Относно Мантрите

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот winters » 25 Авг 2008, 13:00

Любопитно ми е да споделите тук знанията си по въпроса за мантрите. Какво можем да очакваме чисто практически, ако постоянно, ежедневно повтаряме или пишем мантри? Някакви по-специални техники за използването им? Ето ви няколко от най-популярните, които аз изричам ежедневно от месеци:
ОМ А ХУМ ВАДЖВА ГУРУ ПАДМЕ СИДХИ ХУМ
А АХА ША СА МА
ОМ МАНИ ПАДМЕ ДЕВИ ХРИ
ГАЯТРИ МАНТРА
Аватар
winters
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Оrchid » 03 Сеп 2008, 08:52

В магията мантрите играят много важна роля. Те концентрират в себе си огромна сила, която позволява на мага да постигне успех в едно или друго свое действие.

Магичната мантра не започва да работи веднага. Необходимо е тя да се прилага настойчиво, многократно да бъде произнасяна. Само в този случай може да се каже, че тя 'зазвучава'. Практикуващият трябва да се слее с мантрата в едно цяло и едва тогава тя започва да работи напълно. За да се постигне успех обикновено са необходими 180-210 занятия.

Предлагаме на вашето внимание едни от най-често прилаганите в практиката мантри.

А НИМ АХ ОХ — мантра на психическото развитие.
ОМ ЛАМ — призив на енергията на земна стихия.
ОМ ВИТХАМ — свързване на низшите и висши форми на мислене.
АЛАУМ РАУМ ОМ — тази мантра помага за разрушаване на агресивните структури в енергийното поле на човека.

Мантри за призоваване енергията на огъня:

ОМ ШРИ АГНИ НАМАГ
ОМ РАМ
ШРИ РАМ ДЖАЯ РАМ ДЖАЯ ДЖАЯ РАМ

Мантри, водещи до съединение с истината:

ОМ TAT CAT
ОМ ВИДЖАМ
ОМ ШРИ ГУРУ НАМАСТE ОМ – дава възможност на практикуващия да влезе в контакт с Великите Учители.
ОМ ШРИ КАЛИ НАМАХ — мантрата, предизвикваща разрушаване на всякакво зло.
ОМ ШРИ НАМАХ ШВАЙЯ — мантра за изчистване на организма.

Често използвани в магията са мантри, прлагани за предпазване на мага от зловредни външни въздействия.

Например:

ИАД ХА АХУ ВАИРИО — мантра, която изчиства магическия кръг, в който се намира мага.

Мантри за единение със стихийте:

За да се съедините със силата на някоя стихия, трябва да произнесете 12 пъти мантрата на съответната стихия, заедно с мантра ОМ.

ОМ ЛАМ — мантра за стихията земя.
ОМ ВАМ — за стихията вода.
ОМ ПАМ — за стихията въздух.
ОМ РАМ — за стихията огън.

Постигнал единение с дадена стихия, магът я представлява, при условие, че е усвоил 'звученето' на мантрата й.

ХАРЕ ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ – мантрата за призоваване на сулата на Буда.
ОМ ШРИ ГУРУ НАМАСТЕ ОМ – това е мантра - призив към силата на Гуру. С нея трябва да се отнасяте много внимателно. Тя притежава много сила. За да работите с нея е нужно вие самите да имате голям енергиен потенциал и определени знания. Само тогава ще съумеете да се справите с получената от мантрата сила.

Някои мантри има двояко значение. Например, мантрата, призоваваща разрушението на всяко зло ОМ ШРИ КАЛИ НАМАХ може да се използва и за очистване на организма от щлаки и токсини. Необходимо е 33 пъти да изкажете мантру отпред назад към чаша вода, след което да я изпиете. Настъпва много интензивно очистване на организма, затова се налага тази мантра да се използва от здрави хора, с достатъчно вътрешна сила. Дори и при тях са е възможно да има силно повръщане, леко бъбречно възпаление или втрисане.

Magicaura.com
Аватар
Оrchid
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот rain » 03 Сеп 2008, 10:15

Не ми копирайте от magicaura само.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот Nemezius » 03 Сеп 2008, 10:17

И всички пропускате една основна мантра, която всъщност всеки от нас повтаря по средно 20к пъти на ден.... ХАМ-СА ...
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот ekaya » 03 Сеп 2008, 10:19

Та като стана въпрос за мантри, да ви попитам интересували ли сте се и какво знаете за т.нар техника на „мантрата плетеница”. Това е проста и лесна за изпълнение звуковова вибрационна техника във група.

Мисля да пусна някои разяснения за изпълнението й, по-късно, ако проявявате интерес.
Lasto beth nin. Tolo dan nan galad.
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nemezius » 03 Сеп 2008, 10:52

ekaya, това ще е повече от интересно
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот ludvig » 03 Сеп 2008, 18:14

naskoro прочетох в един саит че има мантра която е за здраве на този които я произнася както и за хората около него и това ме учуди що се отнася до ползата от мантрите изпитан ефект за мен е изчистването на ума концентрация върху звук проблем в началото е че мантрата след известно време се губи от този които я повтаря и ума започва да блуждае
разбира се изисква се постоянство друго което съм забелязал при мен е че при постоянно и упорито повтаряне мисловно разбира се усещам разни потрепвания по тялото които не са строго конкретно в дадена област другото което е че в зависимост от позата примерно лотус усещам поклащане на горната част на тялото веднъж дори в легнало положение цялата ми лява ръка се измести с няколко сантиметра в унисон с мисловното произнасяне на мантата АУМ това ме навежда на мисълта че се задеистват някои енергиини потоци но какви точно не знам не знам дали тези вибрации не се задеистват с дуги мантри или наи обикновенни думи не съм опитвал още
Аватар
ludvig
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ekaya » 04 Сеп 2008, 08:04

ludvig написа:naskoro прочетох в един саит че има мантра която е за здраве на този които я произнася както и за хората около него и това ме учуди що се отнася до ползата от мантрите изпитан ефект за мен е изчистването на ума концентрация върху звук проблем в началото е че мантрата след известно време се губи от този които я повтаря и ума започва да блуждае
разбира се изисква се постоянство друго което съм забелязал при мен е че при постоянно и упорито повтаряне мисловно разбира се усещам разни потрепвания по тялото които не са строго конкретно в дадена област другото което е че в зависимост от позата примерно лотус усещам поклащане на горната част на тялото веднъж дори в легнало положение цялата ми лява ръка се измести с няколко сантиметра в унисон с мисловното произнасяне на мантата АУМ това ме навежда на мисълта че се задеистват някои енергиини потоци но какви точно не знам не знам дали тези вибрации не се задеистват с дуги мантри или наи обикновенни думи не съм опитвал още

Ludvig, не зная каква информация имаш за т.нар „идеомоторни” движения. Има една книга на Алиев (можеш да си я изтеглиш от Спиралата), която дава някои техники и начин за съгласуване на психичните и физиологичните процеси, изграден върху използването на идеомоторните механизми, предизвикващи автоматично желаното състояние. Там са дадени някои предположения и обяснения за реакциите на тялото, които ти описваш. Надявам се да ти е полезна.
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ekaya » 04 Сеп 2008, 08:09

Мантра техника – „изплитане на мрежа”
Fra.: Apfelmann

„Мантрата плетеницата” е една проста и ефективна техника за звуково вибриране на мантра в група.

Как се изпълнява:
1. Изберете си мантра, чийто срички съответстват на броя на участниците. Например IAO за трима човека.
2. Седнете удобно в кръг. Всички участници трябва да се хванат за ръце, като левите им длани са обърнати нагоре, а десните – на долу.
3. Сега започнете да „очертавате кръга” по часовниковата стрелка, като всеки последователно вибрира сричката си.
4. Докато това се прави всеки участник трябва да визуализира (проектира) сноп светлина от слънчевия си сплит (Манипура чакра) към точка в центъра на кръга. Цветовете на сноповете светлина трябва предварително да бъдат определени и избрани от операторите в зависимост от целта и традицията им.
5. Със намирането на съответната скорост и резонанс на вибрирането в кръга се изгражда на практика и самото изплитане мантра, за което е необходимо съответно време (на практика колкото отнеме в конкретния случай)

Това на практика е просто скица на техниката, която очевидно може да има широка употреба. Най-често се използва за лекуване, като болният се поставя в центъра на кръга и сноповете светлина се проектират върху него.

Особености:
1. Характерна е с последователността на вибриране на сричките. Разбира се участниците могат да го правят и едновременно, но няма да има ефект на завихряне.
2. Важно е участниците непрестанно да визуализират сноповете светлина, а не само да вибрират сричките си.

Бележки:
Манипура чакра – е третата чакра. Манипура чакра символизира раздвиженото съзнание и динамиката.На физическо ниво,тази чакра е свързана с волята, егото, индивидуалността, самодисциплината и интелигентността. Тя координира храносмилателните процеси и дейността на органите разположени в стомаха. Нехармоничното активиране на тази чакра предизвиква борба в човека за власт и много болка. Тази чакра е свързана и с емоциите.
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nemezius » 04 Сеп 2008, 08:43

Това е много добро, ekaya- благодаря ти. Смятам да го "тествам" с една малка групичка, пък да видим какъв ли ще е ефекта- най-вероятно засилване на синхрона помежду им, но ще споделя впечатленията едва след като го направят поне 1-2 пъти и могат да се видят резултатите
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот ludvig » 04 Сеп 2008, 17:52

екауа благодаря дръпнах ги :)) къде отиде темата малко обобщение щях да питам шадоу маг какво е костен дракон
Аватар
ludvig
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shadow Mage » 04 Сеп 2008, 22:39

ludvig: Темата е изтрита вече - твърде напечено стана там а и след поста на екауа нямаше какво по съществено да се каже.
Колкото до Костения Дракон - Ами представи си Bone Dragon от Heroes-a само че "видян наживо". При това 2 пъти, като 1-вия път не ме засече, но 2-рия ме погледна с доста голяма ненавист в очите си ... Друго засега не е предприемал, но аз съм длъжен да взема мерки ако опита нещо ...
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот heress » 04 Сеп 2008, 22:46

Лично аз обикновенно не използвам готови мантри. За да изчистя съзнанието си влизам в някоя песен, или по-точно някоя строфа която мн. ме кефи и е подходяща за целите ми. Примерно, за генериране на сурова воля, най-често ползвам Hamerfall, Manowar i Iron Maiden. zа атака и отключване на разрушителните сили - Prodigy и т.н. Пускам песента да мине през мен и се спирам над точно определен момент, който усилвам и повтарям много пъти (по същия начин както готовите мантри пр: И-Е-А-О-У само че да кажем само един куплет, или само определен риф който пресъздавам мислено). Обикновенно повтарям (хъм.. мантрата) на ум, но понякога за засилване на ефекта шепна думите, като паралелно със това мелодията тече в съзнанието ми. Разбира се никога не се старая да заучавам готови текстове. Понякога шепна неща които като речево значение нямат никакъв смисъл, не са на нито един език абе изобщо пълни глупости откъм граматика, стига вътрешно да усещам че това са точните думи и мелодии. За мен в мантрата няма толкова значение какви комбинации и звукове ще използвам, стига вътрешно да я усещам.

С други думи мантрата трябва да бъде лична и всеки сам трябва да я усеща за себе си
(разбира се за индивидуалните практики става въпрос Cool Mr. Green Mr. Green )

ПП: групите които дадох за пример, а и heavy-metalа като цяло са (мантри) които предизвикват много "сурова енергия", с каквато някой не са свикнали да боравят.

--.>Shadow, ludvig, Говорим за мантри :wink:
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор