Добре дошли на планетата земя...

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот Lunohod » 26 Апр 2009, 23:24

Брутално, но факт...
Ако спре да ни пука, няма смисъл да сме тук, нали?


Или просто вече не сме живи...не знам и аз..

Честит свински грип или каквато и да е поредната измишльотина...
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор
 
Мнения: 401
Регистриран на: 20 Окт 2004, 09:12

Мнениеот м Лъчезар » 27 Апр 2009, 05:34

А какъв е смисъла да ти пука ? yahoo27
Адът е тук на земята
Аватар
м Лъчезар
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 71
Регистриран на: 16 Апр 2009, 06:40

Мнениеот Macabre » 27 Апр 2009, 06:54

Това е просто нечовешко. На някои хора отдавна е спряло да им пука. Но такова отношение към себеподобен.... и след това да останеш с чиста съвест и да не те преследват кошмари и вина... не знам..!!! Ама снимката на оня дето избутваше труповете с трактора... спокоен сякаш си рине сняг или боклук. Как може да има такива хора, на които не им минава и за секунда през ума какво би било ако са на мястото на другия. То всъщност няма смисъл да си задаваме въпроса как може. Човешката раса е толкова изгубена.... никое друго живо същество не би се отнесло така със себеподобен. Нямам думи!
Tea party with zombies
Аватар
Macabre
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 68
Регистриран на: 31 Май 2008, 12:08
Местоположение: Shumen

Мнениеот Nemezius » 27 Апр 2009, 07:22

Macabre, въпросните снимки са доста старички- правени са в концентрационните лагери по времето на втората световна война(тази с трактора ако не се лъжа беше от Аушвиц)- мисля че човечеството си е взело малко или много поука от тогава.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор
 
Мнения: 941
Регистриран на: 18 Юни 2006, 20:32
Местоположение: Templi Ad Noctum

Мнениеот м Лъчезар » 27 Апр 2009, 07:51

Macabre написа: никое друго живо същество не би се отнесло така със себеподобен.

Май не си гледала Анимал Планет
Адът е тук на земята
Аватар
м Лъчезар
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 71
Регистриран на: 16 Апр 2009, 06:40

Мнениеот Macabre » 27 Апр 2009, 08:30

Значи извинявам се ако не съм се изказала достатъчно правилно... ясно ими е че снимките са от концлагерите, но щом тогава са се отнасяли така със човешки същества и е било документирано, това не значи че и сега няма такива отвратителни актове, това че не са рапространени не значи че няма хора които не се отнасят така с другите. А относно животните и себеподобните, животните могат да се бият помежду си и дас се убиват... но виждали ли сте тогава по анимал планет лъв да се гаври с труп на лъв???(примерно) И хората се убиват, нараняват, колят и какво ли още не, но нали все пак претендираме че сме най интелигентните и разумни същества??? Верно, животните понякога се отнасят доста брутално с други животни, но това не различава и хората от тях. Просто с поста си исках да си изразя възмущението, защото може и не по такъв начин, но дори и днес има хора които се отнасят жестоко със себеподобните си. Дори със собствените си деца. Не знам дали е напълно по темата но бих искала да споделя нещо.
Квартала в който живея е голям, но много стар и всички се познават с него. Имаме едни съседи, дърводелци, двама братя близнаци, и всеки от братята има по двама сина. Втория по големина от синовете от години не е много добре, заеква. Всички си мислехме че му има нещо, някакъв синдром но не сериозно, и не му отдавахме значение, а се отнасяхме с него като с нормален, докато наскоро не го срещнах и очите ми се насълзиха като го видях. Момчето се тресеше, едвам вървеше и не можеше да говори почти. Като споделих на родителите ми разбрах, че момчето има тумор на мозъка от години. Само че до преди няколко месеца никой не е знаел. Родителите са се срамували и са оставили сина си без да предприемат мерки. Тумора се развива а той се влошава, а родителите ги е срам да направят някаква кампания и да съберат пари за нужната операция. За мен това не са родители, а още по малко хора, за да оставят собственото си дете да се мъчи, и може би ако се продалжава така, скоро и да почине. Стана ми отвратително гадно като видях момчето и като разбрах каква е работата. Но само бих казала че има "човеци " които са толкова долни и по нищо не се различават от животните, които изоставят болните си малки. Ако толкова желаете да оспорвате нещо от казаното давайте. Аз само си изказвам мнението, и се чудя защо вместо и вие да изразите някакво възмущение, гледате само как да се заядете с някого. Просто все си мисля, че има хора, които се замислят за това, за отношението към другите, и че съчувстват, на хората които изпитват болка, а не ги съжаляват и презрат защото са слаби.

Не целя да нападам, упреква мили убиждам никого. Извинете ме от ново ако съм се изказала погрешно.
Tea party with zombies
Аватар
Macabre
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 68
Регистриран на: 31 Май 2008, 12:08
Местоположение: Shumen

Мнениеот Millita » 27 Апр 2009, 12:48

напълно съгласна съм с Macabre. В днешно време ги има същите ситуации с друга маскировка, но ние хората сме си такива .. а и не правим кой знае какво за да очакваме нещо да се промени.
И в крайна сметка всеки има право както на свое мнение, така и да бъде безразличен. Честно казано на безразличните със сигурност им е по-лесно, не се трогват до момента когато не им се случи нещо подобно ... за "жалост" не съм от тях и на 1вия клип замалко не се разплаках ...
Аватар
Millita
 
Мнения: 5
Регистриран на: 13 Апр 2009, 12:25
Местоположение: София

Мнениеот ^nicko_in_flames^ » 01 Май 2009, 21:55

А уж казват че човекът не е животно , как да не е може и да ходи на два крака и да говори но си остава животно , но дори животните не биха го направили само в краен случай.Уж сме възвишени дръжки както Macabre казва може снимките да са стари но важното е че ги има и показват на какви низости е способен човек е само към останалите видове и но към своя собствен и по долно от това няма.Може и да се променят но много време ще отнеме докато хората започнат да се дърват един с друг като равни , като братя.Тъжно е много е тъжно това което сме способни ние хората. tearyeyed tearyeyed tearyeyed
В светлинат аз се родих
Аватар
^nicko_in_flames^
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 14
Регистриран на: 25 Ное 2008, 19:57

Мнениеот n0angel0s » 11 Май 2009, 15:37

Колкото и трагично да изглежда ние сме част от това.
Аз защото обичам да карам хората да се замислят ще поставя въпроса така и по 2 начина:

1. Ако имаше възможността и силата да промениш това би ли го променил?
Отговорът: Разбира се че ДА!!!! , но уви не е толкова лесно колкото си го мислиме всичките. Все пак една птичка пролет не прави, а за жалост сме хора водени от чувства, който понякога ни противоречат, на това което ще твърдим в момента.
2. Когато някой нападне ближен до теб човек, човек, когото обичаш ще му кажеш ли "Еми, братооооо аз съм мил, аз съм добър .. абе и да убиеш най-обичаният човек до мен.. няма да ти се сърдя". Или ще го направиш на сол за стореното?
Отговорът: Мой преподавател ми беше разказвал за един филм, не помня как се казваше, но в него се говореше за това, че един репортер снима група немци, който настървено нападат по-малка група евреи, тълпата пребива и разкъсва жертвите си.. После репортера вади видео материала и на всеки един заснет от тълпата показва какви зверства е причинмил.. А всеки един от немците, гледайки себе си в тълпата казва "Това не бях аз!" ..

От там нататъка сами си водете изводите какви сме.. :):):):)

Желая хармония и щастие на всички
ВсичкиС@Н0рмалниС@моА3нЕ!
Аватар
n0angel0s
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 233
Регистриран на: 08 Май 2007, 15:47


Назад към В казана на Вещицата

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 8 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 8 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта