Да убиеш?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот ~Talyn~ » 26 Юни 2008, 18:37

Знам,знам! Не трябва да се взима човешки живот.Според божиите заповеди нетрябва да се убива.НО ние все пак сме човешки същества,едва ли пра(много пъти пра :) )...родителите ни са знаели този "закон".Те са постъпвали с инстинкт и неведнъж са отнемали живот(било човешки или на някое животно).Но ние все пак спадаме към Бозайници.Ние сме хищници и съответно убиваме.Ние сме част от животните,ние сме животни,само че сме се развили интелектуално.Убиванията между животните са допостими,защото те нямат разум ,а действат по инстинкт.И да им се скараш,полза няма :) .
Та въпроса ми към вас е,дали е законно( ОТ СТРАНА НА ПРИРОДАТА НИ ) да отнемем човешки живот?
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sin angel » 26 Юни 2008, 18:59

спрямо природата това ни е заложено,защото както каза ти ние сме хищници,но сме и мислещи същества и точно поради тази причина не сме се избили,защото можем да разсъждаваме и да си правим изводи за последиците от нашите действия.Така че спрямо природата според мен е законно и допостими,вътре в нас е,но само от животинска гледна точка,а от човешка гледна точка (на мислещо същество) това е нередно защото има много начини по които да си набавим храна например и всичко което ни е необходимо
H8 ME
Аватар
sin angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Elvira » 27 Юни 2008, 04:38

Абсолютно противочовешко е убийството. Нали затова сме разумните същества на Земята, хората, които би трябвало да притежават качеството хуманност и т.н.?! Всеки окултист знае, че такова извършено деяние ще му наложи много тежка карма впоследствие. Какво би могло да предизвика човек да има желанието да убие друг? Омраза, злоба, ненавист? Това са чувства, които са временни и могат да се изкарат навън по други начини.
Аватар
Elvira
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ~Talyn~ » 27 Юни 2008, 05:53

Благодаря за отговорите.Попитах само за това,защото напоследък се навъдиха много теми с убииства.Все пак както каза ultramarin трябва да се знае и лошата страна на магията. :) Все пак благодаря
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Мнениеот NecroAdept » 27 Юни 2008, 06:25

НЕЗАКОННО защото нарушаваш баланса между нашия свят и отвъдното. А това може да доведе до големи рискове в нашата реалност както и за самия убиец. Има отмъстителни духове. Ако ще убиваш животни по може
Аватар
NecroAdept
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот venus » 27 Юни 2008, 07:37

Talyn,
като за дете на 14 години имаш странни идеи :) Но както казваш, имайки предвид темите за убийства, които се навъдиха напоследък, нищо чудно.

Нямаш право да отнемаш човешки живот, освен при самозащита. Нямаш право да убиваш животно или растение, освен за храна. Тоест, само при необходимост. Другите случаи, както казаха и Елвира и НекроАдепт, са наказуеми.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот alana_lire » 27 Юни 2008, 11:31

за съжаление обаче,това че е противочовешко въобще не ни спира,а факта че се смятаме за единствените разумни същества на земята,въобще не ни пречи всекидневно да показваме животинското в нас и докато животните убиват за да запазят територията си и за храна,човек убива за удоволствие ( отвратително звучи,но е факт,особено напоследък!)
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот ~Talyn~ » 27 Юни 2008, 13:41

Не съм дете :) Пък и скоро ще съм на 15 icon_flowerface
Да,разбирам това,че са наказуеми,че са нередни,но както каза alana_lire това изобщо не ни спира.Всеки ден умират хора по някаква случайност или нарочно.Това наше поведение ме отвръщава.Какво удоволствие прави на някой психопат да да убива! Да гледа кръвта как тече от някой човек.Тези болни хора нетрябва ли да се лекуват???Ами при повечето случай от 5-10г затвор ги очакват,че когато излезнат от затвора ще са примерни като ангелчета icon_angel .Да,ама НЕ! angel12.gif И когато излезнат от затвора пак си продължават след като им изтече гаранцията.Все едно не са били в поправителен.Мисля,че много повече внимание трябва да се отделя на тях,от колкото сега.Да,трябва да са далече от нас,но не и изолирани.Трябва да им се покаже,че животът е хубаво нещо и нетрябва да се "пипа".Но много отколоних темата.Свързвам убииството със магията,защото е очевидно,че и в магията има лоши последователи.На които няма да им мигне окото да ти съсипят живота,защото си им отмъкнал любовта или само за кеф.
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Мнениеот NecroAdept » 27 Юни 2008, 14:54

дете си щото не всички убиват заради това едва 2 % от убийствата са заради психопати.. ето ти инфо за видовете убийци :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_killer
а иначе тия "магъосници" са по-скоро от твоя род (тийнейджъри), които не знаят как и защо се използва магията и правят глупости. После бидат наказвани от такива като мен :)
Аватар
NecroAdept
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Sa'amfira » 03 Юли 2008, 01:00

NecroAdept написа:а иначе тия "магъосници" са по-скоро от твоя род (тийнейджъри), които не знаят как и защо се използва магията и правят глупости. После бидат наказвани от такива като мен :)

Чакай малко...
~Talyn~ за какъв вид убийство говориш(NecroAdept намеси магия и ми стана леко мътно)
NecroAdept...Как и защо ги наказваш въпросните?От къде знаеш кой и за какво да наказваш?

^^
“Без задръжки. Без граници. Без ограничения.”
Аватар
Sa'amfira
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ~Talyn~ » 03 Юли 2008, 09:38

Аз говоря за убиването изобщо.Било то чрез магия или не.Останах с впечатлението,че много биха убили заради собствено благо.Например заради своета кариера биха убили човека,който може да застраши тяхното бъдеще.Но от този спор тук се вижда,че от природата на човека е допостимо да се убива,но от друга страна разумът непозволява.
NecroAdept:"НЕЗАКОННО защото нарушаваш баланса между нашия свят и отвъдното. А това може да доведе до големи рискове в нашата реалност както и за самия убиец. Има отмъстителни духове. Ако ще убиваш животни по може" Животните толкова ли са различни от нас,че може да си ги избиваме на свобода.Вярно трябва за да се прехраним,но това ненарушава ли баланса също?
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Мнениеот venus » 03 Юли 2008, 11:31

Няма закон, духовен или човешки, който да оправдава убийството, и това не е случайно. Не откриваме ние с вас днес топлата вода. Ако сме мъдри, можем да се поучим от опита, който са ни оставали хората отпреди хиляди години. Ако не сме... ще станем по трудния начин, животът го доказва ежедневно.

Talyn,
аз съм вегетарианка откакто се помня. Опитвала съм месо броени пъти в живота си. Брат ми също. Аз съм на 34 години, брат ми на 32. И двамата сме живи и здрави и се чувстаме прекрасно. Месото НЕ е необходимо за прехраната ни. В такъв случай необходимо ли е да убиваме животните? Не. Тук, разбира се, идва доводът, че и растенията са живи и че ако искаме да съществуваме, трябва да убиваме. Най-точният отговор можем да намерим в животинския свят - животните никога не убиват за удоволствие. Един хищник не изпитва угризения от това, че е убил жертвата си, нито пък изпитва удоволствие и не убива повече, отколкото му е необходимо - това е и верният отговор, отново стигаме до баланса.

Ако вървиш по пътя и срещнеш дъждовен червей, какво ще направиш - ще го настъпиш, ще го отминеш или ще го пуснеш в тервата? Ако разсъждаваш от гледна точка на егото си и решиш, че си много велик - може да го стъпчеш. Ако ти е все едно, ще отминеш. Ако си загрижен и състрадателен към другите живи същества, ще му помогнеш. Съдбата на червея зависи от теб, а твоята - от по-висши сили. Утре ти ще си в беда и някой друг ще има силата да те унищожи, да остане безразличен или да ти помогне. Както ти се отнасяш към света, така и той ще се отнесе към теб. Каквото дадеш, това ще получиш.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот ~Talyn~ » 03 Юли 2008, 15:37

Мерси много за поста.Всъщност съм имал такъв случай,само че не с червеи а със охльови.Хлапетата сабрали една торба пред входа(след дъждовен ден) и почват да ги чупят с камъни.Събрах живите и ги пуснах в тревата.Чувствам се като герой! :wink: :oops: :oops: :) А за вегетарианството-и аз доста често изпитвам отвръщение от месото 70% от времето за ядене го посвещавам на растенията.
Благодаря на всички. :)
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор