Уроците на Равенна

Сънищата - какви са те, можем ли да ги контролираме, в състояние ли сме да правим магия, докато сънуваме. Опишете съня си и открийте неговото тълкуване.

Модератор: Raya

Назад към Сънища

Мнениеот Raya » 08 Яну 2009, 21:04

За момента няма да обяснявам кои са хакерите на сънищата и с какво се занимават, дали са действителни или са измислица, всеки, който прочете това: Хакери на сънищата може сам да реши за себе си дали да пробва или не.
Темата няма за цел да спори дали ги има или няма и т.н., затова моля ако желаете направете друга тема.
Това са изцяло практически занимания. Оригиналната информация е на руски, превода от английски е мой. Вероятно има неточности затова нека всеки, който реши да направи корекции да ги направи, за да е възможно най-ясна информацията.
Също ако на някой му се превежда и особено ако му се превежда от руски, моля да пише на лична или направо да поства преводите :wink:

Уроците на Равенна

Урок 1
ОЗХ*
Аз съм Равенна.
Ще направя малък преговор за тези, които не са присъствали на предишния Тренинг.

Ще направим 15 семинара и ако ни харесат ще продължим. Главната идея е, че ако семинарите са „ пълно потапяне” в практиката на сънуването, но не са самите задачи. За да успеете да се потопите ще трябва активно да участвате И бих искала да обсъждате резултатите с вашата група по сънуване, а не с мен. Ще започна да отговарям на практическите ви въпроси след 10-тата задача. Трябва абсолютно да се ‘разварите’ в бойлера на този нет семинар. Трябва да ‘търсите и озреете’ за алхимичното изграждане. За да имате резултати трябва да обсъждате практиката си още от 1вата задача.

Всеки от вас работи само за себе си. Затова ‘уловете’ своята скромност, стеснителност, благоприличие и ги убийте или се отървете от тях за известно време. Отворете себе си за потока/течението и влезте в него. Публиката ще стои ‘на брега’ и ще ви се смее и ще ви подсвирква. Не им обръщайте внимание. Публиката няма да получи нищо. Смеха им ще е смях на тяхната слабост. Колкото до вас, вие ще споделяте резултатите си и ще учите полета на въображението, куража, освобождаването от веригите на сетивата ви. Ако ‘опарите’ някой с поста си, това е негов проблем, но нека да сме сигурни, че ще поствате съобщения ежедневно. Що се отнася до коментари-свободно можете да коментирате, колкото желаете.

Всеки семинар продължава 5 дни. Някои от тях ще са ви лесни, други-трудни. Много е вероятно никой да не успее да направи някои от тях. Това не е провал. Просто опитайте.

Процедурата на влизането/включването: през следващите 3 дни трябва да влезете в ‘потока’ на Тренинга. „ Който няма време, вече закъснял.” Прочетете по-долу процедурата за влизане. Базирана е на силния хакерски метод наречен „интерфейса на зрението”. Използваме това значение в смисъл, че трябва да създадем тригона на намерението. Първоначалното предназначение на основното в контролираното сънуване е да се конролира влизането в реализирания/осъзнатия сън (искаш и влизаш без уговорки и ограничения).
Обявената причина е претърсване на лабиринтите в различни сънувани пространства (вероятно дори няма да се докосваме до тази причина, но на постера на тригона ще е точно фиксирано.) Но моята тайна цел е да ви науча на изкуството на осъзнаването (съзнанието). Ще постигна това като използвам манипулации и хитрини (не вие и не ума ви). Накрая ще разберете за кого е предназначено това залъгване.

Сега нека поговорим за „ интерфейса на зрението”. Този метод трябва да е еднакъв за всички ви, лесен и прост за употреба. Нека го измислим.

1. Легнете на тихо спокойно място, затворете очи и ги покрийте с длани ( не с кухината на дланите, а с долната част между хълма на палеца и края на дланта) натиска върху окото е естествен, трябва да е умерен. Зрението ни е разделено на 2 вида: външно зрение и вътрешен взор. С помощта на дланите включваме третия вид, който е така наречения ‘не-документален’. С натиска на дланите върху очната ябълка се получава специално активиране на очните нерви, които включват много тестове, изпълнени от програмата на съзнанието. Програмата ще изчисли причините за грешката на потребителските видове на зрение и ще получим достъп до системата. Позата с дланите на очите няма да ви позволи да се ‘изтърколите’ в сън. Това също е едно предимство на метода.

2. Най-добре е двете длани да се сключват с пръсти на челото – нещо подобно на символа /__. Когато легнете изчакайте малко, за да отминат остатъчните ефекти от светлината. Просто стойте със затворени очи. И след това ги покрийте с длани. Ще има черен и бял екран на ‘интерфейса’ пред вас. Ще има ‘ферментация’ на отделни искри, петна и образи на него.

3. Първо упражнение: изследвайте появата на цветове. Как се появяват цветове? Къде се появяват основните лъчи на ‘екрана’-червено, зелено, тъмно-синьо? Как основните цветове създават останалата палитра? Как мислите и настроението ви се ускорява или спира в процеса на формиране на цвят? Просто наблюдавайте и изследвайте възможностите на интерфейса. Направете пауза от час-два след всяко упражнение. Не практикувайте прекалено. Бъдете хакери, нинджи. Действайте тайно и внимателно като открадвате, без страх, дори без ‘мостове’. Тук обърнете внимание на моите предупреждения и ги следвайте точно. В момента, в който забележите острото затъмняване на ‘интерфейса’ ( сякаш някой минава покрай вас наистина, докато лежите със затворени очи или сякаш облак затъмнява външна светлина), тук махнете длани от очите си, спрете практиката и не правете повече упражнения в продължения на 12-18 часа. ‘Затъмнянето’-най-просто казано е появата на системния администратор. Не трябва да се срещате с него засега.

4. Второ упражнение: изследвайте формирането на научените значения. На екрана на ‘интерфейса’ виждате ‘атомната супа’ на образите. Вниманието възстановява определени прилики със значенията от нашата ‘визуална библиотека’, научените значения се формират пред нас. Интересно е да се забележат пластовете на възприятието на значенията. На нашия интерфейс виждаме образи по-наситени и многопластни. С изучаване на формирането на образи, първо изучете тяхната поява, тяхното взаимоотношение/ отношение с механизма на вниманието. Намерете свойството на ‘твърдост’ или ‘лепкавост’/’издръжливост’ на вниманието.

Опитайте се да оправлявате това свойство. Ще се научите да ускорявате процеса на формиране на образи и да го забавяте с помощта на свойството на твърдост/издръжливост.

4. Трето упражнение: намерете и изследвайте официалните индикатори на интерфейса. Това са малки наситени светли или тъмни-черни петънца. Те не си приличат помежду си и с другите, които се появяват на екрана. Намират се на върховете на начупената назъбена линия (невидими-видими са само като точка на най-долния и най-високия връх). Обикновено изчезват с фиксирането на вниманието. Затова ги фиксирайте индиректно, фокусирайки се на нещо друго. Има 5 индикатора (в ляво в най-ниската част и в средата на екрана по хоризонтала), но понякога са видими 3 допълнителни индикатора в горната дясна част на екрана.

6. Практикувайте да превключвате наблюдението от дясното на лявото око. Ще използвате този навик по-късно.

Това е всичко засега. Имате 5 дни за първата задача. Лесно е , запознавайки се и принудително. Това е влизане в потока на практиката. В постовете описвайте моментите, които са ви заинтересовали. Описвайте впечатленията си за всяко упражнение от задачата. Отбелязвайки откритията си ги запазвате-всъщност ги прибавяте към кошницата на ‘благотворителността’, която сте откъснали от дървото на ‘това, не е познато’. Общото споделяне (разделението с останалите) на своите постижения ще ви помогнат да формирате ‘групов’ език и терминология. То модулира енергийното течение на практиката от уникалните ви еманации.


---
(*) ОЗХ- нашето сънуваческо традиционно приветствие. Нашите традиции от 600 години. Това не идва от толтеките, а по-скоро от друидите и раждането на зороастризма. В южните континенти ОЗХ е трансгормирано в ОГ. В Америка- в ОЗ. Правилното произнасяне чуйте от песните на Enigma (песента се казва “The Roundabout”, албума е “ Le Roi Est Mort Vive Le Roi!”, 1996). Там звука‘зх’ (zh) се нуждае от малко натискане „ ОЗХ-ЗХ-ЗХ”(OZH-ZH-ZH).

Nikol“ (#10, 2005-09-26, 10:25:53 )


Самите уроци се намират тук: Ravenna's lessons
тра-ла-ла...
Аватар
Raya
Модератор
 
Мнения: 96
Регистриран на: 06 Яну 2008, 15:54
Местоположение: Neverland

Мнениеот Raya » 16 Яну 2009, 22:57

По средата на първата задача, получихме помощ под формата на важно съобщение от члена на групата на Хакерите на сънищата ‘Verificator’:

Колеги, аз също изучих тази технология. Не е необходимо да правите мармалад и да смазвате очните си ябълки . Натиска на дланите трябва да е нежен, не травмиращ. След упражнението, махнете дланите и полежете още малко със затворени очи, наблюдавайки цветните проблясъци. Това упражнение не би трябвало да увреди зрението. Ако усетите, че зрението се понижава, отбележете, че натискате прекалено и прекратете упражнението.
Последната цел на тази технология е в-и-ж-д-а-н-е-т-о на кехлибареното езерце: центъра на ума, което ври и от което топките на мислите се изпаряват. Най-близките топки грабват вниманието ни и ние залепваме за тях. „ Хрумна ни една идея.” С тази мисъл (или топка) опитайте се да се откачите и преди да залепнете за другата топка може да в-и-д-и-т-е ‘ точката на ума’. И може да я достигнете!!!
Технологията е шокираща, но това трябва да се направи правилно-без да наранявате тялото. Иначе тялото няма да хареса технологията и horseradish you that get something.

Следващата помощ откриваме в един практически лог от ‘masyanya’

Затворете дланта на окото и гледайте във вътрешното пространство. Виждате ли мястото/ петното? Представете си, че това е края на тунела. Изнесете се напред или назад. През деня петното ще е тъмно. Нощем ще е светло. Забележете моля, когато желанието ви стине края/ръба на тунела ще се получи обратния ефект. Научете се да го намирате и да го местите през тунела, после достигнете ръба. Ако е черно петно може да маркирате малките точки на него. Тази част на тялото е на огромна черна пеперуда. Ако петното е светло това е на огромна бяла пеперуда. Пеперудите на Знанието. Ясно опитайте да видите цялото тяло! И когато отлети, магическия цветен прашец-топка на възприятието.



Урок 2
ОЗХ
Е, добре, имате добри резултати по първата задача. Благодарение на подкрепата на Verificator, който действа като Дарител имате бонус-плюс един урок. Ще преминем към втората серия на лесни и прости упражнения.
1 упражнение: научете се да използвате индикаторите на интерфейса с всякакъв вид методи. Манипулации с индикаторите може да са различни методи. Аз предпочитам да използвам връзката (линка) индикатор със слънчевия сплит. Представете си, че имате пръстен за звука (като радио или музикален плейър) и опитайте да въртите този пръстен по часовниковата стрелка или наобратно. Трика се състои в това да го завъртате съвсем малко. Ние вече сме в необходимия радиус и е нужно съвсем малко движение (едва-едва), за да достигнем връхната точка на резонанса.
2 упражнение:Правете експерименти с различни пози за сънуване, седящи, лежащи, легнали наляво или надясно. Затворете очите с дланите или с едната длан, поставяйки големия и средния пръст на външнаите ъгли на очите. Намерете най-удобната за вас поза.
3 упражнение: научете се да се ‘изплъзвате’ от образите: от черен екран с ярко синьо, от мръсно сива картина-от всички зони, които виждате. Оставете тези образи да отидат нагоре, да паднат надолу, оставяйки ни от всички страни. Ако се увлечете от някой образ се опитайте да завъртите образа и да се изплъзнете от него.
Възможно е да не вярвате, но всичко, което виждате пред себе си със затворени очи са също топки на възприятието. Вие сте заклещени за тях и ви въвличат в правилата на това пространство. Някои от тях забавят вътрешния диалог, някои го създават. Някои пространства могат да ви омагьосат с образи или със искри на знанието. Някои топки ще предизвикат емоции или ще стимулират в-и-д-е-н-и-е. Но това са само топки на възприятието.
Вашата задача за втората серия от упражнения е да завършите преместването между тези топки. Да видите пръстените, които се плъзгат от образа. Ако виждате черната тъмнина, изплъзнете се от тази топка. Ще получите много красиви образи. Моля, възхитете им се изцяло и след това се изплъзнете от тях.
4 упражнение: Вечерта преди да си легнете, позволете да влезете в осъзнат сън, използвайки картини, които сте видяли на интерфейса си.
тра-ла-ла...
Аватар
Raya
Модератор
 
Мнения: 96
Регистриран на: 06 Яну 2008, 15:54
Местоположение: Neverland

Мнениеот Raya » 07 Мар 2009, 20:10

-------Задача 3 -------

ОЗХ.
Третата задача засяга магията.
Упражнение 1
Разпънете ‘черен екран’, така че да бъде над главата ви, а долната част да бъде под краката ви. Когато легнете с покрити с ръце очи имате множество телесни усещания. Използвайте ги като място за изображение на своето тяло в ‘чернотата’ на екрана пред погледа си. Насочете поглед нагоре в мрака-по-високо от главата си. Насочете поглед надолу –по-ниско от краката си. Почувствайте с дланите си движението на очната ябълка. Опитайте се да погледнете нагоре и надолу без да движите очи. Това ще е нова способност. Когато се получи, обърнете внимание на чувството в частта около пъпа(може би малко по-високо или по-ниско около него). Опитайте се да удължите краката си в тъмния екран-нека се удължат много надолу. Опитайте се да ‘скъсите’ себе си (да се направите по-малки/къси) колкото е възможно повече. Част от вниманието ви е върху чувството в областта около пъпа. Ще изпълните действия, които не са записани в регистъра на вашето съзнание/логика. Центъра на волята ще се активира. Усетете неговото ‘изображение’. По този начин можете да променяте формата си в реалността. Можете да ставате по-слаби или дебели, ниски или високи. С ‘Воля/Намерение’ (ако си я представите под формата на лъч) можете да лекувате рани, да премахвате белези, излишни мазнини и наранявания. Това не е мигновенен процес.
Упражнение 2
Да успеете да видите две различни картини във всяко око. Например нека лявото око види тунел от светлина, а дясното тъмен тунел. Опитайте се да обедините двете картини. Например, нека е коридор с два тунела, единия от които светъл, а другия по-тъмен. След няколко успешни опита се опитайте да ‘наклоните’ поглед както правите при случайте със стереоскопските снимки. Очните ябълки не трябва да мърдат, използвайте новия метод за гледане (упражнение 1).
Упражнение 3
Използвайки успеха си с второто упражнение се опитайте да намерите своя тотемен (нагуал) образ. Може да е изключително красиво лице или маска, или лице на звяр.
Упражнение 4
Опитайте се да си представите тялото си абсолютно в тъмнината на екрана. Оставете тъмнината или ‘атомната супа на първообразите’ да ви обгърне от всички страни. Ако го правите правилно не е нужно да дишате :))
тра-ла-ла...
Аватар
Raya
Модератор
 
Мнения: 96
Регистриран на: 06 Яну 2008, 15:54
Местоположение: Neverland

Мнениеот sirenaangela » 04 Май 2009, 17:43

Ето една много полезна информация от практикума на Равена от 2004 година.Описанието му е включено в цикъла книги за хакерите на сънища.Надявам се че това ще изясни много неща на занимаващите се със осъзнато сънуване.Превода е мой,ако някой има забележки - все пак се постарах!


Болестта на Чан

Хората занимаващи се с контролируемите съновидения,често забелязват спад на осъзнаването и постепенно намаляване на осъзнатите сънища.Една от многото причини,но не и по-малко сериозна,се явяват две заболявания на сънуващите.Първата е присъща на всички практики за развитието на второто внимание.Китайците я наричат недъга на Чан.Тя възниква тогава,когато човек влиза в процеса на съновидение(т.е. става субект на някаква програма на съзнанието) и затова разрушава този процес за да поеме контрола над съновиденията.Аналог се явява будисткото съзерцание на потока мисли:внедряване на мисли-вируси(Кой наблюдава потока?Кой вижда образа на мислите?Кой?Кой?Кой?...).Потока мисли се разрушава и адепта преминава към източника-към ума.Будистите забелязват,че тази практика се съпровожда с разрушаването на зъбите и костната тъкан.
Всички вие сте изпитвали възторг когато се осъзнаете на сън.Огромно възхитено учудване и потрес.При излизането и мощен ОС ни се иска да танцуваме,да изразим благодарност към бог или към някои хора.Потока мисли и думи ни затопля на девета степен.Това е признак на инфекция.Когата ние работим с програми на съзнанието (особено когато ги модифицираме,както в случая с прехвърлянето на контрола над сънищата),на нас ни се налага да се борим с концентрацията върху себе си.Грубо казано,при прехвърлянето на контрола не сте длъжни да го обявявате- да давате информация за себе си, подвластни на емоциите,да се фиксирате върху „аз” и описанията на разума.Какво правят будистите?Те въвеждат съмнение и заглушават еуфорията на новото енергетично състояние.Даже навлизайки в нирвана те се съмняват.Нещо подобно ни е нужно да правим,потушавайки възторга и,главното,да не позволяваме на разума да пренесе своите описания в състоянието на контролиран сън.Тези описания създават конфликт-тънки несъответствия,които с всеки път ще затрудняват момента на осъзнаване и ще разстройват отнемайки сила при тяхното съгласуване.Постепенно съновидящите започват да разбират,че честотата на осъзнатите сънища намалява, че им е все по-трудно и по-трудно да се сдобиват с контрол в съня.Тази болест се забелязва добре при такива интензивни сесии,каквито са практикумите.Също много проблеми,свързани с нарушение на съня(безсъние,говор по време на сън,появата на „несвързаните бъртвежи”),възникват заради болеста на Чан. Повече от всичко тя разрушава черния дроб.Всички сериозни съновидящи,така или иначе,са страдали от болести на черния дроб.Ще ви науча на няколко метода за лечение на тази несъвсем физическа болест.Първия от тях е основан на „меко” прочистване на черния дроб с помоща на отвари от мащерка или ленено семе.Последното,както се оказа,стимулира центъра на второто внимание.
Въведете във ежедневния си порцион за известен период зелен чай,мед и витамин В1.Можете да промените този набор с някакви вариации.Например:черен чай с мляко.Или вместо мед използвайте глюкоза.Но витамина В1 е необходим за активирането на процесите на мозъка,отговарящи за тънките механизми на визуализацията и концентрацията на вниманието.
Направете си чаена церемония.Рационалния ви ум ще ви каже,че това е загуба на време.Но,повярвайте,”загубата на време” 20-30 минути на ден ще ви помогне да отслабите и даже да преодолеете болестта на Чан.Главното-направете ритуала с конкретна цел.Изпълнявайки го, вие знаете, че правите това за собственото ви изцеление.За изцелението на тези тънки малко изучени недъзи,които човек придобива по време на развитието на вниманието си.По-детайлна информация за болеста на Чан може да намерите в трактатите по медитация,раджа-йога и съзерцателните практики.
Ритуала на чаената церемония с намерението за изцеление на съзнанието,отлично помага на съновидящите и дава забележителни резултати в течение на месеци.Не въвеждайте в ритуала някакви „особени” условия.Аз го провеждам тогава ,когато искам,при всякакви обстоятелства и при всякакво обкръжение.Ако някой го учудват моите действия,то нека той сам ги съгласува с установеното светоописание.Постарайте се да изработите такова отношение към ритуала.Той ви е нужен на вас,вие го изпълнявате, и на вас не ви е до комплексите на другите хора.
Освен ритуала,ви съветвам да пробвате и ленената отвара.Кипвате вода,слагате щипка семена,варите ги 3-4 минути,охлаждате отварата и,без да я прецеждате,пиете на всеки 2 часа по 50-75мл.През ноща прекратете,за да починете пълноценно и да се заемете със съновидения.Отварата разхлабва малко.Можете да си я носите на работното място в термос.Срока на процедурата е 3 дни.Честотата-веднъж на 3-6 месеца.Вредни ефекти до сега не се забелязват.Процедурата очиства черния дроб и стимулира центъра на второто внимание.
Същността на това задание се състои в това да ви подбуди да се заемете с лечението на болестта Чан.КК е писал,че тялото е длъжно да се сдобие с второ внимание.Но заедно с това то се сдобива с „тънък” недъг,както го наричат будистите.Прочетете на кастанедовите сайтове за това как е умряла Ла Горда.Нейната смърт била кулминацията на болестта.Гурджиев,Кастанеда,Ошо,Рамакришна-на всекиго е бил разрушен черния дроб.Ако вие искате да практикувате контролируеми съновидения и да запазите тялото си в здраво състояние,започнете целебните процедури.Ритуала на чаената церемония взаимстваме от японците.Процедурата с ленена отвара са изпитали и оценили хакерите на сънища.За използването на зелен чай и витамин В1 настояват учените.
И накрая няколко думи за медитациите със „съмненията”.Нашата възторженост след неконтролируеми ОС се предизвиква от прехода на друга шина на възприятие-друга скорост,друга „битност” на пропускателната способност.Разума ликува и се наслаждава на предоставения обем информация.В тези мигове вие сте длъжни да се абстрахирате до изравняване на процесите.Не:”ах,колко хубаво!колко много мога!”,а спокойно съзерцаване на процеса-разума се опитва да се възползва от новата възможност и да си присвои канал,отворен за вашите възприятия.Ако той се възползва от възможността,вие ще се възторгвате и чудите,всъщност изпълнявайки регламентирани от разума действия.За никакъв контрол не може да става дума.От друга страна,нашата задача се явява отклонение от стандартните програми на разума.На нас ни е необходим контрол, и ние разглеждаме разума като „файеруол”(firewall) с глупаво настроени правила.Малко е това,че ни отрязва 99% от трафика,ами и освен това се опитва да подчини съзнанието ни.Разбира се аналогията е слаба,но вие можете да намерите за себе си по-подходящо обяснение на процеса.Главното е да не допускаме внедряване на стари правила на разума в новите области,открити от нашите възприятия.
Аватар
sirenaangela
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 101
Регистриран на: 04 Окт 2008, 13:58

Мнениеот dan4eto » 30 Мар 2012, 20:35

Имам въпрос относно приготвянето на отвара от ленено семе. Има ли точно количество вода?
Аватар
dan4eto
 
Мнения: 1
Регистриран на: 08 Ное 2010, 00:09

Мнениеот sirenaangela » 08 Апр 2012, 17:32

Количеството вода се пресмята за деня, ако се пие по 50 мл на всеки 2 часа, за часовет в които ще сте в будни.
Аватар
sirenaangela
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 101
Регистриран на: 04 Окт 2008, 13:58


Назад към Сънища

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта