БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАСА на MagicGateBg.com

Специално място за теми, които смятате, че трябва да бъдат изтривани. Може да премествате и теми, които мислите, че временно трябва да бъдат заключени.

Мнениеот Wizard » 01 Сеп 2009, 15:01

Здравейте приятели на MagicGateBg.com!

Банков превод

PayPal

ePayBg


От днес 01.09.2009год. стартираме "Благотворителна КАСА на MagicGateBg.com", за финансово подпомагане на форума и сайта. Както сами виждате живеем в трудни финансови времена и налагането на такава помощ е особено и крайно необходима, за да успеем да се задържим, както сме били винаги до сега - Форум за Магия N1 в България!

Идеята се роди спонтанно в разговор с ultramarin, един от нашите модератори. И както той сам каза тогава:
"ЗАМИСЛИХ СЕ СЛЕД ПОУСТОВЕТЕ НАПОСЛЕДАК, ЧЕ МНОЗИНА СЕ ПРАВЯТ НА ГОЛЕМИ БЛАГОРОДНИЦИ, ПЪК САМО КОНСУМАТОРСТВАМЕ ФОРУМА..." Като освен това, ultramarin допълни: "ползвам форума доста активно, та с радост ще внеса и своята лепта за съществуването му."

Няма лошо да се ползва форума и знанията в него от всички хора, затова е и създаден! Но трябва да знаете, че що се касае до магията, НЕ МОЖЕ САМО ДА ВЗИМАТЕ - трябва и да давате!!! Иначе ще се получава винаги така - каквото придобиете (с магия), винаги ще ви се налага да го харчите и да плащате (непредвидено), ако сте използвали магия и не сте заплатили по някакъв начин за нея! Това са правила, които не са създаени от мен, това са правилата на Универсума!

Идеята е следната: всеки може да внася определена сума - 10, 20, 50, 100, 1000... - колкото сметнете, че е добре да дарите/жертвате за форума и сайта на MagicGateBg.com! Единственото условие е да не бъде сумата по-малка от 10лв., защото няма да си заслужават разходите по превода ви.
Всеки нов постъпил превод в касата на MagicGateBg.com, ще бъде обявяван публично - тук в тази тема или ще създадем специално място за он-лайн показване на това - кой каква сума е платил и общо колко пари са събрани за MagicGateBg.com! Разходите по сайта, както вече ви бях споменал, възлизат на 250лв. годишно. Ако се получи така, че сумата да нарастне на повече от предвидената за годишната такса, тогава можем да организираме срещи или нещо друго, под някаква форма, и парите, които решим, да бъдат преведени за тази цел.
Имаме модератори в по-големите градове на България, така че ако се организират такава срещи, ще се изпращат част от заявените пари, които предварително ще бъдат съгласувани.

Сметката ще бъде на мое име, лична, като няма да ми представлява трудност да следя: кой, под какво име, каква сума е превел и изобщо всичко по един банков превод. Това, което искам да кажа е: ЩЕ ИМА ПЪЛНА ПРОЗРАЧНОСТ на всичко, което ще постъпва в сметката на "Благотворителна КАСА на MagicGateBg.com"! Ако някой от Вас има специално изискване за запазване на анонимност, това ще бъде направено. Срещу съответната сума ще стои име "Анонимен дарител".

Сметката ще бъде публикувана на по-късен етап. А сега очаквам вашите мнения и съвети, относно това как да заработи тази робинхудска идея.


Всички дарители на MagicGateBg.com са добре дошли!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот Lord Voldemor » 01 Сеп 2009, 15:39

Не зная кой какви пари вади от форума,и мен лично не ме касае.Истина е обаче,че за знанието трябва да се заплати по някакъв начин. Не бих обеднял с някой и друг лев за каузата :)
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот Nemezius » 01 Сеп 2009, 16:13

Само допълнение към предложението:
Който е направил превод, да посочва дали иска да се отразява това и/или какво точно- аз лично не бих искал да се показват превежданите от мен суми.
Също така няма да е зле преводи да могат да се правят онлайн- безкрай по-удобно е да се превеждат суми от карти, отколкото да се губи време в разкарване до банка за направа на превода(да не говорим, че е и по-евтино да пусна един превод през пейпал например, отколкото да плащам за банкови трансфери). За целта- една кредитна карта се регистрира в ПейПал и сумите си отиват направо там... че е и по-лесно да се следят трансферите там.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор
 
Мнения: 941
Регистриран на: 18 Юни 2006, 20:32
Местоположение: Templi Ad Noctum

Мнениеот sna1p » 01 Сеп 2009, 21:02

Добра идеа е.Paypal е доста удобен начин.Бих доразвил това начинание със създаването на платена вип зона.Месечен или годишен абонамент.Място за сериозни.
Въпрос на вкус.
Аватар
sna1p
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 21
Регистриран на: 05 Сеп 2008, 18:17

Мнениеот Lord Voldemor » 02 Сеп 2009, 08:17

Аз си мисля обаче,че ако МГ се превърне във ВИП зона,това ще е краят на форума.Прогнозирам 80% загуба на членове(ако не и повече),а и ако останем само ,,сериозни'',съгласете се,че няма да е интересно :wink:
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот rain » 02 Сеп 2009, 09:17

Lord Voldemor написа:Аз си мисля обаче,че ако МГ се превърне във ВИП зона,това ще е краят на форума.Прогнозирам 80% загуба на членове(ако не и повече),а и ако останем само ,,сериозни'',съгласете се,че няма да е интересно :wink:


Напротив, даже ще е много интересно.

"ЗАМИСЛИХ СЕ СЛЕД ПОУСТОВЕТЕ НАПОСЛЕДАК, ЧЕ МНОЗИНА СЕ ПРАВЯТ НА ГОЛЕМИ БЛАГОРОДНИЦИ, ПЪК САМО КОНСУМАТОРСТВАМЕ ФОРУМА..."

Нека не прозвучава като заяждане, но ми е интересно да разбера защо в множествено число "КОНСУМАТОРСТВАМЕ "... какво точно консумираме "ние" от форума?

Що се отнася до касата, в идеята има смисъл. Понякога за определена информация се изисква и определена цена,
в случая дарение по желание.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор
 
Мнения: 473
Регистриран на: 26 Юни 2007, 20:07

Мнениеот Wizard » 02 Сеп 2009, 10:06

Ок, благодаря на Немезиус и sna1p за предложените идеи. Ще се свържа с тях на лична бележка да обсъдим подробно тези предложения, за да не занимаваме излишно всички с това.

Разбира се няма да има ограничения за всеки един потребител, бил той и начинаещ, ще се опитваме да не бъдем толкова крайни с начинаещите окултисти :wink:

Някакви други предложения? Как останалите потребители намирате идеята за създаването на "Благотворителната КАСА на MagicGateBg.com"?
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот evesta » 02 Сеп 2009, 11:19

Намирам идеята за чудесна! Сагласна съм, че за да получиш, трябва да дадеш. Влизам в този Форум от началото на 2008г., в повечето случаи без регистрация, не изказвам мнения, не питам, просто чета (консумирам). Благодарна съм за тази възможност, но никога не съм изказвала гласно своята благодарност. С малки суми, но редовно, като при "Спортният Тотализатор" :)
Аватар
evesta
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Авг 2009, 12:35
Местоположение: Русе

Мнениеот uvella » 02 Сеп 2009, 14:33

Подкрепям идеята. Държа и на анонимността си. По-добре сама да определя на кого, кога, в какъв вид/начин и по колко да дам, вместо да се оказвам изненадана с "вземания", в най-неочаквани варианти/време и пр.
Затова и предлагам, най-отгоре на сайта да има постоянна тема - начин за плащане, минимална сума и пр. инфо.
Пък - кой, когато и по колкото може.
Хармония!
Аватар
uvella
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 71
Регистриран на: 03 Юни 2009, 06:46

Мнениеот ludvig » 02 Сеп 2009, 17:30

Трябва само да се даде номера на сметка и всичко е тип топ аз също държа на анонимност не само за суми а и имена
Аватар
ludvig
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 107
Регистриран на: 04 Май 2008, 12:56

Мнениеот Wizard » 02 Сеп 2009, 22:20

Благодаря най-искрено на всички, които изразихте мнение и подкрепа за това начинание!

Аз ще бъда единстеният, който ще следи нформацията за направените преводи към "Благотворителната КАСА на MagicGateBg.com! Tака че ако потребителят желае да запази своята анонимност, ИМАТЕ думата ми, че това ще бъде сторено!!!

Продължаваме да се допитваме до Вас, относно това как точно да се осъществи идеята и как най-лесно и достъпно за всички да бъде това начинание.
При всички положение ще има няколко варианта за паричен превод, така че да бъде удобено на всеки, според личните му предпочитания.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот Kotentseto » 03 Сеп 2009, 09:11

Подкрепям онлайн варианта на разплащане. Също бих дарила с радост, но нека не се лъжем: ако има допълнителен ангажимент тип отиване до банка, вероятността всеки от нас да го стори намалява главоломно.

С поздрави! icon_flowerface
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 270
Регистриран на: 06 Фев 2006, 14:47

Мнениеот ludvig » 03 Сеп 2009, 16:05

Kotentseto написа:Подкрепям онлайн варианта на разплащане. Също бих дарила с радост, но нека не се лъжем: ако има допълнителен ангажимент тип отиване до банка, вероятността всеки от нас да го стори намалява главоломно.

С поздрави! icon_flowerface

tc,тц,тц котенсе които иска да даде ще даде :)) освен това банки има на всеки ъгъл и още нещо нима всички са онлине 24 часа и нямат и минута свободно време и нима всички имат тази екстра
Аватар
ludvig
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 107
Регистриран на: 04 Май 2008, 12:56

Мнениеот МагНаско » 05 Сеп 2009, 14:19

Ще си позволя да дам и аз едно предложение помощ под формата на SMS действително малко е ако един смс струва 2.40лв в касата ще влизат между 0.90 и 1.20 но пак е нещо а е и доста по удобно. Ако идеята ви допадне мога да помогна в осъществяването и .
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 186
Регистриран на: 21 Май 2006, 19:58

Мнениеот bellastella » 05 Сеп 2009, 21:21

Предложението е добро и навременно и Ви подкрепям, но също държа на анонимността. То изглежда е по-добре да се афишират имената на потребителите, само при изрично изявен интерес.
Сега като се замисля, това с SMS-ите би имало смисъл, ако по този начин се дава временен достъп до определена информация /нещо като периодичен символичен абонамент/ - така повече хора ще са мотивирани, въпреки че сега като се замисля, това опорочава самата идея за благотворителност, но от друга страна може и да допринесе под такава форма...
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 144
Регистриран на: 06 Яну 2008, 09:10

Мнениеот ultramarin » 07 Сеп 2009, 08:09

МагНаско написа:Ще си позволя да дам и аз едно предложение помощ под формата на SMS действително малко е ако един смс струва 2.40лв в касата ще влизат между 0.90 и 1.20 но пак е нещо а е и доста по удобно. Ако идеята ви допадне мога да помогна в осъществяването и .
НЕ Е ДОБРА ИДЕЯ... ако смс струва 2.40 и ако в касата от него влизат 0.90-1.20, то в нечий тлъст джоб ще влизат 1.20-1.50 ... бе то аз на емтел ли правя дарение или на кого?

Варинати трябва да има ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН вариант! Класическият номер е да се даде IBAN и всеки да прехвърля, ако ще по каса, ако ще онлайн(paypal,epay,еasypay,emoney,... кой както си знае). ако иска да е известен, в ОСНОВАНИЕ ЗА ПЛАЩАНЕ си пише ника, ако не ще - не си го пише. Втори начин е да пуснете едно лично на админа, да идете да го черпите една бира и едно пликче-със-знаете-какво и готово. Дали е нужен още някъкъв вариант за мързеливите и срамежливите - нека реши форумното управление.

Ясно е вече, че идеята се хареса. Няма каква да се дискутира повече тогава - нека оставим хората да си свършат работата и да реализират идеята... тогава ще дойде нашият ред за действие и ще се види кой наистина я одобрява и кой не...
Аватар
ultramarin
Модератор
 
Мнения: 314
Регистриран на: 06 Фев 2008, 09:15
Местоположение: София ...и България въобще

Мнениеот Wizard » 07 Сеп 2009, 16:55

БЛАГОДАРЯ на всички, които са писали по темата/идеята!
До момента е реализирано следното: има банкова сметка за директно превеждане (от банков офис); открита е и сметка съответно в ePaybg и PayPal, за директно он-лайн разплащане. Ще има информация за основните неща, които трябва да знаете, при он-лайн разплащанията с ePaybg и PayPal.
Ще проверя как стоят нещата с възможността за SMS дарение и ще ви осведомя, дали ще я ползваме или не.

До края на тази седмица ще стартираме официално ДАРИТЕЛСКАТА НИ КАМПАНИЯ!

Ще има при всички положения ИНФОРМАЦИЯ, за това какви средства се набират/набрани до момента, като ПРАВОТО НА АНОНИМНОСТ ще е определящо! Ще се обявява всяка новопостъпила сума, като ще бъде посочена: датата на постъпване, сумата и ник "Анонимен"! АКО дарителя има желания името/ника му във форума, да бъдат споменати, то това ще бъде направено!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот Wizard » 11 Сеп 2009, 17:30

БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАСА на MagicGateBg.com вече е отворена! :)


На главната страница на сайта http://www.magicgatebg.com , в дясно се падат, има бутони за различни варианти за дарителска помощ. Можете да дарите пари чрез българската система за он-лайн разплащания ePayBg, можете да използвате също PayPal, както и да изберете банков превод в офис на която и да е банка. Можете да платите в лева с ePayBg, докато ако използвате PayPal, можете да платите във всяка една валута, която системата ви позволява или във валутата на вашата кредитна/дебитна банкова карта.
Всичко е обяснено с подробности тук. Ако имате някакви въпроси, моля не се колебайте да питате тук в тази тема. Има още малко да се пооправят някой козметични неща около информацията, но като цяло дарителската каса вече работи!
Ако някой потребител желае името или ника му във форума да бъдат споменати като дарители, това ще бъде направено. В противен случай, всички постъпили суми по дарителската каса ще се публикуват под Анонимно име!

Очакваме помоща Ви!

Както вече ви казах, трябва да има баланс в магията между това, когато ВЗИМАМЕ и тогава, когато ДАВАМЕ! Със сигурност НЕ МОЖЕТЕ само да взимате, а когато давате/плащате за благотворителност, балансът се възстановява и магиите, които сте ползвали, например от форума/сайта на MagicGateBg, ще се наклони във ВАШ успех! Това е нещо ГАРАНТИРАНО от Универсума! Ако пробвате, сами ще се убедите в това. Например - правите магия за ваш личен успех, бизнес сделка, за въстановяване на здравословно състояние, защита, късмет, изчистване на аурата ви, любовно начинание.... Прочели сте даден ритуал във форума или "СЛУЧАЙНО" някой във форума Ви е помогнал с ритуал или магия. Ето в този момент е редно да жертвате/дарите нещо ОТ СЕБЕ СИ!!! Дарения направени с чужди пари НЕ работят в посоката, в която всички ние искаме! Може още много да се говори по тази тема, затова спирам.

Всички набрани средства ЩЕ БЪДАТ ИЗРАЗХОДВАНИ само и единствено за MagicGateBg.com!!!
Такива пари, още повече набрани от: магове, вещери, уикани, ясновидци, гадатели, ученици в магията, любители на окултните науки ... са пари, които не трябва НИКОГА да се харчат за лична сметка! Ако това се направи - съртта е сигурна за този, който го направи! Затова винаги ще се допитваме до вас - КАКВО ДА СЕ НАПРАВИ С НАБРАНИТЕ ДО МОМЕНТА СРЕДСТВА?!
Очаквам да имате въпроси по отношение е он-лайн плащанията. На всички тях ще бъде отговорено в срок.

Нека магията бъде с ВСИЧКИ НАС!


Благодаря предварително на всички отзовали се, бъдещи дарители и приятели на MagicGateBg.com!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот rianegra » 12 Сеп 2009, 12:50

Отдавна подозирах за себе си, че има нещо такова, като "искаш, но трябва и да дадеш". :)
Значи преди време правих един ритуал, взет тук, именно от форума. Много, много се нуждаех от успех и реших да дам нещо в замяна - чудех се как, кога, на кого, колко....
Подходих съвсем импулсивно и импровизирано - купих една бутилка марково уиски, кутия скъпи шоколадови бонбони, буркан луксозно кафе и просто "паркирах" торбата с вещите в чакалнята на офиса на посещавана фирма.
Умрях си от неудобство, когато се направих, че си забравям чантата с покупките. Но, бях си решила.
Сега този начин, под формата на благотворителност ми допада много повече и поне ми спестява неудобството от такива ситуации :))
Поздравления за идеята! :)
Аватар
rianegra
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 27
Регистриран на: 19 Май 2007, 19:44

Мнениеот Wizard » 08 Окт 2009, 14:32

Бих искал да направя първият ъпдейт, така да се каже, на това, което се случва до момента с нашата "Благотворителна Каса на MagicGateBg.com"!

От днес Банковата сметка, по която можете да превеждате парични суми в Лева, вече е с нов номер (IBAN).

Моля, тези от Вас, които вече изпратиха финансови средства, да ми напишат на ЛС, дали искат да бъдат споменати като дарители на страниците на сайта/форума!?!

БЛАГОДАРЯ за подкрепата Ви! Ще очакваме вашите дарения и за в бъдеще!
Както се казва, това поне е най-лесният начин да се направи жертва -
правейки магия да се избегне "обратен ефект", ако не сте пожертвали нещо
от себе си, за реализирането на вашия ритуал!

МАГИЯТА Е ТУК!!!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Следваща

Назад към DELETE

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 0 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 0 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта