Танцът на прогресивната Луна през рождения хороскоп

Още от най-древни времена Магията и Астрологията са вървели ръка за ръка... Астрологическа карта, Фази на Луната, Зодиак, Асцендент, Планети, Звезди, Хороскопи... - тук ще бъде мястото за всичко това!

Модератор: Lunohod

Мнениеот sin angel » 07 Юли 2008, 16:02

Прогресивната Луна е много ценен инструмент в предсказателната Астрология. Най-малкото защото едва ли има разумен и непредубеден човек, който да отрече влиянието на това най-близко и добре видимо небесно тяло върху целия земен живот.

Преминаването на прогресивната Луна през даден дом от личния хороскоп може да показва, че основното внимание на човека ще бъде съсредоточено именно върху тази област от живота му, на която отговаря дома от хороскопа (домовете в хороскопа са 12 и условно се съпоставят със съответни жизнени области).
Последователното преминаване през домовете на прогресивната Луна ще показва къде са насочени нашите планове и енергия, към каква област от интереси ще бъдем привлечени и всъщност къде действията ни ще са вероятно най-уместни и ефикасни.

Много често решаващо събитие или преживяване става точно преди Луната да напусне дома в който се намира и да влезе в нов.

Преминаването на прогресивната Луна през определен дом може да бъде описано по следния начин:
- когато Луната е в началото на дома, често трябва 'да вземем решение' или поне да дефинираме новата посока на нашите усилия и прояви;
- когато Луната е в края на дома се проявяват резултатите от нашите планове и действия и то конкретно, под формата на събития.

Потенциалите от сферата на дома, които в началото са били просто абстрактни и само на ниво идеи и планове, започват да придобиват съвсем определена и конкретна форма, когато прогресивната Луна е в края на дома.

Ако например ви занимава въпроса, какъв ще бъде ефекта от вашите усилия за личен напредък, то най-добрия период за това е ако:
Прогресивната Луна преминава през територията на първи дом от рождения ви хороскоп.
Там тя със сигурност ще създаде предпоставки за началото на нов цикъл от живота ви. Това ще бъде време за действие и за напредване, време за лични усилия с последващи явни резултати, време сами да вземате решения.
Посоката на вашия живот ще бъде свързана с вероятна лична популярност и успехи, премествания и промени, смяна на средата или интересите. Важното тук ще бъде, че ще можете да контролирате промените и всичко ще става в унисон с личната ви воля.

Питали ли сте се в определени моменти дали времето е подходящо за инвестиции и други операции с капитали? Отговорът определено е 'да' ако:
Прогресивната Луна преминава през територията на втори дом от рождената ви карта.
Там тя ще концентрира вашето съзнание върху парите, имуществото, собствеността, ресурсите и всичко което дава финансова база на личната ви свобода.
През този период акцентът ще бъде върху въпроси, свързани със заплащане, финансови печалби, реализация на финансови средства, трупане на сили, знания и умения, усвояване на нови ресурси.

Ами въпросът кое е подходящо време за важно пътуване или допълнително образование?
Прогресивната Луна през трети дом често дава точно възможност за ползотворно пътуване, но и за допълнително образование и квалификация.
Трети дом е свързан също и с писането, във всичките му форми, така че през този период е много вероятно интересите на човека да се ориентират по- сериозно и в тази насока. Движение, пътувания, курсове и въпроси, свързани с братя и сестри ще са основните акценти. Нови идеи, нови методи за работа, и много контакти.

Ако сериозно ви занимават въпросите свързани с дома, семейството и родителите ви, то най-вероятно ще се окаже, че:
Прогресивната Луна преминава през територията на четвърти дом от рождения ви хороскоп.
В такъв момент може да се родят деца(внуци) като израз на промяна в семейството. Съществува възможността за промени в местожителството. Човек може да се изправи пред въпросите на майчинството или нещо, което се отнася до майката и неговото семейство. Ангажименти с дома и семейството, промени в дома, нужда от промяна ви занимава често точно в този период.
Често като конкретно събитие в астрологичната практика се наблюдава купуване на собственост.

Подходящо време човек да изрази своите творчески умения
-посредством работа или;
-във връзка с раждане, отглеждане и възпитаване на деца е периода когато:
Прогресивната Луна преминава през територията на пети рожден дом.
През този период могат да се създадат нови връзки и човек да се заеме с нови дейности. По това време по- голямо внимание ще се отделя на силни чувства, нови любовни връзки, поява на деца и възпитанието им, пълноценно използване на свободното време. Могат да се появят творчески интереси и човек да поиска да ги демонстрира и реализира. Може да се отдаде и на различни по рода си развлечения и флиртове.

Когато на дневен ред излиза усилената ежедневна работа или здравето обикновено:
Прогресивната Луна преминава през шести дом .
В такъв период най-често се усъвършенства организацията на работата, чрез постоянни усилия. Тъй като това е домът, който управлява здравето и работата, трябва да се очакват промени и в двете области.
Човек може да не промени изцяло работата си, но вероятно ще промени поне начина си на работа.

От астрологичната практика е установено, че много хора са променили работата си при такава прогресия, други са започнали сериозни диети за отслабване.

Времето, когато човек ще бъде готов да вмести в своите планове и партньор, обикновено означава че:
Прогресивната Луна преминава през седми дом.
Новите връзки може да започнат с навлизането на прогресивната Луна в този дом или стари връзки може да се преструктурират, чрез скъсване или затвърждаване.
Този период може да съвпадне с някаква партньорска дейност- бизнес, брак, развод.

От астрологичната практика е установено, че с много голям успех човек може да се възползва от подобна прогресия на Луната, защото тя в най- голяма степен може да съдейства за партньорска връзка и брак.

В центъра на вниманието ви обикновено попадат въпросите за пари и власт, бизнес, данъци, завещания и наследства когато:
Прогресивната Луна преминава през територията на осми дом.
Там тя акцентира върху житейските събития, които стават по- интензивни и фокусът е върху началото и края- живот, раждане или край.
Това е времето, когато ситуацията в живота на човека може да се промени, защото това е домът, свързан с даването на живот и превръщането в родител. Човек ще започне да осъзнава важността на събитията около себе си, разглеждайки ги в дълбочина. Смята се, че по времето на тази Лунна прогресия, човек трябва да позволи на промените да влязат в живота му.

Много често хората се вълнуват от въпросите свързани с далечни пътувания, пътувания в чужбина, започване на висше образование. Всичко се развива успешно обикновено когато:
Прогресивната Луна преминава през девети рожден дом.
Дела, свързани с чужбина или в чужбина, издателска дейност или публикуване, всички те принадлежат на девети дом. Всеки начин, по който човек иска да разшири своя свят, ще намери място в структурата на живота му по това време. Тази прогресия на Луната е време за разширяване на кръгозора и интересите, за осъзнаване на собственото място в света и на личните възможности.
Много често такава прогресия на Луната съвпада с много добри периоди за продължаване на образованието, дипломиране, пътувания в чужбина и затвърждаване на връзка чрез брак.

Всеки един се вълнува от перспективите в кариерата и общественото си положение.
Дали ще има промени в работата отговор най-сигурно ще даде отново положението на прогресивната Луна.
Прогресивната Луна пресича върха на 'професионалния' десети дом средно два пъти за един живот и всеки път това е период на сериозна преценка за възможностите по пътя, който човек си е избрал.
При прогресивното преминаване на Луната през десети дом преобладават промените и преместванията, които обикновено са свързани с кариерата или със семейни и партньорски дела.
Може да се стигне до промяна на социалния статус, обикновено в положителна насока, успехи в кариерата и така нататък. В такъв период винаги има силен подтик да се постигне нещо или да се извоюва собствено място в света. Това обикновено е и връх в стремежите на човека.

'На дневен ред' обикновено идват отношенията ни с приятелите и/или групи хора със сходни на нашите интереси когато:
Прогресивната Луна се движи през единадесети дом.
Прогресивната Луна през единадесети дом акцентира върху обществената ангажираност, отговорност и дълг, особено ако човек е започнал да осъзнава своето предназначение в отношенията с другите хора.
Под влиянието на тази прогресия индивида може да стане много по- чувствителен към това как го приемат приятелите му и останалите хора. Човек просто чувства подтик да работи чрез група в такива периоди и мнението на групата ще е много важно за него.

Желание да изследва своя вътрешен живот или да подреди дълбоките разногласия и проблеми, които се раждат в скритите зони на неговото съзнание човек обикновено усеща когато:
Прогресивната Луна преминава през територията на последния дванадесети рожден дом.
Прогресивната Луна през дванадесети дом отбелязва важно време, през което човек може да започне да се обръща навътре към себе си и може да почувства, желание да се отърве от всички стари неща, които някога са давали смисъл на живота му.Единственият начин да се разбере коя област от живота ви акцентира прогресивната Луна е само на базата на личния хороскоп, изготвен по персонални дата, месец, година, час и място на раждане.
Така човек може да 'свери часовника си', кога планираните промени в дадена област от живата ще му се отдават без особени проблеми и кога независимо от вложените усилия все нещо 'няма да се получава както трябва'.

Защото винаги е по- добре да се плува с прилива, отколкото да се хабят сили и енергия за движение срещу течението на живота!

Това е една кратка интерпретация на акцентите при преминаване на прогресивната Луна през домовете на рождената ви карта.
За повече подробности и детайли в тълкуването може да се обърнете към популярните книги на световни авторитети като Бернадет Брейди, Марион Марч и Джоан Макевърс или пък на българските и руски автори.

Прогресии на Луната:
Техниката на прогресиите из ползва за прогнозиране следния астрологически символизъм - движението на небесното тяло ( в случая Луна) за един ден след раждането се съпоставя с период от една година от живота на зрелия индивид.
Така например влиянията отчетени в първите 60 дни след раждането на човек се използват за прогнозиране на евентуални бъдещи тенденции и събития в следващите 60 години от живота му.
Домове:
1 дом- Асцендент. Азът, идентичността, физическото тяло и външността, предприемане на независими действия.
2 дом- Лични ресурси- материални, умствени, духовни, сигурност.
3 дом- Информация от области, свързани с близките взаимоотношения или места, роднини, близки пътувания.
4 дом- Надир. Физическото убежище, семейството, приключване на спорни въпроси, дом, бит, корени.
5 дом- Творческото пресъздаване и неговите резултати: деца, любими хора, артистични търсения.
6 дом- Домашно ежедневие, здраве, диети, навици, дълг и служба.
7 дом- Десцендент. Лични взаимоотношения, бизнес партньорства, съдебни случаи, брак.
8 дом- Трансформация, начало или край, смърт или раждания, чужди пари, секс.
9 дом- Пътувания на далече, учене и места на образование, пътувания в чужбина, висше образование.
10 дом- Зенит. Обществено положение, професия, кариера, жизнена активност, власт, престиж и репутация.
11 дом- Групи, приятели, даване на съвети.
12 дом- Самота, това, което е скрито, интуиция и психични способности.
H8 ME
Аватар
sin angel
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 310
Регистриран на: 21 Яну 2008, 13:15
Местоположение: в мечтите ти

Мнениеот avanabil » 07 Юли 2008, 17:40

sin angel написа:Прогресивната Луна е много ценен инструмент в предсказателната Астрология. Най-малкото защото едва ли има разумен и непредубеден човек, който да отрече влиянието на това най-близко и добре видимо небесно тяло върху целия земен живот.

Преминаването на прогресивната Луна през даден дом от личния хороскоп може да показва, че основното внимание на човека ще бъде съсредоточено именно върху тази област от живота му, на която отговаря дома от хороскопа (домовете в хороскопа са 12 и условно се съпоставят със съответни жизнени области).
Последователното преминаване през домовете на прогресивната Луна ще показва къде са насочени нашите планове и енергия, към каква област от интереси ще бъдем привлечени и всъщност къде действията ни ще са вероятно най-уместни и ефикасни.

Много често решаващо събитие или преживяване става точно преди Луната да напусне дома в който се намира и да влезе в нов.

Преминаването на прогресивната Луна през определен дом може да бъде описано по следния начин:
- когато Луната е в началото на дома, често трябва 'да вземем решение' или поне да дефинираме новата посока на нашите усилия и прояви;
- когато Луната е в края на дома се проявяват резултатите от нашите планове и действия и то конкретно, под формата на събития.

Потенциалите от сферата на дома, които в началото са били просто абстрактни и само на ниво идеи и планове, започват да придобиват съвсем определена и конкретна форма, когато прогресивната Луна е в края на дома.

Ако например ви занимава въпроса, какъв ще бъде ефекта от вашите усилия за личен напредък, то най-добрия период за това е ако:
Прогресивната Луна преминава през територията на първи дом от рождения ви хороскоп.
Там тя със сигурност ще създаде предпоставки за началото на нов цикъл от живота ви. Това ще бъде време за действие и за напредване, време за лични усилия с последващи явни резултати, време сами да вземате решения.
Посоката на вашия живот ще бъде свързана с вероятна лична популярност и успехи, премествания и промени, смяна на средата или интересите. Важното тук ще бъде, че ще можете да контролирате промените и всичко ще става в унисон с личната ви воля.

Питали ли сте се в определени моменти дали времето е подходящо за инвестиции и други операции с капитали? Отговорът определено е 'да' ако:
Прогресивната Луна преминава през територията на втори дом от рождената ви карта.
Там тя ще концентрира вашето съзнание върху парите, имуществото, собствеността, ресурсите и всичко което дава финансова база на личната ви свобода.
През този период акцентът ще бъде върху въпроси, свързани със заплащане, финансови печалби, реализация на финансови средства, трупане на сили, знания и умения, усвояване на нови ресурси.

Ами въпросът кое е подходящо време за важно пътуване или допълнително образование?
Прогресивната Луна през трети дом често дава точно възможност за ползотворно пътуване, но и за допълнително образование и квалификация.
Трети дом е свързан също и с писането, във всичките му форми, така че през този период е много вероятно интересите на човека да се ориентират по- сериозно и в тази насока. Движение, пътувания, курсове и въпроси, свързани с братя и сестри ще са основните акценти. Нови идеи, нови методи за работа, и много контакти.

Ако сериозно ви занимават въпросите свързани с дома, семейството и родителите ви, то най-вероятно ще се окаже, че:
Прогресивната Луна преминава през територията на четвърти дом от рождения ви хороскоп.
В такъв момент може да се родят деца(внуци) като израз на промяна в семейството. Съществува възможността за промени в местожителството. Човек може да се изправи пред въпросите на майчинството или нещо, което се отнася до майката и неговото семейство. Ангажименти с дома и семейството, промени в дома, нужда от промяна ви занимава често точно в този период.
Често като конкретно събитие в астрологичната практика се наблюдава купуване на собственост.

Подходящо време човек да изрази своите творчески умения
-посредством работа или;
-във връзка с раждане, отглеждане и възпитаване на деца е периода когато:
Прогресивната Луна преминава през територията на пети рожден дом.
През този период могат да се създадат нови връзки и човек да се заеме с нови дейности. По това време по- голямо внимание ще се отделя на силни чувства, нови любовни връзки, поява на деца и възпитанието им, пълноценно използване на свободното време. Могат да се появят творчески интереси и човек да поиска да ги демонстрира и реализира. Може да се отдаде и на различни по рода си развлечения и флиртове.

Когато на дневен ред излиза усилената ежедневна работа или здравето обикновено:
Прогресивната Луна преминава през шести дом .
В такъв период най-често се усъвършенства организацията на работата, чрез постоянни усилия. Тъй като това е домът, който управлява здравето и работата, трябва да се очакват промени и в двете области.
Човек може да не промени изцяло работата си, но вероятно ще промени поне начина си на работа.

От астрологичната практика е установено, че много хора са променили работата си при такава прогресия, други са започнали сериозни диети за отслабване.

Времето, когато човек ще бъде готов да вмести в своите планове и партньор, обикновено означава че:
Прогресивната Луна преминава през седми дом.
Новите връзки може да започнат с навлизането на прогресивната Луна в този дом или стари връзки може да се преструктурират, чрез скъсване или затвърждаване.
Този период може да съвпадне с някаква партньорска дейност- бизнес, брак, развод.

От астрологичната практика е установено, че с много голям успех човек може да се възползва от подобна прогресия на Луната, защото тя в най- голяма степен може да съдейства за партньорска връзка и брак.

В центъра на вниманието ви обикновено попадат въпросите за пари и власт, бизнес, данъци, завещания и наследства когато:
Прогресивната Луна преминава през територията на осми дом.
Там тя акцентира върху житейските събития, които стават по- интензивни и фокусът е върху началото и края- живот, раждане или край.
Това е времето, когато ситуацията в живота на човека може да се промени, защото това е домът, свързан с даването на живот и превръщането в родител. Човек ще започне да осъзнава важността на събитията около себе си, разглеждайки ги в дълбочина. Смята се, че по времето на тази Лунна прогресия, човек трябва да позволи на промените да влязат в живота му.

Много често хората се вълнуват от въпросите свързани с далечни пътувания, пътувания в чужбина, започване на висше образование. Всичко се развива успешно обикновено когато:
Прогресивната Луна преминава през девети рожден дом.
Дела, свързани с чужбина или в чужбина, издателска дейност или публикуване, всички те принадлежат на девети дом. Всеки начин, по който човек иска да разшири своя свят, ще намери място в структурата на живота му по това време. Тази прогресия на Луната е време за разширяване на кръгозора и интересите, за осъзнаване на собственото място в света и на личните възможности.
Много често такава прогресия на Луната съвпада с много добри периоди за продължаване на образованието, дипломиране, пътувания в чужбина и затвърждаване на връзка чрез брак.

Всеки един се вълнува от перспективите в кариерата и общественото си положение.
Дали ще има промени в работата отговор най-сигурно ще даде отново положението на прогресивната Луна.
Прогресивната Луна пресича върха на 'професионалния' десети дом средно два пъти за един живот и всеки път това е период на сериозна преценка за възможностите по пътя, който човек си е избрал.
При прогресивното преминаване на Луната през десети дом преобладават промените и преместванията, които обикновено са свързани с кариерата или със семейни и партньорски дела.
Може да се стигне до промяна на социалния статус, обикновено в положителна насока, успехи в кариерата и така нататък. В такъв период винаги има силен подтик да се постигне нещо или да се извоюва собствено място в света. Това обикновено е и връх в стремежите на човека.

'На дневен ред' обикновено идват отношенията ни с приятелите и/или групи хора със сходни на нашите интереси когато:
Прогресивната Луна се движи през единадесети дом.
Прогресивната Луна през единадесети дом акцентира върху обществената ангажираност, отговорност и дълг, особено ако човек е започнал да осъзнава своето предназначение в отношенията с другите хора.
Под влиянието на тази прогресия индивида може да стане много по- чувствителен към това как го приемат приятелите му и останалите хора. Човек просто чувства подтик да работи чрез група в такива периоди и мнението на групата ще е много важно за него.

Желание да изследва своя вътрешен живот или да подреди дълбоките разногласия и проблеми, които се раждат в скритите зони на неговото съзнание човек обикновено усеща когато:
Прогресивната Луна преминава през територията на последния дванадесети рожден дом.
Прогресивната Луна през дванадесети дом отбелязва важно време, през което човек може да започне да се обръща навътре към себе си и може да почувства, желание да се отърве от всички стари неща, които някога са давали смисъл на живота му.Единственият начин да се разбере коя област от живота ви акцентира прогресивната Луна е само на базата на личния хороскоп, изготвен по персонални дата, месец, година, час и място на раждане.
Така човек може да 'свери часовника си', кога планираните промени в дадена област от живата ще му се отдават без особени проблеми и кога независимо от вложените усилия все нещо 'няма да се получава както трябва'.

Защото винаги е по- добре да се плува с прилива, отколкото да се хабят сили и енергия за движение срещу течението на живота!

Това е една кратка интерпретация на акцентите при преминаване на прогресивната Луна през домовете на рождената ви карта.
За повече подробности и детайли в тълкуването може да се обърнете към популярните книги на световни авторитети като Бернадет Брейди, Марион Марч и Джоан Макевърс или пък на българските и руски автори.

Прогресии на Луната:
Техниката на прогресиите из ползва за прогнозиране следния астрологически символизъм - движението на небесното тяло ( в случая Луна) за един ден след раждането се съпоставя с период от една година от живота на зрелия индивид.
Така например влиянията отчетени в първите 60 дни след раждането на човек се използват за прогнозиране на евентуални бъдещи тенденции и събития в следващите 60 години от живота му.
Домове:
1 дом- Асцендент. Азът, идентичността, физическото тяло и външността, предприемане на независими действия.
2 дом- Лични ресурси- материални, умствени, духовни, сигурност.
3 дом- Информация от области, свързани с близките взаимоотношения или места, роднини, близки пътувания.
4 дом- Надир. Физическото убежище, семейството, приключване на спорни въпроси, дом, бит, корени.
5 дом- Творческото пресъздаване и неговите резултати: деца, любими хора, артистични търсения.
6 дом- Домашно ежедневие, здраве, диети, навици, дълг и служба.
7 дом- Десцендент. Лични взаимоотношения, бизнес партньорства, съдебни случаи, брак.
8 дом- Трансформация, начало или край, смърт или раждания, чужди пари, секс.
9 дом- Пътувания на далече, учене и места на образование, пътувания в чужбина, висше образование.
10 дом- Зенит. Обществено положение, професия, кариера, жизнена активност, власт, престиж и репутация.
11 дом- Групи, приятели, даване на съвети.
12 дом- Самота, това, което е скрито, интуиция и психични способности.


Кой е източника на тази информация?
Аватар
avanabil
Модератор
 
Мнения: 571
Регистриран на: 29 Юни 2007, 16:09
Местоположение: локален диск (D:)

Мнениеот sin angel » 07 Юли 2008, 19:39

ще питам майка ми ще ти кажа :)
H8 ME
Аватар
sin angel
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 310
Регистриран на: 21 Яну 2008, 13:15
Местоположение: в мечтите ти


Назад към Астрология за Всеки

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 0 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 0 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта