Как да общувам с природата

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот No^one » 07 Авг 2008, 12:31

Много ценя и уважавам природата и съм чел различни статии, в които пише, че Ванга например е можела да "говори" с растенията, камъните и т.н....това в буквален смисъл ли е?Според нея всичко има душа.Нямало жива и нежива природа.Възможно ли е да общувам с природата и ако да - как.....
И моля ви, без нападки :wink: Просто се интересувам :)
Аватар
No^one
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mason » 07 Авг 2008, 12:59

Например. Отиваш в гора, която харесваш. Ако си мъж най-добре в борова или дъбова хора, за жена брезова или липова.
И се разхождаш. Избираш едно дърво и го прегръщаш и си представяш, че си в енергиен обмен с него: приемаш добра енергия от него, а му отдаваш отрицателната си.
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Moerin_Elf » 07 Авг 2008, 13:29

Аз ще кажа едно-общувай с Природата,чрез Сърцето си :) Така както чувстваш,че трябва да е :)
WYRD
Аватар
Moerin_Elf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mason » 07 Авг 2008, 13:33

Друго се сетих. Много обичам да се занимавам с градинарство.
Забелязвам, че колкото повече любов влагам, то са по-добри резултатите.
Например, миналата година на вилата единична далия (цвете с височина до метър и шейсет) имаше постоянно във всеки момент по около 50 цвята едновременно като 30 от тях бяха отворени. А всеки отворен цвят е с диаметър към 10 см. Внушителна гледка.
Следващата година ще отглеждам и гигантски тикви, за които си донесох семе от щатите...да видим какво ще стане.

Та освен връзка с природата градинарството ти предлага възможност за използване на техниката за заземяване за избавяне от отрицателна енергия:
В пръстта около цветята, за които се грижиш и/или обичаш заравяш ръце до първата фаланга и стоиш така от 10 до 45 минути.

Предполагам, че дори и самата работа в градината (без ръкавици), при която си в почти постоянен досег с пръстта - садене, разрохкване, плевене и т.н., върши подобна работа.
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mason » 07 Авг 2008, 13:36

Трето вземи си котка. Тя е много приятно животно и уравновесява енергиите вкъщи. Освен това самата грижа за котка означава, че си достигнал до определено алтруистично ниво.

Следваш етап е, както казва Морийн, да общуваш директно с природата.

Това е така нареченото отваряне на шестия сетивен орган или третото око, което ти позволява да виждаш енергетичната структура на Вселената и да общуваш с нея.
И за това има упражнениея :)
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел

Мнениеот No^one » 07 Авг 2008, 14:08

Ужасно съм ви благодарен за информацията!Благодаря :)
Аватар
No^one
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот n0angel0s » 07 Авг 2008, 15:10

Друго, когато излезнеш някъде в парка или сред природата.. Просто се вгледай в движенията на дърветата, клоните и листата; слей се с тях, просто се почувстай част от тази картина и постепенно ще се научиш как да я разбираш, усещаш посланията им и т.н.
ВсичкиС@Н0рмалниС@моА3нЕ!
Аватар
n0angel0s
MagicGateBg Приятел

Мнениеот FireSun's Viking » 09 Авг 2008, 17:59

Гъбите помагат да говориш с растенията, ако искаш щи намеря :)
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Neter-Kua » 09 Авг 2008, 21:30

No^one написа:Много ценя и уважавам природата и съм чел различни статии, в които пише, че Ванга например е можела да "говори" с растенията, камъните и т.н....това в буквален смисъл ли е?Според нея всичко има душа.Нямало жива и нежива природа.Възможно ли е да общувам с природата и ако да - как.....
И моля ви, без нападки :wink: Просто се интересувам :)

Да говоренето с растения и по специално дървета е буквално (минералния свят също е жив също както и растителния),въпреки че няма да ги чуеш да говорят с глас,(става телепатично) те имат свой собствен език.В началото можеш да започнеш да го чуваш без да го разбираш но скоро значението на думите му ти става ясно без някой да те е учил на това.Мисля че е нещо отдавна забравено,нещо от преди срама.
I will create as I speak.
Аватар
Neter-Kua
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот paparosko » 10 Авг 2008, 12:07

Да, Neter-Kua е прав!

Ненапразно много често започна да се чува призива:

Назад, към природата!

Според мен, няма нищо по-вълнуващо и хубаво от единението с природата.

Това може повечето хора да го осъзнават, но колко ще го направят наистина?

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lord Njarlathotep » 10 Авг 2008, 12:14

Абсолютно, няма нищо по-хубаво от секса........... icon_toothy :mrgreen: icon_toothy
Изображение
Аватар
Lord Njarlathotep
MagicGateBg Фен

Мнениеот paparosko » 10 Авг 2008, 12:39

Lord Njarlathotep каза:

Абсолютно, няма нищо по-хубаво от секса...

Не е верно:

Има, и то е мноооого секс...

icon_occasion

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mason » 10 Авг 2008, 12:52

Lord Njarlathotep написа:Абсолютно, няма нищо по-хубаво от секса........... icon_toothy :mrgreen: icon_toothy

хе хе хе
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 10 Авг 2008, 15:17

Тази тема искрено ме зарадва! Подкрепям казаното по-горе от вас. съвтите са чудесни!
Природата е пътят към силата, стихиите, познанието... Всеки един природен елемент има свое значение и функция. Общуването не е лесно. Преди доста години почти се бях отказала. Зпочнах с онези тинейджърски опити да ръководя вятъра, да предизвикам дъжд или да скрия слънцето. За това се иска огромна сила, каквото и да твърдят някои участници във форума в други теми.
Става бавно и с упоритост. За растенията мога да кажа, че те сами допускат и дистанцират от себе си хора. Ако едно растение не ви хареса, няма начин да стигнете до него. така е и с някои билки откъснати в неподходящо време...те просто отказват да помогнат дори да имаме незабавна нужда от влиянието им.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот morsko_zaklinanie » 10 Авг 2008, 18:48

Наистина прекрасна тема :)

Признавам, че аз правя нещата според интуиция. Такива са и разходките ми в гората. Обичам да разговарям с дърветата. Просто както си вървя и има някои дървета , които веднага ми грабват вниманието , все едно са ме повикали. Обичам да отида при дървото и да докосвам кората му, да усещам как енергията тече като река под дланите ми. Това е единственото, което правя, просто защото никога не съм се задълбочавала във въпросната тема. И въпреки това, винаги когато си отида от гората и ми е леко, спокойно и се чувствам щастлива. Някак си имам усещането, че дори и без да съм молила за услуга, тези дървета са ми дали нещо от себе си.
~ GoNe aLL AloNe ~
Аватар
morsko_zaklinanie
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот huskarl » 11 Авг 2008, 07:46

Татанга Мани (Ходещият Бизон) от племето стоуни казва:

"Ние нямахме писани закони, но спазвахме тези на Великия Дух, който е създал и направил всичко съществуващо. Вие, белите хора, ни смятате за диваци, но то е, защото не разбирате нашите молитви. Вие дори не се опитвате да ги разберете. Когато пеем нашите възхвали към слънцето, луната или вятъра, вие казвате, че почитаме идоли. Понеже не ни разбирате, вие ни обявявате за изгубени души - само защото нашата вяра е различна от вашата.

Ние виждаме делата на Великия Дух във всичко - слънцето, луната, дърветата, вятъра, планините. Понякога ние се обръщаме към него чрез тези неща. Толкова ли е лошо това? Смятам, че имаме искрена вяра във Всевишния - по-силна от тази на повечето бели, които ни наричат "езичници"... Индианците са тясно свързани с Природата, а нейния създател не живее в мрак.

Знаете ли, че дърветата говорят? Е, те го правят. Дърветата разговарят помежду си и говорят и на вас, стига да ги слушате. Проблемът е, че белите хора не слушат. Те никога не се научиха да слушат това, което им казват индианците, така че не очаквам да се вслушат и в гласовете на Природата. Нека все пак ви кажа, че съм научил много от дърветата - понякога те ми разказват за времето, понякога за животните, понякога за Великия Дух".

Интуицията е хубаво нещо. Но си има конкретни начини за контакт.
Аватар
huskarl
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот No^one » 11 Авг 2008, 07:47

Хора, страшно ви благодаря за отговорите! icon_flowerface Ще се възползвам от всеки един съвет :) Благодаря. icon_occasion
Аватар
No^one
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот tanarel » 11 Авг 2008, 07:58

EliKarim написа:. Зпочнах с онези тинейджърски опити да ръководя вятъра, да предизвикам дъжд или да скрия слънцето. За това се иска огромна сила, каквото и да твърдят някои участници във форума в други теми.

...мда изисква се огромна сила , изхождаики от моя бих казал твърде скромен практически опит, смятам че това е така поради много причини ,мога да споделя една теория която съм виждал да се застъпва много и от големите клечки в окулт , която теория така да се каже се потвърди и от едно нещо което ми се обесни по време на сън от едно създание което ми разесняваше някои неща , разбира се не очакваите да навлизам в подробности , но това което то ми обесни ,е свързано с това , че подобна сила се постига само ако се научим да свържем и да използваме пълноценно двете кълба на нашия собствен човешки мозък / това е за тези които го имат де хехехе/та , тогава се постигат така мечтаните ефекти от фентъзи романите ,мисля , че не е нужно да казвам , че това нестава толкова лесно, даже никак , енергията която се генерира дори на половината на тоя процес на обединение е тотално огромна и може да ви изпържи,затова и ми беше обеснено , че това е процес , води се трансформация, в която се превръщате в нещо повече от човек , превръщате се в супер - човек ! но това е само теория , а и да е вярна се съмнявам много , че е по силите на някого , въпреки , че съм се убедил , че няма нещо което е невъзможно ... не питаите как става щото просто незнам ! това е което аз знам по тоя въпрос за силата ,иначе силата и красотата на природата е нещо което ни е
на една ръка разстояние , стига да се сетим , че тя носи музиката на много изящна хармония :)
Do what thou wilt.
Аватар
tanarel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 25 Авг 2008, 13:13

Още един съвет бих дала аз, като напълно подкрепям до момента споделеното - поинтересувай се как са го правели келтите и друидите. Да кажем с келтите ще ти е по-лесно да започнеш. Много от до момента дадените съвети са развивани и практикувани от келтите...
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот huskarl » 25 Авг 2008, 13:30

Как в действителност са го правели (и дали са го правели) келтите и друидите никой не знае. :wink:
Защото всичко което сега минава като келтски шаманизъм, друидизъм (а също всякакви вещерства и Уики) всъщност е представата на съвременните хора за тези неща. Т.е. опити за някакви реконструкции, най-често в New Age стил.
Относно келтите и друидизма примерно Кар Гом е достатъчно честен, за да си го признае. :mrgreen:
Аватар
huskarl
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор