Колко е интересно как хората толкова силно се поддават на ниския си астрал.
Уважението към другите търсещи и респекта към знаещите е първата стъпка по пътя към познанието. Но истина е, различните хора са различно далеч от тази първа стъпка. Някои са доста далеч.
Основата на каквото и да било магическо действие са приемането свързването на нещата. Докато съществуват убеждения от типа - аз кълко съм умен, ти колко си тъп и ала бала - всяко магическо действие би било силно затруднено. Докато хората не започнат да търсят общото помежду си - а наблягат на различията - магията винаги ще действа само частично и непълно. Защо? Защото се тръгва от принципа, че всичко е свързано с всичко друго. По този начин като променим нещо /мислите и намерението си/ - бъдейки то свързано с друго /физически обект напр./ - можем да променим това другото.
Разбира се, има го и това, че ако за нещо всички бъркат а само ние сме прави..... значи може би е добре пак да се замислим. Ако всички са смотани и говорят глупости и само аз казвам вярните и умни неща ... може би също би трябвало да се замисля.
Контролът над емациите наистина е нещо трудно. Но вероятно е добре поне да се стремим към него. Да развием някаква воля и да използваме емоциите, а не - те нас. Както знаете волята също е абсолютно задължителна за каквато и да била магическа практика.
И накрая идва така нареченият Закон на Стената - който в най-кратък вид значи - че на никого не се дава знане, за което не е готов или което не би могъл да използва правилно. Ако някой е подвластен на емоциите си той не би могъл да получи особено съществено знание. Колкото по-важно и знанието, толкова законът се спазва по-строго.
Блот, да обърва малко внимание на думите ти - да, някой смята примерът ти за неуместен. Обаче това което ти си правиш като извод си е само твое предположение - то касае единствено теб и не е задължително да има нещо общо с истината. Колкото до това, че класифицираш някого като тъп, защото смята нещо казано от теб за неуместно .... не знам .... според мен е просто смешно. Който не е съгласен с мен е тъп!
браво.
Изискват се доста знания, за да определиш кой ще стане победител в живота и кой не. И да го определиш това по 2-3 изречения! О, ти си моят идол!
И вече последно - не разбрах само на каква база реши, че Буда се е самоубил духовно, че е бил губещ и нещастен??