Осъзнато сънуване-методи, опасности, опити

Сънищата - какви са те, можем ли да ги контролираме, в състояние ли сме да правим магия, докато сънуваме. Опишете съня си и открийте неговото тълкуване.

Модератор: Raya

Мнениеот Nemezius » 07 Мар 2009, 14:00

Рая, за съжаление обаче по-стойностните техники, като например задълбочаване в сталкерските техники и връзката им със съновните възприятия, са даени във втората книга на Реутов, която обаче не е издадена на български език... сефте :)

Сега по темата:
За картографирането- при мен картата е малко по-различна- така се получи с времето вече. "Малко" по-трудно беше в началтоо, преди да успея да оформя изобщо каквото и да е подобие на карта- събрах над 200 съня преди да мога да намеря повечето пресичания. Получи се и един малко изненадващ за мен фактор- не всички кълба са еднакви, в смисъл- не всички кълба се пресичат с еднакъв брой други, от 2(по краищата) до 6 в една малка област малко встрани от центъра.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор
 
Мнения: 941
Регистриран на: 18 Юни 2006, 20:32
Местоположение: Templi Ad Noctum

Мнениеот sirenaangela » 07 Мар 2009, 15:22

Не е странно че не сънуваш дома си,още повече новото жилище.Аз например никога не сънувам жилището в което живея в дадения момент,най-често сънувам къщата на село или някакви други апартаменти,които в съня са мой дом.Почти две години съм в Испания и едва преди седмица сънувах града в който живея.Също смятам че посоките не са толкова важни,поне в началото.Често сънувам че пътувам и трябва да стигна до определено място,където имам нещо да правя.Имах преди години един интензивен период в който сънувах почти всяка вечер че съм в училище ,школа,университет и сградите винаги бяха различни.В последните ми сънища,като видя нещо супер странно(обикновено в небето)се опитвам да го снимам с телефона си,но той винаги започва да ми се разпада в ръцете(ха ха ха)
Със самата картография имам проблем-не мога да свържа местата,преди имах идеята просто да рисувам местата,но пуста липса на време.Но като препрочитам описаното си припомням усещанията и самия сън.Също ми се случва като сънувам сън който съм сънувала преди да се сетя че е така в самия сън.Да се осъзная насън и да бъда "изхвърлена" от него,в същото време ми се предоставя възможност,чрез извършване на определено действие да се върна в съня(изразява се в това,че ми се предоставя някакъв набор от "бутони" или "действия" от които трябва да избера правилното за да се върна,и когато не уцелвам "изхвърлянето" и "влизането" се повтарят безкрайно-гадна работа).
Такива ми ти работи....
Аватар
sirenaangela
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 101
Регистриран на: 04 Окт 2008, 13:58

Мнениеот Raya » 08 Мар 2009, 23:35

Радвам се, че има интерес по темата, хората често не осъзнават колко много могат да им помогнат сънищата.
Nemezius, изумяваш ме, че си задълбал чак натам в проучванията на съновиденията си. :) Да, знам за книгата, но мисля в най-скоро време да си я набавя по някакъв начин.
Sirenaangela, благодаря за полезната информация, това ме води към някои интересни размисли, които когато се превърнат в практика ще споделя :wink:
тра-ла-ла...
Аватар
Raya
Модератор
 
Мнения: 96
Регистриран на: 06 Яну 2008, 15:54
Местоположение: Neverland

Мнениеот sofia » 09 Мар 2009, 21:59

Аз започнах да записвам сънищата си с намерение да съставя карта, когато събера повече материал. Но се появиха първите ОС и изоставих първоначалната идея, защото същността на картографирането е достигане на осъзнатост в съня. Напоследък се сънувам в стаята, в която спя, но малко изопачена, някак си изкривена. Въпреки това, ще опитам да съставя карта от събраните сънища, само че не схващам как да разположа отделните части. Те изглеждат обособени и завършени и не намирам допирни точки между тях.
Аватар
sofia
 
Мнения: 4
Регистриран на: 09 Ное 2008, 09:00

Мнениеот Nemezius » 09 Мар 2009, 23:01

sirenaangela написа:Не е странно че не сънуваш дома си,още повече новото жилище.Аз например никога не сънувам жилището в което живея в дадения момент,най-често сънувам къщата на село или някакви други апартаменти,които в съня са мой дом.Почти две години съм в Испания и едва преди седмица сънувах града в който живея.Също смятам че посоките не са толкова важни,поне в началото.Често сънувам че пътувам и трябва да стигна до определено място,където имам нещо да правя.Имах преди години един интензивен период в който сънувах почти всяка вечер че съм в училище ,школа,университет и сградите винаги бяха различни.В последните ми сънища,като видя нещо супер странно(обикновено в небето)се опитвам да го снимам с телефона си,но той винаги започва да ми се разпада в ръцете(ха ха ха)
Със самата картография имам проблем-не мога да свържа местата,преди имах идеята просто да рисувам местата,но пуста липса на време.Но като препрочитам описаното си припомням усещанията и самия сън.Също ми се случва като сънувам сън който съм сънувала преди да се сетя че е така в самия сън.Да се осъзная насън и да бъда "изхвърлена" от него,в същото време ми се предоставя възможност,чрез извършване на определено действие да се върна в съня(изразява се в това,че ми се предоставя някакъв набор от "бутони" или "действия" от които трябва да избера правилното за да се върна,и когато не уцелвам "изхвърлянето" и "влизането" се повтарят безкрайно-гадна работа).
Такива ми ти работи....


Сирена, това наистина е интересно- при мен просто няма такова нещо като "бутоните" които описваш- изхвърля си ме, макар и рядко да се случва това вече. Един съвет- не се вълнувай когато се осъзнаеш- така намалява шансът да те изхвърли- при мен това сработи с времето.

sofia написа:Аз започнах да записвам сънищата си с намерение да съставя карта, когато събера повече материал. Но се появиха първите ОС и изоставих първоначалната идея, защото същността на картографирането е достигане на осъзнатост в съня. Напоследък се сънувам в стаята, в която спя, но малко изопачена, някак си изкривена. Въпреки това, ще опитам да съставя карта от събраните сънища, само че не схващам как да разположа отделните части. Те изглеждат обособени и завършени и не намирам допирни точки между тях.


София, не е само това смисълът на картографирането, а пресечни точки почти винаги има, освен ако не е някаква съвем нова ситуация. Аз лично поставям границите на базата на трансмитерите, по които преминавам от сън в сън- когато имаш няколко съня с един и същ трансмитер- ето ти по какво да ги подреждаш. Успех
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор
 
Мнения: 941
Регистриран на: 18 Юни 2006, 20:32
Местоположение: Templi Ad Noctum

Мнениеот sirenaangela » 15 Мар 2009, 12:01

Още малко превод:


Долния град

Намира се в северо-западната част на Града.Като в някаква падина е.Всички пътища водещи до тук се спускат надолу.Има нормални сгради-основно гигантски фабрики,заводи,с високи дълги огради,ландшафт на индустриален район.Особеното тук е ,че попаднеш ли от Града тук,който и да е път в Долния град води до долните светове.Един от интересните детайли на Долния град са лабораториите и научните центрове-този район е проучван малко и чака своите изследователи.

Долните светове-съществуват 7 такива,но автора не е посещавал последните три.

Първия-попадаш в лабиринт от пещери и излизаш в богато украсени огромни помещения. Има прозорци и нещо зад тях,но това е трикс(номер).Обитателите му изостават от нас с една-две епохи.Облечени са с тоги и плащове,обичат да се променят,продават и разменят информация.
Втория-прилича на нашия.Там много добре правят магии.Тук шаманите учат песни.
Третия-свят на силата.Обитателите му рядко се въплащават в тела,които можем да интерпретираме като човешки.Шаманите и маговете търсят тук съюзници.Но получаваш съвсем малко,а даваш почти всичко.
Четвъртия-огромни пустинни пространства.Куп слухови и визуални халюцинации.Безлюдно и депресиращо.Черни пясъци с огромни канари.Вървиш сред тях,като в дълбок каньон.Свисти вятър,някъде далече блуждаещ огън.Отправяш се натам,но той изчезва.Падаш на камъните в основите на някакъв колос,наоколо са разпръснати кости и черепи.Повдигаш глава да погледнеш колоса,но получаваш удар,който те връща в твоя свят.

„затвора”

На мястото ,наречено „затвор”,пребиваваме доста често,и често ни се налага да се измъкваме от там.По принцип при тези бягства никой не ни гони.Бягаме винаги по един и същи маршрут-вече знаеш,че зад този ъгъл има това и това,а ето тук предишния път беше така и така.Това място се трансформира непрекъснато (хълм,стадион,летище ,летящ град или замък).Там „някой” прави с нас нещо,някакви манипулации,нещо ни коригира,в мозъка, през небцето.Т.е. там някои ни ъпгрейтва „програмата”.Това ни се случва веднъж на три лунни месеца.Това обяснява тримесечния цикъл на интензивност но осъзнатите сънища.

Възвръщане на светимостта

„Хакерите” са намерили пет места,на които можете да намерите нещо изгубено от вас(част от вас).След такава находка на съновидящия се обостря осъзнаването в съня и се повишава енергетиката(тонуса,реакциите,мъдростта) в обичайния живот.По такъв начин човек си възвръща светимостта на съзнанието.
Първото такова място-обикновено е разположено насред голям водоем,на остров или под водата,или на кораб-там нещо пада отгоре или нещо ти се донася от риба,красив предмет-реликва,амулет,скъпоценен камък...Усещането в ОС е такова:на това място не те пускат-има стражи,страшни животни и т.п.,проникваш там,следва кулминация,когато искаш по-бързо да се махнеш,отколкото да прибереш предмета.После съновидящия преборва страха си и като награда получава част от своята светимост.А стражите се превръщат в съюзници.Има още три такива места по ъглите на картата-при всеки са различни.Друго място е „затвора”(гигантски компютър,концлагер,военно училище-място където принуждават).Иди,вземи своята светимост и си тръгни-проста работа.Но уловката е в това,че тази част от теб постоянно се изплъзва и отново се оказва в „затвора”.Още не е намерен начин да се асимилира.Когато търсиш части от себе си,то винаги преживяваш същия сценарий-пречат ти,понякога много силно,след това си длъжен да проникнеш в охраняваното място и да го претърсиш.Почти винаги те съпровождат съюзници-двама-трима верни ти спрайта,представляващи някакви осреднени шаблони на твои приятели.Нещо като-пет твои добри приятели,слети в едно.

За запазване на силите не ходете или се научете да излизате от лабиринтите,от последните три долни свята,от училището/университета,старайте се да избягвате срещи с близки роднини и спрайтове приличащи на приятели,но които през цялото време се опитвада ви нарежда.

Начин за придвижване
Като започне ОС,потърси вятър с намерението да те отнесе в нужната част на картата.Това е най лесния начин,но всеки открива свои начини.
Аватар
sirenaangela
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 101
Регистриран на: 04 Окт 2008, 13:58

Мнениеот Black Wolf » 24 Мар 2009, 21:57

Осъзнатото сънуване е интересно нещо... Изключително сигурен начин човек да се срещне с едни чичковци с бели престилки. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
Black Wolf
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 114
Регистриран на: 10 Окт 2008, 14:27

Мнениеот DarkMagicMaster » 28 Мар 2009, 17:24

Oтносно сънния свят последно време ми се образува в главата една хипотеза която почти мога да докажа с практика.
Всъщност сънния свят може да се предпиеме като един атаом, система молекула без ясно обособена граница може би и поле.Да кажем, че сънния ни свят е слънчева система, а може и да е на фона на огромнната ни вселена, за център е слънцето (дома ни) и множество планети и други тела въртящи се около това слънце, но тъй като има много проявления самия СС може да се обединят някои свойства от атомите и др. миниатюрни или гигантски системи... та имаме център и въртящи се около него планети всяка планета е различна и да кажем една плането е изградена само от гори или тя е сборното място на всички гори където сте били и които се формират там, една планета е изградена само от градове и отново това е сборище където се формират всички места и градове в които сте били.. и т.н. една планета е море една пустиня а астероидите и кометите в тази слънчева система са места в които може би се крият частички от нашата същност, аспекти или други неща свързани с нас личността ни и т.н. които трябва да открием.. Всяка планета (сфера - аз така ги наричам) е всяка сфера има връзка с минимум 3 други без ясно обособена граница всичко в сънищата няма ясно обособена граница, въобще СС е доста хаотично и преливащо се място.Връзките между сферите може да се приемат за портали, ето защо понякога се телепоритаме освен че можем чрез намерението си в ОС става и чрез тези портали ходиш си ти и хоб някакво друго място... Идеята ми е като става въпрос за картографиране да не си представята някака карта както е във физическия свят и по нея да определяте всяко място няма да е грешно но в крана сметка не мисля че има север или юг , запад или изток в този свят като цяло от е напълно нелогичен и няма почти нищо общо с физическия свят.Затова "разделете" СС на сфери( планети ) с център (адро,Слънце) мастото където спите дома. И изледвайте всяка сфера по отделно описвайте я въпреки, че описването няма да е много от полза защото всеки път може да се промени това което сте описали, целта донакъде е да се обощят малко нещата. Друго нещо е че в една сфера винаги има само едно нещо там както казах само гора, само планини, само пустини, само морета(реки,езера и т.н.) само градове събрани в едно докато при центъра там си е вашия град него също може да се опише защото обикновенно се различава от този който е във физическия свят.. Така ще може да се добие по обща представа за самия свят.Във сверите има портали ако сте в сферата изградена само от градове и видите гора или постиня и тръгнете към нея ще се пренесете моментално на място където има само гори един вид се виждат доста ясно границите в далечината ако може да се наречат граници между различните сфера, може би връзки или портали.. Ще от полза ако сте записали нещо вече и пробвате този метод за обединяване на СС в една обща система, движеща се хаотично подчиняваща се на свои собствени закони. Дано съм обяснил добре защото наистина е много полезно и олекотяващо образуването на картата или изобразяването на самия свят...
буу....
Аватар
DarkMagicMaster
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 88
Регистриран на: 10 Юли 2007, 17:31

Мнениеот sirenaangela » 06 Апр 2009, 12:00

Да, доста добре си обяснил как изглежда сънувания свят.Браво!Но той може и да се картографира като обикновено място,особено след като "усетиш" или "знаеш",че от мястото на което се намираш,ако тръгнеш наляво(например),ще стигнеш на място на което си бил в друг сън(сънуван преди дни,месеци,години).Картографирането изпълнява това,което гласи поговорката:"Казана дума,хвърлен камък",т.е. затвърждава.Помага на тези които се нуждаят от допълнителни средства за да го постигнат.Целта тук е да се обединят тези места,така както са обединени в реалността.
Ето още малко инфо от по-опитни хора:

ТРАНЗИТИ НА РЕАЛНОСТТА

Транзитите на реалността,това са образи от съня,които преминават с нас в други мехури на възприятието(друг сценарий,друг сън).С какво са интересни?С това,че ги има и в ежедневния живот.Например кучето ви,което ви премества няколко пъти на ден в близката градинка.
Когато имаш обикновен сън,опитай се да го опишеш подробно,по-детайлно.Отбележи моментите,когато се преместваш от един мехур на възприятие в друг.Навярно ще забележиш,че в този момент на преход от точка А в точка Б в сцената се е намирал или спрайт или предмет,който заедно с тебе е преминал в новия мехур и изчезва безследно.Транзит може да бъде всичко-предмети и образи на хора.
След като започнеш да отбелязваш транзитите в сънищата,те ще ти бъдат като свръзка-виждаш го и знаеш,това е транзит!Това са портали от мехур в мехур.Да допуснем,че ти е харесало да си на определено място-ти си набавяш набор от транзити свързани с него и в ОС ги използваш за да се преместиш.
С какво се отличава сънувания свят от реалния?С това,че в сънувания свят „мехурите на възприятието” са отделени един от друг,а в ежедневния те са се слели.Ежедневния живот също се състои от мехури на възприятието-„дома”,”работата” и тн. Хората са се научили да се преместват в тях с помоща на превозните средства и пътищата.Но може да се възприеме опита на сънувания свят,да се отделят определени транзити и да се използват.За да ги намерим в ежедневието е нужно да почувстваме „качеството” на сънуваните транзити.Моят приятел Спам пренесе книта от ОС и „влиза” с нея в някакъв свой свят.И след неговото „влизане” реалния свят отчита следата,създавайки у свидетелите на „влизането” неприятно чувство на съмнение,раздвоеност и неопределеност.
Транзита може да те пренесе в,средно 7 мехура- +,- 2.Това се отнася до ясните сънища,не важи за ОС.
Аватар
sirenaangela
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 101
Регистриран на: 04 Окт 2008, 13:58

Мнениеот DarkMagicMaster » 09 Апр 2009, 20:27

sirenaangela написа:ТРАНЗИТИ НА РЕАЛНОСТТА

Транзитите на реалността,това са образи от съня,които преминават с нас в други мехури на възприятието(друг сценарий,друг сън).С какво са интересни?С това,че ги има и в ежедневния живот.Например кучето ви,което ви премества няколко пъти на ден в близката градинка.
Когато имаш обикновен сън,опитай се да го опишеш подробно,по-детайлно.Отбележи моментите,когато се преместваш от един мехур на възприятие в друг.Навярно ще забележиш,че в този момент на преход от точка А в точка Б в сцената се е намирал или спрайт или предмет,който заедно с тебе е преминал в новия мехур и изчезва безследно.Транзит може да бъде всичко-предмети и образи на хора.
След като започнеш да отбелязваш транзитите в сънищата,те ще ти бъдат като свръзка-виждаш го и знаеш,това е транзит!Това са портали от мехур в мехур.Да допуснем,че ти е харесало да си на определено място-ти си набавяш набор от транзити свързани с него и в ОС ги използваш за да се преместиш.
С какво се отличава сънувания свят от реалния?С това,че в сънувания свят „мехурите на възприятието” са отделени един от друг,а в ежедневния те са се слели.Ежедневния живот също се състои от мехури на възприятието-„дома”,”работата” и тн. Хората са се научили да се преместват в тях с помоща на превозните средства и пътищата.Но може да се възприеме опита на сънувания свят,да се отделят определени транзити и да се използват.За да ги намерим в ежедневието е нужно да почувстваме „качеството” на сънуваните транзити.Моят приятел Спам пренесе книта от ОС и „влиза” с нея в някакъв свой свят.И след неговото „влизане” реалния свят отчита следата,създавайки у свидетелите на „влизането” неприятно чувство на съмнение,раздвоеност и неопределеност.
Транзита може да те пренесе в,средно 7 мехура- +,- 2.Това се отнася до ясните сънища,не важи за ОС.


Информацията която си дала е вярна до последната дума всъщност вече бях намерил тази зависимост със връзките с останалите свери, но така и неможах да я свържа в акъла си... И да при всичките ми преминаваня в различните сфери винаги се съпровождат от спрайтове или някакви други съновни субекти или обекти... Всеки сам може да провери това и е доста полезно ако се осъвършенства до степен в която да осъзнаваш всяко едно преместване или поне да разбереш самата му работа да се понесеш по течението му, мисля, че е абсолютно приложимо и в реалния свят т.е. да се научим да намираме самите линкове за различните места ...С други думи телепортация... Няма нищо невъзможно и аз си мисля, че при самото премахване на границата между сънния и реалния свят ще паднат и много други вериги които ни пречат да правим каквото и да е в реалния свят... Единствения начин да се достигнат тези нива е чрез мноого практика и постоянство което я изисква ..
Да, може да се телепортираме, може да летим, може да правим всичко което правим и в сън.

"И душата и разума бяха едно, единни във всичко, обединявайки се те можеха всичко, но един ден разума се разбунтува взе всичко което му се струва странно и го пъхна в един съндък и го заключи.Душата си замълча, разума смяташе, че контролира всичко, но без да знае той, душата знаеше къде държи ключа и нощем след като разума заспи, тайничко отиваше и отваряше съндъка и се забавляваше в един невероятен свят без граници.Когато разума се разбудеше бързо отново заключваше съндъка и смяташе, че "всичко" е под контрол.... :D
буу....
Аватар
DarkMagicMaster
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 88
Регистриран на: 10 Юли 2007, 17:31

Мнениеот sirenaangela » 12 Апр 2009, 16:51

ИЗКУСТВОТО НА НАМЕРЕНИЕТО

Да се обърнем към основата.В „Огъня отвътре” КК пише,че виждащите са забелязали сила,която нарекли воля.
„Новите виждащи разбират под нея някакъв сляп,безличен,никога не прекъсващ поток енергия,който определя нашето поведение,заставяйки ни да действаме така,а не иначе.” И още:”Те видяли,че за придаване на възприятието качество на непреходност става постоянно обновяване на настройката...За постоянното поддържане на нейното качество, потока енергия,възникващ в процеса на настройката,автоматично се отправя към усилване на нейни отделни,избрани елементи.”Т.е. може да се каже,че волята-това е програма,определяща нашето поведение.Че тази програма циклично,с някаква тактова скорост,поддържа или възобновява настройката на еманациите в пъшкула и косвено определя обичайното положение на събирателната точка.Как прави това?Усилва отделно избрани елементи.
А намерението- това е целенасочено управление на волята.
Да направим едно предположение: ако волята е безлична сила,то тя ,по принцип,има някакви елементи за избор и усилване,т.е. от този аспект ние можем да я управляваме.Но що за елементи?Елементи на поведението?Нашето фиксиране на определени възможности и на усилията да ги достигнем?
Ето,Сергеич казва,че го е заинтересувало изследването на ОС(т.е. отначало той е поставил цел или е зафиксирал вниманието си върху някакви възможности).След това той е намерил начин да достигне своята цел(съставяне на карта и изучаване на състоянието на съзнанието си).С други думи,той сега циклично променя „волята” си със своите усилия,и това го въвлича в „поток”,който го „води” към целта(т.е. придвижва събирателната точка на места,където Сергеич преживява ОС).

И така,ние имаме програма,която ежедневно ни забавлява с различни нужди на живота:счупил се крана-почивай,предай си курсовата работа,майка ти нарежда да идеш на пазар или отиди изкарай пари за семейството.Програмата работи автоматично и всеки ден ние имаме нов набор от подпрограми на повединието.И даже ако аз,например,седна да медитирам,да се отдалеча от света,веднага ще ме засърби ухото или съседа ще започне да забива в стената хиляди пирони.Т.е. програмата на „волята” макар и сляпа,но точна-трябва да се усили с няколко еманации,за да „оживят” моя свят.И тя да заплува към моето желание да спра света и да преместя СТ.Но!
Но Сергеич ни показа прост метод за подмяна на тази програма,за да стане неговото.Той ни съветва да игнорираме някои заповеди на „волята” и с незначителни спамове,спокойно и планомерно,да вървим към целта си(например,той трябва да прави в момента дипломен проект,а той някакви си карти на сънувания свят съставя).При такава методика ние,а не „волята”,избираме все още неразбираемите за нас еманации на пъшкула,а „волята”,бидейки сляпа,ги пълни със сила.И още,Сергеич казва,че за това е нужна собствена малка подпрограма,която да създаде такава честота.Това,обикновено са нашите планомерни и настойчиви усилия за достигане на целта.

И така,някаква сила,създадена при настройката на еманациите,започва да ни бомбандира усилено с различни елементи на света.Тези събития,които предизвикват в нас отклик-грохота на преминаваща кола,чут през прозореца глас,муха,прелитаща пред лицето,куп недовършени дела,лични проблеми,чакащи решение и тн.То ест,елементи на нашия свят,върху които въздейства безличната „воля”,делящи се на две последователности:
1-ежеминутна(такава,която е винаги „сега”),поток на настоящия момент-примери:порив на вятъра,привлякъл вниманието ви звук,интересуващи ви на улицата събития.
2-и причинно-следствена(проточваща се в настоящето от миналото)-примери:непредадена курсова работа,посладствия от брак с някой който не обичаш,победата във Втората световна война
Ние реагираме на всяко подобно събитие с постъпки и вътрешен диалог,т.е.,постоянно поддържаме описанието на света.Списъка със събития е толкова огромен,че ние хабим цялата си лична сила и всеки миг от битието да реагираме,фиксираме и разрешаване.Ако станем отшелници,далече от хорските грижи,то количеството елементи на света,на които въздейства „волята”,значително ще се съкрати.Такъв път позволява на човек да икономисва личната си сила и да я направлява за достигането на определени цели(т.е.,да формира намерения).Така обикновено постъпват хората.

Именно на тази тема е посветена книгата „Теория на духовния път”,която Спам пренесе в нашия свят от ОС.Разбирасе,книжката е скучна и тъмна.И разбирасе,до сега не е ясно,действително ли Спам я е „донесъл” от ОС или я е компилирал от друго произведение. Но за „хакерите” това не е главния въпрос(дотолкова,доколкото избрахме да му вярваме).Тази книга така сигурно ни поведе към разбирането на намерението,че ние я считаме за дар на духа.За съжаление,нямам право да побликувам в сайта текста на тази книга.Неин собственик е Спам и той сключи договор с австралийско издателство за публикация.Но мога да ви разказвам за нея със свои думи.
За какво става дума в тази странна и малко вразумяваща книга?Преди всичко,за създаването на изкуствена линия на поведение,която превръща живота на адепта в духовен Път.Или,адаптирайки я като тема за намерението,мога да кажа,че тя повдига теорията за оптималния избор на пътища(линии от постъпки),които ни водят към желаната цел.

ДХ казва,че за оживяване и поддържане на света,създаден от настройката,”волята” непрекъснато усилва някои негови елементи.Ние възприемаме това „усилване” като призиви на света,на които реагираме-гледаме,чуваме,усещаме,обсъждаме във вътрешен диалог.Намерението,по думите на КК,това е целенасочено управление на волята,т.е. избора на тези елементи на света,които трябва да бъдат усилени.
Интересно е да отбележим,че всички съвременни релаксиращи,физически и езотерически практики имат отношение към първия вид(ежеминутната последователност) елементи.Хората достигат целите си с намерението да отстранят някои ежеминутни елементи(от типа-затвяряте очи,слагате слушалките,пускате музика,което ви донася отпускане и покой) или с намерението да възобновят определени,избрани елементи(гимнастика,пранаяма,търсенето на въцете в съня).Ами елементите на света възникнали в миналото и оказващи влияние в нашето настояще?Може ли преднамерено да се работи с тях?По принцип затова е написана книгата на Спам.
В книгата средновековния мистик потвърждава,че „магията”-това е изкуството да се управлява ени или други ходове на събитията.Под изкуство се подразбира запознаването с методите и целите в дадена област на знанието.Под изкуството да се управлява се подразбира оптималния избор на пътища,които, в крайна сметка ,водят до желаната цел.А хода на събитията-това е сложна шега.Някакво интуитивно знание ме убеждава,че ходовете на събитията в която и да е ситуация могат да бъдат различен брой.
Обозначаваме ходовете на събитията с n.Тогава вариантите могат да бъдат следните: n=0 –събитието е невъзможно(то се намира в областта на непознатото и няма никакво отношение към човешкото поле на възприятие),n=1 –събитието има непроменлив,веднъж завинаги установен ход.
Тук не трябва да бъркаме вероятността на събитията и хода на събитията.Вероятността подразбира наличие или отсъствие на събития в даден период от време.
Средновековния мистик потвърждава,че събитията с кратък ход са много редки за голям мащаб на времето.Но на малък те са много удобни за разглеждане.
И така,събитието- това е определена последователност от дейстния(или тъй наречения „ход”). Но мистика потвърждава,че в редки и особени случаи,последователността на действията приема достатъчно оптимален вид,че става „качество на приоритетността” в проявлението на света.Т.е.,тя получава настоящ и задължителен характер.Или казано по-просто,превръща се в закон на Орела.
Ако ние се научим да формираме поведението си по „приоритетен” ход на събитията,това не само ще ни въведе извън времето на ограниченията,но и ще ни въведе в линията на абстрактните ядра на виждащи.Ние ще направим закона на Орела наш.
„Хакерите на сънища” разработиха метод,който може да се разглежда като ускорител на нашите усилия(превръщащ нашите усилия във „воля”).Този метод предполага да построим нашите постъпки,които извършваме в живота,по друг алгоритъм,освен този който използваме.
Опишете деня си-конкретно всяко действие(дори ходенето до тоалетна,срещи,разговори). Съставете веригата от действия в този ден.Определете условията, при които са се разрешавали дадени ситуации(или не са се решавали,отнемайки ви вниманието и силите).Съставете кратка класификация на тези условия-колкото по-малко точки,толкова по-добре.Това ще бъде вашия тогавашен алгоритъм на постъпките.Въз основа на определените от вас условия,отбележете шаблоните на успеха и неуспеха.И по-нататък,когато ситуацията не се разрешава или целта не се достига,създайте шаблон на успеха съзнателно(т.е. не се опирайте на желанието да достигнете целта,а на създаването на условия за постигането й).

Припомни си,някаква безлична сила усилва елементите на света и това предизвиква нашата реакция.Силата възниква при настройката на външните и вътрешните еманации.Т.е. много от елементите на света,които ни се струват различни,имат няколко особени свойства(например, родството,принадлежност към една част от еманацията).Доколко реагираме на усилването на елементите на света(призивите на света) със своите постъпки,те носят отпечатъка на същите свойства като на самите елементи.Защо нашите желания понякога се сбъдват,а понякога не? Защото последователността от постъпки,с помоща на които ние реализираме желанията си или се подрежда,или не.Ако последователността на твоите действия не се е подредила,тя те държи на енергийно ниво,като котва.Ако последователността се е подредила,ти нещо си получил,в крайна сметка,си удовлетворил желанието си.

Прегледа-това е работа със стари(минали) неподредили се последователности от постъпки.А как да икономисаме сила в настоящето?Как да постигнем оптималност на действията?Ето тук се прилага техниката,за която ви говорех.Изпълнявайки обичайните ежедневни постъпки,ти не просто следваш своята верига,като сега,а правиш постъпките така,че да се подреждат съгласно техните обединяващи свойства.И тогава за постигането на целта не ти се налага да изпълняваш обичайните за света на тонала действия.Ти можеш да ги замениш с други постъпки,на вид абсолютно неотнасящи се към поставената цел.Но твоята цел по такъв начин ще бъде достигната по-бързо и по-ефективно.

Защо намерението има отношение тук?Защото,изкуството на намерението,това е така безкрайна област на познанието,както и съновидението.Ние само сме почукали на вратата на тази академия.Но тук можем да се научим на неща,които нито в приказка могат да се разкажат,нито да бъдат описани.
Аватар
sirenaangela
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 101
Регистриран на: 04 Окт 2008, 13:58

Мнениеот SoFarAway » 26 Мар 2010, 10:20

Ето ощем малко инфо по темата:
Картографирането на сънища или съставянето на карта на сънуваната реалност е метод за постигане на осъзнаване по време на сън. Разработен е от Хакерите на сънища

Първата стъпка по пътя към картографирането е воденето на дневник на сънищата, в който редовно да се записват всички сънища. Основното внимание обаче се отделя не на сюжета, не на това, което се случва в съня, а на местността, където се развиват събитията. Сюжетът се описва с не повече от няколко думи, но мястото се опива в детаили и се рисува. Когато се съберат няколко десетки такива сънища, може да се пристъпи към съставянето на картата – опит за обединяване на пеизажите от различните сънища в едно цяло. При това не е толкова от значение крайният резултат , колкото въвлечеността в работата.

В началото на картата има много бели петна, много парчета които не пасват, но постепенно празните места се запълват и сънната реалност придобива контури. Тук настъпва много важен момент: по време на поредния сън, човек осъзнава, че е бил на това място и преди, вниманието му е надделява и той се „събужда в съня” – сънят става осъзнат.

Още с първите опити за картографиране на сънуваната реалност, осъзнаването рязко се повишава и започват да изплуват голям брой забравени сънища и спомени от сънуваната реалност. Ако се продължи с картографирането достатъчно дълго, човек започва да се осъзнава по време насън все по-често и да си спомня все повече елементи. В един момент преградата изчезва и човек изведнъж си спомня всички сънища които някога е сънувал – като порой.

Важно място в картографирането заема опознаването на структурата на сънуваната реалност. Със заспиването, ние не просто попадаме в сън, но се оказваме в така наречено мехур на възприятие . Това е късче виртуално сънувано пространство. Своеобразна сфера, вътре в която за нас се разиграва един или друг сюжет.

В нормалния сън, ние не осъзнаваме границите на това пространство, поради което приемаме всичко което се случва за истина. Често се случва сънувачът да се отвлече от поставената цел, тъй като по пътя му възникват различни препятствия. Но ако е непреклонен, то съществува реална възможност да достигне до края на мехура на възприятие, в който е попаднал. Той буквално се опира в преграда (своеобразната завеса на света) – границата на сънувания мехур на възприятие. Нещо подобно на кино, в което филмът тече пред очите ни, но ако се приближим по близо, ще докоснем екрана.

По такъв начин сюжетите на всички наши сънища се разгръщат в един или друг сънуван мехур на възприятие. Преходът между тях се определя от сложна верига транзити – своеобразни сънувани портали. Ако обърнем внимание на прехода от един сън в друг можем да забележим че всеки път е свързан с конкретен елемент. По такъв начин, изучавайки ситемата от транзити, сънувачът може по желание да се премества в произволен нужен му мехур на възприятие.

И тук е връзката с картографирането на сънищата. Съставяйки карта на сънуваната местност, внасяме в сънувания свят елемент на подреденост, създавайки опорни точки. Когато обединим и свържем различни участъци от картата, същевременно обединяваме и отделните мехури на възприятие /сънища/. Напр. всички части от различни градове, който някога сме посетили или видели насън се свързват в един град - Града. И не само градовете – това се случва със селата, полетата, горите, реките и моретата. Стотици и стотици разпръснати някога мехури на възприятие се обединяват в странна, но напълно свързана картина.

Картата на сънуването има непривична ориентация. Изхождайки от това, че сънувания свят е огледален по отношение на реалния, посоките са променени. Така запад и изток остават на мястото си, а север и юг сменят местата си. Оказва се, че доста преди хакерите на сънища, до това обръщане на посоките при картографиране вече са стигнали даосите и северните шамани.

Особено място в картата на сънуване заемат т.нар. гранични предели. Те обикновено са море, пустиня, планина или гора – т.е. природни обекти. Обикновено в центъра на картата е разположен нашия дом. Особеност на този обект е, че той се намира в зона на трансмутации. Например, ако сънувачът често е сменял местожителството си, то макар обектът постоянно да се променя произволно, винаги си остава ДОМ. Това трябва да се приема спокойно, тъй като целта на картографирането е не създаването на карта като такава, а самата работа по подредбата на сънувания свят. И картата в този случай е трик за постигане на определена цел. А именно – осъзнаване по време на сън и „взрив” на сънувана памет. Когато свикнем да разпознаваме насън местата, които вече сме посетили, "събуждането" става много по-лесно. С времето се изменя и сънуваческата памет – сънувачът започва все по-често да си спомня свои стари сънища – отначало инцидентно, а после се получава лавинообразен ефект. Изведнъж си спомнияш всички сънища, които си сънувал и можеш да ги нанесеш на картата в детайли.

Хакерите считат, че след този момент човек започва да сънува истински. Тогава осъзнатите сънища стават контролирани, а сънуването става пълноценна среда за действие. Заличават се границите между тази и сънуваната ралност.

Изследвайки сънуването, хакерите забелязали нещо интересно – че посещаването на някои сънувани места предизвиква рязък приток на енергия. Подобрява се способността да осъзнаваш, повишава се жизнения тонус. Физически се забелязва като подмладяване. Изхождайки от това и от някои други наблюдения, хакерите правят извод, че произтича възвръщане на нашата собствена енергия, загубена или по-скоро отнета. Съществуват 5 основни места, откъдето можем да възвърнем светимостта си и всяко от тях има отражение в картата на сънуваната реалност. Местата може да са различни при различните хора, но си приличат в това, че обикновено са охранявани от врагове или чудовища. Твоята задача е да проникнеш там, независимо от опасностите и да намериш някакъв предмет, обикновено нещо красиво като амулет, скъпоценност, старинна книга. Ако успееш да достигнеш до предмета и да го вземеш – получаваш бонус във вид на приток на енергия. От 4 места можем да си вазвъщаме енергия. Петото се отличава с това, че макар и енергията оттам лесно да се събира, е почти невъзможно да се усвои и задържи след това. Обикновено 5-тото място се асоциира при сънувачите с многоетажна сграда с множество коридори и стаи: това може да е училище, затвор, казарма, общежитие, летище, болница, хипермаркет, голяма административна сграда или нещо подобно.

Важно е да се контролира излъчването на емоции при осъзнаването по време на сън. Това не е лесно, но е наложително. Иначе програмата на сънуване засича осъзналия се сънувач и се опитва полека да го отстрани – за да не нарушава равновесието с емоционалните си изблици. Това става като или чрез енергиино изчерпване го връща към обикновен сън или като просто го отхвърли/изплюе, при което той се събужда.
SoFarAway
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 84
Регистриран на: 22 Юни 2009, 16:34
Местоположение: Бургас

Мнениеот valyo1 » 12 Юни 2012, 19:04

Здравейте това осъзнано сънуване съм го преживявал няколко пъти и е многостранно състояние в което ти си бог и всичко става каквото искаш за последно мисля че около преди седмица сънувах такъв сън и аз просто си правех каквото си искам било то от скачане и летене до визуализиране на хора който аз искам да се появят преди време даже аз сам избирах къде да се проведе съня - обстановката - това което сънувам какво да е и къде да съм аз и т.н.. забелязах че всичко абсолютно всичко се дължи на вярата защото когато почна да се замислям възможно ли е това което го правя и когато почна да се чудя и колебая дали наистина е възможно и ......... скайпът ми е valvalnov ако иска някой или тук можем да си говорим и да обменяме опит мисли и т.н..
Аватар
valyo1
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Юни 2012, 10:43

Мнениеот HotSpot » 17 Юни 2012, 18:59

Здравейте, опитах единият от методите и при мен проработи от първия път (това беше преди седмица), но за съвсем кратко се осъзнах (около 5-10 секунди). След това на следващите 2 дни отново ми се получи, но за около минута. И спрях да опитвам поради това че бях прекалено уморен. И днес (или по-точно миналата нощ) пожелах и влязох в това състояние отново, но този път за около 2-3 минути. Някой може ли да ми каже защо само за толкова кратко време успявам да се осъзная и как да успея да удължа този период на осъзнато сънуване?
Аватар
HotSpot
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 10
Регистриран на: 20 Дек 2011, 21:09

Мнениеот Nemezius » 17 Юни 2012, 23:02

С постоянство.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор
 
Мнения: 941
Регистриран на: 18 Юни 2006, 20:32
Местоположение: Templi Ad Noctum

Мнениеот Fedo2016 » 24 Яну 2016, 16:53

Имам въпрос за темата.Нямам много опит но се упражнявам.Въпросът е какви са опастностите?Как да се предпазим от тях? confused2
Аватар
Fedo2016
 
Мнения: 2
Регистриран на: 19 Яну 2016, 21:38

Мнениеот Phoebe » 26 Яну 2016, 12:28

Можеш да погледнеш следната книга (изпитвам проблеми с качването й ) Психическа самозащита Д .Форчън (която с известни забележки е точна ,като цяло)- глава 4 и малко нататък. Също така , нещата на Charles Leadbeater.Не съм фен на Монро и други,затова поствам "класиците" :)
Трябва да се внимава с тея неща,,от последния ОИТ имам синина под окото icon_color
13 V
Аватар
Phoebe
 
Мнения: 8
Регистриран на: 02 Окт 2015, 10:32

Мнениеот Fedo2016 » 07 Фев 2016, 13:44

Благодаря за отговора! 8) Какви са опастностите? icon_eusa_dance
Аватар
Fedo2016
 
Мнения: 2
Регистриран на: 19 Яну 2016, 21:38

Предишна

Назад към Сънища

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 2 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 2 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта