Движение.

Място за теми, които са извън магията, флууд, спам и всичко, което Вещицата ще изхвърли в кофата си за смет...

Мнениеот Sylar » 02 Яну 2009, 18:18

Вероятно всички знаете,че колкото по-бързо се движат молекулите на едно тяло,толкова е по-топло то самото,всички знаете защо се отблъскват магнитите,всички знает какво е енергията.Ами ако всичко е свързано с частиците на телата ни?Ако частиците на ръката ви се движат със същата скорост като частиците на горещо желязо,не би трябвало да усетите парене при допир.Ако обърнете заряда на тялото си,ще отблъсквате или привличате другите тела(телекинеза).Ако насочите частиците на тялото си в една посока то ще създадете вълна от кинетична енергия,която можете да пренесете извън вашето тяло.Моята теория за чакрите е,че те са основните места в които се придава въпросната енергия на частиците.Оставям на вас да поразмишлявате над това.
П.С. Това е само теория която обмислям,ако греша моля да ме поправите.
Аватар
Sylar
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 31
Регистриран на: 16 Дек 2008, 20:41

Мнениеот Arhimikus » 03 Яну 2009, 09:39

В забързаното ежедневие на порасналия човек не остава много време за размишление върху тази теория, която имаш (освен ако не се занимава с физика), макар че е и нтересна. Ако имаш желание можеш да споделиш какво точно имаш в предвид ;)
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор
 
Мнения: 803
Регистриран на: 29 Ное 2005, 17:14
Местоположение: Сливен

Мнениеот B-L-O-T » 03 Яну 2009, 10:09

Окултните практики могат да се обяснат по различен начин според различнада аудитория да кажем . Една магия обяснена като поток от молекули или просто да се каже "окултна енергия" е едно и също . Едно и също нещо обяснено по два различни начина на пръв поглед . Твоите размисли са много добри . Наблюдавам че почти всички не правят връзка между физично , ментално , астрално и т.н. . Ето един пример с който ще стане по-ясно :
Човек припада и по време на безсъзнание има халюцинации . Да се каже че той има халюцинации защото някой духовен водач му пратил видение е правилно . Да се каже че той е халюцинирал следствие от наркотика отделен от мозъка следствие от припадъка е пак правилно . Едно и също нещо е . И аз заставам зад теорията че телекинезата обаснено физично е точно това което казваш .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 1257
Регистриран на: 13 Май 2006, 06:45

Мнениеот Sylar » 03 Яну 2009, 10:52

Arhimikus мисълта ми е,че всичко около нас е движение на частици.Енергията не се губи,а само се превръща от един вид в друг.При едно просто движение като згъване на ръката,се извършват много повече движения от колкото се виждат с просто око.Хиляди,да не кажа и повече частици извършват движение само при едно просто вдишване,при един подскок,но хората не са се научили да ги контролират.Представете си ако гледате на част от тялото си като множество молекули които се движат в синхрон за да постигнат обща цел,получава се вълна от енергия,която се пренася в целта(ако искате си представете как цунами набира сила и удря брега).А сега си представете,че можете да контролирате съвсем съзнателно всяка една молекула по отделно.Ще можете да насочите енергията на всичките си молекули само в една малка точка,и да и въздействате многократно по силно.Ами ако се придържаме че енергията не се губи?Ако искате да въздействате на предмет с който нямате пряк допир просто трябва да предадете енергията от молекулите на тялото ви,на молекулите на въздуха и да ги насочите към предмета,след което те да въздействат с неговите молекулите.Тук идва и въпроса защо не сме способни да контролираме до такова ниво тялото си.Човешкият мозък използва едва 6-7 процента от потенциала си.Айнщайн е използвал около 10 процента(тук трябва да знаете че той е престоял по дълго време в отробата).Щом Айнщайн е използвал само 3 процента повече от мозъка си,какво ли ще стане ако човек използва да речем 30 процента.Вероятно движението на молекулите в телата ни зависи много и от развитието на мозъка.
П.С. Ето ви един пример за предаването на енергия и как един човек може да взаимодейства върху друг субект с почти 10 пъти по-голяма тежест от неговата http://vbox7.com/play:daf30bc1 .Извинявам се предварително ако има преавописни грешки,но пиша много на бързо и нямам много време за проверки.
Аватар
Sylar
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 31
Регистриран на: 16 Дек 2008, 20:41

Мнениеот Black Wolf » 03 Яну 2009, 11:54

По-добре са придържай към по-традиционните обяснения. Ако започнеш да търсиш в действията си молекули, частици и вълни (енергия), най-вероятно няма да имаш особени практически резултати.

Излишният мистицизъм и излишния рационализъм еднакво пречат... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
Black Wolf
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 114
Регистриран на: 10 Окт 2008, 14:27

Мнениеот ~Talyn~ » 03 Яну 2009, 12:34

Много ме заинтересува тази тема.Но как да контролираме тези частици.Естествено,страшно трудно.Когато си развълнуван - Адреналин,доста олеснява умишленото контролиране на тази енергия.Но да си служим само с адреналин...нещата не са розови.Ако лежим на кълката "Адреналина усилва и подпомага влиянието"след около минута радост,или две,така ще се претоварим заради вълшебния адреналин,че после ще имаме адско главоболие.Затова трудно бихме овладяли и едва ли ще поддържаме една и саща енергия.Никога няма да я овладеем напълно,защото е нестабилна.Ако имате мнения за упражнения /за което се съмнявам/ пишете!И на мен ми е страшно интересно...но невиждам изход,макар да го търся...
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 203
Регистриран на: 27 Яну 2008, 16:07
Местоположение: Казанлък

Мнениеот B-L-O-T » 03 Яну 2009, 13:14

Разсъжденията на Sylar за мен са напълно правилни .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 1257
Регистриран на: 13 Май 2006, 06:45

Мнениеот Sylar » 03 Яну 2009, 13:18

Talyn имам една мисъл в главата,все още е само на теория.Дори и да не можем да контролираме тези частици(аз лично смятам,че трябва да има някакав начин,защото те са нас самите,те ни изграждат и би трябвало да можем да ги контролираме),можеби има и друг начин освен пряк контрол.При прост сърдечен удар се изтласкват молекули на кръвта по цялото тяло.Кръвните молекули имат пряк допир с тялото и пренасят малки количества от енергията си по цялото тяло.Има хора които могат да ускоряват пулса си,следователно частиците в кръвта предават по голямо количество енергия за единица време на тялото ни,както и обратното,ако забавим пулса си,ще се предава по малко количество енергия.Тук можеби трябва да се запитаме как може да се ускори пулса без да има външна причина,като страх,паника,радост и т.н.Можеби има начин с част от мозъка си да контролираме пулса в дадено положение.До колкото знам хората които могат да контролират сърдечния си ритъм разчитат главно на спокойствието и на дишането,но можеби извършват и други процеси за които не осъзнават.И все пак всичко отново си остава движение на частиците и способноста ни да въздействаме над тях.
П.С. Ако има интерес към темата можеби ще успея да открия и нагледен материал като снимки или клипове.
Аватар
Sylar
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 31
Регистриран на: 16 Дек 2008, 20:41

Мнениеот Mason » 03 Яну 2009, 14:08

Sylar написа:П.С. Ето ви един пример за предаването на енергия и как един човек може да взаимодейства върху друг субект с почти 10 пъти по-голяма тежест от неговата http://vbox7.com/play:daf30bc1 .Извинявам се предварително ако има преавописни грешки,но пиша много на бързо и нямам много време за проверки.


Ще извиняваш, но това видео за пример е доста неудачен пример.

Като гледам тез хора не си карат частиците да се движат заедно. Съвсем сигурно ми изглежда и виждам как всяка частица в телата им се движи все още хаотично, докато съвсем реално тез годпода си чупят разни панелчета и т.н.

Освен това не виждам защо набъркваш мозъка като основн средство в цялата работа. Нито един от тези спортяги не трошеше тухли с мозък!!! Или съм се объркал ?! :)
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 295
Регистриран на: 04 Юли 2008, 10:34

Мнениеот Sylar » 03 Яну 2009, 14:14

Mason с този клип показвам движението на самите частици,а не контрола над тях.Просто там си личи много детаилно как се осъществяват действия който не се виждат на пръв поглед.А намесвам мозъка защото той е основната част в тялото ни и мястото от което се контролират всички процеси,следователно би трябвало ако има начин да се контролира единична молекула в тялото ти,тя да се контролира с мозъка.
Аватар
Sylar
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 31
Регистриран на: 16 Дек 2008, 20:41

Мнениеот Mason » 03 Яну 2009, 14:41

Ама пак ти казвам, че не виждам всички частици да се движат заедно в една посока.
Ако се движеха заедно, в една посока, то или ще се разкъса ръката, ако се движат с различка скорост, или ще са неподвижни една спрямо друга.

Което означава, че ще имат температува близка да обасолютната нула или 2-3 градуса по Келвин.
А това по Целзии е мнооооооУго под нулата.
И ръката на спортягата трявбаше да е абсолщтно обледена :) И да се счупи тя при удара, а не разните неща дето чупеха :) хе хе
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 295
Регистриран на: 04 Юли 2008, 10:34

Мнениеот Sylar » 03 Яну 2009, 15:10

Да прав си,но и грешиш.Прав си защото той наистина не контролира по-голямата част от молекулите си и те се движат хаотично,но грешиш защото при този удар той предава енергия върху тухлите,сиреч от своите молекули на тези на тухлата,ако искаш го наречи ударна сила,но е факт че ударната сила на този човек е 10 пъти по-голяма от теглото му и то благодарение на движението което извършва и начина по който нанася удара,а това е един вид усъваршенстване на самоконтрола,което можеби е един от ключовите моменти в теорията ми.Пък и ти напомням,че все още всичко е в главата ми и можеби има много пропоски които се старая да запълня. :)
Аватар
Sylar
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 31
Регистриран на: 16 Дек 2008, 20:41

Мнениеот Mason » 03 Яну 2009, 15:26

именно движението де. Законът от физиката е нещо като масата по скоростта :)
А самоконтрола го е постигнал в щколата по бойни изкуства.
Запиши се и ти да провериш теорията си
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 295
Регистриран на: 04 Юли 2008, 10:34

Мнениеот Sylar » 03 Яну 2009, 16:26

Mason поздравления много си прав,но пак следва едно НО :) .Аз тренирам бойно изкуство,не съм много напреднал,но вече ми се прояснява както се казва.Хора които се занимават цял живот с това имат контрол над енергията в телата си.Въпросната енергия от физична гледна точка отново е движението на частиците,за което така упорито ви мърморя.Факт е че има хора които могат само с лек допир да те съборят или от други хора да те побият тръпки(така наречената отрицателна енергия).Престави си един йога да речем 75 годишен и от 60 години се занимава с това.Сигорно си чувал за хора които могат да се издигнат на няколко сантиметра над земята.Замислял ли си се по-подробно за това?Можеби при концентрацията си насочват отрицателна енергия към земята под тях(нещо като магнитн,като два полюса)и се издигат,а за да направят това трябва да насочат частиците си,следователно или изведнъж са се събудили и са си казали абе я да си пораздвижа малко молекулите на левия крак :) ,или времето което са прекарали в изучаване на самите тях им е позволило да придобият контрол над себеси на по-високо ниво от нормалното.Вие преценете кое от двете е по вероятно. :)
Аватар
Sylar
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 31
Регистриран на: 16 Дек 2008, 20:41

Мнениеот galina_dim » 03 Яну 2009, 16:32

Sylar написа: времето което са прекарали в изучаване на самите тях им е позволило да придобият контрол над себеси на по-високо ниво от нормалното.Вие преценете кое от двете е по вероятно. :)


Хареса ми лафчето за молекулите на левия крак.
Според мен в горния цитат ти е отговорът. Само дето не смятам, че изучават самите себе си. Те, за разлика от много хора, са стигнали до заключението, че са абсолютно незначителни за света, че смислените неща са твърде малко.

А, нарича се левитация. И обикновено е повечко от няколко сантиметра.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 655
Регистриран на: 24 Мар 2006, 12:08
Местоположение: София

Мнениеот paparosko » 03 Яну 2009, 17:13

Sylar,

Според мен, по-скоро би трябвало да се разглеждат не отделните частици, а цялото тяло, като сбор от частици.
Или съзнателно действие на физическото тяло, като следствие на нарочно насочена жизнена енергия, контролирана и управлявана от силата на Ума (разумно подредени мисли), а няма да е грешно, ако се прибавят и емоциите.

Мозъкът е материалната памет, Умът е задвижващия Дух.
Силата на масълта е безгранична.
Мислите ти творят твоята действителност, или по-точно твоята виртуална реалност.

Всичко е възможно. Животът е магия.

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 156
Регистриран на: 21 Юли 2007, 14:57

Мнениеот ~Talyn~ » 03 Яну 2009, 17:35

Леле какъв разгорещен спор.Спрете,не се карайте :) .Искам да се включа за филмчето.Пак ще обърна внимание към адреналинът.Не случайно го споменах.Забележете,че те се надъхват,преди да ударят,иначе няма да са подготвени.И до колкото съм слушал по биология:
когато се надъхват мозакът им отделя количество адреналин.А адреналинат е стресов хормон на надбъбречните жлези с широк спектър на действие, увеличава силата и честотата на сърдечните съкращения, мобилизира освобождаването на гликогена от черния дроб като така повишава нивото на кръвната захар, възбужда нервната система и др.От тази възбуда на нервната система се задействат изометричните контракции.Това са мускулни съкращения,при които усилието е статично - мускулът е напрегнат без да променя дължината си.Митохондрите също не са назад.Те също играят роля,ето как.Клетъчни органели в клетките, където се синтезира АТФ((аденозин трифосфат) - вещество, което съхранява и пренася химичната енергия в клетките, основен енергоносител в клетките.) – макроергична молекула, осигуряваща енергия за различни биохимични процеси в организма, както и за мускулното съкращение.Тук ще вкюча и типовете мускулни влъкна,но ще обърна повече внимание към 2 и 3-ти вид.Бързи, тип ІІ(по-слабо кръвоснабдени, висока скорост на съкращение, способни за работа както в анаеробен, така и в аеробен режим), бързи тип ІІ b (бързо уморяеми, с по-голям диаметър, специализирани за силови и скоростни натоварвания).И ето как аз мисля,че те успяват да счупят тези тухли.
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 203
Регистриран на: 27 Яну 2008, 16:07
Местоположение: Казанлък

Мнениеот Sylar » 03 Яну 2009, 19:10

Paparosko съгласен съм,че живота е магия,но просто аз го виждам по друг начин.Всичко около нас се движи.Дори молекулите на желязото се движат.Искам да се науча да гледам на нещата максимално детайлно.Замисли се,всеки може да контролира тялото си,но ако контролираш молекулите си можеш да постигнеш много повече,ще извършваш процеси които тотално противоречат на всякакви открити до момента закони.Огледай се,виж на къде е тръгнал света,глобални затопляния,войни,мъка,ако сега не му е времето човечеството да се научи да гледа по различен начин на света то кога?
Talyn според мен си на прав път,в мнението си не говориш само за мускули и жизнено важни органи,а обръщаш внимание и на по малките частици.Сега си представи по-детайлно и в още по-голяма дълбочина какво точно се извършва при удара и в крайна сметка ще достигнеш дп извода,че всички процеси за които написа са просто движение и прехвърляне на енергия от частица на частица.Всичко около нас е просто,труден е начина по който го осъзнаваме!
Аватар
Sylar
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 31
Регистриран на: 16 Дек 2008, 20:41

Мнениеот B-L-O-T » 03 Яну 2009, 19:22

Хора пишете по - малки мнения че ми се убива желанието да чета мненията ви като видя че те са цели романи . От тук от там каквото прочетох :
Масон - Ти очакваше да видиш частиците ли ?
Папароско - говориш на изуст . Мислите ти градят това и онова , всичко е възможно и т.н. . Е че толкова голяма сила мислите нямат . Според глупостите ти излиза че само ние сме Бог а останалото покрай нас е потребен материал . Кой глупак ще създаде същество на което мислите му диктуват всички правила ? Тва не ти е матрицата . Думите ти не са на реалист навътре в материята а на един анимационен герой от миналото "Блясъчко мечтателника" .
Талън - Говориш и ти без да знаеш но все пак предположението ти е добро . Адреналина може да повиши от една страна някои силови постижения но също така може и да пречи . Адреналина влошава от части работата на мускула . Вкарва повече и по-бързо киселина в мускула , изпраща сигнали до мозъка които по нервната система казват на мускулите да са стегнати вместо отпуснати . Мускула когато е стегнат съкращението е по-трудно и следователно се губи сериозно количество скорост (ускорение) - главен параметър за чупене на тухли .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 1257
Регистриран на: 13 Май 2006, 06:45

Мнениеот paparosko » 03 Яну 2009, 19:32

Sylar,

Прав си, че всичко се движи, всичко вибрира и трепти на молекулярно ниво.

Но, според мен не е добре да се разделя материята, от която е създадено физическото тяло, освен при трансформация, или телепортация.

Това, за което говориш, се отнася по-скоро за обектите, извън физическите ни тела.
Например има йоги, а и не само те, които могат да материализират предмети и това се извършва точно с помощта на силата (енергията) на мисълта която увлича фината енергия, съдържаща се в околното пространство (а тя е в огромни количества - някои учени вече доказват това) и чрез забавяне на честотата на вибрацията й, я материализират в съгласие със съзнателно визуализираните образи (обекти).
Някои по-известни "феномени" са Сай Баба и Григорий Грабовой.

В крайна сметка не трябва непременно феноменалните изпълнения да са силови.
Физическата сила е само външно проявление на Духа.
Този, който използва силата на мисълта, обикновено не се вълнува от постиженията си и определено е мъдър и надраснал суетата.

Лека вечер!

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 156
Регистриран на: 21 Юли 2007, 14:57

Следваща

Назад към Recycle Bin

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта