Това са картини, които са били съхранени благодарение на неговите последователи, а той самият е нехаел, както за това, което е рисувал, така и за това което е писал като поезия.
Картина 1.

ZefaS написа:Кроули определено не е роден за художник. Защо петолъчката не е обърната? И защо очите (дали са на Ра не мога да кажа) не гледат на долу, а на горе?
Защо да е обърната?
Защо очите да не гледат на горе??
човекът със сигурност се е стремял нагоре, а не надолу.
ZefaS написа:Защо да е обърната?
Защото говорим за Кроули.
Тук ще Ви представя едни от най-ценните картини от личното творчество на Алистър Кроули!
Марио написа:ZefaS написа:Защо да е обърната?
Защото говорим за Кроули.
Да видим дали съм те разбрал правилно. Под обърната пентаграма навярно визираш онзи криворазбран окултизъм наречен най-нахално "сатанизъм"? И смяташ, че А. Кроули е бил сатанист? Може би защото си го прочел някъде или просто някой така ти е казал.
Ок, всеки има право на мнение![]()
Ще те посъветвам нещо - вземи прочети някои от книгите на Кроули(на Бг има преведени 2-3) и пак кажи, че трябва да е обърната пентаграмата![]()
Лично наскоро прочетох християнската Библия и бих казал, че има огромно сходство между това, което е написал Кроули и това, което беше написано там.
Мъгла, пентаграма, змия - аз лично бих кръстил тази картината - стремежът на един търсещ към светлината. Ако някой има друго мнение, с удоволствие ще го чуя:) Нека се ограничим върху това, КАК ЩЕ РАЗТЪЛКУВАМЕ ТАЗИ КАРТИНА - всеки да си каже мнението.
Когато един човек тръгне да рисува картина - той се опитва просто да придаде "онова", което е от вътре върху хартията - сходно с поезията.
Изхождайки от това, очите гледащи на горе отлично се вписват в интерпретацията ми.
ПC - един човек не е задължително да е художник, за да тръгне да рисува... Ако можехте да видите моите творения..
Mr.Wynn написа:Е да де, уондабленда каза за какво си ги е пазел за себе си. Изглежда не е бил в нужда и последователите му са спасили тази.