The sеcret

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот MoonGirl » 09 Юли 2008, 17:08

Някой гледал ли е филмът "The secret" и какви са ви впечатленията от него? Някой прилагал ли е тайната?
Аватар
MoonGirl
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Kaina » 09 Юли 2008, 20:34

Ако искаш да прилагаш тайната, пробвай методите на Зеланд. Работят, но трябва постоянство. А иначе за самия филм - струва ми се доста плитък.
Аватар
Kaina
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Love » 09 Юли 2008, 21:04

Може ли да дадеш тези методи, Kaina? :)
Гледала съм филма, не е лош, има доза истина, а и в крайна сметка ни учи да сме по-позитивни. Непрекъснато се преповтаря едно и също и според мен е достатъчно да се изгледат 15 минутки от него :)
Интересно е и се опитвам да го прилагам, ако не друго, поне съм усмихната и вярвам в доброто и красивото.
Аватар
Love
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Kotentseto » 10 Юли 2008, 07:47

Ох, сигурно съм придирчива... Но този филм за мен е тотална боза. Държа да подчертая, че си наложих да го изгледам целия. Изобщо не ме докосна. Много... ами много американски ми беше :roll:
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sin angel » 10 Юли 2008, 07:54

спокойно котенце и аз се насилих да го изгледам целия и през цялото време се молех да свърши по-бързо,филма просто за мен е поредната американска простотия,незнам,но на мен по никакъв начин не ми въздейства
H8 ME
Аватар
sin angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arhimikus » 10 Юли 2008, 09:07

Съгласен съм, че филма е боза, и то тотална. Но за идеята, за това, което искат да представят, си е абсолютната истина. Несъзнателно съм прилагал методите от филма, и да, така е. След като се запознах с няколко от книгите на Зеланд всичко ми стана повече от ясно. За интересуващите се от тези книги, Спиралата ви ги дава безплатно :wink: Късмет в начинанията :)
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Love » 10 Юли 2008, 10:42

Затова аз го гледах на части от 10 по минути :P Не са си развили добре идеята според мене, много повърхностно се е получил, но болшинството американци ако е по-философски ще го гледат умно...
Аватар
Love
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот MoonGirl » 10 Юли 2008, 13:12

Аз още преди да гледам филма съм знаела тайната,само че си мислех че е късмет,защото почти всеки път като си помисля нещо и то се случва.Филмът е направен по книгата "Поискай и ще ти бъде дадено". Според мен определено има верни нещта.НО като цяло си е направен за АМЕРИКАНЦИ.
Аватар
MoonGirl
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 10 Юли 2008, 20:44

Що за тайня е хиляди милиони хора да го знаят ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот sin angel » 10 Юли 2008, 20:45

Що за тайня е хиляди милиони хора да го знаят ?

най-правилният въпрос който съм чувала до сега notworthy
H8 ME
Аватар
sin angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот paparosko » 12 Юли 2008, 09:22

Както се казва - обществена тайна!

Много хора го знаят, но не вярват.

Обикновено хората се носят по течението на живота и от делничните грижи не им остава време да експериментират, да пробват непознати, но считани за ефективни методи за самоорганизиране на живота си.

Попитайте някой дали може да отдели половин час от времето си например да медитира всеки ден. Обикновено ще получите отрицателен отговор.

А дали ще отдели още половин час да направи разбор на преминалия ден и план за следващия. Същото.

Да не говорим за това да отдели още половин час за да изпрати положителна енергия на когото смята, че е необходима, та дори и на себе си.

Изобщо човек би отделил време да върши всичко, което е вършил и ще продължава да върши по навик, отколкото да промени вредните си навици с полезни, за които той в същото време е напълно убеден, че са такива.

Най-често човек предприема мерки да се промени към по-добро, когато му се случи нещо фатално и ще не ще го накара да преобърне мирогледа си.

Целта е не да знаеш, а да прилагаш знанията си!

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот МагНаско » 12 Юли 2008, 14:12

„Желанието ти е заповед за мен”

Или как да създадем живота си такъв, какъвто го искаме...

Всички работим с една безкрайна сила.
Всички се ръководим от едни и същи закони.
Естествените закони на Вселената са толкова прецизни, че спазвайки ги, можем да построим космически кораби, да изпратим хора на Луната и да изчислим приземяването с точност до част от секундата.

Според Закона за гравитацията, ако човек падне от високо - ще се размаже, без нзачение дали е добър или лош. А това всъщност е Вселенският Закон за Привличането. Законът е закон, защото е приложим за всички и всичко.

Всичко което идва в живота ни е привлечено от нас самите. Привличаме го чрез образите в съзнанието си – онова, което мислим. Онова което се случва в ума ни, го привличаме към себе си. Това е тайната на шастливия живот. Научите ли се да контролирате мислите си - ще се научите да управлявате живота си и онова което се случва в нето - това е МАГИЯТА.

Защо и днес мислите, че 1% от населението печели около 96% от общия доход? Мислите ли че това е случайно? Няма нищо слуачайно! Нещата са създадени такива. Те (световните лидери) знаят за този Закон - сега ще ви бъде разкрит и на вас и....който има очи ще види, който има уши ще чуе, който може ще разбере...

Най-лесният начин да бъде представен Законът за привличането е човек да мисли за себе си, като за магнит.
Най- общо казано според този закон
„Подобното привлича подобно”.
Тук говорим за нивото на мисълта.

Нашата задача е да задържим в мислите си това което искаме, да си изясним какво искаме и да задействаме един от най-великите закони на Вселената – Привличането.
Вие ставате това, за което мислите най много, но също и го привличате .
Ако го видите в ума си, ще го задържите в ръцете си!
Този принцип може да бъде обобщен в три думи:
МИСЛИТЕ СТАВАТ НЕЩА!

Повечето хора не разбират, че всяка мисъл има честота и може да се измери. Мислите изпращат магнетичен сигнал, привличащ аналога обратно към нас!
Представете си живот в охолство и ще го привличете към себе си!
Това действа винаги и при всекиго.
Проблемът е че повечето хора мислят за онова, което не искат, а после се чудят защо им се случва отново и отново.
Законът за привличането не прави разлика дали възприемате нещо за добро или лошо, дали го искате или не. Той просто откликва на мислите ви – така е създадена Вселената.
Ако сте се вторачили в дълговете си, в провалената си връзка, ако се чувствате ужасно – това е сигналът, който изпращате към Вселената.
„Чувствам се ужасно заради всичките си дългове” - тогава затвърждавате това чувство в цялото си същество и това ще получитев по-голямо количество.

Може да си мислите за миналото, настоящето или бъдещето, но независимо дали наблюдавате или си пропомняте, или си представяте – при този процес активирате мисъл и Законът за привличането – най-могъщият закон на Вселената- откликва на мисълта ви.
Сътворението се случва непрестанно.

Всеки път когато човек си помисли за нещо, или се замисли дълбоко, той е в процес на сътворяване и от тези мисли ще се прояви нещо. Законът з апривличането казва: „Ще ви дам, каквото кажете” и така ако се оплаквате от нещо лошо, вие създавате още повече от това лошото.
Когато имаме позитивна нагласа, привличаме позитивни хора, обстоятелства и събития.
Когато сме негативни и сърдити, привличаме сърдити хора и негативни обстоятелства.
Така привличаме към себе си преобладаващата си мисъл, била тя осъзната или не.
И в това е проблемът !

Доказателствата за Закона за привличането са очевидни навсякъде около нас, ако го разбираме.
Който говори най- вече за болести – той ги има.
Който говори за благоденствие- той го има.

Човек е като магнит, който привлича мисли, хора, събития, начин на живот.
Всичко от своята житейска биография, всичко случило се е било привлечено от нас самите по силата на този закон.

Квантовата физика започна да сочи това откритие. Тя казва, че не може да има Вселена, без разум, който да навлезе в нея. Разумът на практика оформя онова, което възприема.

Ако не разбирате, това не означава, че трябва да го отхвърлите.
Вероятно не разбирате и електричеството. Никой дори не знае какво представлява електричеството. Науката казва – „насочено движение на електрони”, кой или какво ги кара да се движат – учениете не знаят.
Ние не знаем какво е електричеството, но се възползваме от неговите облаги. Не знаем как работи! Аз не знам...и учените не знаят, но го използваме...

Когато хората започнат да разбират Закона за привличането, започват да се плашат от всички онези негативни мисли, които имат. Трябва да сте наясно с две неща:
Първо – вече научно е доказано, че утвърждаващата мисъл е стотици пъти по-мощна от отрицателната мисъл. Това ведната елеминира всякаква степен на тревога.
Живеем в реалност, в която съществува един буфер от време. И това е хубаво! Не бихте искали да живеете в среда, в която мислите ви се проявяват веднага. Представете си как всички страхове оживяват- ще е ужасно, нали? Та повечето от нас не си дават сметка за мислите си, действат автоматично, сякаш на автопилот...
Резултатът от нашите мисли идва след известно закъснение и това наистина е нещо хубаво!

За да привлича само позитивни неща в живота си, за да се превърне живота си човек в едно позитивно изживяване, той трябва да осъзнава мислите си и да ги подбира внимателно.

Лидерите от миналото, които са знаели тайната на Закона за привличането са искали да запазят силата й без да я споделят с другите. Затова държали хората в неведение.
Човек живеел във водовъртежа на своето ежедневие – от работа вкъщи и от вкъщи на работа.

Живеем във Вселена в която си има закони. Според закона за гравитацията, ако паднете отвисоко, без значение дали сте добър или лош човек, ще се размажете на земята.
Според Закона за привличането енергията следва мисълта; мислите стават неща.

Всичко около нас, включително и нещата от които се оплакваме, сме ги привлекли ние самите.
Ясно ми е, че това е нещо, което изобщо не ви харесва. Веднага ще кажете „Не съм привлякъл катастрофата, не съм провалил личния си живот, не съм привлякъл безпаричието си...”
Аз съм тук и тази статия е тук за да ви каже – „Да вие сте го привлеквли” Изобщо всичко от което се оплаквате е продукт на вашата мисъл. Дори и магиите от които толкова се страхувате – пак са привлечени от вас.
За да поникне едно семе, се нуждае от подходяща почва.
Това е една от най-трудните за възприемане идеи. Но щом я приемете, тя ще преобрази живота ви!

Повечето неща в живота ни, сме ги привлекли несъзнателно. Мислим, че нямаме контрол над мислите си и чувствата ни са като рефлекси и всичко се случва автоматично.
Когато чуето това за пръв път си мислите: „ И сега трябва да наблюдавам мислите си? Доста работа ме чака.”

В началото наистина ще изглежда така, но после започва забавната част.
Никой не ви кара да наблюдавате мислите си!!!
Това може да ви подлуди!!!
Към вас прииждат толкова много мисли от всякакви посоки и за всякакви неща. Тук на помощ се включва нашата емоционална напътстваща система.
Мислите на човек- пораждат чувствата.
Вашите чувства ви помагат да разберете какво мислите.

Емоциите са изключителна дарба, която показва какво привличаме в живота си.
Емоциите са два вида – човек се чувства добре или зле. Наричаме ги с всякакви имена, но по същество всички всики негативни емоции, назависимо дали ще ги наречем вина, гняв, срам, раздразнение, са сходни като усещане – човек не се чувства добре. Всички те са знаци, сочещи, че онова което си мислите в момента, не е в синхрон с онова което действително искате.
Наречете го лоша честота или вибрация, негативна енергия или както си поискате.
Когато човек се чувства добре, изпитва надежда, щастие или любов, това приятно усещане, тази положителна емоция е знак , който ви казва, че онова което си мислите сега е в синхрон с онова, което желаете.
Наистина е толкова просто. Ако се чудите какво привличате в живота си, запитайте се как се чувствате. Ако се чувствате добре, продължавайте с това.
Чувствата ни са обратна информация, дали сме на прав път или сме се отклонили.
Колкото по- добре се чувствате, толкова повече сте в синхрон. Колкото по-зле, толкова повече сте извън синхрон.

Това което чувствате, е идеално отражение на онова, което е в процес на създаване.

Човек е най-точният ясновидец и пророк, по отношение на собствения си живот, стига да се научи да разчита „знаците”.

На това уча хората, които търсят моята помощ - да разчитат знаците и да управляват сами живота си. Това което човек сам си направи - никой не може да му го направи!

Може да започнете веднага да се чувствате богат, преуспяващ, да почувствате любовта която ви обкръжава, дори и да я няма. И тогава Вслеената ще откликне на същността на душата ви. Ще откликне на вътрешното ви чувство и ще го прояви, защото така се чувствате.
Най-общо – това върху което се съсредоточавате с мисъл и чувство, е онова което привличате, като преживяване, независимо дали го искате или не.
А сега се замислете, колко често мислите за нещо негативно, за нещо което ви притеснява, за нещо от което се страхувате? Колко често тези негативни мисли предизвикват негативни чувства? Какво се случва после?

Това котео мислите и чувствате, винаги съответства на онова което се проявява!

Трудно е да се преглътне, но започнем ли да го приемаме резултатите са смайващи.
Всъщност няма и причина за да не го приемете. Просто опит, нищо не губите, нали. Ползата е гарантирана.
Това означава, че каквото и да е направила мисълта с живота ви, то може да се поправи, чрез промяна на осъзнатостта ви.

Вие постепенно създавате своя собствена Вселена – Уинстън Чърчил

Наистина е много важно да се чувствате добре, защото така изпращате това чувство като сигнал към Вселената и то започва да привлича повече от себе си към вас.
Колкото по-добре се чувствате, толкова повече ще привличате нещата, които ви помагат да се чувствате добре и повдигат настроението ви все повече.

Колкото повече- толкова повече – Мечо Пух

Когато сте посърнали, може да промените всичко ей така, за миг! Пуснете си хубава музика, запейте – това ще промени настроението ви.
Който пее, зло не мисли.
Представете си нещо красиво. Спомнете си за нещо хубаво за което сте благодарни. Изхвърлете всичко от съзнанието си и оставете само тази мисъл.
Гарантирам ви че ще се почувствате по добре.

И когато започнете да схващате и започнете да направлявате мислите си според това как ви карат да се чувствате, когато започнете да виждате връзката между мислите и чувствата си и това, което се връща към вас, неусетно ще разберете, че вие сте творецът на собствената си реалност. А онези които ви наблюдават, ще бъдат смаяни от прекрасния ви живот...

Аз за себе и го постигнах и всеки ден за мен е едно позитивно изживяване изпълнено с щастие!
Моите приятели го постигнаха!
Хората които използват моите услуги го постигат - тези които наистина разбират, а не тези които "готовански" чакат някой друг да им свърши работата ....

Всичко е въпрос на избор...
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел

Мнениеот paparosko » 13 Юли 2008, 05:21

Перфектно обяснение на принципа на сътворяването.

Може би всеки би трябвало да е запознат със силата на Мисълта, да е запознат с Принципа на Менталността.
Каквото мислиш, това и става.

Тогава всеки ще знае, че както Умът разболява, така и Умът е в състояние да те излекува.

Лекарите само ще напътстват пациентите как да мислят и какво да си представят и те сами ще се лекуват.

По този повод предлагам сайт за едно предаване на Гала от "Имаш поща", което визира как един 84 годишен човек се е излекувал окончателно от рак на пикочния мехур за броени дни само чрез Мислите си (Ума си), т.е. чрез Положително Мислене.

http://www.kehoeducation.com/content/vi ... 1/lang,bg/

Извинявам се, но не можах да направя сайта активен.

Ето и един бестселър за силата на Положителното мислене:
"Подсъзнанието може всичко" на Джон Кехоу.
Може вече много хора да са запознати с книгата.

Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот paparosko » 13 Юли 2008, 05:28

Сайта за Предаването на Гала "Имаш поща" за това как един 84 годишен човек се е излекувал окончателно от рак на пикочния мехур за броени дни само с помощта на Мислите си е:

http://www.kehoeducation.com/content/vi ... 1/lang,bg/

Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот venus » 21 Юли 2008, 08:16

Филмът си е хубав. Направен е по начин, по който може да привлече вниманието на съвременния човек - с примери за придобиване на пари, коли, къщи, жени... А как иначе човекът ще отклони вниманието си от себе си и ще погледне към света?

Вярно е това, което казват, само едно нещо са пропуснали да споменат - цената на реализирането на желанието. Личният ми опит и наблюденията ми върху близките ми хора ми показват, че желанията се сбъдват винаги, но и винаги има уловка - или минаваш през ада, докато стигнеш до желаното, или желаното се съпровожда с нещо достатъчно нежелано. И в двата случая по пътя към желаното умира всякакво желание :)

Имам един приятел от детинство, който още от малък мечтаеше да бъде много богат и известен и изпълняваше интуитивно закона на привличането. Действително, за около 5 години постигна всичко, което желаеше - от нулата се сдоби със собствена фирма, огромен луксозен апартамент в центъра на София, няколко коли, контакти с "висшето общество", ваканции в екзотични страни и т.н. Само че всички тези неща придоби съвместно с друг човек, с който споделя живота си и който е точно негова противоположност - колкото моят приятел е човек на живота, на спокойствието и на мотаенето, толкова другият е работохолик, нервен, припрян и конфликтен. И факторът стрес в отношенията им действа 24 часа в денонощието, защото нещата някак "случайно" се подредиха по този начин.

Та така се изпълняват желанията. Получаваме онова, което желаем - но на съответната цена. Така че в един момент да се запитаме - имаме ли нужда от това, да осъзнаем, че нямаме и да се отърсим от поредната илюзия по пътя си.

Аватар
venus
Модератор

Мнениеот paparosko » 21 Юли 2008, 15:44

E, не може да върви всичко гладко.

Вселенският Закон за даването и получаването се изпълнява безупречно.

Но когато достатъчно често се стремиш да раздаваш истинска любов, независимо от причините, всичко което получаваш ще е относително добро и за теб.

Това е един от начините за частично компенсиране на Закона.

В крайна сметка, всеки сам избира живота си!

Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alistar » 24 Юли 2008, 07:40

"Тайната" е направен за лаици,за това е толкова обяснителен. Наистина 15 минутки от него стигат:) Поредното доказателство,че: "Нещата не са толкова прости,те са: ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ПРОСТИ":))) Не подценявайте закона за привличането,ще е тъпо и погрешно.
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот NecroAdept » 24 Юли 2008, 07:45

еее най-накрая след толкова време открих начин да владея силата на вселената. Може би след много време упражнения наистина някой ще може да подчинява Закона на привличането и да получава каквото иска
Аватар
NecroAdept
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот alistar » 24 Юли 2008, 07:51

Некро? Ти гледал ли си филма??? Там никъде на става дума за упражнения:) Става дума за начин на мислене:) А, мисленето е основа за всякакъв вид магическа практика. Магията е ментална,а не кокошкарска. Всичо е главичката ти,а не в черното пиле в курника на съседката ти. Но може да опиташ и с пилето:)
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 24 Юли 2008, 11:00

NecroAdept написа:еее най-накрая след толкова време открих начин да владея силата на вселената

icon_eusa_clap notworthy yahoo27 laughing1
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор