Въпрос относно пръстените

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот firen » 19 Юни 2008, 00:14

Скоро чух от един приятел, че не било редно да се прехвърля даден пръстен от ръка на ръка директно, а е добре да бъде поставен върху някаква повърхност и другият да го вземе от там. Можете ли да ми дадете повече информация относно това - защо е така, какво е това поверие и т.н.. Ще съм благодарен!
Аватар
firen
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот BallFace » 19 Юни 2008, 05:30

И аз това го знам.Мисля, че се прави само със златото, без значение дали е пръстен :wink:
Аватар
BallFace
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Belgarat » 19 Юни 2008, 05:44

Както каза BallFace това се отнася само за златото. И освен пръстените се отнася и за всички златни предмети и бижута.
Чувал съм някъде, че ако дадеш нещо златно на някой в ръката му пръстенът или там каквото е бижуто то става негово и ако той не ти го върне няма да му се случи нищо. Но когато оставиш пръстена например някъде на маса и другият го вземе и не ти го върне поверието казва, че златото само ще се върне при теб. Предполагам знаете, че който открадне злато бива прокълнат от пръстена или там каквото е откраднал - той пожълтява и накрая умира, а пръстена винаги се връща при законният си собственик.
Аватар
Belgarat
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот serafin » 19 Юни 2008, 09:42

Ми нас ни откраднаха злато и извършители ги знам кои са ,но няма доказателства те са в отлично здраве ако питате мен сигорни ли сте за това проклятие ?
We all need freedom to be powerful
Аватар
serafin
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sin angel » 19 Юни 2008, 10:01

това е само суеверие и нищо повече
H8 ME
Аватар
sin angel
MagicGateBg Приятел

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения