от ultramarin » 08 Авг 2008, 12:59
Мъдрият ще потърси помощта на НекроАдепта, глупавите ще продължим да си пишем глупости в темата(която вече е безмислена, тъй че да и намерим смисъл(виж по-долу))
>>А ако душата му е била ипратена не в света на мървите а на по-далечно и зловещо място? Ко правим?
1. а ако не е била изпратена?
2. проверяваме и установяваме:
света на мъртвите е мусто където попадата всички души - извод: дори по-далечното и по-зловещо място е част от света на мъртвите.
3. ко правим?
алана, би ли ни разяснила на всички защо:
1.НЕ БИВА ! и
2.МНОГО Е ОПАСНО !!!
(планирам да ти използвам отговора да препращам хора към него, така че ще съм благодарен ако е по-обширен, съставен с лични думи и на база личен опит)
Масоне - каква е разликата... мъртъв, жив, роден, нероден... не случайно се казва: ДОШЪЛ на този свята, ОТИШЪЛ СИ от този свят... много мъдрост има във нашите собствени български думи, ама като ги ползваме, влажгаме ли в тях смисъла който изразяват или караме по навик?! (май-май-юни... следват спекулации на база личен опит, не вервайте а проверете) Този който за пръв път е изполвал думите "дошъл - отишъл си" явно е предполагал че раждането и смъртта не са повече от това да дойдеш и после отидеш до съседите на гости, примерно. В този дух, дали пък наистина не е било възможно някой да си полафи с НЕРОДЕНА (все още) МОМА? ЧЕ и да я хареса(такава каквато ще стане след примерно 20-25 години "га се роди, га цъфне"...
Методики за призовавания - дал господ, но не мисля че в слючая става дума за духа на мъртвия... но и не мисля че има значение това!!!!
ето ти една идея. наприви следното запиши си на хартия ВСИЧКИ сънища в които се е появявал дядото, раздели ги на точки, първо станало това, после онова, после забулязала си трето, после еди ксво си и т.н. Оттам започни със сравняяване на прилики, разлики, подобия и т.н. на тези сънища... записаното на хартия има особеността да ти показва неща които не можеш да видиш ако са само в главата ти...