Колективните планети

Още от най-древни времена Магията и Астрологията са вървели ръка за ръка... Астрологическа карта, Фази на Луната, Зодиак, Асцендент, Планети, Звезди, Хороскопи... - тук ще бъде мястото за всичко това!

Модератор: Lunohod

Мнениеот Lunohod » 08 Юли 2008, 23:45

Колективните планети

Това са планетите, които престояват в един знак дълго време и влияят на цели поколения по определен начин -Уран, Нептун и Плутон.
Тяхното действие в астрологията винаги е трайно и с генерални последици и промени. Освен определящи за поколение, те се свързват и с трайни последици по време на събитията, които предизвикват. Придвижването им трае дълъг период и ако засегнат някоя точка от хороскопа, през дългите години на въздействие върху нея, промените ще се канализират и ще станат трайни. Действието им може да се сравни с дългогодишно спортуване, което цялостно променя тялото ви, или с течащата вода на река, която постепенно си оформя коритото си, размествайки и променяики всичко по пътя си- било то камък или бетон.
В контекста на поколенията- родените в определен период от години ще имат сходен модел на възприемане на тази енергия. Те ще я ползват подобно и със същите цели според знака, в който е планетата, също и ще се сблъскат с новите задачи, които ще са поставени от тях при преминаването им в други знаци, по едно и също време.

Уран
е планетата на изобретателността, промяната, техниката, също има отношение към глобалното и бъдещето. Той е революционното и винаги носи нещо различно.

Нептун
е планетата на фантазията, но и комуникацията, която се осъществява чрез скрити способи, телепатията, също и въображението.

Плутон
е планетата на дълбоките промени, трансформирането на старите модели, но негова цел е да подбере какво да запази и какво да разруши.

Движейки се през различните знаци, те създават различни насоки в поколенията. Съвсем накратко за тях:

В Овен принципите ще са свързани с нещо, което се прави за пръв път. Овенът е водачът и новороденото на зодиака. В този знак се полагат усилия да се въведе новост, да се даде нова посока.
В Телец тези идеи придобиват по-прагматичен характер. На тях вече им се намира приложение и започват да се реализират. Телец е земен и неподвижен знак, той поставя необходимите стабилни основи на процесите.
В Близнаци –кипи от размяна на информация, посредничене между различни идеи, което прави връзка между отделните фази на процеса и го снабдява с различна необходима информация. Това може и да е проучване на средите или периода на обучение за различните цели.
В Рак стремежа е да се запази миналия опит. Той е свързан с произхода и с историята, пази и събира. Но освен това неговата роля е и да проучи вътрешнита ситуация.
В Лъв- нещата добиват показност, за тях се шуми и се изкарват пред света. Този знак също е свързван и с творческите възможности. Неговата цел е да наложи идеите и чрез творчески подход и да ги направи известни.
В Дева – се прави анализ на постиженията, или пропуските и грешките от предходния период. Систематизира се и се подрежда наличната информация.
Във Везни –на същностите се придава подходяща форма, разкрасяват се. Тяхната цел е естетиката и хармонията, не само между идеи но и в колективите.
В Скорпион – се разчиства остарялото и непригодните части от процеса и се запазват само тези, които са с най голяма стойност и потребност. Като тук запазването и лансирането му за бъдещите времена е важно.
В Стрелец вече се търсят широките преспективи за използването на новото. Търси се най далечното приложение и най-различните възможности. Това е също и знак пренасящ вдъхновение и идеализъм.
В Козирог нещата придобеват корпоративен или индустриален характер. Това е времето за серийно производство или публичност.
Във Водолей идва новата идея, тук вече се търсят нестандарни приложения и се работи по нови проекти за бъдеща реализация. Тук се изобретяват новостите.
В Риби въображението за бъдещите и нестандартни форми и комбинации се предава широко в най различни варианти докато достигне до Овен отново и той извоюва началото на нещо от тях.

Всички знаци са важни в този цикъл, без участието на всеки тип промяна няма да се реализира нито прогреса, нито ще се запазва необходимия опит на предишните поколения и т.н.

Някои примери:

# Първата идея за универсална машина (Универсалната аналитична машина) е демонстрирана от Чарлс Бабидж през 1834-та година (това е реално първият програмируем компютър, като идея и план).
1834 г.

Уран е във Водолей от 20-до 23 градус
Нептун Влиза във Водолей
Плутон в Овен от 10-11 градус

Нептун, свързван с фантазията и различни комуникации, влиза във Водолей –знака на прогреса и техниката, където е и неговата планета Уран....
Но и Плутон в Овен - знака на новаторството, като говорим за думата “първи”, обикновенно се свързва с Овен.
Това е първата такава идея и ще започне да се реализира едва когато колективните планети заемат земни знаци, а до глобалното приложение и съвременната реализация, копютърът достига чак след 150 години- (края на 80-те, началото на 90-те години от миналия век) , когато : Нептун и Плутон постепенно са се движели през знаците като носители и трансформатори на минало и бъдеще. Междувременно Уран е направил една самостоятелна обиколка и отново ще се засече с Нептун, за първи път от 1834-та година.

Първият проект на електронна цифрова изчислителна машина е създаден през 1937-1939 в университета на щатa Айова в Амес от д-р Джон Винсент Атанасов1, професор по физика и математика . Машината била наречена от създателят й ABC - Atanasoff-Berry-Computer. Бери е студент на българският изобретател, който му е помагал при практическото й изграждане.

Уран- в Телец
Нептун - Дева
Плутон- влиза в Лъв


1981-ва година се смята за рождена на съвременния компютър.

През 1981 Уран излиза от “лабораторията” на Скорпион и през цялата година прави няколко влизания в Стрелец и връщания в Скорпион.
Нептун е в Стрелец, а Плутон е в секстил с него във Везни. И двата знака могат да се нарекат социални и заредени с оптимизъм. Везни е кардинален знак- водач, а Стрелец, както споменахме е насочен към далечните преспективи и широки хоризонти. Стрелец е също и комуникативен знак. С гениалността и прозорливостта на Скорпион и Уран, това е само началото на последвалите промени.
От осемдесетте години насам, много неща в света се промениха, но няма да навлизам в тази широка тема.
Далечни (Стрелец) комуникации (и Нептун) и технологии (Уран)
Нептун и Уран в Стрелец с благоразположението на Плутон във Везни.....

Масовото производство и развитието на индустрията вече настъпват, когато Нептун и Уран поетапно преминават в Козирог, а Плутон влиза в Скорпион да подготвя човечеството за коренни, радикални промени, на прага на интернет и мобилните комуникации, които реализират недостижимо до момента за човешкото въображение развитие на техниката.


Първият мобилен телефон. 1992

Уран и Нептун са в Козирог и правят съвпад.
Плутон се движи през Скорпион в широк секстил с орбиса 3-4 градуса .

Тук вече не говорим за идея и изобретение, а за индустрия, което е темата на Козирог и Сатурн
Уран и Водолей са модерните технологии,
А Нептун -безжична комуникация

Успоредно с това се развива и интернет.
В долния пример отново имаме – разширяването на идеята с дълбоки промени за човечеството по време на 80-те, а реализацията е когато и Уран, освен Нептун влиза в Козирог, а Плутон е в Скорпион :

През 1983 г. се появява и понятието Интернет - тогава това понятие се е отнасяло за съвкупноста от ARPANET и MILNET.
През 1990 г. ARPANET престава да съществува, но по това време Интернет вече обединява все повече мрежи от цял свят, като през 1997 г. по официални данни в Интернет са свързани над 20 милиона хоста.



Последвалото развитие и активно модернизиране, постоянните новости в темата –
Плутон влиза в Стрелец, а Уран и Нептун във Водолей.


Плутон обикаляики през знаците ще променя цалостно мисленето и подхода на поколенията запазвайки генералните идеи, най-важните и премахвайки пречките и негодни механизми. Като тук мащабите са много по-големи. Отнасят се не само за конкретна идея, технически прогрес и новото. Уран между временно обикаляйки ще се стреми да променя тези поколения на идейно ниво, да ги прави изобретателни и възприемчиви към новото. А Нептун ще се включва чрез осигуряване на комуникации и възприятия, чрез снабдяване с въображение.
Сложността на процеса е много по голяма, все пак говорим за цели поколения и сбора от много различни вариянти и приложения на тази реализация. Не става дума просто за някаква идея, а за сбор от различни идеи, за начини на живот.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор
 
Мнения: 401
Регистриран на: 20 Окт 2004, 09:12

Назад към Астрология за Всеки

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта