Може ли Магията да ни помага в житейските ни...

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот Wizard » 14 Май 2009, 01:55

Може ли Магията да ни помага в житейските ни проблеми/радости, винаги, когато поискаме?


Отварям тук нова тема, защото не искам да отклонявам
темата на damnameneus, за която той пише в "Лунна магия".


По принцип ние модераторите на форума си имаме своите обяснения на "нещата", за които damnameneus отвори тема..., затова и както виждате не спорим по между си за това!
По важното в случая е обаче КАКВО мислят останалите относно: "Може ли Магията да ни помага в житейските ни проблеми/радости, винаги, когато поискаме"?

bellastella написа:........Иска се много, ама толкова много работа в тази насока, че повечето като мен сигурно биха се отказали, дори и по този начин да пожертват "Любовта на живота си".
Надеждата е хубаво нещо, но когато въпреки всичко тя /особено, когато е последна/не се оправдае, след нея идва едно огромно разочарование и безпрецедентно по рода си безверие, което може да опропасти целият ти живот, че и този напред.
......Аз се опитвам да го кажа от несполучливите си опити, които ме доведоха до точката на отчаяние - имам известен опит, дори да не е богат и наситен, но разбрах, че магията и ритуалите не са за всеки. Те са за твърде малка част от нас...пак избрани от Някой по някакъв признак.
........ КАЗАНО НАКРАТКО: НЕЗАВИСИМО В КАКВО СА НАСОЧЕНИ НАШИТЕ УБЕЖДЕНИЯ И НЕЗАВИСИМО КАКВИ СА НАДЕЖДИТЕ, КОИТО СЕ ВЪЗЛАГАТ НА ТЯХ, ИСКА СЕ УЖАСНО МНОГО РАБОТА И ПЪЛНО ОТДАВАНЕ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ.
.....

Това което е казала по-горе bellastella е БЕЗСПОРНА ИСТИНА: "...Иска се много, ама толкова много работа в тази насока, че повечето като мен сигурно биха се отказали". Определено съм казвал вече не един и два пъти, че магията като вид наука/средство или енергия - НЕ Е ЗА ВСЕКИ - това трябва да е ясно на всеки, който си мисли "просто да опита". Магията ще достигне до тези хора, които са ОПРЕДЕЛЕНИ да я практикуват или просто да се обучават. Ако някой се мисли, че веднъж започне ли да се интересува, да прави магически ритуали, да иска да се развива.... и след това ей така - ПРОСТО ДА Е ОТКАЖЕ - е това няма как да се слчучи! Магията ще направи всичко, за да ви върне обратно, ако се наложи "...дори и по този начин да пожертват "Любовта на живота си"...
Както се казва на прост български език - веднъж захванеш ли се - после няма оттърване...

Другият вариант е - ако не сте определени за това да се забъркате надълбоко в магическите дебри - просто магията така здраво ще ви "шамароса", че не знам дали някой (дори и маг) ще е в състояние да ви оттърве от кашите, които сте забъркали...

А що се отнася до БОГ или Енергията като цяло, bellastella отново е права - приемете, че ние, човеците НЕ СМЕ ВАЖНИ за този Бог, за който си мислим или в който вярваме! Важна е САМО ЕНЕРГИЯТА, с коята извършваме или караме нещата да се случват. Всичко останало - просто няма значение, дори и "Любовта на живота си".

Не искам да карам никого да приема думите ми за някаква база на сравнение или истина като цяло. Казал съм само това, което знам, по един или друг начин... :wink:
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот Lord Voldemor » 14 Май 2009, 18:57

Аз пък бих казал,че самият живот е магия;ако си добър в живота си добър и в магията. Всичко зависи от степента ти на мотивировка,я истинската такава идва когато чувстваш нещата в достатъчна степен-тогава се оказва,че действаш правилно.Това се нарича щастлив живот.А за пожетването на любимия...ако не си способен на саможертва за някой скъп човек,значи не обичаш себе си и следователно не можеш да обичаш истински някой друг.На това му казвам пропиляващ се живот.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот bellastella » 14 Май 2009, 22:01

Lord Voldemor написа:Аз пък бих казал,че самият живот е магия;ако си добър в живота си добър и в магията. Всичко зависи от степента ти на мотивировка,я истинската такава идва когато чувстваш нещата в достатъчна степен-тогава се оказва,че действаш правилно.Това се нарича щастлив живот.А за пожетването на любимия...ако не си способен на саможертва за някой скъп човек,значи не обичаш себе си и следователно не можеш да обичаш истински някой друг.На това му казвам пропиляващ се живот.



Тук не става въпрос за това, че Животът е магия – така е! :)
Всичко от молекулата до космическата совалка може да се нарече магия, но такова обобщение измества смисъла на темата.
Говорим за Магията като Магия в нейната конкретност – съвсем частен случай, даващ достатъчно сериозен мотив за размисъл, какъвто напоследък ме е обхванал.

Може ли магията да помогне в житейските ни проблеми, когато поискаме?
Или е поредната фантазия, с която се сблъскваме?
Да, действително отговорът зависи от степента на мотивировка, която ти дава усещането, че знаеш какво, кога и как да направиш.
НО, цялата последователност от действия и убеждения не е еднократен процес.
Давам пример, за да изкарам думите от тяхната абстрактност: Лудо влюбена съм. Желая го, бих дала живота си за него, НО не става и не става. Обръщам се към магията, в която незнайно как съм вярвала още от дете /умишлено изолирам случая, при който се захващаш с магия по спешна необходимост, както става твърде често!/. Струва ми се, че не е сложно и сега е момента да докажа себе си като "велика магьосница" – имам вярата, имам вътрешния усет, имам прекалено силната мотивация, имам точния ритуал, зная как и кога да го направя, имам необходимата емоция...въобще имам всички /поне така си мисля/ необходими фактори на моя страна, НО не става и не става.
Нищо не се променя или ако нещо стане, то ще е за момент, след който всичко така яко се обърква, че се чудя защо е станало така?
Защо все пак?
Аз зная отговора за себе си – не става, защото нямам необходимата Сила, да пробия в тези нива на енергията, от които да задвижа някаква промяна и да създам условията за проявлението на резултата. Това, за което говори и Wizard. И другите, които се включиха в подобната тема вчера.
По-лошото е, че ако случайно притежавам някакъв процент Сила, то той ще е достатъчен да ми даде фалшива илюзия, че нещо от желанието ми все пак се случва, или пък ще е достатъчен, за да предизвика серия от нежелани събития, което е по-лошото.
Това е като да се сложи литър гориво на един Dodge Viper с мощност 1000 к.с. и да се повярва, че може да се тръгне от Варна и да се стигне в София.
8) При всички изходни параметри като вяра, мотивация, действие, няма как да стане, без достатъчно количество енергия.
Въпроса опира във формата, под която се изисква отдаване на тази енергия.
Не говоря празни приказки, дори повечето от вас да ме обвинят в погрешно и индивидуално интерпретирани факти.
Така е!
Не твърдя, че това което написах е меродавно, но съм сигурна, че е нещо, с което повечето “непоследователно практикуващи” като мен, се сблъскват. :)
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 144
Регистриран на: 06 Яну 2008, 09:10

Мнениеот Wizard » 15 Май 2009, 01:54

bellastella: ".... да докажа себе си като "велика магьосница" – имам вярата, имам вътрешния усет, имам прекалено силната мотивация, имам точния ритуал, зная как и кога да го направя, имам необходимата емоция...въобще имам всички /поне така си мисля/ необходими фактори на моя страна, НО не става и не става..."

НЯМА как да стане, защото (казвал съм го вече и преди това) има да се случи "нещо/а", които НЕ биха се случили, ако ти и "голямата ти любов" се заобичате и примерно заживеете заедно... АКО това стане, то ще пропуснеш да направиш онези неща, за които си предопределена да направиш в този си живот. Затова и магията да те заобича въпросния човек, няма да стане!!! Или както казваш, "ако нещо се случи то ще е временно".

Ето затова не може 100% да говорим, че можем да ползваме магията като "Мистър Пропър", когато ни скимне...

Всеки се обръща към магията по един или друг начин. Поне от моя опит повече от половината жени в занаята са ползвали магията за първи път, за да направят любовно заклинание... А това е само един претекст на съдбата - т.е. изпраща ви се една "трудност" , в случая внезапна любов, няма как да я спечелите, затова се объщате към магията...

Моят съвет към теб bellastella е да се опиташ да направиш ДРУГ вид магия, не любовна и тогава ще разбереш дали наистина Силата е в теб :wink: . Това ще ти докаже, че въпросния мъж, в който си се влюбила, всъщност е само "примамката", за да се забъркаш в магическата практика.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот bellastella » 15 Май 2009, 12:26

Дадох примера за по-добра възприемчивост, защото любовните терзания са един често срещан повод, за да се обърнем към ритуалите - нещо като последен шанс за контрол върху чувствата на другия, както казваш и ти.
Но лично при мен обръщането към окултизма не е било предшествано от неудачи в Любовта. При мен тази необходимост се е явявала в съвсем бледа форма още през късното ми детство, когато съм била далече от идеята за любовните заклинания. :)
Аз се опитвам да акцентирам по-скоро върху техническата страна на въпроса, опираща до познанието и необходимия опит във времето.
Това, което ти казваш, Wizard, е също основателен мотив, за да не се получи нищо от ритуалната дейност и съм абсолютно съгласна с теб, но той засяга най-вече индивидуалната предопределеност на всеки от нас да може или да не може да си осигури успех чрез магията.
А от тази гледна точка, по-удачно би било да се попита: "Защо магията не помага в житейските ни неволи?"
:)
Би било интересно да се чуят и други мнения :)
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 144
Регистриран на: 06 Яну 2008, 09:10

Мнениеот sirenaangela » 16 Май 2009, 08:27

Човек се учи от житейските си неволи.Те няма да се изпарят с махване на магическа пръчица преди човек да се поучи от тях.Затова и всеки опит да се отстранят с магия ще бъде неуспешен,докато не прогледне човек за истинската им причина.Нужно е човек да вижда не само последствията,но и причините,довели до тези последствия.По-голямата част от хората дори не се сещат че има първопричини довели до техните неволи,камо ли да се сетяят че те самите са виновни за тях.Някъде,преди доста години,прочетох една мъдра мисъл:"Страданието е неправилно възприемане на действителността".Признавам,че ми отне доста време за да усетя за какво точно става въпрос,но успях да го проумея и усетя.Тук трябва да споменем и безупречността и отговорността към знанието,защото всяко незачитане на знанието се заплаща по-скъпо, отколкото ако направиш грешка от незнание.Важно е също да се разбират процесите и взаимовръзките на всяко нещо.Тук имам предвид приказката,че преди да направиш каквото и да било,трябва да знаеш как да се забършеш,ако нещо се обърка.Това важи за всяка една сфера от живота,за всяка една професия или взаимоотношения.Всеки е виждал как повечето хора повтарят като папагали,без да си дават сметка защо нещата стават точно така.
Лично аз започнах да работя върху себе си още от много малка,когато започнах да търся причината за моя конфликт със обкръжаващия ме свят,просто си зададох въпроса:"Аз ли не съм в ред или хората около мен".Също се запитах възможно ли е да се обичат всички хора и как.Отговора е: да и то първо трябва да обикнеш себе си.Това е трудната част-за да се обикнеш трябва да се погледнеш отстрани и да разбереш що за човек си,но трябва да си обективен.На тези които ще си кажат с насмешка ,че имам в предвид изтърканата фраза:"Любовта ще спаси света",да така е ,но зависи какво разбирате под думата "любов"!
Аватар
sirenaangela
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 101
Регистриран на: 04 Окт 2008, 13:58

Мнениеот МагНаско » 16 Май 2009, 13:45

Отговорът е да и не , защото всеки един разбира по определен начин Магията. Ако магията е поредното чудо което може да ти се случи тогава отговора според мен е НЕ , но ако магията е сбор от добре познати механизми за постигане на определените цели ДА определено може да се ползва във всяко едно отношение , друг е въпроса дали човек има право да се меси навсякъде или не , дали има добро или зло , или всичко това е една голяма илюзия в която живеем и не знаем кога ще се събудим или умрем .
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 186
Регистриран на: 21 Май 2006, 19:58

Мнениеот ludvig » 17 Май 2009, 00:14

Значи да пиша и аз ка к седят нещата според мен Магията е е наистина за всеки колкото и чудно да звучи това има само етап на развитие в които човек трябва да стигне до нея дори и да не е в този живот Аз не знам Бела Стела на какъв етап от неиното развитие е но ще се опитам да отговоря максимално сбито Факт е че повечето начинаещи се опитват да решат всякакъв вид проблем или желание с магия за моментното им състояние това изглежда наи добро и лесно но в същото време и малко безотговорно(личен опит) тъи като живееки в нашия физичен свят и неговите закони следва да се спази закона че за всяко деиствие следва и противодеиствие Разбира се понеже всеки начинаещ очаква проявление веднага и мисли за него постоянно не с е получава тук е т.нар. консуматорска магия спомената от участник от форума не помня кои бе тои Постоянната надежда за изявяване на дадено желание и неизпълнението му води до отчаяние и безнадежност както казва Фил Хаин всеки един успех в или проявление в магията деиства мн повече от всякаква литература този път от само себе си е обречен на неуспех тъи като се състои от желание за бърз и максимален ефект без да се вникне напълно в материята Магията като път на развитие във времето и съвместим в живота е мн по добър вариант според мен Самонаблюдението връзките с околните и нещата които се случват около нас са също еди мн важен фрагмент оказва се че след като се поеме по този път светът както е писала Венус се е променил всички наши беди неудовлетвореност се праждат от нашите желания,ценностна система и претенции към света всичко това дирижирано от нашето его държа да подчертая че т. нар. консуматорска магия е подхранена от нашето его Някъде в иогиските учения бях чел че желанието ражда страдание Пътят за които Дамнанеус пише че е свързан с мн работа според мен е малко неточен магията като път за усъвършенстване е път които е успореден с нашият живот и ако тои наистина е предопределен за нас самите и е изпълняван с лекота то не е вече работа и непоносимо бреме а неразривна част от човешкият път Аз самият смятам че ако не е писано на даден човек да с е срещне с магията тои по никакъв начин не би имал достъп до нея дори и да има тои не би я взел насериозно и бия смятъл за бабини деветини и суеверия но това би отговаряло напълно на неговото развитие на съзнание и личност В раздела любовна магия Венус е препоръчала мн добри книги и литература препоръчвам ги на всеки преди да се занимава с каквато и да е магия Също така орещо препоръчвам Сгъстен Хаос на Фил Хаин НАсегашен етап това мисля Мкар и че мога да добавя още мн неща но те ще са характерни за самият мен а кактовсички знаем всеки път е индивидуален
Аватар
ludvig
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 107
Регистриран на: 04 Май 2008, 12:56

Мнениеот puntina » 17 Май 2009, 23:21

А сега аз да запитам след всичко казано до тук. Шамарът,който евентуално трябва да ти плесне магията какво може да представлява и как да разпознаем/различим шамарът от временният срив,например?
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 185
Регистриран на: 02 Дек 2007, 00:38

Мнениеот Wizard » 19 Май 2009, 10:51

puntina написа:А сега аз да запитам след всичко казано до тук. Шамарът,който евентуално трябва да ти плесне магията какво може да представлява и как да разпознаем/различим шамарът от временният срив,например?



Този "шамар", за който аз говоря :wink: , може да се изрази в много или поредица от неудачи или най-просто казано - нещастия. Как да ги разпознаете, ами като установите че тези ситуации, в които изпададе се случват за първи път при вас и е някак си неестествено да се случват имено по такъв начин. Реакция на някои близки, приятели, колеги, партнiоpи и т.н. Това е само началото, ако не се спрете с магическите заклинания и ритуали, рискувате да стигнете дори до смърт - бил то на бизък или дори на самите Вас (катастрофа, пожар...).

ОПАСНА Е МАГИЯТА И ДОРИ, КОГАТО НЯКОЙ "ОПИТЕН МАГ" реши да ви развали или направи такава...

Затова има текстове на древни магове, които казват че трябва да си много дързак, за да решиш да се захванеш с магия... и това си е напълно вярно, съдейки по моя скромен опит.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот bellastella » 19 Май 2009, 12:54

Ето един потресаващ пример, който се случи покрай мен само преди седмица:
Тя /жената/ и нейният съпруг имаха години наред проблем със забременяването. Наред със медицинските процедури, се обърнаха и към малко по-нетрадиционни методи, без да уточнявам какви /най-общо: врачки, гледачки, баячки и т.н./
Бяха поели съответно ангажимент, че след като тя роди, което наистина се случи, ще направят много скъп подарък на лекаря, който извърши ин-витро процедурата.
Мина година и половина, след раждането на детето. Сещат се в семейството за "обещанието", което не са изпълнили и отделят парите /четири цифрена сума/ за подаръка на лекаря. Майката на детето прибира парите, които нейния баща /дядото на детето/ старателно е събирал за тази цел, но не купува нищо, а ги изразходва за разни други неща и отново отлага във времето, купуването на подарък.
Само няколко дни, след като баща й разбира това, се случва най-лошото: Той умира внезапно по възможно най-нелепия и вледеняващ начин...направо като филм на ужасите - кървища, разрязана артерия, съдебни лекари, аутопсии, полицаи и ....все още има догадки за начина, по който се е случило всичко.

Вярно, че примера не илюстрира точно това, за което говори Wizard, но пак донякъде дава представа за цената, която може да се плати в последствие, когато направиш ритуал или поръчаш друг някой да го направи.
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 144
Регистриран на: 06 Яну 2008, 09:10

Мнениеот м Лъчезар » 19 Май 2009, 19:01

Съгласен съм че цената се плаща каквито и защити да имаш .
Адът е тук на земята
Аватар
м Лъчезар
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 71
Регистриран на: 16 Апр 2009, 06:40

Мнениеот bellastella » 19 Май 2009, 20:45

м Лъчезар написа:Съгласен съм че цената се плаща каквито и защити да имаш .


И в този ред на мисли, като заговорихсе за "цената, която се плаща", се сещам за нещо друго: дали е възможно неизпълнението на едно просто заричане, което всеки от нас често е правил по някакъв повод, да доведе до също такъв неочакван удар отвън? Тук, разбира се, не става въпрос за ритуали, магии и заклинания - касае се за някакво обещание, което даваме пред себе си или пред някаква неведома висша сила и което по-късно не изпълняваме?
Например аз се заричам: "Ако ми се случи това, аз ще направя нещо друго в замяна!"
Нещото, което искам ми се случва, но аз си правя оглушки и не правя това, което съм си обещала в замяна.
Явно Магията стига доста по-далече от нашите понятия, с които по принцип работим, както и да е организирана системата ни от вярвания. :)
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 144
Регистриран на: 06 Яну 2008, 09:10

Мнениеот sanguinary » 19 Май 2009, 23:49

Деликатно е положението по този въпрос. Лесно може да се преиначи или да завие в друга, коренно различна посока.
Този твой въпрос, зададен в различно време, би имал различен отговор. Някога, пра-пра бабите и дядовците ни, биха ти казали, че е немислимо да дадеш дума и да я прескочиш. Сега нарушават... дори клетвите си, вричанията си във вярност и всичко, което някога е имамо статут на закон, който е трябвало да се спазва, с цената на всичко.
Съвестта, самосъзнанието ни, нямат нищо общо с техните. Дали това променя цената, която се плаща... не знам.
Но... се сещам за един аналогичен до някъде пример, вързан с прескачането на правилата и съответното наказание след това. Според криминалистите, най-трудните за залавяне престъпници са онези, които не смятат, че правят нещо нередно, както например някои от най-именитите сериини килъри.
Означава ли това, че ако съвестта ни е чиста, каквото и да правим ще бъдем по-малко наказани за грешките си? Не знам...
Аз лично съм по-склонен да смятам, че е така.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 422
Регистриран на: 04 Яну 2006, 07:43

Мнениеот Nemezius » 20 Май 2009, 07:32

Да, наистина малко се отклоняваме от темата, но все пак да се замислим над това не е никак лошо, поне според мен.
От една страна, неспазване на дадената дума, особено пред себе си, си има въздействие. При отлагане приучаваме подсъзнанието си да отлага, а то е безволев роб, който прави това, което му се казва... и така започва да отлага до без край. Е, след като отлага всичко- как да сработи това, което искаме от него?! Ми няма как според мен, освен с постепенно приучаване към другия вариант- "тук и сега" е "сега", а не "утре"... "от утре спирам да пуша"- "да бе да, ще спра ама друг път"; "спирам да пуша"- "спирам".

Вина, грешки, грехове... приемайки че няма погрешно решение- само различен път, тогава за какви грешки говорим. Грехове? Убийството е грях, нали? И би трябвало да ни тежи на съвеста, нали? Всяко убийство? Е, как да ми тежи убийството, при положение че съм го направил за да защитя себе си или близките си? Да, щом съвестта ми е чиста- за мен няма грях и няма какво да ми тежи на съвестта- то тогава за каква грешка изобщо да бъда наказван?! Ако изобщо има наказание! Според мен си е чиста човешка заблуда, че на "ония горе" им пука какво правим, че да ни "наказват"- има си причинно-следствени връзки и толкова- Бог(или кой както нарича висшата за него сила) няма емоции, няма предпочитания, няма наказания- има постъпки и следствия от тях и толкова.ь


Сега вече и по основната тема:
Дали магията може да ни помага в ежедневието- да може, и защо пък да не може? Ако сме се увладяли, ако сме чисти- тогава защо да не може да използваме познанията и възможностите си в ежедневието ни? А и нима не е магия всичко, което правим и в ежедневието си? С какво е различно, стига да задействаме спусъците с чисто намерение? Както се казваше в един текст, който четох неотдавна(само дето не си спомням къде точно), най-големия грях е опропастения талант.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор
 
Мнения: 941
Регистриран на: 18 Юни 2006, 20:32
Местоположение: Templi Ad Noctum

Мнениеот bellastella » 20 Май 2009, 10:22

Да, признавам си, че отклоних леко темата с този свой последен пост, за което се извинявам, но исках да уловя на момента въпросите, които се породиха така случайно в мен.
Едната страна на въпроса е, че всичко това със "заричанията", намира директен достъп до подсъзнанието.
По този начин "вкарваме" силно и незабавно-действащи програми в тези под-нива. Но не уточняваме какво би се случило, ако не спазим обещанието, нали, с което си залагаме невидим капан, вероятно.
Това, което казва Nemezius, че по този начин подсъзнанието се приучава на лъжливи модели и команди, с които в бъдеще да не се съобрази, е така. Но друг е въпроса, какво прави с обещанието, което сме дали, а не сме спазили?
При мен /в един подобен случай/ се получи така, че ми се "стовари" голяма беля на главата, само, защото излъгах себе си, заради нещо като "обещано, но неизпълнено жертвоприношение".
Заложила си си "скрита лимонка", както каза един познат!
Ето още един повод да се получи "външен шамар".
Извинявам се отново на модераторите за отклонението и ако преценят, нека изтрият неуместните ми постове.
:)
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 144
Регистриран на: 06 Яну 2008, 09:10

Мнениеот Wizard » 21 Май 2009, 13:07

bellastella написа:..... Вярно, че примера не илюстрира точно това, за което говори Wizard, но пак донякъде дава представа за цената, която може да се плати в последствие, когато направиш ритуал или поръчаш друг някой да го направи.


Може да се ползва примера ти за това КАКВО и КАК действа магията в нашето ежедневие. Тук не става дума за това да се правят ритуали, заклинания, талисмани, мятане на карти и т.н. от хора, които са вещи, професионалисти в занаята! Магия по принцип МОЖЕ да прави всеки, дори и малко дете... Особено важни, за правилното сработване на даден магически ритуал, са няколко принципа. Един от тях е да умеем да изричаме ПРАВИЛНО това, което искаме да постигнем. Всеки може да вземе даден ритуал и да си го чете ден и нощ по 100 пъти и в крайна сметка ви гарантирам, че НИЩО няма да се постигне, ако не е казан ПРАВИЛНО! Как да се каже правилно даден ритуал..., е това е вече друга тема.

Примера на bellastella с обещанието е един вид Автомагия, ако мога така да се изразя. Хората са изрекли нещо, думи, обещание за това, което са получили ОТ КЪДЕ.... , от къде идват децата!?!, духовете на новородениете.... Ето прави се една магия от нищо неподозиращите хора (всеки един от нас може да изпадне в подобна ситуация) и след това, след като получат ТОВА. което са ИСКАЛИ, следва и да се ЗАПЛАТИ!!!!

Много хора си мислят, че ВЕДНЪЖ СЛЕД КАТО СЕ Е РЕАЛИЗИРАЛО ДАДЕНО СЪБИТИЕ, то си се е случило "просто ей така", от само себе си.... Е да, ама НЕ (както се казваше преди време)! Всичко е подредено и е направено така, че да се случи ТОЧНО ТОВА, което се е поръчало. Затова и ако не се заплати или не направим жертва от своя страна, след това носим своите последствия.

Магията може да ни помогне (за някои неща), но НА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕНА! И аз много пъти съм опитвал да "шмекерувам", обаче резултата винаги е бил един и същт...
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот uvella » 13 Юни 2009, 06:16

Магията е нещо ЖИВО което СЪЗДАВАМЕ - със собствена енергия или поканвайки друг, който притежава такава - за да ни помогне в някакво начинание. Аналогията с това, да създадем и родим собствено дете, е очевидна. Ако е хромоватичко, недоносено, неотговарящо на очакванията ни - ще го метнем ли през балкона в съседния двор? Или ще се опитаме да го оправим по всякакъв възможен начин - лично, или като потърсим "доктор"...Въпрос на личен морал и разбиране.
Веднъж поканили в живота си магията, става неотделима част от нас самите.
Дори да се окаже пиян гост, който може да изпотроши всичко в дома ни, да изгони приятелите, да съсипе кариерата ни, вече не можем да го изгоним. Остава ни само да го изчакаме за отрезвее (да се навилнее) и после - да го "превъзпитаме".
Независимо, дали ще изберем (според случая) да работим със собствена енергия, или ще поканим чужда... В първия случай ползваме реална част от себе си, във втория - част от поканения остава в нас, искаме или не и въпреки, че си мислим как старателно-ритуално сме го отпратили.
Веднъж започнали, не можем с щракване на пръсти да спрем; не можем да "изрежем" от себе си магията. Тя е вече част от нас. Как ще се справим с тая своя част, зависи единствено и само от нас самите.
И, давайки си сметка, че така и така - няма да можем да се отървем от тази си страна, нека поне я цивилизоваме, възпитаме, да й покажем как да работи в наша полза и да й дадем шанс да расте - докато станем самите ние Магия - такава, каквато искаме да сме.
И на въпроса - може ли да ни помогне - ДА. МОЖЕ. Във всеки един момент. От най-дребнавото - изглеждащо незначително за другите, но страшно важно за нас в този момент - до най-глобалното нещо в живота ни.
Хармония!
Аватар
uvella
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 71
Регистриран на: 03 Юни 2009, 06:46


Назад към В казана на Вещицата

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 6 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 6 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта