Гледането и "полезно" ли е то за човека?

Тук можете да пишете за всякакъв вид гадания, които не са опоменати в другите раздели на форума.

Модератор: Cath

Назад към Гадателство

Мнениеот Love » 04 Юли 2008, 16:51

Имам следния въпрос и се надявам като по-вещи каки и батковци да ми отговорите. Прекалено честото гледане на карти или по други начини не се ли отразява по някакъв начин на човека? Не е ли вид вмешателство в съдбата?
А и освен за този, на когото гледат добре ли е и за "ясновидеца".
Защото позната преди години гледала на карти и познавала доста, но била нещастна в личен план, тогава някой й казал да спре, за да бъде всичко наред. Прекъснала и се омъжила, родила деца... и от тогава не пипва карти.
Вие на какво мнение сте :)
Аватар
Love
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 17
Регистриран на: 04 Юли 2008, 16:36
Местоположение: In Your Dreams

Мнениеот venus » 04 Юли 2008, 17:42

Предсказанията за бъдещето на друг човек е вмешателство в съдбата му и ясновидецът носи отговорност за това. Познавам и други хора, които имат съдбата на твоята позната.

Гледането сам на себе си е всъщност разговор с "вътрешния глас" и може да бъде полезно, ако човек не прекалява. За мен лично е по-полезно от гледна точка на изясняване на сегашната ситуация и отношението на други замесени в нея хора, отколкото за бъдещо развитие. Понякога питам за бъдещето и отговорът на картите ме блокира - ако отговорът е хубав, започвам да чакам светлото бъдеще, ако не е, тръпна в очакване на неприятности и превъртам какви ли не сценарии... Забелязала съм също, че когато питам картите за развитие на събитие в бъдещето, получавам информация само за най-близкото бъдеще, до няколко дни; ако питам какво ще е положението след 3 месеца примерно, картите ми отговарят нещо... което се случва след 3 дни. До съзнанието ни достига толкова информация, колкото можем да понесем. И стигнах до извода, че е по-добре да живеем живота си, отколкото да измъчваме картите; аз самата вече ги използвам много рядко, в специални случаи.
Аватар
venus
Модератор
 
Мнения: 542
Регистриран на: 12 Окт 2007, 09:36

Мнениеот Love » 04 Юли 2008, 18:06

Мерси за отговора, подозренията ми се потвърдиха. А и... не смяташ ли, че гледачите и гледачките те манипулират прекалено лесно?

Аз на себе си не гледам с карти, а с молив и лист.
Аватар
Love
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 17
Регистриран на: 04 Юли 2008, 16:36
Местоположение: In Your Dreams

Мнениеот venus » 05 Юли 2008, 09:59

Хората, които прибягват до гадания, обикновено са в критично състояние - момент, в който имат сериозен проблем, който не могат да решат сами, търсят помощ от гадателя и оставят съдбата си в негови ръце - по-възприемчиви са. Лесно е да бъдат манипулирани.

Проблемът е, че гаданието никога не може да бъде 100% вярно, освен ако не става въпрос за неизбежна смърт може би. Гадателят може да види "бъдещето" като най-вероятния вариант на реализация в посоката, в която се е запътил човека, ако не промени нещо. Само че хората не знаят това и приемат казаното им от гадателя за безусловно - бъдещето е предопределено, врачката го видя, край.

Една интересна история с мой приятел мога да споделя. Той е женен и имаше многогодишна връзка с друга жена, също женена. Тя се разведе по нейни си лични причини и в критичния момент отиде при гледачка, която й казала, че ще се раздели и с любовника си и след 1 година ще срещне друг мъж. Жената приема думите за истина, отива при моя приятел и му казва всички тези неща, прекъсва връзката си с него и заминава някъде си, далеч - където наистина среща друг мъж. В същия момент обаче моят приятел беше решил да се разведе, за да се ожени за нея, защото я обича. Ако тя не беше повярвала на врачката и беше останала с него, нямаше да замине, нямаше да срещне другия и всичко сега щеше да бъде различно. Тоест, гледачката е пердопределила нейния избор - естествено, че ще носи отговорност за съдбите на тези хора.

Аз също вече не гледам за себе си. Използвам картите предимно, за да проверявам действителното си отношение към хора и ситуации в моя живот, защото често ни се струва едно, а действителността е друга. Мисля си, че отношението ми към някой е ок, а всъщност още му се сърдя за някаква глупост - ей такива неща, работя върху себе си и картите ми помагат.
Аватар
venus
Модератор
 
Мнения: 542
Регистриран на: 12 Окт 2007, 09:36

Мнениеот morsko_zaklinanie » 05 Юли 2008, 10:30

Работя с картите поради подобни причини както и Venus :)

Преди години когато започнах да се интересувам от гадателство и си гледах всеки ден.. Всеки. Бях много млада и тъкмо се намирах в голяма емоционална каша, наред с което се бях и влюбила. И си гледах всеки ден по няколко начина за да проверявам глупости честно казано. Картите ми казваха това, което аз отчаяно исках да чуя в този момент. След време се оказа, че половината неща които уж бях видяла са били просто моите надежди и желания. Рядко си гледам на мене понастоящем. Ако съм много объркана и сама не знам какво усещам, поглеждам за да видя кои неща се коренът на моето объркване.
Ако гледам на други хора, често познавам. В гледането на други хора не виждам нищо лошо, защото казвайки им някои неща може би мога да им помогна да направят най- доброто от бъдещата ситуация.
Надали някой може да промени това, което му е отредила Съдбата.. Но поне с помощта на гаденето бъдещите момети могат да бъдат изживяни поне малко по-пълноценно и осмислено.
~ GoNe aLL AloNe ~
Аватар
morsko_zaklinanie
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 39
Регистриран на: 18 Юни 2008, 09:56

Мнениеот Lilith » 07 Юли 2008, 22:07

не съм напълно съгласна с вас. аз също гледам на карти, на себе си също - но разликата е в това ,че веднага след гледането просто "изключвам"- дори забравям това което картите са показали. сещам се , когато нещо се случи. вмешателството се получава при хора със слаба психика - те няма друг изход от ситуацията и отчаяно търсят отговор при гледачка. забелязала съм , че картите често отразяват начина по който се чувства човек - ако енергията в момента е много силна това влияе в/у подреждането на картите.
Аватар
Lilith
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 58
Регистриран на: 17 Апр 2007, 08:55
Местоположение: Plovdiv

Мнениеот МагНаско » 08 Юли 2008, 02:01

Представете си човек като едно яйце а гледането / ясновидството/ като пробойна в това яйце е изводът - ползвайте подобни услуги ако е наистина наложително а не за разнообразие .
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 186
Регистриран на: 21 Май 2006, 19:58

Мнениеот Магус Трисмегистус » 25 Авг 2008, 13:03

Гадателството и ясновидството са две различни неща. Гадателството е на принципа на сляпата случайност, а ясновидството - на пси-информация, получена от екстрасензорното възприятие.
Аватар
Магус Трисмегистус
 
Мнения: 8
Регистриран на: 21 Авг 2008, 12:06

Мнениеот B-L-O-T » 26 Авг 2008, 11:16

електротехника нема да го хване ток . едно дете ако човърка в ел табло да кажем ще го хване .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 1257
Регистриран на: 13 Май 2006, 06:45

Мнениеот raphael » 26 Авг 2008, 17:51

Аз лично използвам карти таро(и какъвто и да бил вид гадаене),само ако ми се случило нещо голямо,което по всяка вероятност ще преобърне животът ми.Искам само да отбележа,че никога не съм гадал на друг и мисля,четова е като да ти влезнат с взлом вкъщи и да хванат престъпника(в случая да не се случват хубави неща на гадателя.)
Аватар
raphael
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 11
Регистриран на: 28 Юли 2008, 07:00

Мнениеот edw » 13 Дек 2008, 00:16

Аз използвам махало да получавам отговори на въпросите си, информацията се променя спред взетите решения от мен... Но за доста неща махалото ми е помогнало, когато съм била на кръстопът...
Аватар
edw
 
Мнения: 5
Регистриран на: 05 Ное 2008, 22:39

Мнениеот Mason » 13 Дек 2008, 07:06

a ако се ползва медитация за отговорите на въпросите пак ли е зле
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 295
Регистриран на: 04 Юли 2008, 10:34

Мнениеот ThunderGoddess » 13 Дек 2008, 11:40

Не съм напълно съгласна в вас ... вярно е, че съм новачка и може би с времето ще реша, че сте били прави, но за момента Таро ми помага много в решението на проблемите и затова си хвърлям поне по три карти за ден ... да не говорим за другите работи, неочакваните проблеми и т.н. Те винаги са ми помагали, когато съм била на кръстопът, да обмисля добре ситуацията. Не приемам бъдещето като някаква константа, която непременно ще се случи, а като нещо, което се влияе от постъпките ни. Никога не съм кръстосвала ръце, чакайки хубавото предсказание от картите да се сбъдне, по простата причина, че продължавам да работя, за да ускоря нещата или да ги задържа в този добър вид, за който говорим. И трудностите не ме отчайват ... излязат ли "лоши" карти се опитвам да ги преодолявам и да осмисля какво мога да направя, за да не си изпатя. 'Предупреден е наполовина спасен' все пак.
Memento mori
Аватар
ThunderGoddess
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 38
Регистриран на: 13 Ное 2008, 12:24
Местоположение: Олимп

Мнениеот renyspell » 15 Апр 2009, 12:14

Това с ел.техника и детето играещи си с ток, много ми хареса!Подобно е и :"Който го е страх от мечки да не ходи в гората"
Поне за мен, истината е някъде по средата!Имам доста приятели, със способности за които повечето обикновени хора си мечтаят!Преди време все исках да ми гледат и когато нещо хубаво от предсказаното не се случваше се ядосвах:)....
Всеки човек в живота си има избор и независимо какъв е начина на гадание, гадателя вижда единия от възможните пътища.Основно обаче си остава нашето решение кой път да поемем!Изпробвала съм хората , които са ми гледали и съм постъпвала по начин, който да ме отдалечи от нещо предвещано и е факт, че всичко зависи само и единствено от нас!Не оставяйте врачуващите да ръководят живота ви, оставете ги да ви напътстват и да ви предпазват от евентуални катаклизми!
Аватар
renyspell
 
Мнения: 5
Регистриран на: 03 Апр 2009, 10:55

Мнениеот sidnikam » 20 Сеп 2009, 06:14

Абсулютно съм съгласна с Venus....Бях на 16 год.когато поех картите в ръце.С годините се усъвършенствах и ставах все по-добра.Имах случаи да предвиждам дори и без тях.След 25 год.тоест наскоро спрях.Защото за да предсказваш навлизаш в чужда аура а това влияе и на самият гадател.Тоест ако има отрицателна енергия на този който се гледа и гледащия незнае да се защити я поема.Е....ТАЗИ ГРАШКА НАПРАВИХ.Сега вече си получих урока.А що се отнася да си гледаме на самите нас е малко преувеличено.НЕСТАВА.Затова моят съвет е по-добре да погледнем вътре в самите нас и се позамислим от къде идва нещастието.За всичко има решение.Просто е нужно време на човек да се успокои и погледне нещата от всички страни.Отговорът няма да закъснее....Врачките са за това-да вземат пари на хора изпаднали духом и си играят с тях.След тях идва ред и на поповете;Сума пари направиха с Киприановите молитви.Само дето се питам след като молещите си плащат за молитвата-- след това попа плаща ли патентен данък на СВЕТЕЦА.......Но вселената си знае работата.Каквото посееш това ще пожънеш. icon_flowerface icon_flowerface icon_flowerface
Аватар
sidnikam
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 12
Регистриран на: 17 Сеп 2009, 07:20

Мнениеот petrova77 » 20 Ное 2013, 15:27

Всички човешки общества са вярвали, че отвъд физическият свят съществуват сили, които въздействат върху съдбата на хората и с които хората трябва да поддържат връзка, в името на своето благополучие. Един съвет в трудни житейски ситуации никога не е излишен, смятам аз.
Аватар
petrova77
 
Мнения: 1
Регистриран на: 13 Ное 2013, 08:53


Назад към Гадателство

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 0 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 0 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта