Някъде видях подобна магия, но аз Ви я представям по начина, по който аз я знам. Това е магия за да си върнете скъпия човек.
Заклинанието се прави на новолуние и в дните след това. Не го правете на пълнолуние, защото желанията Ви нямя да се сбъднат. Купете нова купа- за предпочитане от глина или порцелан, без шарки по нея. Налейте в купата чиста питейна вода, ако може от планински извор. Може да използвате и минерална вода. Прибавете към нея свежи листа от омайниче и мента. При възможност добавете лимонови или портокалови листенца. Добавете по една щипка сол и захар. Затоплете водата леко, като поставите целия съд в друг, по-голям, пълен с гореща вода. Бъркайте много бавно, повтаряйки думите:
"За тебе, луна, чиста вода, за мене- човекът да се върне.
Да се върне и да остане, ти да си идеш, луна, щом слънце дойде,
той да остане."
Повторете десет пъти името на любимия, катозавършите с: " Той да остане, той да остане."
Покрийте купата с чисто бяла кърпа. Както е покрита водата, повторете същото заклинание. После открийте купата, нагънете кърпатаи я скрийте под леглото си. Оставете купатана открито ( на балкон или отворен прозорец). Рано сутрин преди изгрев слънце изцедете билките. Изпийте водата, а отделените листа изсушете напълно. Завържете ги в плат и ги носете в малко вързопче до следващото новолуние. При следващата пълна луна развържете вързопчето и кажете гласно: " Благодаря ти, луна, че ми го върна. Сега си върви , а него при мен остави."
После отнове завържете изсушените листавъв вързопчето и го пъхнете под възглавницата си. Нощувайте тъка в продължение на две седмици. После развъзжете вързопчето , извадете сухите листенца, стрийте ги н прах. Поръсете с тях леглото си, перваза на прозореца на вашата стая и прага на вашия дом. Не казвайте на никого какво правите.