове, за нещо, което едва ли е било толкова съществено.
Аватар
avanabil
Модератор
 
Мнения: 571
Регистриран на: 29 Юни 2007, 16:09
Местоположение: локален диск (D:)

Мнениеот I.P.S. » 17 Юни 2008, 08:06

всъщност има ритуал за промяна на душата ритуалът се казва У.О.П
ще го намерите в книгата събременна магия 11 урока по съвременна висша магия на автора Доналд Маикъл Креиг, но тази техника У.О.П.
е за промяна на характера прочетете тези две книги и ми кажете дали ви устроива този ритуал.всъщност организирам магическа група такаче които иска да ми пише на скаипа или на емаила ми .
skype:mr.spawn_92
e-mail:omega_men@abv.bg
А ти кой си ?
Аватар
I.P.S.
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 38
Регистриран на: 17 Юни 2008, 07:19

Мнениеот rav3n » 18 Юни 2008, 23:17

прекалено много глупави приказки. При положение, че има ясен и конкретен въпрос защо никой не даде ясен и конкретен отговор? Има много неща, които не знаем.. но няма ли да е по-добре да си признаем, че нямаме информация, от колкото да си даваме тъпи съвети от рода внимаваи ще се изгориш тъпо е.
Аватар
rav3n
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 14
Регистриран на: 14 Фев 2008, 12:45

Мнениеот venus » 19 Юни 2008, 06:32

Първо да определим понятието душа.
В общи линии душа и подсъзнание е едно и също - това са най-дълбоките ни емоции, инстинктите, модели на поведение, повечето от които дори не осъзнаваме.

Как се променя душата? Трудно. Преди да променим нещо, трябва да знаем какво променяме, в каква посока променяме, защо променяме и да предвидим резултата. А това означава да познаваме себе си. Абсолютното познание на дълбините на самите нас едва ли е възможно, но донякъде може да се стигне, стига човек да има желание и да е достатъчно честен към себе си - защото доста от нещата, които ще открие, със сигурност няма да му харесат.

За целта съществуват и психо-аналитични, и езотерични методи. На първо място човек трябва да се научи да остава буден и да се самонаблюдава, да се научи да оценява себе си по промените, които самият той предизвиква в заобикалящия го свят - да започне да разбира знаците, които светът му изпраща. След това трябва да реши какво и защо иска да промени в себе си и да потърси причините за това, което иска да промени.

Самата промяна вероятно е най-лесното нещо в процеса. Медитативните техники, автохипнозата представляват всъщност методи за директна намеса на съзнанието върху подсъзнанието. Пример за достатъчно лесен и ефективен метод е методът на Силва. Един автор описва взаимодействието между съзнанието и подсъзнанието на човека като взаимодействие между зацепени зъбни колела. Съзнанието е малкото колело, подсъзнанието - голямато. При определен брой обороти, извършени от малкото колело, се завърта и голямото. Тоест, изисква се постоянство, време, усилия и еднопосочност на усилията, за да успеем да променим подсъзнанието си. При ежедневна целенасочена работа върху себе си промяната на подсъзнателната програма, по мнението на повечето автори, настъпва след около 6 месеца до няколко години. Тоест, еднократен ритуал за промяна на душата не може да има.

Изображение

По-важният въпрос е дали желаната промяна добре ще се впише в общата ни конфигурация. Да не стане като дядото и бабата, дето поискали от златната рибка много пари... и синът им починал при катастрофа, а те получили застраховката му :)

Общо казано, на даденото ниво, на което стои даден човек, може да получи определено количество материални или нематериални блага. За да получи нещо в повече, без да загуби нещо от това, което вече има, трябва да повиши енергетиката си.
Аватар
venus
Модератор
 
Мнения: 542
Регистриран на: 12 Окт 2007, 09:36

Мнениеот van4encetyYyY » 01 Ное 2008, 15:54

Какво те кара да искаш да променяш своята душа!И мислиш ли,че чрез едно заклинание ще успееш да се справиш със проблема(ако действително има такъв)или питаш под общ характер за темата? :oops:
Аватар
van4encetyYyY
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 22
Регистриран на: 01 Ное 2008, 06:34

Мнениеот Flower_Fairy » 06 Мар 2009, 17:34

Ама как така да си смениш душата? Защо ти е да я сменяш? Какво и има? :?
Мисли и после действай
Аватар
Flower_Fairy
 
Мнения: 7
Регистриран на: 28 Фев 2009, 13:47
Местоположение: Rousse, Bulgaria

Мнениеот paparosko » 08 Мар 2009, 11:17

Не е възможно да промениш душата си, докато си във физическо тяло, защото не е възможно да се докопаш до нея!
По-скоро тя се стреми да ти въздейства, но много рядко се случват моменти на осъзнато свързване между душата и Аза и то тегленето на информация е еднопосочна - от душата към Аза.

По принцип душата знае всичко, тъй че е несериозно да се говори за съзнателно въздействие и промяна на душата!

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 156
Регистриран на: 21 Юли 2007, 14:57

Мнениеот B-L-O-T » 08 Мар 2009, 17:59

paparosko написа:Не е възможно да промениш душата си, докато си във физическо тяло, защото не е възможно да се докопаш до нея!


Ще те заведа под ръчичка да го кажеш това на индуистите в София .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 1257
Регистриран на: 13 Май 2006, 06:45

Мнениеот paparosko » 08 Мар 2009, 20:45

B-L-O-T,

Какво имаш предвид под индуисти?
Да не би да визираш хора занимаващи се с Йога?
Ако е така, сбъркал си адреса.

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 156
Регистриран на: 21 Юли 2007, 14:57

Мнениеот B-L-O-T » 09 Мар 2009, 15:51

Може да ти е по-познато като "Хиндуисти" ама аз имам информацията че Х-то не се чете . И йогите също е добър пример там където ще те водя да светнеш тия пичове за да спрат да си губят времето .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 1257
Регистриран на: 13 Май 2006, 06:45

Мнениеот paparosko » 09 Мар 2009, 19:01

Абе, B-L-O-T -е,

К'ви са тия хиндуисти - миндуисти, йоги-мйоги и тем подобни...

Ако имаш да казваш нещо по темата, кажи го!

8)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 156
Регистриран на: 21 Юли 2007, 14:57

Мнениеот ludvig » 15 Мар 2009, 01:25

ЗНАЧИ да променяш каквото и да е било трябва да го познаваш в много добро състояние не може да променяш нещо без да го познаваш Но има ли човек които да познава собствената си душа вземаики предвид неините предишни животи , имаики предвид това което тя е научила през тях целите и случките които си е поставила да премине за да получи някакъв опит през настоящия си живот Може би ние може да се ровим чрез хипноза през миналите животи на нашата душа , може да предполагаме въз основа на тези минали животи каква е сегашната мисия на нашата душа и сегашната ни личност но никога не можем да кажем какви са целите и събитията през които си е поставила нашата душа да премине през настоящия живот за да разбере някои неща защото ако има такова предвиждане от наша физическа страна това ще бъде един своеобразен поглед във бъдещето Много навремено ми се вижда мнението на Папароско във физеческа форма ние не можем да се докопаме до нашата душа и неините цели в на нашия съвременен живот защото тя е нещо мн по висше от нащето земно физическо съществование и тук се сещам за мнението на Венус за зацепените колела откъде ние знаем че всъщност съзнанието( нашата съвременна форма ) диктува и променя подсъзнанието което е нещо може би мн по силно и древно имаики предвид опита на миналите животи и цели поставни на сегашен етап и не си мислим че всъщщност ние променяме душата си без да я познаваме може би целите които си поставяме сега в настоящето са били планирани въз основа на минали животи и опит и то диктувани от подсъзнанието ни за да може нашата душа да получи опит които да и бъде полезен и вдъхновяващ за следващите личности на материално ниво в които след време ще се прероди а ние подхранвани от егото си да си мислим че променяме душата си без да знаем неините параметри
Аватар
ludvig
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 107
Регистриран на: 04 Май 2008, 12:56

Мнениеот paparosko » 15 Мар 2009, 14:38

Добре разсъждаваш!

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 156
Регистриран на: 21 Юли 2007, 14:57

Мнениеот ludvig » 15 Мар 2009, 16:43

добре или зле без значение важното е човек да отиде при такъв психолог или хипнотизатор и да разбере какви са били миналите му животи и да разбере каква е целта на сегашния живот нещо като пациент на д-р Нютон ако разбира се тук в БГ има ттолкова добри хипнотизатори практикуващи тази регресивна хипноза
Аватар
ludvig
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 107
Регистриран на: 04 Май 2008, 12:56

Мнениеот paparosko » 15 Мар 2009, 17:12

Наистина д-р Нютън е известен капацитет в разбирането за душата изобщо.
Според мен, обаче, целта на сегашното ти прераждане е много трудно по този начин да се разбере, в смисъл като знаеш само някои от последните си предишни превъплащения.
Най-добре е, ако е възможно, да се направи контакт с душата, която по принцип избира следващото прераждане, а това може да стане чрез следване на интуицията, или да правиш това, към което изпитваш дълбоко вътрешно влечение и ти доставя истинско удовлетворение и наслада.
Следвай интуицията си, тя няма да те подведе.

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 156
Регистриран на: 21 Юли 2007, 14:57

Мнениеот ludvig » 02 Апр 2009, 19:12

мдаа благодаря за съвета но съм забелязал че всички го дават но колцина са тия които правят разлика между интуицията и собствената мисъл откъде знаем че дадена мисъл идва от подсъзнанието и духа а не от съзнанието или пък ние просто не си втълпяваме удобния ни отговор които за момента ни се струва по добър вероятно сега ще ми се напише да ползвам медитация но и там няма сигурност и достоверност и не всякога става точно така добре както е описано в дебелите книги ако има някакъ сигурен начин ще съм мн благодарен да го чуя според други специалисти пък его и подсъзнание са едно затова че каквото и да чуеш ще ти е от полза ;))
Аватар
ludvig
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 107
Регистриран на: 04 Май 2008, 12:56

Предишна

Назад към Recycle Bin

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта