МАГИЯ НА СТИХИИТЕ

Вещери, вещици, уикани, друиди и всичко, което може да се свърже с практиката на вещерите.

Модератор: Arhimikus

Мнениеот sin angel » 13 Авг 2008, 08:07

мисля че ще е интересно и полезно :P

Те са двигателят на света, неговата плът, нервната и кръвоносната му система, неговата душа. Техните духове – саламандри, гноми, силфиди и ундини, контролират мощта на съзидателната и разрушителната им сила...

ОГЪН

Огънят е двигател на света.

Мъжка стихия.

Руна Кеназ.

Посока на света – изток.

Свойства: топлина и сухота.

Ключови думи: енергия, активност, идея.

Огънят е елемент на силата, мощта и властта. Разбира се, това е стихията на тези, които са упорити, смели и готови страстно да чувстват със сърцето си и да не се страхуват да се сблъскат лице в лице със собствените си желания.

Огънят е прародител на всички енергии, в това число и на творческата. Сексът, плътската любов са също огън, който гори във всеки човек. Изобщо огънят - това е неукротимият стремеж за победа, за постигане на целта. Той е едновременно страшна, разрушителна и в същото време примиряваща и успокояваща стихия. При това едното в никакъв случай не изключва другото: огънят помита всичко по пътя си - било то призрачни кристални замъци или многолетна вражда.

ДУXOBE НА ОГЪНЯ – САЛАМАНДРИ

Саламандри се наричат не само всички известни земноводни, но и духовете на Огъня. В тяхно владение се намират вулканите, силите на магмата, взривовете, мълниите. Саламандрите предизвикват в човешкия организъм мощни емоционални токове. Те възбуждат у нас и искрите на духовния идеализъм и възприятие. Тяхната енергия помага да се избавим от старото и да издигнем новото и като Огъня в своето проявление тя може да бъде и разрушителна, и съзидателна.

Саламандрите са почти винаги там, където се занимават с лечителство. Огнените елементали могат да способстват за пробуждането у нас на по-високо духовно видение и устременост. Те усилват и стимулират аурата на човека по такъв начин, че да ни е по-лесно да се настройваме на по-високи духовни сили и да ги чувстваме в живота си.

МЕДИТАЦИЯ с огън

При работа с Огъня главното е да се разбира, че при привидна контактност той е живо и своенравно същество. При потапяне в транс вашата задача е да почувствате стихията и по този начин качествата й - неукротимост, страстност, жестокост, яркост на усещанията, ще преминат частично и към вас.

Преди медитация се убедете, че се намирате в спокойно, безлюдно място или най-малкото никой не ви пречи. Ако сте сред природата, може да възникне желание да запалите огън, но трябва да го направите само ако сте твърдо уверени, че можете да го овладеете. Много по-безопасно е за начало да използвате свещ. Дишайте равномерно и спокойно, като се изолирате от всички проблеми на деня. Без да бързате, запалете свещта. Отпуснете се и се съсредоточете върху езичето на пламъка й. Нека светлината и топлината на Огъня ви завладеят.

Вие се изпълвате с решимост да успеете в начинанията си, с всеки свой дъх се разраствате, подобно на горски пожар. Пред вас няма прегради, всяка сила се прекланя пред вас. Заедно със силата във вас проникват и знанието, мъдростта на Огъня, мъдростта на много поколения творци и съзидатели. Ако имате въпроси - това е моментът да ги зададете. След като получите отговорите, не забравяйте да благодарите на Огъня. Отслабете връзката и излезте от транса.

И все пак помнете, че пускайки в себе си стихията, тя се превръща в проводник на вашето намерение и сила.

ЗЕМЯ

Стихията на Земята – това е плътта на света.

Женска стихия.

Руна Ингваз.

Посока на света – юг.

Свойства: студ и сухота.

Ключови думи: реалност, практичност, материя.

Още древните гърци смятали стихията на Земята за символ на нещо стабилно. Земята била асоциирана също с твърдото физическо агрегатно състояние на веществата по принцип. Смятайки, че част от нещо е самото цяло, ние вземаме шепа пръст и по този начин прегръщаме целия физически свят, цялата планета.

Самото съществуване, ежедневните грижи, които са основата на живота - всичко това е работа със стихията Земя. Тя дава богатство и процъфтяване. На основата на Земята се крепят елементите Въздух, Огън и Вода. Земята е хранилище на мъдрост и разбиране. Не случайно гномите - елементи на Земята, се смятат за пазители на богатствата и земните недра. Разбира се, става дума не само и не толкова за материалните богатства, колкото за знанията на мъдрия народ.

ДУХОВЕ НА ЗЕМЯТА – ГНОМИ

Те работят с физическата структура на земята, съдействат за нашата връзка с енергията на земята, учат ни как да използваме тези скрити сили. Приятелският Дух на Земята ще стане пазител не само на вашия дом и растенията в него, но и ще ви помага да запазите своето здраве, правилната обмяна на веществата, ще ви подкрепи в постигането на материално благополучие. Гномите могат да бъдат мъдри съветници. Трябва да се научите да разбирате и да приемате помощта и съветите им - знаците на тяхното разположение могат да бъдат най-различни: разцъфнала пъпка, камък, заблестял на слънцето, капка роса върху утринната трева... Гномите покровителстват тези, които не се страхуват да се захващат за всичко със собствените си ръце, дават им успех в делата и ловкост.

МЕДИТАЦИЯ СЪС ЗЕМЯ

За тази медитация е най-добре да напуснете града и да отидете колкото може по-далече в гората или в полето. Разбира се, ако нямате такава възможност, можете да откриете тихо кътче в градския парк. Седнете, отпуснете се, затворете очи и се концентрирайте. Дишайте бавно и спокойно. По време на вдишване се постарайте да усетите прилива на кръв към сърцето си.

Дишайте равномерно и спокойно. Усетете как краката ви като корени на дърво проникват дълбоко в земята, наливат се със сила и цялото ви тяло се изпълва с любовта, силата и мъдростта на Майката Земя. Задайте своите въпроси и след като получите отговорите, не забравяйте да благодарите на Земята. Отслабете връзката и излезте от транса.

ВЪЗДУХ

Въздухът е нервната и кръвоносната система на света.

Мъжка стихия.

Руна Вуньо.

Посока на света Запад.

Свойства: топлина, влажност.

Ключови думи: циркулация, връзка, информация.

Въздухът е стихията на мисълта, разума, закономерностите, които не винаги можем да до-кажем, но чиято истинност е съвършено очевидна за нас. Въздухът осигурява придвижването на идеи и енергии. По отношение на другите стихии Въздухът играе ролята на преносител, свързващ всички стихии. Той е с нас всеки ден, всеки час, всяка секунда - от раждането и до самата смърт. На Въздуха са подвластни психическите сили, особено способността да се предсказва бъдещето: ясновидство и телепатия. Той, както и всички стихии, може да бъде съзидателен и разрушаващ.

ДУХОВЕ НА ВЪЗДУХА -СИЛФИДИ

Върху силфидите въздействат нашите мисли (добри или лоши). Те способстват за пробуждането на влечението към знания и дават вдъхновение; изчистват и възвисяват нашите мисли и ума ни. Когато вдишвате въздух и усещате неговата приятна свежест, знайте, че това се дължи на тях. Силфидите ни помагат да използваме съвместно рационалното и интуитивното знание и стимулират проявата на съзидателните подбуди в много сфери от живота. Силфидите са добри помощници при опазване на дома и собствеността, тяхната енергия може да бъде толкова силна, че крадците се страхуват дори да се появят наблизо.

МЕДИТАЦИЯ С ВЪЗДУХ

Тази медитация трябва да се изпълнява на открито пространство - над вас трябва да е само синьото небе. Легнете и се отпуснете напълно. Дишайте свободно и дълбоко, очите са отворени, вие виждате огромното небесно пространство. Постепенно тялото ви губи плътност и вие се сливате с въздуха, ставате безплътни. Ако имате въпроси, задайте ги и след като получите отговорите, благодарете на Въздуха. Отслабете връзката и излезте от транса.

ВОДА

Водата е душата на света.

Женска стихия.

Руна Лагуз.

Посока на света – север.

Свойства: студ, влажност.

Ключови думи: емоции, символи, синтез.

Водата разтваря твърдите вещества, газовете, поглъща топлината и по този начин обединява разнородни стихии в едно цяло. Тя е най-благоприятната, а понякога и единствено възможната среда за повечето химически реакции.

ДУXOBE НА ВОДАТА – УНДИНИ

Ундините са заети с поддържането на астралното тяло на човека и стимулират възприемчивостта към природата. Те въздействат на психическите и емоционалните чувства. С тях са свързани енергията на съзиданието, раждането и интуицията. Ундините помагат да разкрием у себе си качества като съпреживяване, лечителство, изчистване. Те ни помагат да покажем както външната, така и вътрешната си красота и да си изясним, че истинската красота се определя от това, което правим, а не от това, как изглеждаме. Ундините пробуждат в нас силни емоции и творчески способности, способстват за осъзнаването на жизнения опит. Помагат да се усети пълнотата на живота и да се получи максимум удоволствие в различни сфери на творческото съзидание. Те често работят с нас посредством сънищата ни. Когато сънуваме вода и чувствени образи, такива сънища имат "воден характер", в тях можем да срещнем духовете на водата, да получим от тях съвет в областта на изкуството и вземането на творчески решения.

МЕДИТАЦИЯ С ВОДА

За тази медитация трябва да откриете тихо място на брега на езеро, река или океан, където да застанете така, че да докосвате Водата. В дома си можете да полежите във ваната или да постоите под душа. Главното е да се чувствате спокойно и уверено.

Отпуснете се и усетете водата. Дишайте равномерно и бавно. Усетете докосването й до кожата ви, позволете й да изпълни вашето съзнание и да ви води. Нека ви изчисти от мъките, бедите, да измие душата, разума и тялото ви. Когато се почувствате изчистени, можете да й зададете въпроси, а след като получите отговорите, не забравяйте да благодарите на Водата. Отслабете връзката и излезте от транса.


информацията е от http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=5848
H8 ME
Аватар
sin angel
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 310
Регистриран на: 21 Яну 2008, 13:15
Местоположение: в мечтите ти

Мнениеот ПлЕвеЛ » 13 Авг 2008, 08:21

АААхххх...Въздухът ми е любимият елемент ,макар че всички са важни, но за мен той е на 1-во място :)
Аватар
ПлЕвеЛ
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Авг 2008, 07:07
Местоположение: Balgariq

Мнениеот Abathor » 14 Авг 2008, 07:05

Активни медитации на елементите се правят с форми движения.
Много по ефективни са от горепосочените.Аз лично съм изпробвал водната медитация с форма..
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 185
Регистриран на: 02 Яну 2007, 18:42

Мнениеот Nemezius » 14 Авг 2008, 07:21

Още по-ефективни са при силен физически контакт с елемента. За водата- басейн, за въздуса- на шезлонга, за огъня- пред камината или огнище, земята- ми отидете на плажа, заровете се в пясъка и действайте... всичко е въпрос на импровизация все пак в такива моменти.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор
 
Мнения: 941
Регистриран на: 18 Юни 2006, 20:32
Местоположение: Templi Ad Noctum

Мнениеот Goeyn » 14 Авг 2008, 07:36

Abathor, имаш право че с "форми движения" може да се постигне някакъв ефект. И в думите на Nemezius има нещо вярно. Колкото до мнението на sin angel мн е добро за начинаещи. Ако има някакви въпроси питайте, занимавам се с овладяването на 4-те елемента както и с кинези ( за 5-тия елемент не съм мислил още) - добра само реклама ;)
blob8
Аватар
Goeyn
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 58
Регистриран на: 21 Юли 2008, 17:16

Мнениеот Abathor » 14 Авг 2008, 08:28

И колко от тях си овладял?
Ето какво правих аз в солената океанска вода преди време - потапям се до под коляното сливам се с морето и обменям енергия с него както и използвам тази енергия за лекуване и въстановяване на тялото си.
Конценрираш повече аура върху местата където чувстваш болка или неразположение, вкарваш в мускулите които те болят, облекчаваш ставите,усещаш прохладния нежен допир в главата си....
удебеляваш аурата на тези места - като смучеш енергия цялата аура нараства....
Водата има добри лечебни свойства.Да правиш същото с огън не ти препоръчвам.
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 185
Регистриран на: 02 Яну 2007, 18:42

Мнениеот sin angel » 14 Авг 2008, 08:56

да прави сте за нещата които сте изброили,че са по-ефективни ) ,но все пак реших да пусна тая тема защото ми се стори интересна и дава някаква начална информация и насока за нещата...
H8 ME
Аватар
sin angel
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 310
Регистриран на: 21 Яну 2008, 13:15
Местоположение: в мечтите ти

Мнениеот Goeyn » 14 Авг 2008, 09:03

sin angel темана наистина и много добра :)
Abathor, да не очакваш да разделя Черно море и да го прекося. После да отида на помощ на братята руснаци и да почна да свалям грузински самолети с Fire ball-и хаха маняк. Поставил съм си други цели.
blob8
Аватар
Goeyn
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 58
Регистриран на: 21 Юли 2008, 17:16

Мнениеот Nerve » 14 Авг 2008, 10:35

Чакайте малкоо, нещо посоките не са ми много както трябва. Не е ли посоката на Въдуха Изток?
Аватар
Nerve
 
Мнения: 3
Регистриран на: 16 Юли 2008, 17:25

Мнениеот Nemezius » 14 Авг 2008, 10:48

Не е задължително, Nerve- на различните нива посоките се променят ;)
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор
 
Мнения: 941
Регистриран на: 18 Юни 2006, 20:32
Местоположение: Templi Ad Noctum

Мнениеот Abathor » 15 Авг 2008, 16:01

Ами нали се хвалиш че развиваш кинези и овладяваш елементи.Просто питам колко от тях си овладял.

уиканската система север- земя(Гхоб), изток- въздух(Палада), юг - огън( Джин), запад- вода(Никса)
кабала - там има и животни които към посоките които съответстват на елементите, малко са ми объркани спомените тук по отношение на животните. Посоки север- земя(човек), изток-ВОДА(орел), юг- огън(лъв), запад- въздух(бик)
Справка некрономикон там също има едни такива нещица.После ми спорете че няма кабалистични елементи.Давам цитат на английски с copy-paste мързи ме да превеждам.
And there are Four Spirits of the Spaces, and they come upon the Wind, and they are Things of the Wind, and
of Fire. And the First comes from the North, and is called USTUR, and has a Human Shape. And He is the Most
Ancient of the Four, and a Great Lord of the World. And the Second comes from the East, and is called SED
and has the Shape of a Bull, but with a human face, and is very mighty. And the Third comes from the south,
and is called LAMAS, and is of the Shape of a Lion, but with a human head, and governs those things of the
Flame and the Burning Wind. And the Fourth comes from the West, and is called NATTIG, and is of the Shape
of an Eagle, but with a human body, having only the face and wings of an Eagle, with an Eagle's claws. And this
Eagle comes from the Sea and is a Great Mystery.
Изватка от текста Урилиа, където са описани древните(тиамат и компания).

Живейте си животеца и не се вкарвайте излишно във филми.
(освен ако не отидете напушени в киното- яко е!!!)

Послепис: винаги съм си мечтал да гледам порно в кино.Егати на голям екран дори немога да си го представя!!!
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 185
Регистриран на: 02 Яну 2007, 18:42

Мнениеот Neter-Kua » 15 Авг 2008, 20:38

кабала - там има и животни които към посоките които съответстват на елементите, малко са ми объркани спомените тук по отношение на животните. Посоки север- земя(човек), изток-ВОДА(орел), юг- огън(лъв), запад- въздух(бик)

Справка некрономикон там също има едни такива нещица.После ми спорете че няма кабалистични елементи.Давам цитат на английски с copy-paste мързи ме да превеждам.

And there are Four Spirits of the Spaces, and they come upon the Wind, and they are Things of the Wind, and
of Fire. And the First comes from the North, and is called USTUR, and has a Human Shape. And He is the Most
Ancient of the Four, and a Great Lord of the World. And the Second comes from the East, and is called SED
and has the Shape of a Bull, but with a human face, and is very mighty. And the Third comes from the south,
and is called LAMAS, and is of the Shape of a Lion, but with a human head, and governs those things of the
Flame and the Burning Wind. And the Fourth comes from the West, and is called NATTIG, and is of the Shape
of an Eagle, but with a human body, having only the face and wings of an Eagle, with an Eagle's claws. And this
Eagle comes from the Sea and is a Great Mystery.
Изватка от текста Урилиа, където са описани древните(тиамат и компания)



Това са четирите керубим-манифестацията на четирибуквеното име на Бога-YHVH в четирите елемента в астралния свят(на брой керубим са повече, но останалите ангели от ордена имат същия вид) и кабалистично погледнато съответстват на посоките по друг начин:

Изток/Въздух/(човек)
Юг/Огън/(Лъв)
Запад/Вода/(Орел)
Север/Земя/(Бик)

Ако Кабала представлява матемтически/геометрически принцип на създаването на света,Хаоса представлява обратното.Т.е съответствията които си дал няма как да са кабалистични тъй-като са свързани с елементите като еманация на Хаоса.Не става въпрос за лошя Хаос и добрата Кабала,а просто за академична акуратност. Кабала и Некрономикон ? Може би имаш предвид онази част от традицията занимаваща се с Клифота,всъщност официално такава част няма и тя не е свързана с принципите и целите на Кабала като учение.
I will create as I speak.
Аватар
Neter-Kua
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 77
Регистриран на: 14 Фев 2008, 20:35
Местоположение: Inarijarvi

Мнениеот Lord Njarlathotep » 15 Авг 2008, 20:47

Бтв......... един познат се изцепи ами ако Кабала взаимства от магията в Некрономикон..... тя е по стара от самата книга........ при това дота...
Изображение
Аватар
Lord Njarlathotep
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 410
Регистриран на: 19 Юни 2008, 14:36
Местоположение: Р’ЛЙЕХ

Мнениеот Abathor » 16 Авг 2008, 23:46

справка "откровение на йоан"
7Първото живо същество приличаше на лъв, второто приличаше на теле, третото имаше като човешко лице, и четвъртото живо същество приличаше на летящ орел.

аналогии много.кой както иска да го приема а ако поиска изобщо да не го приема.
колко пъти трябва да обяснявам че тоя некрономикон дето ползваш и шумерската магия имат общо само по отношение на имената на боговете.
опровергай ме с факти!!!

А сега по същество.Магия на стихиите.уточнихме че съответстват на посоки и на животни и на ангели,на дракони,на какво ли още не в зависимост от културата и системата която ползвате.Ако ще се занимавате с магия отворете поне посоките вероятноста да се получи нещо нараства.
хайде много ви здраве и не се вкарвайте излишно във филми!
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 185
Регистриран на: 02 Яну 2007, 18:42

Мнениеот Neter-Kua » 17 Авг 2008, 13:56

Ясно е че т.нар животни са 4 и са Лъв,Бик,Орел и човек.Ставаше въпрос за това, че съответствията им с посоките според Кабала са различни от тези дадени от теб,което аз лично смятам за важно.

колко пъти трябва да обяснявам че тоя некрономикон дето ползваш и шумерската магия имат общо само по отношение на имената на боговете.
опровергай ме с факти!!!


Не виждам защо трябва да опровергавам това съвсем спокойно може да съм съгласен с него защото то няма нищо общо с казанато от теб в предното ти менение, следователно и с последвалия от мен коментар.Ако не искаш Некрономикон да се свързва с Шумерската магическа практика просто използвай думите "Шумерска магическа практика" вместо "Некрономикон".Излиза че търсиш кабалистични елементи в Некрономикон,но под думата следва да се разбира Шумерска магическа практика, която както ти твърдиш няма нищо общо с думата използвана от теб за нея като такава а именно "Некрономикон". Намирам това за доста объркващо,и въпреки това ако по някаква случйност съм познал, че търсиш съответствие между кабалистични и шумерски магически практики,то е напълно нормално такива да има-рано или късно всяка практичекса работа в материалния свят включва намесата на елементите.Ставаше въпрос за чисто академичната страна на въпроса от кабалистична гледна точка.Ако говорим за трансцедентната страна на двете "системи" обаче ми е малко трудно да съпоставя крайно песимистичния възглед на шумерите за живота и смъртта с възгледите на Кабала,но при всички положения това е предмет на изцяло друга тема.

Идеята зад която обаче продължавам да стоя е че ако не разполагаш с необходимото теоретично знание Кабала и Некрономикон са две крайно трудно съвместими парадигми,освен ако не използваш сътветствията между Некрономикон и Клифота и тогава подходиш към Кабала или обратно.

Humbly
Neter-Kua
I will create as I speak.
Аватар
Neter-Kua
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 77
Регистриран на: 14 Фев 2008, 20:35
Местоположение: Inarijarvi

Мнениеот Abathor » 17 Авг 2008, 23:13

"опровергай ме с факти" не се отнасяше за теб.

А иначе да кабала и шумерката практика имат допирни точки.Не говоря само за шумерското вещерство/чародейство защото и това са практикували.

Познания в кабала нямам много,но това което знам ми помага и то доста.Не съм кабалист все пак.
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 185
Регистриран на: 02 Яну 2007, 18:42

Мнениеот Neter-Kua » 18 Авг 2008, 06:42

Ок, сори не съм доразбрал.
I will create as I speak.
Аватар
Neter-Kua
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 77
Регистриран на: 14 Фев 2008, 20:35
Местоположение: Inarijarvi


Назад към Вещерство - Уика - Паганизъм

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта