Ах,съфорумци....

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот velvetsi » 09 Дек 2008, 21:32

Ах,съфорумци.....наблюдавам форума от няколко седмици (да некажа и месец) и пак немога да разбера,защо така "отрязвате" младите хора.
Защо някои тук(rain например - теб забелязах и ти ми се наби на очи) смятъте младите хора(наречени: тийнейджъри,лапета хлапета,деца,келеши и с още една много специфична,странна и смешна дума,която забравих) за нескопосани.Смятате,че те само се "лигавят" с магията,че няма да погледнат на нещата сериозно.Забога,те са бъдещото ни поколение...Дайте им шанс....Небързайте да определите всички като един....по точно казано,и много добре казано,неслагайте всички под общ знаменател.Сега разбирам,че някои от "келешите" се интересуват повече от любовната магия,защото ги "перат" хопмоните и има нон-стоп мнения "Зарязаме,помогнете!"...Еми изчакайте ги и те ще пораснат,ще се научат.Времето рано или къстно ще премине този период.Много от младите хора се отказват от окултното,от магията,защото несрещат онези светлини ефекти,които ги дават по фантастичните филми.Съжелявам деца,не е това.Но има и изключения който продължават напред и се превръщат в много знаещи и можещи в различните занаяти,с които се захванат. ДА НЕ ГОВОРИМ,ЧЕ И МНОГО ОТ ВАС(включително и мен) СА ЗАПОЧНАЛИ НА ТАЗИ ВЪЗРАСТ.

Само едно ви моля! Имайте търпение изчакайте ги! Вижте и преценете. Непребързваите със заключенията,защото току виж от пепелта е блеснала перла...
Аватар
velvetsi
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 10
Регистриран на: 06 Дек 2008, 16:34

Мнениеот Cath » 09 Дек 2008, 21:50

Ако някой има ИСТИНСКО желание да се занимава с магия, той най-малкото мисли. след това вече идват неща от типа на търсене, проучване, четене. няма да си кривя душата - и за мен задаването на безумни въпроси или безсмислените констатации са дразнещо.

Действително е грозно да се класифицираме един друг (независимо кой кого) - тук съм съгласна.

От друга страна - образуването на перлите е един доста продължителен процес.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор
 
Мнения: 677
Регистриран на: 21 Яну 2006, 00:24
Местоположение: София

Мнениеот Nemezius » 09 Дек 2008, 21:57

velvetsi, на казаното от теб "Еми изчакайте ги и те ще пораснат,ще се научат." мога да отговоря само по един начин- Като порастнат, да заповядат. Има хлапета на същата възраст, които мислят и действат, колкото и да ги "перат хормоните" и са по-напред от доста други по-възрастни от тях, така че възрастта не е показател, а какво показват с думите и действията си.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор
 
Мнения: 941
Регистриран на: 18 Юни 2006, 20:32
Местоположение: Templi Ad Noctum

Мнениеот velvetsi » 09 Дек 2008, 21:57

От мнението ти разбирам,че вече сте изнервени от подобен род въпроси.Игнорирайте ги,не им отговаряйте.Най-трудоемката задача е на модератора - дали да изтрие темата(като натисне едно,единствено копче) или да я остави без отговор.И ако тогава този млад индивид,както каза,може да мисли,ще се разрови и ще види,че има и други,подобни на неговата,теми. За другото казано от теб,съм съгласен.
Нощна смяна.Извинете ме.
Аватар
velvetsi
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 10
Регистриран на: 06 Дек 2008, 16:34

Мнениеот velvetsi » 09 Дек 2008, 22:00

Nemezius написа:..., така че възрастта не е показател, а какво показват с думите и действията си.

Това целях с цялата тема!
Нощна смяна.Извинете ме.
Аватар
velvetsi
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 10
Регистриран на: 06 Дек 2008, 16:34

Мнениеот Mason » 10 Дек 2008, 05:57

velvetsi написа:От мнението ти разбирам,че вече сте изнервени от подобен род въпроси.Игнорирайте ги,не им отговаряйте.Най-трудоемката задача е на модератора - дали да изтрие темата(като натисне едно,единствено копче) или да я остави без отговор.И ако тогава този млад индивид,както каза,може да мисли,ще се разрови и ще види,че има и други,подобни на неговата,теми. За другото казано от теб,съм съгласен.


Ами тез псувни, закани и леко казармено отношение (това описваш), са полезни. Учат келешите (и млади и стари) на дисциплина и внимание, а това е най-важното като начало :) хе хе
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 295
Регистриран на: 04 Юли 2008, 10:34

Мнениеот puntina » 10 Дек 2008, 08:02

Какво като ни наричат келеши и т.н. Нормално е ,защото някои от тях (хората по-напреднали от нас) имат повече опит. Забелязала съм,че непрекъснато се пише едно и също,то и аз да съм на мястото на по-големите и аз ще се дразня,така че ги подкрепям. Няма значение от етикетите,заслужили сме си ги,получили сме си ги. Както виждате моите години също не са много,но не пиша в любовна магия,за мен тя не е необходима. Моята магия си е моят чар. Ако някой не ме харесва,знае къде е вратата. Така де мисля че големите са ни дали предостатъчно информация ,за да се пита всеки път едно и също ,и да се повтаря. Аз не знам как повечето от нас не са блокирани до сега. Модераторите трият все разни теми,които са си чист спам,защото две теми по-нагоре,примерно ,някой е постнал същата тема.
Освен това тези етикети лично на мен ми дават повече стимул да чета и да се интересувам. Според мен няма лошо. Въпрос на преценка.
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 185
Регистриран на: 02 Дек 2007, 00:38

Мнениеот rain » 10 Дек 2008, 08:12

Грешка! Никога не слагам всички под общ знаменател. Но онзи, който противоречи на правилата
на форума, използва обидни епитети, псувни, заяждания и нападки НЯМА място в този форум!
И ако според теб такива хора са бъдещето на и без друго окаяната ни държавица, то смятам,
че трябва да си скубем косите и да си копаем гроба. Шанс се дава на този който заслужава,
останалите или ще си променят отношението и маниерите или ще получават бан докато аз съм
модератор в този форум. На който не му харесва...сори.
Аватар
rain
Модератор
 
Мнения: 473
Регистриран на: 26 Юни 2007, 20:07

Мнениеот ultramarin » 10 Дек 2008, 08:27

мърррррррр... лепенето на етикет е добра магическа техника за филтриране на келявите от краставите - на тия дето ще порастнат(дори на 14) от тия дето нямат намерение да пораснат(дори на 40)...

лепенето на етикет може да породи поне 4 реакции в "класифицирания обект":
- асоциация: аз съм такъв, мяаааа , мрън, какво да правя (сдуууух, ето че човекът е разкрил себе си)
- дисоциация: аз не съм такъв, ще направя всичко за да токажа че съм различен (браво, боен дух, има потенциал в мидата)
- игнор: ни мъ интирисува тоя итикет, той си е само нечие мнение, аз съм това което съм и нямам намерение да играя по нечия свирка (мидата си има център, около който е почнала да гради)
- над нещата: във всеки има такова качесво което ми приписват, но въженцето има два края, както моето отношение към етикета, така и неговото(на лепналия го) е от значение за крайния ефект (перлата на мидата дава вече множество отражения)

е, възможни са и други реакции ;) просто "лепнете и изчакайте" :D

ето velvetsi демонстрира вариант на дисоциация, nemesius изразява по-висока степен на първия вариант, а пък puntina изразява нещо свързано с четвъртия вариант, mason от своя страна говори на мета-ниво, също както и cath която обаче се изразя индиректно, за разлика от мен, масон и немезиус, които пишем директно...
Аватар
ultramarin
Модератор
 
Мнения: 314
Регистриран на: 06 Фев 2008, 09:15
Местоположение: София ...и България въобще

Мнениеот velvetsi » 10 Дек 2008, 08:36

Не съм казал,че точно тези,които псуват и обиждат,са нашето бъдеще.А че някъде сред тези хора има едни,които са по-отговорни...те са бъдещето.Съгласен съм за банове,ако определени лица продължът с обидите.
Пунтина,твоета гледна точка е интересна.И с теб съм съгласен,че трябва да побутнеш някой за да се усети и да продължава усилено ученето си,но не и постоянно да му натякваш,че защото е тийнейджър може само да спами и глупави теми да пуска.Това би го разобедило да пише тук,пък и може да се стигне дори да се откаже от магията.

Благодаря за отделеното внимание.
Нощна смяна.Извинете ме.
Аватар
velvetsi
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 10
Регистриран на: 06 Дек 2008, 16:34

Мнениеот ~Talyn~ » 10 Дек 2008, 08:48

Аз се опитвам всяко мнение,вска критика против мен да я осмисля и да и обърна повече внимание,за да премахна грешката,която съм допуснал.
П.П. Доста банално,но ми помага да продължа напред.
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 203
Регистриран на: 27 Яну 2008, 16:07
Местоположение: Казанлък

Мнениеот smita » 10 Дек 2008, 12:39

О, боже ...............................................................................
Две мнения в този форум няма, има хиляда. Нападките и кофтито отношенеие не са само въхру тийновете. Има двама-трима дето все са контра. Аз също не мисля, че възрастта има значение, важно е да ти сече пипето. От друга страна пък, като сте направили форума за хора от 13 години нагоре, не очаквайте все мъдреци и смислени въпроси и теми. Верно е - игнор е по-добре да дадеш от колкото смъмряне, но има чувствителни хора, дето после може да не смеят да задават почвече въпроси от страх, че ще се сметнат за тъпи, следователно игнор. В такава ситоация или ще започнат да търсят отговори другаде или ще зарежат това, което вероятно скоро са започнали. Друг е въпроса до колко ви интересува това.
Поздрав!
Nevermore
Аватар
smita
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 29
Регистриран на: 14 Ное 2008, 13:08

Мнениеот galina_dim » 10 Дек 2008, 13:01

Смита, замисляла ли си се, че ако се откажат още първия път, когато не ги помилват по главичката, то най-вероятно това, което са започнали, никак, ама никак не е за тях?
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 655
Регистриран на: 24 Мар 2006, 12:08
Местоположение: София

Мнениеот puntina » 10 Дек 2008, 19:36

velvetsi,а нужно ли е някой да те милва по главичката?!
Вие сте големи хора и предполагам работите,да,чувствате се добре ,когато шефа ви ви похвали,че е доволен от работата ви, но ако не го направи по-малоценни ли се чувствате?! О,о,о.. горките дечица,сакън някой да не им каже нещо. Когато на някого не му харесва отношението на другите,не пуска глупави теми,задава въпроси на хора,но не в целият форум,а на някои хора на личен и не занимава другите със своите проблеми. Виждаме какъв е резултата,когато попитаме по-глуповато. Да,пък и за да попиташ нещо,трябва първо малко да прочетеш,да помислиш. Лесно е всичко мама да направи и да си го изпапкаш,ама в магията трябва и малко мисъл. Когато един човек не може да се справи сам с това свое начинание,значи това нещо не е за него. Ти какво си мислиш,че цял живот ще ни тупкат по главите и ще ни казват,че сме добри ,че сме перфектни?! Това е реалният живот,тук без да дадеш нещо повече от себе си,няма да те потупат по главата. Казах,когато някой е дал етикет на друг,има защо.
Ето ти и дребен пример: Миналата година,когато бях единадесети клас,класната ми ме нарече луда. Въпреки че не ми стана много приятно,година по-късно разбрах защо го е направила. Три години шумях в часовете й и й пречех,а когато се изискваше от мен да науча един урок (след четири поредни двойки за без домашно и урок),аз бях по-заета да излизам с приятели. На другият ден ме вдигна,изпита ме и ми писа поредна двойка,след което каза,че съм луда. И тъпата чак сега си давам сметка защо го е казала,защото едно нормално момиче като има четири двойки и е застрашена от поправителен ,сяда и си научава,а не излиза с приятели да куфее в някое заведение.

Просто на тази възраст много от нас -тийнейджърите за недозряли,каква е причината,не мога да ти кажа,но в случая модераторите не са виновни. Администратор съм на един също така огромен сайт и форум и също,както нашите модератори ни хокат нас,така и аз хокам останалите (въпреки че спестявам етикетите за себе си). Мисля че ,ако си тръгнал да пишеш в този форум,най-малкото трябва да имаш някакви знания. Когато пуснах първата си тема -тук,бях изчела много малко,около 2-3 книги за около месец. Регнах се тук,за да разбера повече за магията,за да знам повече и да се стремя да постигам целите си. Всъщност някои може и да помнят първата тема,която пуснах,всъщност питах за магия,защото майка ми ми сподели,че когато е била млада й е правена такава и се интересувах,ако има такава как мога да разбера и евентуално да я разваля. Значи прецених,че прочетеното не ми дава достатъчно добър отговор и потърсих помощ тук. Срещнах наистина доста разбирателни хора и ми харесва отношението им към мен. Когато съм ги молела за помощ,винаги са ми я оказвали,аз нямам от какво да се оплача,да,някои от тях са ми казвали :"Да е ти си мн тъпа" и какво от това,всеки човек греши и всеки човек има право на поправка,както и на мнение. Приемам етикета "тийн","начинаеща" и т.н. и това никога не ме е обиждало. Изчерпах се.
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 185
Регистриран на: 02 Дек 2007, 00:38

Мнениеот Black Wolf » 10 Дек 2008, 19:59

Е, хора! Имайте малко милост към децата - никой не се е родил научан. Трябва да им се помага, особено когато се държат прилично. :mrgreen:
Аватар
Black Wolf
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 114
Регистриран на: 10 Окт 2008, 14:27

Мнениеот galina_dim » 10 Дек 2008, 20:09

Black Wolf написа:Е, хора! Имайте малко милост към децата - никой не се е родил научан. Трябва да им се помага, особено когато се държат прилично. :mrgreen:


Трабва и ще им се помага САМО ако се държат прилично, в други слечаи им се обяснява, че не се прави така. Ако се врътнат - врътнат, в крайна сметка, който го е страх от мечки...
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 655
Регистриран на: 24 Мар 2006, 12:08
Местоположение: София

Мнениеот puntina » 10 Дек 2008, 21:28

Ох разбирам да се помага,но някои нямат спирка. Пишат ли,пишат. Срещала съм теми,в които се пита по хиляди пъти едно и също,просто ,защото някой го е домързяло да прочете темата. Да,ама с мързел не се правят нещата. Всъщност магията не е шега работа. Ти какво си мислиш WOLF,че като направиш едно заклинание за любов и вече си велик магьосник?! О,о,о.. повярвай ми иска се много четене,много занимаване и много ,много практика,това не е играчка,а тук повечето го приемат като такава. Всъщност виждала съм всички неведнъж да предупреждават начинаещите "внимавай с какво се захващаш!","Внимавай какво правиш","Внимавай!...",да,но те са по-заети да правят магии за щяло и нещяло без дори да осъзнават,че това,което са направили рано или късно ще им се върне. Да,с по-добра защита може и да не им се върне,но... кажи ми някои от тийновете дали има защита?! Дали преди да започне да се занимава с каквото и да е си е направил нужното?! -Не! Всички правят магии след магии за щяло и нещяло ...и виж ме :"Ууу аз съм велик призовах демон","Направих на най-добрата ми приятелка магия за тридневна болка,защото ми взе гаджето". .. Леле всички са толкова велики,не дай си Богиньо да попаднат на някой опитен маг,знаеш ли какво става в такива моменти?! Няма да ти казвам какъв може да е резултата.
Тръгнали да ми правят магия,ама изобщо си нямат и хабер за това... Разбирам питаш веднъж,втори път,ама всеки път едно и също...Аз започнах да се отегчавам..
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 185
Регистриран на: 02 Дек 2007, 00:38

Мнениеот sanguinary » 11 Дек 2008, 02:15

пунтина... или както там се изговаря. Забелязвам, че и при теб се оформя подобно отноешение - ние, дето сме в час и те - невежите келеши, дето си играят на магьосници и си се кефят.
Всяко едно келешче носи в себе си потенциал и възможности, не по-малко от всеки един от нас. Това, до колко той ще бъде развит, зависи от тези, от които, това келешче е решило да се учи. Ако задава глупави въпроси или такива, които ги има в гугъл, просто не му отговаряйте или копи-пейст на линк и толкова. Един човек, богат на знания, никога не би използвал позицията си за да тъпче онези, които са се допитали до него, независимо от обстоятелствата. И пак въпроса опира до търпение.
Защото на този, вашият принцип, да речем, че съм по-напреднал в пляскането,дайте на следващата среща ще дойда да ви опердаша, ей така, за да ви покажа колко сте гърчави. И пунтина пак ще го сметне за положителна дейност, тъй като това ще ви поощтри да напреднете в магията още повече :mrgreen:
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 422
Регистриран на: 04 Яну 2006, 07:43

Мнениеот Cath » 11 Дек 2008, 08:05

честно да ви кажа, не смятам, че откриваме топлата вода - тези, които са уж горе, тъпчат тези, които са уж долу. и двете вертикални реалности си мислят, че са по-добри, по-способни и по-заслужили заради това, това и онова. сещам се за Смирненски и "Приказка за стълбата".

пък ако ще се пляскаме и ще се галим по главичките, то би трябвало съвсем да изключим децата от цялостната картинка, че започва да звучи някак извратено.

:mrgreen:
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор
 
Мнения: 677
Регистриран на: 21 Яну 2006, 00:24
Местоположение: София

Мнениеот puntina » 11 Дек 2008, 08:18

sanguinary написа:пунтина... или както там се изговаря. Забелязвам, че и при теб се оформя подобно отноешение - ние, дето сме в час и те - невежите келеши, дето си играят на магьосници и си се кефят.
Всяко едно келешче носи в себе си потенциал и възможности, не по-малко от всеки един от нас. Това, до колко той ще бъде развит, зависи от тези, от които, това келешче е решило да се учи. Ако задава глупави въпроси или такива, които ги има в гугъл, просто не му отговаряйте или копи-пейст на линк и толкова. Един човек, богат на знания, никога не би използвал позицията си за да тъпче онези, които са се допитали до него, независимо от обстоятелствата. И пак въпроса опира до търпение.
Защото на този, вашият принцип, да речем, че съм по-напреднал в пляскането,дайте на следващата среща ще дойда да ви опердаша, ей така, за да ви покажа колко сте гърчави. И пунтина пак ще го сметне за положителна дейност, тъй като това ще ви поощтри да напреднете в магията още повече :mrgreen:
Виж,аз не мога да се сравнявам с по-тапредналите,те просто си разбират от работата,просто споделям мнение,че за мен много от нещата,които правят моите набори,не са достатъчно разумни и понякога са доста дразнещи. Освен това,аз никога ама никога не съм използвала така наречените "клишета" или "етикети",за да обидя някого. Няма смисъл,но да,смятам ,че е положително,защото има някои хора,които прекаляват. Не си ли забелязал ,че повечето теми в раздел "Начинаещи" започват с думите:"Ами аз от вчера съм във форума и гледах тука едни теми,ама как се прави магия за еди какво си". Когато се свържа с тях и ги попитам:"Добре,ти имаш ли някакви познания в областта",от отсрещната страна често ми се отговаря :"Не,ама то трябва ли да имам?". Всъщност много от наборите ми не са запознати с това за какво на практика иде реч. Не казвам,че съм по-голяма от тях на умения или че съм по-силна,аз също съм начинаеща (споделих го няколко теми по-нагоре),но аз имам познания в областта ,с която се занимавам. Докато има разни лигави изцепки и се правят масово магии за любов и т.н. Един човек,който не е запознат,когато направи "избраната" магия и тя е неподходяща,какво мислиш,че може да си довлече?! Забелязваш ли,например,че в тази тема,освен мен ,никой мой набор не написа поне два реда,колкото да защити това,че не е така?! Просто гледам и се възмущавам,защото повечето се регват тук,правят магия и после естествено,понеже нямат познания си патят от нея. Естествено по-възрастните и по-опитните ги предупреждават,че могат да си навлекат неприятности,но... те са твърдоглави. След всяка извършена магия има нова тема,в която се пише :"Помогнете ми след като направих магията ми се случи..." и тогава милите ни модератори или съфорумците отговарят,че са примерно "келеши" или нещо от този сорт. За това казвам,че трябва да имаш познания и това,което те правят е глупаво,да не кажа адски глупаво.
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 185
Регистриран на: 02 Дек 2007, 00:38

Следваща

Назад към В казана на Вещицата

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 25 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 25 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 25 госта