Лично аз обикновенно не използвам готови мантри. За да изчистя съзнанието си влизам в някоя песен, или по-точно някоя строфа която мн. ме кефи и е подходяща за целите ми. Примерно, за генериране на сурова воля, най-често ползвам Hamerfall, Manowar i Iron Maiden. zа атака и отключване на разрушителните сили - Prodigy и т.н. Пускам песента да мине през мен и се спирам над точно определен момент, който усилвам и повтарям много пъти (по същия начин както готовите мантри пр: И-Е-А-О-У само че да кажем само един куплет, или само определен риф който пресъздавам мислено). Обикновенно повтарям (хъм.. мантрата) на ум, но понякога за засилване на ефекта шепна думите, като паралелно със това мелодията тече в съзнанието ми. Разбира се никога не се старая да заучавам готови текстове. Понякога шепна неща които като речево значение нямат никакъв смисъл, не са на нито един език абе изобщо пълни глупости откъм граматика, стига вътрешно да усещам че това са точните думи и мелодии. За мен в мантрата няма толкова значение какви комбинации и звукове ще използвам, стига вътрешно да я усещам.
С други думи мантрата трябва да бъде лична и всеки сам трябва да я усеща за себе си
(разбира се за индивидуалните практики става въпрос Cool Mr. Green Mr. Green )
ПП: групите които дадох за пример, а и heavy-metalа като цяло са (мантри) които предизвикват много "сурова енергия", с каквато някой не са свикнали да боравят.
--.>Shadow, ludvig, Говорим за мантри