Малко подробности от популярната астрология...
Това е съкратено от книгата на Марч/Макевърс "Техники на синастрия":
Едно от най важните неща в разкриването на взаимоотношенията и какво вие , като индивид желаете от другите е да се проумеят домовете и тяхното значение в хороскопа.
1-ви дом винаги обрисува вашата личност, начина по който се опаковате и искате другите да ви виждат.Разбирасе трябва да разгледате цялата карта за да определите наистина вашата цялостна личност.
7-ми дом представя другия във вашата карта, партньорите ви- брачни бизнес или някакви други обвързващи взаимоотношения.Този дом отразява какво търсите от другите,типът личност която може да задоволи вашите нужди, важни са знака на върха му, планетата управител и планетите , който се намират в дома.
Някой наричат дома вашият друг Аз ,той представлява вашата друга непозната половинка.
ОВЕН на върха на 1-ви дом( асцендент Овен)Уверени и енергични , вие обикновено знаете какво искате да правите и как искате да го направите, затова предпочитате да не се свързвате с тирани, които да ви казват как да живеете. С вашата присъща независимост се чувствате най щастливи при хората , които ви оставят да се състезавате или да давате воля на своята импулсивност и който осъзнават защо не винаги имате време да мислите ,преди да говорите или да действате.
С изгряващ Овен ВЕЗНИ представя вашите потребности от другите(7-ми дом), така че да потъсите отдушници чрез партньори и да се надявате да намерите някой, който е приятен, уравновесен и дружелюбен.Тъй като вие сте силната ,активна личност, търсите партньор който е донякъде пасивен и ви оставя да правите своите планове, но отвреме на време ви провокира с предизвикателства.Разбира се зависи от положението на Венера господар на Везни.С Везни в/у Десцендента вие наистина се наслаждавате на взаимовръзката, но партньорството върви най- добре ако запазите в свои ръце контрола.
ТЕЛЕЦ на върха на 1-ви дом
Вие притежавате решителност във всичко ,което правите и обичате да планирате своите дейности.Стремите се към реални осезаеми проекти, затова разконцентрираните и безцелни хора ви дразнят.Повечето познати ви знаят като сърдечен, чаровен, спокоен и уравновесен човек, но може да изненадате някой когато се разстройте , че не сте прокарали своето.С телец на асцендента СКОРПИОН управлява ващия 7-ми дом.Когато сте ангажирани с някаква връзка ,вие отдавате сърцето си душата си и влагате много постоянство в нея.Независимо как върви връзката ,вие се опитвате да направите най -доброто за нея.
БЛИЗНАЦИ на върха на 1-ви дом
Разнообразието е подправката във вашия живот.Вие може да се страхувате от скуката повече , отколкото от загубата на пари или престиж.Имате афинитет към тези който могат да ви стимулират интелектуално.Всички форми на комуникация са важни за вас и вие предпочитате да участвате живо в поетите от вас социални ангажименти.Имате СТРЕЛЕЦ на върха на 7-ми дом и се нуждаете от голямо жизнено пространство във връзките.Юпитер, планетата на експанзията управлява вашия дом на партньорството, така че то е важно за вас, но обикновено от вашата гледна точка, която е доста отворена.Свободата е ключовата ви дума.Вие търсите някой , който ще споделя вашата философия и ще обсъжда всякакви теми с вас.
РАК на върха на 1-ви дом
Този асцендент чест означава чувствителна природа и раними чувства.Избирате да бъдете с хора, които съчувстват на вашата несигурност и не ви заплашват.Вие винаги запазвате съкровени вашите спомени от детството.Домашното огнище и домът са важни във вашия живот и вие може да вревърнете дори хотелската стая в домашна атмосфера.Може да ви е трудно да приемате критиката и често разбирате погрешно дори най-добронамерените забележки.Приемате много насериозно интимната връзка и разделите или развода, ако ги преживеете, отнемат много от вас.С КОЗИРОГ на върха на 7-ми дом , търсите партньор, който да ви даде сигурност , организираност и силна обвързаност.
ЛЪВ на върха на 1-ви дом
Вие сте всичко друго, но не и плахи и обичате да привличате вниманието към себе си.Обичате да блестите и предпочитате компанията , на обожатели, отколкото на съперници.Макар и да се проявявате понякога като егоист, вие сте един романтичен ревльо и цените противоположния пол.ВОДОЛЕЙ е на върха на вашия 7-ми дом и вие се привличате от хора ,които са уникални,необикновени или просто странни.Поради нюанса на арогантност на Лъв(асцендент) , не ви интересува какво мислят другите за вашите интимни взаимоотношения.Ако чувствате искрата, това е всичко, което ви е необходимо.
следва продължение

...
и така нататък...