Магьосниците и техните Тайни

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот Wizard » 16 Юни 2009, 00:27

Одавна мисля върху тази тема и тъй като вече смятам,
че е напълно оправдана, смятам да я споделя с вас.


Преди много години, когато "реших" да се захвана сериозно с изучаването и практикуването на магия, си мислех, че е добре да се ПАЗИ ЗНАНИЕТО и ТАЙНАТА, за това как точно се прави магия и естеството, процеса на това, което се случва.

Знам, че в БГ нямаме много магове и вещери, които да се изявяват както като практици, така и като продължители/учители на занаята. Не казвам, че няма, не са много и не знам поне да има широка информация за това кои са и какво правят за развитието на магията.

От както се създаде МГ, се появиха сайтове и форуми, които изповядват окултна ориентация. Определено сега не мисля, че са чак толкова много, поне стойностните, но главната причина, за да съществуват подобни сайтове и форуми би трябвало да бъде една - да се ИНФОРМИРА обществото и тези, които искат да знаят да правят магия, да се научат да използват силата на своята вътрешна енергия, чрез която да подчиняват СТИХИИТЕ!!!

Определено това ЗА СЕГА не се получава, защто повечето от колегите, магове, НЕ ЖЕЛАЯТ или се ОПАСЯВАТ да споделят информация - от личната си практика, ритуали, за които "никой не е чувал", събития и факти, които могат да преобърнат много неща за това какво знаем всъщност за магията.

Защо ви казвам всичко това, ами защото стигнах до извода, че е ДОБРЕ ДА СЕ СПОДЕЛЯТ С ШИРОКАТА АУДИТОРИЯ ритуали, факти, знание за това КАК работи магията и съответен ритуал!!! Някой биха попитали защо - ами защото ритуала сам по себе си НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА НИЩО, ако не се зареди с НЕОБХОДИМАТА ЕНЕРГИЯ. Без необходимата енергия, РИТУАЛА НЕ представлява нищо - той е просто няколко думи нахвърляни на лист хартия, думи чути от някой маг, редове прочетени от гримуар (или форум на МГ :wink: )...

Помислете върху това КАКВО би станало, ако се направи едно заклинание НЕ от шепа хора, ами от една по-широка аудитория, хиляди хора и още по-важното В ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН МОМЕНТ!!! Това е, представете си го като една стомна. Отвън вие не можете да разберете дали тя е пълна или празна, просто защото не може да се види нейното съдържание. НО ако тя е пълна, било то с вода, някаква напитка или друго, вие бихте могли да ползвате тази стомна за каквото си поискате след това (имайте малко въображение все пак). Ето сега си представете ритуал, който е написан на парче хартия и си стои заключен някъде във вашите вещи... Ами този ритуал ще се изпразни от към съдържание и ще е безполезен, ако не го "напълним", не го заредим със съответната енергия, ако не го споделим с повече хора, КОИТО ДА ГО ЗАРЕЖДАТ всеки ден или периодично!!!

Помислете за кръста, християнския символ, защо имат усещането милиони хора, без да разбират нищо от енергии и магия, че този символ може да ги предпази и защити. Просто защото ежедневно милиони хора го зареждат с енергия и с молитви, които му придават тази сила...

Ето затова си мисля, че ще е добре не само аз, но и всички вие, които споделите моята теза, да започнем малко по малко да открехваме портата на знанието, което до сега сме пазили заключено и в тайна. Помислете за това - дали ще работи или работи даден ритуал, който сме видяли тук в МГ? Ами дори и да не е от "най-качествените", ако 100 пъти са го прбвали различни потребители на форума да го направят, то със сигурност на 101 път ЩЕ ДАДЕ РЕЗУЛТАТ! Просто няма как да е иначе. Ето по такъв начин и ритуали, които "пращят от енергия" буквално ще им трябва малка намеса от наша (имам в предвид опитни магове) страна и резултата ще е налице! Чисто и просто, защото повече хора ще са опитвали да го направят дори и безуспешно, но когато го използваме ние - ще е много по-лесен за изпълнение...

Не знам как ви прозвучаха последните ми думи, но в никакъв случай не си мисля егоистично за това!

Въпреки че, MagicGateBg се чете от почти всички врачки в България, то така или иначе ТЕ ще са и проводника на енергията, за която говоря. С тяхна помощ ще се разпространяват нашите ритуали, а хората ще ги зареждат с необходимата енергия, за да станат те (ако не са) достатъчно мощни!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот bellastella » 17 Юни 2009, 11:27

Всичко това, което споделяш, откривайки тази тема, вероятно е точно така, както казваш. Признавам си, че не съм чак толкова много веща и опита ми е предимно на теория, но това е друг въпрос. Сега се сещам за нещо друго, което наскоро ми направи впечатление: Значи отварям някакъв вестник или списание, от многото с подобна окултна насоченост и попадам на тайнствена формула, която трябва да се каже един или няколко пъти преди среща с любимия, ако случайно съм поискала той да ми е завинаги верен. Не крия, че няколкото думи в някакъв словоред, оформящ дори изречение не ми говореха абсолютно, абсолютно нищичко. Дори не ми звучаха и на латински. ОК. Но за миг си помислих, че това може би е някакъв сигил, създаден да обслужва индивидуалната цел на някой и повтаряйки го сляпо аз щях да го заредя с енергия, която обаче трудно би се причислила към мощната енергия на ритуалите, създадени с някаква обща цел. Чувствам се объркана да го обясня. Искам да кажа, че понякога това да черпиш от чуждия опит може да е опасно начинание, защото няма гаранция, че не отдаваш енергията си на някаква чужда цел или пък....дори зловредна по различни критерии.
Също съвсем наскоро попаднах на някакъв руски сайт, в който буквално изобилстваше от ритуали /доста стройни и издържани/ за различни проблеми. Всичко това беше добре, като изключим факта, че четейки ги и най-вече съсредоточавайки се върху използваната символика, в един миг останах с усещането, че отдавам енергията си на някаква прохождаща окултна група.
Извинявам се, ако съвършено неправилно съм изтълкувала темата. Просто споделих това, което усещам през завесата на слабия си опит и неизвестността отвъд нея....
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 144
Регистриран на: 06 Яну 2008, 09:10

Мнениеот The Shadow » 17 Юни 2009, 19:50

В магията умението за работа със символи е основополагащо. Поради това считам, че повдигнатите от теб, bellastella, въпроси, са правилните.

В действителност всеки човек възприема символите, сглобявайки информация от два източника. Първият е този, който заобикалящата ни култура залага у нас. Вторият е нашето собствено лично възприятие. Тези два източника се оформят като индивидуално възприятие.

Ето защо примерно може символ, носещ полза на едни, да носи вреда на други или да не носи нищо на трети. От там и обяснението защо не всеки взет на готово ритуал действа при всички или защо някои от въпросните ритуали дават неочаквани резултати. Един чужд ритуал, в смисъл на идващ от чужда култура, често е несъвместим с личностното възприемане на заложената в него символика.

Затова и аз лично съм много против даването на ритуали за масова употреба. По-скоро съм "За" опознаването на индивидуалните значения на личната символика и ако толкова е необходим ритуал- то този ритуал да е изцяло създаден от който ще го ползва и да не се дава за масова употреба.
Аватар
The Shadow
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 60
Регистриран на: 27 Май 2009, 07:09

Мнениеот Wizard » 18 Юни 2009, 10:31

...за миг си помислих, че това може би е някакъв сигил, създаден да обслужва индивидуалната цел на някой и повтаряйки го сляпо аз щях да го заредя с енергия, която обаче трудно би се причислила към мощната енергия на ритуалите, създадени с някаква обща цел.


bellastella, това, за което пишеш по-горе е напълно вярно. Не можем да сме сигурни ЗА КАКВО е създаден определен сигил, от друг човек и даден ни за употреба. Това е така, защото както знаете сигила е енергийна форма, която е създадена от своя автор, за да свърши определена цел. КАК точно е формиран - в смисъл как е кодиран - да се изпълни при неговото зареждане, в това не можем да бъдем сигурни. Така е и при използването на различни печати на ДЕМОНИ, на разни схеми с изобразени върху тях магически знаци. За всичко това си има известни правила и знание, което е НЕОБХОДИМО ДА ПРИТЕЖАВАМЕ, за да се хвърлим в практикуването на ритуална магия!
Един пример: ако знаете да карате добре един автомобил, то това означава, че бихте могли да подкарате всеки един, който има същия начин на задвижване и управление, дори и да е няколко пъти по-мощен от предишния, на който сте се учили.
От този пример, може да си направите извода, че ако сте добре запознати с това как се работи със символи/сигили и печати на различни същности, то не би било трудност да се справите успешно с всеки един подобен за изпълнение ритуал.


... Затова и аз лично съм много против даването на ритуали за масова употреба. По-скоро съм "За" опознаването на индивидуалните значения на личната символика и ако толкова е необходим ритуал- то този ритуал да е изцяло създаден от който ще го ползва и да не се дава за масова употреба.


The Shadow, какво означава за теб - "ритуал за масова употреба"? Какво означават според теб тогава ритуалите, които са описани от магове като: А.Кроули, Х.К.Агрипа, Е.Леви, Папа Хонорий...
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот The Shadow » 18 Юни 2009, 14:13

Здравей Wizard.


Относно въпроса ти:

The Shadow, какво означава за теб - "ритуал за масова употреба"?


Ритуал за масова употреба е всеки ритуал, направен и разпространяван от един човек/едни хора за ползване на друг човек/други хора.

А това:

Какво означават според теб тогава ритуалите, които са описани от магове като: А.Кроули, Х.К.Агрипа, Е.Леви, Папа Хонорий...


Би ли уточнил какво по-точно имаш предвид?
Аватар
The Shadow
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 60
Регистриран на: 27 Май 2009, 07:09

Мнениеот bellastella » 18 Юни 2009, 20:28

Тъй като съм запозната отчасти с трудовете на Агрипа, Хонорий, Папюс и Абрамелин и в някаква степен имам представа за ритуалната практика, която са изложили, това означава ли, че трябва да се съмнявам в идеята, с която са я популяризирали? Възможно ли е да се окаже, че техните ритуали са "попили" някаква погрешна или неправилно ориентирана във времето и пространството енергия?
Всъщност това може да е съвършено идиотски звучащ въпрос, който обаче задавам напълно неперсонифицирано. Така и така се даде пример с тези ритуали, които имат своето силно присъствие във времето...
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 144
Регистриран на: 06 Яну 2008, 09:10

Мнениеот The Shadow » 19 Юни 2009, 08:13

Буда е казал:

"Не вярвай в това, което си чул,
Не вярвай на учения, дошли до теб през много поколения,
Не вярвай в неща, само защото се следват сляпо от мнозина,
Не вярвай в неща, само защото са казани от мъдреци,
Не вярвай в истини, до които си стигнал с помощта на навика.
Анализирай."

Това е особено важно в магията. Как да го обясня... Ще пробвам с пример от науката, макар на пръв поглед да не изглежда много свързано.

Някога в миналото е минавало за научно, че Земята е с формата на тава и е в центъра на Вселената. С наличните им на тогавашните учени средства за достигане на познания, дълго време тази заблуда не е можело да бъде оборена.

Сега по въпросите на магията. Има много магически практики от миналото, които с тогавашните средства на познание, са изглеждали стабилни и необорими. Магията, бидейки привлекателна област за шарлатаните, не е успяла да си изчисти името заради измамниците и да добие представителността да кажем на математиката. А това означава, че днес, в 21 век, ние като магове, които сериозно се заниваме с магия, нямаме все така изработен механизъм за отсяване на шарлатани и от там на отхвърляне на някои идващи от миналото магически практики, представляващи объркване на древните магове, заради естеството на времето, в което са творили. Затова без анализиране не е правилно да се подхожда към магията, ако ще да говорим за сериозни занимания.
Аватар
The Shadow
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 60
Регистриран на: 27 Май 2009, 07:09

Мнениеот Wizard » 20 Юни 2009, 12:58

The Shadow написа:Сега по въпросите на магията. Има много магически практики от миналото, които с тогавашните средства на познание, са изглеждали стабилни и необорими. Магията, бидейки привлекателна област за шарлатаните, не е успяла да си изчисти името заради измамниците и да добие представителността да кажем на математиката. А това означава, че днес, в 21 век, ние като магове, които сериозно се заниваме с магия, нямаме все така изработен механизъм за отсяване на шарлатани и от там на отхвърляне на някои идващи от миналото магически практики, представляващи объркване на древните магове, заради естеството на времето, в което са творили. Затова без анализиране не е правилно да се подхожда към магията, ако ще да говорим за сериозни занимания.


От това, The Shadow, което казваш по-горе, мога да си направя извод какво точно имаш в предвид с това "ритуал за масова употреба". С тази разлика, че това определение е не точно и ще трябва да помислиш как да го преформулираш, защото в смисъла, в който го използваш не носи информативност, за това, което искаш да кажеш. Просто съвет.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот The Shadow » 20 Юни 2009, 19:17

Имаш ли предложения за префолмулиране, Wizard?
Аватар
The Shadow
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 60
Регистриран на: 27 Май 2009, 07:09

Мнениеот Wizard » 20 Юни 2009, 19:35

The Shadow написа:Имаш ли предложения за префолмулиране, Wizard?


Определено тази дефиниция "ритуал за масова употреба" не бих я използвал никога, за да обясня това, което ти се опита да кажеш по-горе за това какво според теб е - ритуал за масова употреба.
Лично за мен има ДВА вида ритуали - такива които работят и такива, които НЕ работят! Всичко останало, около това дали да ползваме даден ритуал, дали е за масово ползване или за определен кръг от хора... това ми се струва несъществено.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот Nemezius » 20 Юни 2009, 20:45

Wizard написа:Лично за мен има ДВА вида ритуали - такива които работят и такива, които НЕ работят!


С това вече аз пък не съм съгласен, Уизард. За мен всеки ритуал е работещ- въпрос е дали е по силите на оператора и дали ще бъде изпълнен "правилно", т.е. така, че да сработи. Също както и пътищата- всеки път води до няаква крайна точка, но дали е точно тази, която се търси- това вече е момента на истината.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор
 
Мнения: 941
Регистриран на: 18 Юни 2006, 20:32
Местоположение: Templi Ad Noctum

Мнениеот The Shadow » 21 Юни 2009, 11:15

Немезиус, взе ми думите от устата. :)
Аватар
The Shadow
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 60
Регистриран на: 27 Май 2009, 07:09

Мнениеот Wizard » 22 Юни 2009, 23:35

Nemezius написа:
Wizard написа:Лично за мен има ДВА вида ритуали - такива които работят и такива, които НЕ работят!


С това вече аз пък не съм съгласен, Уизард. За мен всеки ритуал е работещ- въпрос е дали е по силите на оператора и дали ще бъде изпълнен "правилно", т.е. така, че да сработи. Също както и пътищата- всеки път води до няаква крайна точка, но дали е точно тази, която се търси- това вече е момента на истината.


:) Така де, нали точно това казвам и аз! Точно тук е и уловката - два ритуала - (за) един работи, (за) другият не - просто няма трета възможност. Сега кой как ще го изпълнява и дали ще сработи, това е друга тема... :wink:
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот n0angel0s » 23 Юни 2009, 17:27

Според мен е нормално да има тайни, които не е желателно да се казват на идващото поколение.. Мен лично са ме учили, че човек трябва да получава информацията (от естество магия)на порции, да бъде готов да ги чуе.. В противен случай, ако кажем на един подрастващ "Човеко ти си роден със сила, която може да управлява (например) елемента вода до съваршенство, както Мойсей е отворил морето - така и то го можеш", како би станало - би се възгордял със себе си и вместо да почне от ниското ще се качи в небето, а от там най-лесно се пада.

Аз самата практикувам от няколко години и мога да кажа, че всичко което съм постигнала е чрез анализи, много мислене и много блъскане на главата над книги и записки.. Прав е този, който даде цитат на Буда.

Когато един човек реши да спре да се лигави и реши да се занимава сериозно с окултизъм, той разбира и намира сам информацията за себе си, такава каквато му е необходима. Нали све пак, за да ти се роди грозде, трябва да се прекопае лозето, а ако ние прекопаваме лозето вместо човекът, чието грозде е, той как ще оцени виното, което ще пие по-късно, как ще му се ослади ..

Уизард, (не, че искам да те контрирам), ама дори и ти самият като Админ, не би споделил всичките си тайни в практиката ти, в знанията си.. Би намекнал за тях, би казал основното, но не и самата истина.. Това важи за всеки един, който знае малко или много повече от мен и от начинаещите.. това е все едно да застанеш гол с/у останалите, да извадиш нож и да ги учиш как да те разфасоват..

А относно ритуалите.. хмм.. въпроса е как усещаш самият ритуал, а не дали става или не. За това има над 1000 ритуала за любов, раздяла, мъка и т.н. .. Просто самият ритуал те намира, не ти него..

Младите да се вслушват в самите себе си, да мислят смирено, да преценяват ситуацията, да не мислят първично, да следват правилата, да търсят себе си в магията и магията в тях самите.. Това е моето послание.. Да не мислят алчно, да целят едно високо духовно ниво, защото дори и да са силни, нямат ли това ниво, този тласък, са нищо.. Магията е за всички и тя е навсякъде около нас....
ВсичкиС@Н0рмалниС@моА3нЕ!
Аватар
n0angel0s
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 233
Регистриран на: 08 Май 2007, 15:47

Мнениеот Wizard » 24 Юни 2009, 02:11

Много добре го каза, n0angel0s! Определено виждам, че има равитие при теб, което всъщност е една от целите на МГ - да помага на абициозните магове да се учат и развиват.
Определено е добре да има една ПЪРВОНАчАЛНА информация за това какво е магия и как всъщност работи. Нещо, което аз и модераторите на МГ сме правили до сега и вярвам, че ще продължим да правим и занапред. Освен това много от потребители на МГ също дават много ценни практики и съвети.

n0angel0s написа:Според мен е нормално да има тайни, които не е желателно да се казват на идващото поколение.. Мен лично са ме учили, че човек трябва да получава информацията (от естество магия)на порции, да бъде готов да ги чуе.. В противен случай, ако кажем на един подрастващ "Човеко ти си роден със сила, която може да управлява (например) елемента вода до съваршенство, както Мойсей е отворил морето - така и то го можеш", како би станало - би се възгордял със себе си и вместо да почне от ниското ще се качи в небето, а от там най-лесно се пада.


Права си за това, че трябва да има тайни, НО това което всъщност искам да изложа публично като информация, може да се намери с много труд в книгите и след много упорит личен опит - ПРОСТО СЪМ ИЗБРАЛ ДА ВИ СПЕСТЯ този къртовски труд и да започнете направо с Windows Vista, а не от Windows 95, например... Освен това дори и в Библията пише, че всичко, което Ийсус е направил, може да го постигне всеки човек, стига да го пожелае...

n0angel0s написа:Уизард, (не, че искам да те контрирам), ама дори и ти самият като Админ, не би споделил всичките си тайни в практиката ти, в знанията си.. Би намекнал за тях, би казал основното, но не и самата истина.. Това важи за всеки един, който знае малко или много повече от мен и от начинаещите.. това е все едно да застанеш гол с/у останалите, да извадиш нож и да ги учиш как да те разфасоват...


МНОГО ОБИчАМ примерите с които се стремя да обясня на пръв поглед сложни за разбиран неща - С ПРОСТИ ДУМИ! Като Ви гледам, повечето сте започнали като мен да се изказвате с разнообразни и напълно точно даващи определение примери :) Е не мога да не се зарадвам на това.... Не казвам, че сте ми ученици и е нещо нормално по един или друг начин ученика да вземе (да подражава) нещо от своя учител.
Както и да е. Искам само да ти кажа, n0angel0s, че си права естествено за това: ''Уизард, (не, че искам да те контрирам), ама дори и ти самият като Админ, не би споделил всичките си тайни в практиката ти, в знанията си.. '' - но трябва да се вижда, че все пак инфото и темите върху които говорим са много конкретни и ако имаш малко опит, няма да е нужно да полагаш големи усилия, за да се научиш да правиш магия, четейки от MagicGateBg.
''....това е все едно да застанеш гол с/у останалите, да извадиш нож и да ги учиш как да те разфасоват...'' - :wink: затова и ритуалите и практиките, за които говорим, не целят да ме ''разфасова'', а дори и да се опита някой да го направи - опитният Маг ще е направил предварително (много одавна) качествена защита, чиято цел е да изпраща обратно към автора - негативната енергия...
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот The Shadow » 24 Юни 2009, 07:15

По въпроса за тайните.
Красивите, гениалните неща се крият в несложния им характер.

Проблемът не е в разкриването на тайните, а в това, че са толкова елементарни за изпълнение и реални, че хората, които са свикнали да им е прекалено мистично, абсолютно блокират при срещата с тайните, тъй като са си създали определени нагласи и очаквания, а очарованието се губи, защото очакванията и нагласите за нещо свръх, мега, ултра не са оправдани.

Повечето практикуващи ги виждат тези тайни всеки ден и всеки ден ги подминават- толкова обикновени неща са. Затова и няма смисъл в това да се крият тайни. И не се крият. Стоят пред погледите на всички.

-------------------------
Относно това:

Това важи за всеки един, който знае малко или много повече от мен и от начинаещите.. това е все едно да застанеш гол с/у останалите, да извадиш нож и да ги учиш как да те разфасоват...


От пазене няма нужда.

Да предположим нещо крайно- дадено е знание за смъртоносна техника (без значение от кой, може примерно и да ме е попитал мен лично и аз да казах всичко). Да приемем, че този някой не може да ме диша, понеже така и онака и затова желае смъртта ми. И този нападател е решил за себе си, че е на достатъчно ниво, за да я приложи тази техника за убийството ми. Ще стане едно нищо за мен от опита му. А за нападателя ми няма да бъде така- ще се вкара във филм.

Причината за мен да е именно нищо е в това, че в един момент магьосникът се себепренарежда. И не е точно описание, но за по-добро не се сещам- става сам той магия, ако не е начинаещ (и не говоря колко години се занимава, а дали работи с чиста магия или не).

Аз нямам защити, но няма и да разбера, че някой се е мъчил да ме убива или каквото и да било друго да се мъчил да ми прави, защото за мен такова следене е загуба на време. Освен ако не ми каже и тогава ще мигам учудено, ще се усмихвам и ще се интересувам от подробности на оплелия се в собствените си фантазии (може всичко да е получил в отговор- включително как умирам, докато аз си живея необезпокоявано)...

Да направи тази глупост да ми прави магия за навреда, би могъл само някой, който е все още с незавършена конфигурация и не дотам с познания. И сам ще се разбие, без аз да правя нищо (ни защити, ни било какво било), понеже атаката е сравнима с това като да се пробва да се пробие дебела 3 метра стоманена стена, като с всичка сила се удря с глава в нея. На стената няма да и има нищо, няма и да усети какво се размазва върху и, но по отношение на главата, решила да се блъска с всичка сила в стената... yahoo27
-----------------------

Обаче това е неправилно отклонение. Както лекарствата, ако не са правилно подбрани и дозирани, са отрова, така е и с магията.

Магът, както и лечителят, следва да знае какво, в каква доза и за кои случаи може да даде, че да бъде удовлетворен от работата си.
Аватар
The Shadow
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 60
Регистриран на: 27 Май 2009, 07:09

Мнениеот puntina » 29 Юни 2009, 01:31

Според мен си има "тайни" и тайни. Както каза noangelos има неща,които трябва да се кажат и неща,които трябва да се проучат. Иначе защо си станал магьосник,ако всичко ти идва на поднос без дори да го разбираш. На мен ще ми кажат,че съм силна и аз ще ги изгледам лошо,примерно. Всъщност винаги съм била на мнение ,че когато навлезнеш в този свят ,трябва да започнеш от основите да градиш пътя си в живота. Трябва да намериш хармонията в себе си и после да търсиш хармонията в света, трябва да разбереш своята душевност и тогава останалата. Според мен магията и душевността са пряко свързани ,магията е един вид помощник да преоткриеш себе си и да разбулиш тайните на света. Както се казва в една поговорка "Опознай себе си ,за да се обикнеш" .
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 185
Регистриран на: 02 Дек 2007, 00:38

Мнениеот valko » 26 Авг 2009, 19:37

не бива да се дават знания за работещите методики на глупаците!
Целунете ми чакрата!
Аватар
valko
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 97
Регистриран на: 18 Апр 2009, 08:29

Мнениеот Mason » 26 Авг 2009, 21:19

Това за Слънцето като център на Слънчевата Система е доста интересно.
Интересен случай. Хелиоцентричната система не противоречи на Геоцентричната (Земята - център на Слънчевата Система). На хората просто им харесва да заменят и противопоставят нови знания на старите. А всъщност и Слънцето е центърс на системата, а и Земята също е център. Това са просто две парадигми, които служат на различни науки. Първата на астрофизиката и пътуванията в Слънчевата аистема, а втората служи на астрологията. В астрологията Земята е център на системата и тази парадигма доста ефективно работи. Определено има значение в кой дом си роден, т.е. в коя точка се намира Слънцето при "въртенето си около Земята".

И тъй като хората обичат да противопоставят (и не само знания на знания), то си мислят, че тайната е нещо суперско, нещо като вълшебно хапче, което като изпият и целият свят ще е в главата им и ще могат да му влияят. Тази мания за нещо тайно, което носи грандиозни резултати и прави собственика му велик, е маркирало доста мозъци и е пречка по пътя на окултизма. Поне според мен.

Както се казва "Граниозната тайна е, че няма тайна". Всички е пред теб. Но в теб е ограничението и всички греди и пречки, които ти пречат да видиш значението му за теб. Няма значение дали ще се пазят тайни или всичко ще бъде написано. Съзнанието на различните хора ще им позволи да осъзнаят в различна степен наученото. А някои нищо няма да научат.

И сега да обединя двете неща: противопоставяне на знания или програмираното поведение на мозъците ни; усвояването на действителността, която е пред нас в зависимост от развитието на съзнанието ни.

Така стигам до характерната за човека склонност да обърква причина и следствие. Или по-скоро да определя причина и следствие по някакъв особен начин. Например хората си мислят, че човек, ако спре да пие алкохол и мине на вегетарианска диета, то ще стане по-духовен.

Не, вегетарианската диета може да е САМО следствие от това, че човек е станал по-духовен, но не е причина да стане по-духовен.

Причините да станеш по-духовен и да напреднеш в окултизма понякога са неосезаеми като стъпки и те се дължат точно на нещата, които са очевидни в живота ни и на които не вярваме, че като толко очевидни И ДОСТЪПНИ, те могат да свършат работа. Ето тук преди време имаше интересна тема "Трябва ли да вярваме в Бог, за да можем да направим магия". Самата постановка на темата илюстрира идеално казаното по-горе. Искаш например да извикаш демон да ти свърши работа и се чудиш дали да вярваш в Бог, за да стане това?! Какво е Бог? Една по-висша сила. Какво е демона? Очевидно, една по-висша сила. Значи, за да може да извикаш демона, то трябва да вярваш най-малкото в наличието на по-висши духовни сили. Няма значение, колко нива имат те, как са структурирани, какви йерархиии са. Едно е елементарното и очевидното: ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ/ВЯРВАШ, ЧЕ ИМА ПО-ВИСШИ СИЛИ ОТ ТЕБ. И като го знаеш това е смешно да се пита: абе трябва ли да вярвам в Бог, за да мога да правя магии.....

Ха, да вярваме ли в по-висши сили, за да можем да правим магии?!

Та това исках да кажа, че нещата са очевидни и нивото на съзнанието на хората им пречи да ги видят. И да идеш сега да дадеш например на Вальо Топлото два кашона с описано всичко за магията, та той няма и да помисли да ги чете.
Но и споделянето не може да е самоцелно. Не казвам, че трябва да се поставят условия за получаване на такива знания. Самата същност на усвояването на знанията и съпътстващата ги преработка на съзнанието предполага голямо личностно ангажиране на получаващи и голямо ДАВАНЕ и от негова страна, което даване може да е най-малкото полаганите усилия и време и пот на челото.

В този процес човек може доста да сгреши, да се пренатовари или лудне. Затова даването става по-скоро персонално и този, който играе ролята на учител, дава на ученика, толко, колкото може да понесе и за колкото е готов. Това учителя го усеща в себе си, доколкото съм забелязал. И "учителят" всъщност не се грижи да предава окултни знания, а направлява трансформацията на съзнанието на ученика и реагира съобразно скоростта на процеса.

Затова лично моето мнение (на наистина начинаещ в тази област) е, че може максимално широко да е разпространението на науката (това е духа на впохата, в която навлизаме), но този процес трябва да е персонално подпомаган и проследяван.

И тук идва интересния въпрос. Ще кажете, че искам контролиране да не стане някой "черен маг" много як. Това просто няма как да се случи :) Предлагам ви пак да излезем от рамките на човешките представи за време. Някой би казал, ето този черен маг направи куп злини и умря щасливо в живота си.
А в следващия живот? :) Характеристика на кармата е, че е не само неотменима, но въздействията върху човека се засилват със времето, ако той не се осъзнае. Така че най-късно след няколко живота черния маг ще получи бая удари и няма как да повишава силата си.
Освен това, ако сте научили някой на магия, то вие поемате кармата му. Тоест, ако той използва наученото за неща, които влошават кармата му, то и вашата карма ще се влоши. Ако виждаш осъзнаването на ученика и виждаш, че може да използва следващия урок за лоши кармични въздействия, то самото предаване на урока е лошо кармично въздействие за теб.

Това е още една причина да се контролира персонално развитието на съзнанието на ученика - чувството за самосъхранение на учителя.

Но пък има тайни, чието глобално и неограничено разпространение не би донесло никога лоши кармични последствия :)
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 295
Регистриран на: 04 Юли 2008, 10:34

Мнениеот buatabg » 29 Авг 2009, 14:32

хубава и полезна тема!
Аватар
buatabg
 
Мнения: 2
Регистриран на: 26 Юли 2009, 20:05


Назад към В казана на Вещицата

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 10 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 10 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта